Ayrılmak istiyorum eşimin değişeceğine hiç ümidim yok

Turuncuyaprak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2018
214
420
33
28
Kızlar kaba bir eşim var. Hep böyleydi. Neredeyse 3 senelik evliyim ve bu durum beni çok yormaya başladı. Çocuğumuz yok. Bu durum beni biraz daha cesaretlendiriyor.

Ben bir olay olduğu zaman konuşup çözme taraftarıyım. Ama eşim genelde dırdır ediyorsun diyip kaçan taraf. Hata eder özür dilemez. Neymiş gelip af dilerse 2 saat dırdır çekermiş. Bir hata ediyorsan biraz suçlanırsın özür dilersin. Ben kırıldıgım şeyi anlatmaya çalışıyorum ki dikkat etsin. O da buna cok uzatıyorsun diyor. Eşimin çözümü genelde benden kaçmak. Ben ozleyince ailemiz duzenini korusun diye yanina gidiyorum. Benim kendi kendime kırılıp geri barismami bekliyor. Kesinlikle adım atmıyor.

Ben artık bu durumlardan çok yoruldum. Ikimizin de başka insanlarla mutlu olacağını düşünüyorum. Ona hata etse bile karşısında konuşmayan biri lazım. Bana da hata ettiği zaman gelip gönlümü alan benim uzulmeme kıyamayan birisi. Eşimi değiştirmeye çalıştım ama yapamıyorum. Esim ne yapmam gerektiğini ne beklediğini biliyorum ama içimden gelmiyor diyor. Gönlünü almak icimden gelmiyor diyor.

Gidip bunu söyledim başka insanlarla daha kutlu oluruz diyorum, ben senden iyisini bulamam diyor. Hobilerimiz ortak arkadaşları eşime sürekli çok şanslısın arkadaş gibisiniz diyor (bilgisayar oyunları, playstation, futbol, araba yarışları vs.) cinsellik konusunda da çok uyumluyuz. Ben onun bu sebeplerle beni bırakmak istemediğine inanıyorum. Hobilerim erkek hobileri gibi ama ben de bir kadınım. Ruhum incelik bekliyor.

Ne yapmalıyım bana ne tavsiye verebilirsiniz? Çok arada kaldım. Herkes bu sebeple yuva yıkılmaz aldatildin mi sanki diyor, ailemle henüz paylaşmadım. Sizin daha mantıklı oldugunuzu bildigim icin size sormak istedim.

Yani çok zor bir durum, benim eşim de aynen böyle ben de çocuk da var o yüzden hemen kestirip atamadım.. Ama adım atma konusunda biraz ilerleme var.. Benim pes edip ne hali varsa görsün dediğim noktada o geliyor.. Sen de ne olursa olsun adım atmayıp ondan bekle illa kırılacaktır o inadı..

Yani çok zor bir durum, benim eşim de aynen böyle ben de çocuk da var o yüzden hemen kestirip atamadım.. Ama adım atma konusunda biraz ilerleme var.. Benim pes edip ne hali varsa görsün dediğim noktada o geliyor.. Sen de ne olursa olsun adım atmayıp ondan bekle illa kırılacaktır o inadı..

Içim çok huzursuz oluyor. Ama haklısınız. Beklemek zorundayım. Ben beklemediğim için böyle oluyor. Ben dersini veremiyorum 😔

Her insanın yapısı değişiklik gösterir.
Bazı insanlar çok kolay özür diler, bazıları da hayati meselelerde özür diler.
Senin gibisini bulamam diyerek aslında sizin kıymetinizi biliyor ama karşılığında göstermesi gereken değeri göstermiyor gösteremiyor belki de.
Bence önce eşinizle ciddi bir konuşun sonra terapiste gitmeyi teklif edin çözümlenmicek bir mesela değil.
Kaybetmek istemezse zaten size uyum sağlıcaktır.

Içim çok huzursuz oluyor. Ama haklısınız. Beklemek zorundayım. Ben beklemediğim için böyle oluyor. Ben dersini veremiyorum 😔
Aynen öyle ben de öyleyim hiç küs kalamıyorum, ama kalmayı becerdiğim nadir anlarda o adım atıyor.. Adım atan erkekler eşleri hiç oralı olmadıkları için adım atmak zorunda kalıyorlar.. Bizimkiler zaten dayanamaz gelir modunda lar..

Eksik anlattınız sanki konuyu. Zira anlattığınız konuda eşiniz çok çelişkili davranıyor

Ben istediğim hatayı yaparım. Kalbin kırılırsa gelip gönlünü alamam. Içimden gelmiyor.
Ama sen beni birakma. Senden daha iyisini bulamam.... mı diyor tam olarak.
Ama ben senden daha iyisini bulurum derseniz,neolacak?

Madem benden iyisini bulamiyorsun o zaman elinden kaçırma beni. Diyebilirsiniz.

Ayrıca senden daha iyisini bulursam o zaman beni terk edebilirsin demek mi oluyor bu?

Beynim yandı.

Mutlu olacağınıza umudunuz yoksa, sevginiz bittiyse, bi ömür böyle gitmez diyorsanız bitirin bence...

Biraz patavatsız biri. Olmadık bisey diyebiliyor ortada hiçbir şey yokken. Sonra ben üzülüyorum ve o da tamamen kayıtsız kalıyor. Ben onu çok seviyordum. Yaptıkları zoruma gidiyor. Akşam koynuna girdigin adamın gündüz saçma sapan konuşması gerçekten insana çok ağır geliyor. Ve bir özür bekliyorsunuz. Aldığım cevap ise ne var bunda, off ben dışarı çıkıyorum. Sonuç gece yarısı eve gelmesi, benim uzatmayıp susmam l, onun bir şey olmamış gibi yapması ve amacına ulaşması.

Bir evliliğin bitmesi için illa aldatılmak veya şiddet görmek mi gerekiyor bunların olmaması bir artı değil ki zaten.

Eşinizi seviyor musunuz? Bahsettiğiniz sorun çözülebilir yada farklı davranışlar karşısında tolore edilebilir geldi bana. Hiçbirimizin eşi mükemmel değil, alttan aldığımız, görmezden geldiğimiz şeyler oluyor eşlerimizde.

Gerçekten çok mi konuşuyorsunuz mesela eğer öyleyse buna dikkat edin ve her seferinde adım atmayın bırakın eşiniz özlesin sizi o adım atsın. Haklı olmak, istediğimiz her an istediğimiz kadar konuşmamızı gerektirmiyor doğru zamanda doğru bir şekilde ifade etmeye çalışın kendinizi.

Mutsuz musunuz peki. Aradaki tek sorun özür dilememesi mi
Evet tek sorunumuz bir yanlisi oldugu zaman direk benden kaçması. Asla konuşmaması. Özür dilememesi. Hatasının üstünü sürekli örtmesi.

Aslında çok iyiyiz ama mesela böyle bir şey olduğu zaman ben çok ofkeleniyorum. Artık sabir taşım çatladı. Artık kaldıramıyorum. Sürekli tek taraflı didinen bir salak gibi hissediyorum.

Back
X