AYRILMA KARARI ALMAK

morcileklisut

...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
71
145
43
Merhaba hanımlar..
Gayet güzel giden bir birlikteliğim var evlilik yolunda ilerleyen.. Her şey gayet güzel, aileler uyumlu, ufak tefek problemler yaşansa da büyütüp dert etmiyoruz. Fakat ben son birkaç gündür nişanlımın sevgisini sorgulamaya, kendimi değersiz hissetmeye başladım, yorulduğumu farkettim. Beni kırmamak için elinden geleni yapıyor, ama yeterli değil. Yani şöyle söyleyim, beni kırmamaya çalışsa da ne kadar ilgisiz, sevgisiz bıraktığının farkında değil. Birkaç kez sordum "beni sevdiğinden emin misin?" diye. Her seferinde "saçmalama, neden böyle düşünüp üzüyosun bizi" vs. cevaplar aldım. Onu gerçekten çok seviyorum, bunu özellikle dile getiriyorum ve izliyorum, o kadar tepkisiz ki.. Yani duymak istediğim "ben de seni seviyorum" değil, bunu duymayı geçtim sadece hissetmek istiyorum. Ama hissedemiyorum. Pürüzsüz görünse de bu durum son zamanlarda içimde büyük boşluk açmış yeni anlıyorum. Bu ilişkinin bitebileceği, bitmesini isteyeceğim aklımın ucundan geçmezdi. Şimdi dilime gelmiyor, kimseye bi şey söyleyemiyorum. İlk olarak burada paylaşıp sizin de önerilerinizi, düşüncelerini almak istedim. Ne yapacağım konusunda kararsızım, onunla konuşup bunları dile getireceğim.. Ya bitecek ya da.. ya da diyemiyorum, inancım kalmadı bu ilişkiye, zedelendi duygularım, güvenim sonsuz ama inancım yok. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız ? Severken ayrılmak, hem de bile isteye ne kadar mantıklı, doğru olur ?

Merhaba hanımlar..
Gayet güzel giden bir birlikteliğim var evlilik yolunda ilerleyen.. Her şey gayet güzel, aileler uyumlu, ufak tefek problemler yaşansa da büyütüp dert etmiyoruz. Fakat ben son birkaç gündür nişanlımın sevgisini sorgulamaya, kendimi değersiz hissetmeye başladım, yorulduğumu farkettim. Beni kırmamak için elinden geleni yapıyor, ama yeterli değil. Yani şöyle söyleyim, beni kırmamaya çalışsa da ne kadar ilgisiz, sevgisiz bıraktığının farkında değil. Birkaç kez sordum "beni sevdiğinden emin misin?" diye. Her seferinde "saçmalama, neden böyle düşünüp üzüyosun bizi" vs. cevaplar aldım. Onu gerçekten çok seviyorum, bunu özellikle dile getiriyorum ve izliyorum, o kadar tepkisiz ki.. Yani duymak istediğim "ben de seni seviyorum" değil, bunu duymayı geçtim sadece hissetmek istiyorum. Ama hissedemiyorum. Pürüzsüz görünse de bu durum son zamanlarda içimde büyük boşluk açmış yeni anlıyorum. Bu ilişkinin bitebileceği, bitmesini isteyeceğim aklımın ucundan geçmezdi. Şimdi dilime gelmiyor, kimseye bi şey söyleyemiyorum. İlk olarak burada paylaşıp sizin de önerilerinizi, düşüncelerini almak istedim. Ne yapacağım konusunda kararsızım, onunla konuşup bunları dile getireceğim.. Ya bitecek ya da.. ya da diyemiyorum, inancım kalmadı bu ilişkiye, zedelendi duygularım, güvenim sonsuz ama inancım yok. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız ? Severken ayrılmak, hem de bile isteye ne kadar mantıklı, doğru olur ?

Dogru olmaz bence. Ama tabii bu BENCE. isin ic yuzunu ve ne yasadiginizi siz biliyorsunuz. Bazen duygu yogunlugu zamaninda duygularimiz bizi yalnitabilir. Nisanliniz sizi seviyordur fakat belki de asik degildir. Siz aski ariyorsaniz, ve size onu veremiyorsa, yetersizse, mutsuz ediyorsa, o zaman belki ayrilmaniz isabetli bir karar olur.

Neden sevilmediginizi hissediyorsunuz? Ne yapiyor veya yapmiyor mesela?

