• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılıyorum sanırım

Arkadaşım, konunu okuyunca vallahi kendi açtığım konudan utandım. Gerçi ben dert diye de yazmadım paylaşmak için yazmıştım ama yine de utandım.. 17-18 yaşından beri hep dua ederdim, Allah'ım ne olur ailemin istemeyeceği, karşı çıkacağı biriyle karşılaştırma beni diye.. Hep bu tarz şeyler duyduğum için, aile uyarır kız ısrarla evlenir sonra mutsuz olur:(( anneler hissediyor.. Allah yardımcınız olsun. şiddete göz yummayın ne olur, kendinize saygı duymanız için şiddete göz yummamanız gerekiyor.

cevaplarınız için çok teşekkürler.bugün arıyor ve barışmak istiyormuş.bidaha bana el kaldırcakmısın diyorum.o çeneni tutarsan hiçbişey yapmam.beni çileden çıkarırsan anca diyo.kesin yapmam demiyo.mahvoldum ben işin içinden çıkamıyorum

cevaplarınız için çok teşekkürler.bugün arıyor ve barışmak istiyormuş.bidaha bana el kaldırcakmısın diyorum.o çeneni tutarsan hiçbişey yapmam.beni çileden çıkarırsan anca diyo.kesin yapmam demiyo.mahvoldum ben işin içinden çıkamıyorum

Çeneni tutarsan barışacakmış öyle mi? Kalıbından utan deseydin.

evet, eğer dönerseniz mahvoldunuz. ama eğer onu sonsuza kadar terkederseniz kalan hayatınızı kazandınız. nolur, o sonu kötü biten, bildik filmi izletmeyin bize. bu kadar kişinin gerçekten bildiği bir şey var.

tam bir çıkmazdayım kendi ailem artık barışma diyor.ama barışırsan kendin bilirsin diyor.barışacaksan bile ilk önce süründür biraz diyorlar.bende eğer barışacaksam sonunda şimdiden süründürüsem obana yaptıklarımı ödetir diyorum şu günlerde kesin bir karar vermeliyim.

konuyu şimdi tam okudum.
eşiniz dayaklardan sonra hiçbir pişmanlık yaşamıyor + "çeneni tut yoksa dövmeye devam ederim" diye de açıkça söylüyor.

yapılacak şey belli.
başka bir yol yok.
esenlikler dilerim.

Son düzenleme:
eşiniz attığı dayaklarda kendini haklı buluyor, ben sinir anında yıllardır ilk kez atılmış 1-2 tokat ve sonrasında çok pişman vicdan azabından yanan bir eşten boşanılması taraftarı değilim. ancak seninki kesinlikle yıllar geçse de düzelmez kötüye gider. hiç arkana bakma derim.

herkese slm kısaca sorunumdan bahsedeyim.öncedende bir iki sıkıntımı paylaşmıştım burda.şuanki durumum ise şöyle çok sevdiğim iyi bir işim var.para kazanıyorum.bir tane çocuğum var.ama eşim olacak adam.sinirlendiği zamanlar.(tamam bende çok sinirlendirip çileden çıkartma konusunda baya uğraşıyorumdur ama.)benim üstüme yürüyor.bir iki tokat yumruk falan atıyor.5 senede 4-5 kez oldu bu iyice çıldırırsa böyle yapıyor.düzgün bir işi yok.borçları var kendi adına.ve ben hem para kazanan biriyim.hemde buna destek olan ve çocuğumuz var.şuan tamamen ayrılmak istiyorum.hatta oda istiyor.ayrılalım diyor.sonrada ayrılırsak çocuğu kaçırırım.şöle yaparım böle yaparım diye bir sürü tehtid savuruyor.sonrada bir süre ayrı yaşayalım diyor.ayrılmadan.tam bir çıkmazdayım.ne yapsam bilemiyorum.hergün çocuğuma bakıp ağlıyorum.çok küçük çünkü.ayrılanlar fikir verebilirmi.ve ya benim yerimde olsanız napardınız.aklımı kaybettim artık:(

çocuğun için üzülme derim canım. eşinden ayrılmazsan eğer he o zman çocuğun için üzül. ilerde çocuğunuz büyüdüğünde ona da yaşatacakları belli. Sence öyle bi adam iyi bir baba olabilirmi? ailende sana sahip çıksın ve bu adamdan kısa sürede ayrıl canım .Allah yardımcınız olsun ne diyim :50:

bi de merak ettim ayrı yaşayalım demiş ya eşin, denediniz mi hiç?

