• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılmalı mı?

DuyguUtcu

BarışTuna
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
1.664
363
173
Bazı özel sebeplerden dolayı içeriği silmek durumunda kaldım. Yorumlar için teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu ilişki bu boyuta nasıl geldi? Önceleri nasıldı da sonra ne değişti? Üstelik bir de çocuk var kırk kere oturup kırk kere düşünmek lazım...

Merhaba.. Burada hesabı olmayan bir arkadaşım adına yazıyorum. Yorumlarınız bizim için çok kıymetli.
Ablam diye bahsedeyim. Ablam 6 yıllık evli ve 3 yaşında bir kızı var. Eşiyle görücü usulü evlendiler. Başlarda her şey iyiydi ama şuan görüyorum ki birbirlerini hiç sevmiyorlar. Enişte bey özünde iyi bir insan, küfür veya kötü bir alışkanlığı ya da dövmesi falan yok. Ama ablam da her kadın gibi sevilmek istiyor. Bi tatlı söz, bi sarılayım öpeyim falan yok eniştede. Hatta 4-5 ayda bir beraber oluyorlarmış. Ablam geçmişte birisini çok sevmiş ve tam 8 yıl sevgili olmuşlar. Ablamın eski sevgilisi askerdeyken aralarına soğukluk girdi ve ayrıldılar. Şuan ikisi de evli. Onu özlediğini itiraf etti bana.. Ben bu evliliği bitirmesinden yanayım, ama o kızına kıyamıyor. Sevgi ve ilgi olmadan, cinsellik olmadan bi evlilik sırf çocuk için sürdürülebilir mi? Eşi geçen gün ablamın sezaryenden dolayı dikiş izleri ve yırtıklar olan karnına bakınca senden iğreniyorum demiş. ablam enişteme göre fazlaca güzel bi kadın, üstelik çok da iyi bir işi var eniştemden fazla kazanıyor. Enişte beyse 7 ay bi yerde çalışır 5 ay bi yerde çalışır tabiri caizse kızıl g*t denir bizim buralarda, tam o cinsten. Bi de gudubet bi bacısı var ki o da tam boğazı sıkılıp, canlı canlı gömülüp üzerine beton atılası birisi.. Ablamın ona yaptığı fedakarlıklara karşı bu kız ablamın doğum gününü mahvetti.. Ki bu görümcesi olacak kara lahana da eşinden ayrı ve evinin tüm eşyaları ablamın ailesininn evinde. Annesinin yüreği kaldırmıyormuş kızının yuvası dağıldığı için, o eşyalara bakamıyormuş. İşte durum bu kızlar.. Ne diyorsunuz?

Birbirlerini sevmiyorlar diyorsunuz. O zaman cevap cok basit; bosansinlar!
bekara kari bosamak kolay diyeceksiniz, ancak soyle diyeyim, birbirlerini sevmiyorlarsa ayni evin icinde beraber yasamak onlar icin cok zor olacaktir, bir sure sonra birbirlerine tahammul edemeyecekler ve sik sik kavga cikacak bu da o cocugun psikolojisini emin olun cok daha kotu etkileyecek. Cocuga uygun bir dille anlatilmali bu ayrilma durumu, elbette bir sure sorun yasamasi normal. Ama ben ailelerin aman cocuklar kotu etkilenecek diye bu cileio surdurmelerini gercekten anlayamiyorum hic bir sey daha iyi olmuyor her sey zamanla kotuye gidiyor cunku. Onemli olan annesinin babasinin bir arada olmasi degil, saglikli bir ortamda buyumesi.

ben belki evli degilim, ama 18 yasinda, annesi ve babasi zamninda bosanmadiklari icin kavga gurultunun icinde buyumus ve olaylar iyice saroa sardigi icin psikolojisi bozulmus bir kizim.

Şu erkekler ne kadar nankör!
Kadın onun çocuğunu dünyaya getirmiş, ona bi mucize vermiş.
O ise karnındaki yırtıklara iğrenç diyor.
Yok böyle bir bencillik...:19:

Kadinin hamilelikte aldigi zarari bu dille yuzune vurmasi zaten o babanin acizligini hatta nankorlugunu gosterir.
Acilen cope atilmasi gereken bir insandir.

Ben şahsen boşansın diyemem ortada bir çocuk var. Bir çocugun anne ayrı baba ayrı yerde başkalarıyla evli filan ailesi olması en büyük korkum.Erkekler bazen fazlaca saçmalayıp ne dediklerini bilmeyebiliyorlar. Biraz sabretsin derim. Sabrın sonu selamet.

Bu ilişki bu boyuta nasıl geldi? Önceleri nasıldı da sonra ne değişti? Üstelik bir de çocuk var kırk kere oturup kırk kere düşünmek lazım...