Sevmediğini düşündüren ne?
Ilgisizse ne kadar ilgisiz mesela?
Ne yapsa hissedersin sevdiğini?
Hisler yaniltmaz insanı aranızda eksik olan şey bence de aşk gibi görünüyor sen aşık misin ona?

Ben de öyle hissettim ve bunu dile getirdiğim zaman senin gibi beklediğim bi tepki alamadım.zaten sonunda da bitti ve şuan hislerimin aslında doğru olduğunu anladım .kendimi kaldırmısim.

Dogru olmaz bence. Ama tabii bu BENCE. isin ic yuzunu ve ne yasadiginizi siz biliyorsunuz. Bazen duygu yogunlugu zamaninda duygularimiz bizi yalnitabilir. Nisanliniz sizi seviyordur fakat belki de asik degildir. Siz aski ariyorsaniz, ve size onu veremiyorsa, yetersizse, mutsuz ediyorsa, o zaman belki ayrilmaniz isabetli bir karar olur.

Neden sevilmediginizi hissediyorsunuz? Ne yapiyor veya yapmiyor mesela?

Evet sanırım haklısınız, sevgi var aşk yok onda, bir olma duygusu yok.. Kendimi yalnız hissetmeme sebep olacak tavırları ve düşünceleri var diğer insanlar da işin içine girdiğinde. Bir olamıyoruz, bunu defalarca dile getirdim, bi gelecek kuracaksak öncelikle dışarıya karşı net bir tutum sergilemeliyiz, birlikte hareket etmeliyiz diye söyledim. Fakat bi değişim, gelişme olmadı. Sanırım devam edemeyeceğim.

Sevmediğini düşündüren ne?
Ilgisizse ne kadar ilgisiz mesela?
Ne yapsa hissedersin sevdiğini?
Hisler yaniltmaz insanı aranızda eksik olan şey bence de aşk gibi görünüyor sen aşık misin ona?
Yukarıda tomvejerry tomvejerry adlı arkadaşa yazdığım yorumdaki gibi, bir olamama sorunu.. Benim mesafeli davrandığım birine aşırı yakın olması vs gibi..

Ben de öyle hissettim ve bunu dile getirdiğim zaman senin gibi beklediğim bi tepki alamadım.zaten sonunda da bitti ve şuan hislerimin aslında doğru olduğunu anladım .kendimi kaldırmısim.

sanırım benim yapacağım şey de sizinki gibi.. artık zoruma gidiyor, canımı acıtıyor bu durum. sürekli yalnız olduğum hissine kapılıyorum ki ben onu herşeyim yapmışken, öyle bağlıyken karşıdan bunu görememek gerçekten katlanılmaz bir acı veriyor.

Konuşmak bu konuda çok işe yaramıyor. His çünki bu.gerçi bu dile geldiği zaman da trip yiyebilirsiniz ki galiba öyle de olmus
evet aynen öyle oldu, özgüvensiz oldum, problem çıkaran oldum, şüpheci oldum.. direkt başka yerlere çekildi söylediklerim. ve anlaşılamamak kadar kötü bir durum yok hele ki bu bir ömür geçirmek istediğim insan tarafından yapılıyorsa, anlaşılmadığımı bile bile bu yola çıkmak riskten başka bir şey değil, hatta bile bile ateşe atmak kendimi.

Acaba evlilik yolunda ciddi ciddi ilerlediğiniz için korkuyor olma ihtimalin var mı ? Evliliğin ciddi olduğunu biliyorsun ilerde naparım korkuyorum gibisinden düşündüğünü düşünüyorum.
hayır hayır evlilikten korkum yok, şu an hayatım pek kolay değil zaten parçalanmış bi ailenin çocuğu olarak büyüdüm ve hayattan en büyük beklentim, duam kendi ailemi yuvamı kurmak oldu. şimdi onu buldum, doğru yoldayım derken böyle şeyler yaşamak, hissetmek beni tekrar tekrar yıkıma uğratıyor

Peki ciddi ciddi oturup konustunmu hic sevgilinle bu konuyu?
konuştuğumda saçmalama, şüphecisin, kendine güvenin yok vs gibi şeyler duydum ve her gün aynı hislerle aynı şeyleri düşünüp kafa patlatmaktan, dile getirmeme rağmen, hatta ayrılmayı düşündüğümü söylememe rağmen değişen bi şey olmadı. böyle konuştuğum zaman çok seviyorum sensiz olmaz vs gibi şeyler duyuyorum ama artık inanmıyorum hiç inanmıyorum, alışkanlık oldu diyorum.