Ayrı yaşamayı hiç tavsiye etmem, ben yaşıyorum ve oldukça yıpratıcı bir süreç. Sana tavsiyem kurtulmaya bak. hiç değişmiyorlar, ben evliliğimin ilk yıllarında eşimin beni tartaklamalarını evliliğe adapte sorunları, benim huysuzluğum falan filan görüp cacaba bende mi bi sorun var deyip psikologa bile gittim. Sessiz sinmiş bir kadına dönüştüm sonrasında ama zaman içinde adam kaçıp gitti kendiliğinden. Yani sana diyeceğim bi yerde sıkıntı varsa değişik versiyonlarını zaman içinde yaşarsın, çekmeye gerek yok. Ha sana söylüyorum da çok mu kolay? değil, hepimize Allah yardım etsin

eşini en iyi sen tanıyorsun.anlattığına göre eşin uyguladığı şiddetten pişman olmuyor.şu durumda ya beraber evlilik terapistine gidin belki eşin düzelebilir yada boşanın

angela45 hanım, madem iyi bir işiniz var ve madem eşinizden şiddet gördünüz, boşanmak için neyi bekliyorsunuz? Dengesiz eşinizin sizi komaya sokmasını mı? Kendinizi düşünmüyorsanız kızınız için boşanmanız gerekir herşeyden önce. Eşinizin sağlıklı bir psikolojiye sahip olmadığı ortada. Başlangıçta ailenizin onaylamadığı yanlış bir insanla evlenerek bir hata yapmış olabilirsiniz. Ama bu insandan gördüğünüz kötü muameleye rağmen boşanmayarak ikinci büyük hatayı yapmak neden? İnşallah en kısa zamanda cesaretinizi toplayıp bu eziyete bir son verirsiniz...

En yakın zamanda biri onu hastanelik edinceye kadar dövse iyi olmaz mı? İçin soğur mu sence?

herkese slm kısaca sorunumdan bahsedeyim.öncedende bir iki sıkıntımı paylaşmıştım burda.şuanki durumum ise şöyle çok sevdiğim iyi bir işim var.para kazanıyorum.bir tane çocuğum var.ama eşim olacak adam.sinirlendiği zamanlar.(tamam bende çok sinirlendirip çileden çıkartma konusunda baya uğraşıyorumdur ama.)benim üstüme yürüyor.bir iki tokat yumruk falan atıyor.5 senede 4-5 kez oldu bu iyice çıldırırsa böyle yapıyor.düzgün bir işi yok.borçları var kendi adına.ve ben hem para kazanan biriyim.hemde buna destek olan ve çocuğumuz var.şuan tamamen ayrılmak istiyorum.hatta oda istiyor.ayrılalım diyor.sonrada ayrılırsak çocuğu kaçırırım.şöle yaparım böle yaparım diye bir sürü tehtid savuruyor.sonrada bir süre ayrı yaşayalım diyor.ayrılmadan.tam bir çıkmazdayım.ne yapsam bilemiyorum.hergün çocuğuma bakıp ağlıyorum.çok küçük çünkü.ayrılanlar fikir verebilirmi.ve ya benim yerimde olsanız napardınız.aklımı kaybettim artık:(

selam ben de 4 yıllık eşimden boşanıyorum. dava gününü bekliyorum. iki kızım var, biri iki yaşında, diğeri daha bir aylık. onların sağlığı ve huzuru herşeyden daha önemli. tabi bunun için de ben sağlıklı ve huzurlu olmalıyım. çocuğunu hiç düşünme. sağlıksız bir ortamda büyüyeceğine seninle daha huzurlu bir ortamda büyür. onun psikolojisi herşeyden önemli. bizde eski eşimle yaklaşık aynı şeyleri yaşadık. uzun zamandır odalarımız ayrıydı zaten, ayrı evlerde yaşamayı, sadece kağıt üstünde evli kalmayı bile düşündük. ama olmadı. olmazda zaten. kesip atmak en doğrusuymuş. biliyomusun omzumdan büyük bir yük kalkmış gibi hissediyorum. sana bir tavsiyem olacak; sana yine vurursa eğer bunu belgelendir, yani darp raporu al, bi köşede sakla. boşanma sürecinde çok işine yarayacaktır. ben bunu yapmadığıma o kadar pişmanımki. hiç korkma 6 yaşına kadar ne olursa olsun çocuğun velayeti senindir. boşanma sürecinde ve boşandıktan sonra evinin yakınından bile geçemez. kanun var. eğer seni rahatsız ederse hapse atılıyor, senin bir ihbarın yeterli. hiç canını sıkma. ben kişiliğimi kaybetmeye başlamıştım, ama şimdi o kadar iyiyimki. kızlarımla sorunsuz, huzurlu, mutlu bi hayat beni bekliyor.. umarım herşey senin için iyi olur.

Back
X