Önceleri en azından cinsel hayatları falan varmış..İlgisiz, yani 40 senelik evli gibiler.

Birbirlerini sevmiyorlar diyorsunuz. O zaman cevap cok basit; bosansinlar!
bekara kari bosamak kolay diyeceksiniz, ancak soyle diyeyim, birbirlerini sevmiyorlarsa ayni evin icinde beraber yasamak onlar icin cok zor olacaktir, bir sure sonra birbirlerine tahammul edemeyecekler ve sik sik kavga cikacak bu da o cocugun psikolojisini emin olun cok daha kotu etkileyecek. Cocuga uygun bir dille anlatilmali bu ayrilma durumu, elbette bir sure sorun yasamasi normal. Ama ben ailelerin aman cocuklar kotu etkilenecek diye bu cileio surdurmelerini gercekten anlayamiyorum hic bir sey daha iyi olmuyor her sey zamanla kotuye gidiyor cunku. Onemli olan annesinin babasinin bir arada olmasi degil, saglikli bir ortamda buyumesi.

ben belki evli degilim, ama 18 yasinda, annesi ve babasi zamninda bosanmadiklari icin kavga gurultunun icinde buyumus ve olaylar iyice saroa sardigi icin psikolojisi bozulmus bir kizim.

Ben de sen gibi düşünüyorum aynen.

Şu erkekler ne kadar nankör!
Kadın onun çocuğunu dünyaya getirmiş, ona bi mucize vermiş.
O ise karnındaki yırtıklara iğrenç diyor.
Yok böyle bir bencillik...:19:

Kendisinin de suratı süzgeç gibi, gözenekleri birer konya ovası olmuş. Hala bi kendini bilmezlik!

Kadinin hamilelikte aldigi zarari bu dille yuzune vurmasi zaten o babanin acizligini hatta nankorlugunu gosterir.
Acilen cope atilmasi gereken bir insandir.

Ben de ablama onu söylüyorum.. Zaten bi iş tutmuyo öküz.. Yangel yat anca.

Ben şahsen boşansın diyemem ortada bir çocuk var. Bir çocugun anne ayrı baba ayrı yerde başkalarıyla evli filan ailesi olması en büyük korkum.Erkekler bazen fazlaca saçmalayıp ne dediklerini bilmeyebiliyorlar. Biraz sabretsin derim. Sabrın sonu selamet.

Sabrın sonu selamet ama bi ömür güzel yaşanmadan mı geçsin?? Benim de annem babam ayrı ama hiç etkilenmedim öyle.. Kendi hayatını yok saymasına izin vermek istemiyorum açıkcası.

adam kendini eksik hissediyor. ablanızın bu eksik olması durumuna katkısı varmı yokmu bilemem.

bazı bayanlar olur ya hani senden üstünüm güzel işim var ve güzelim diye övünür. övünmese bile adamı gözleriye döverler... öledir demiyorum tabi ama kendisi daha iyi bilir...

birde bazı bayanalrda güçlü olmak adına mükemmel olmaya çalışırlar... ev işlerinde, kendi mesleklerinde, çocuklarla ilgilenmekte. herşeyde mükemmeli isterler ve yaparlar. fark etmedende erkeğe birşey bırakmazlar.

her iki durumdada adamda sorun yaratır. psikolojileri bozuluyor... sıkılıyorlar...

kurtarılabilir evlilikleri varsa tabiki denesinler. karşılıklı konuşsunlar beceremiyoralr sa bile aile danışmanına gitsinler...

birde eski erkek arkadaşını özlediğini söylemiş. birlikte yaşayamadığı için içinde uhde kalmıştır.. bence onu takmasın kafaya.. özlediğinden değil o. şuanki evliliğinde umduğunu bulamadığını hissettiği için....

çözülmeyecek sorunları olduğunu düşünmüyorum. bazen eşler bunalıma girdiklerinde de bu tür şeyler çıkar...

Babanın çoçuguna olan tutumu nasıl pekı anı karısına es olamıyor ama cocuguna babalık yapabılıyor mu ? Bu kısmıda onemlı bence

Karnındaki yırtıklara bakıp senden iğreniyorum ne demek ya bu kadar mı düştü insanoğlu artık? Bir kere başkasını özlediğini itiraf etmiş, bu o kadar büyük bir itiraf ki aslında evli ve çocuklu bir kadın için. Mutlu değilim, tatminsizim hayatımdan demek. Çocuk için sürdürülen evliliklerden yarar geldiğini ben henüz görmedim. En doğru kararı kendisi verecektir ama boşanırsa sonrasında büyük bir yükten kurtulmuşum demeye başlayacağını tahmin etmek de zor değil.

Back
X