Yukarıda tomvejerry tomvejerry adlı arkadaşa yazdığım yorumdaki gibi, bir olamama sorunu.. Benim mesafeli davrandığım birine aşırı yakın olması vs gibi..
Tek bu mu yaptigi?
Baska somut ornek yok mu
Ilgisi alakask nasil mesela karakteri nasil biraz acsan daha cok yardimci olur yol gosteririm halihazirda nisanli biri olarak

sanırım benim yapacağım şey de sizinki gibi.. artık zoruma gidiyor, canımı acıtıyor bu durum. sürekli yalnız olduğum hissine kapılıyorum ki ben onu herşeyim yapmışken, öyle bağlıyken karşıdan bunu görememek gerçekten katlanılmaz bir acı veriyor.
Aynen öyle. Ben ona dediğim zamn sevilmediğini dusunuyosn niye duruyorsun demişti düşün. Ah neler çektim be...piiii

Bence bir aile terapsitine gitmelisiniz. Eger hala seviyorsaniz ve birlikte bir hayati gogusleyebileceginize inaniyorsaniz cozum aramalisiniz. sevmek emek ister, problem cozebilmeyi gerektirir ve en cok da sahip cikmayi gerektirir.
O da size deger veriyorsa zaten bunun sizin icin yapacaktir, gidin bir aile terapistine, deneyin. sonra pisman olup keske demektense bitecekse bile; ben elimden geleni yaptim dersiniz iciniz rahat olur.

Tek bu mu yaptigi?
Baska somut ornek yok mu
Ilgisi alakask nasil mesela karakteri nasil biraz acsan daha cok yardimci olur yol gosteririm halihazirda nisanli biri olarak
görünürde ilgili, dışarıdan gören herkes onun benim hayatımın şansı olduğunu söylüyor, herkes tarafından sevilen takdir edilen biri.. bana karşı korumacı bi tavru yapısı var sürekli konuşuruz mutlaka her gün görüşürüz ayrı günümüz geçmez kavgamız olmaz, tartışsak uzun sürmez ve anlayışlıdır yani böyle bakınca her şey çok güzel mükemmel gibi.. ama bazrn öyle anlar oluyo ki her düşüncem her söylediğim sanki onun kötülüğüne söyleniyo gibi anlamaz umursamaz tavırları oluyo ve bu genelde dışardan biri söz konusu olduğunda yaşanıyo. etrafındaki insanlar iyi niyetli değiller biliyorum, onun hayatı hep iyi gitmiş ailesi arkadaşları akrabaları kötülük yapmamış ve zorluk çekmemiş, görmemiş. insanları tanıdığnı iddia etse de ben ondan kat be kat tecrübeliyim maalesef en yakınımdan uzağıma kim varsa bi darbe yediğim için.. şimdi yaşadıklarımı onun yaşamasını istemediğim için, yarın hayatımızda olmayacak insanlar için benim düşüncelerimi ezip geçmesi ya da umursamaması ciddi ciddi zoruma gidiyor. hayatımın her detayını biliyor ve ben güçlüyüm ayağa kalktım, sen narinsin, kaldıramazsın sana yaklaşmalarına müsaade etme ki zarar da veremesinler diyorum ama yok anlaşılmıyorum. böyle olunca kendimi yalnız hissediyorum, el gibi..

Bence bir aile terapsitine gitmelisiniz. Eger hala seviyorsaniz ve birlikte bir hayati gogusleyebileceginize inaniyorsaniz cozum aramalisiniz. sevmek emek ister, problem cozebilmeyi gerektirir ve en cok da sahip cikmayi gerektirir.
O da size deger veriyorsa zaten bunun sizin icin yapacaktir, gidin bir aile terapistine, deneyin. sonra pisman olup keske demektense bitecekse bile; ben elimden geleni yaptim dersiniz iciniz rahat olur.
Psikolojik destek almayı teklif etti bana dün konuşmamızda, o bunları aşmak geride bırakmak istiyor ben de öyle ve seviyorum, gerçekten seviyorum.. benim abarttığımı, yanlış anladığımı, bunların gereksiz olduğunu ve aslında hiç sorunumuzun olmadığını söylüyor. psikolojik destek aldığımda her şeyin düzeleceğine inanıyor.

Back
X