• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılmalı mıyım? Kafam çok karışık...

Pelmeyin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2011
180
1
46
Diğer
Daha önceki konumda yıllardır dertli olduğum konuyu anlatmıştım. Şans bu ki hayat karşıma, asla öyle olmayan bu düşünceme çok saygılı ve değer veren birini çıkarttı.
ilişkimiz güzel de gidiyordu. taa ki iş ciddiye binene kadar.
erkek arkadaşım evlenme teklifi etti, buraya kadar iyi hoş ama tıkanan nokta, evlendikten sonra kesinlikle çalışmamı istemiyor.
Ben 27 yaşındayım ve mimarım. ve bu sene milanoda yüksek lisans yapmak istiyordum.
bugune kadarki iş konumum da çok iyi şekilde gitti. ve hayallerimden vazgeçmek kesinlikle istemiyorum.
bu konuyu erkek arkadaşımla çok konuştuk,
yüksek lisanstan sonra evlenelim dedim, olmaz çok geç dedi, evlenelim yüksek lisansımı da yapayım o esnada dedim, sen başka yerde ben başka yerde olmaz dedi
hem zaten çalışmayacaksın ne gerek var dedi
kesinlikle gr anlayış tanımıyor, ben karımın çalışmasını istemiyorum diyor.
sadece türkiye de yüksek lisans yapmama, anlayış gösterebilirmiş evliyken.
onun dışında çok iyi anlaşıyoruz, ki senelerdir böyle birini bulamamıştım.
aileler çok uyumlu ve denk ama ben hayallerimden vazgeçmek istemiyorum senelerce boşa mı emek verdim ki işimi çok seviyorum.
bir yandan da ailem de evlenme yaşındasın evlen, sonra bildiğini okursun diyo ama huzursuzluk da istemiyorum sonra
bazen ciddi ciddi ayrılmayı düşünüyorum çünkü sanırım bu şekilde sonu yok, ben evde oturarak yaşayabilecek biri değilim. siz olsanız ne yapardınız?
 
ah tatlım bende senın gibiyim sürekli evde kalmak bana göre de değil evlendikten snra 4 aya yakın evde kaldm ve inanlmaz daraldm snra eskı ısıme tekrr basldm ordnda ayrldm 6 aya yakın yne calısmadn evdeydm ne yapıcagmı blmıyordm sınırlerım harap olms durumdaydı herseyı problem edıyordum kendıme kı sukurler olsun tekrar ıse basladım.benım esımde baska yerde calısmamı ıstemıyor yabancı bır ortamda yani.bizde simdi hep beraber kendi şirketimizde calısıyoruz.belki oda yabancı ortamlardan dolayı ıstemıyordur.baska ımkanlar saglandıgında belki fıkrı değişebilir.hemen ayrılmayı dusunme ama kariyerinden ve hayallerindende vazgecme.baska cözümler arayın.
 
böyle adamlara da sinir oluyorum.
ne demek çalışamazsın.
sanki o okutmuş.
bencillik bu resmen.
yıllarca oku dirsek çürüt.
emeğini sarfet.
sonra neymiş vay efendim çalışamazsın.
kesinlikle taviz verme.
sonra içinde ukde kalır.
ne hayalin varsa gerçekleştir.
 
Ben olsam bu kadar emeği heba etmez teklifi reddeder milanoya giderdim...
 
ne kadar güzel okumuşsun mesleğini almışsın eline.. ayrıl demiyorum ama evleneceğin kişiyi çalışmak istediğine ikna etmeye çalışmalısın. bir bayanın maddi özgürlüğü kesinlikle olmalı. evleneceğin kişi bencilce düşünüyor, sen çalışmak istediğinde kararlı olduğunu göster, evlenelim bakarız deme, hayallerinden vazgeçme... istediğin yerde yüksek lisansını yapmalısın bence. evlilik içinde geç değil. belki yüksek lisans ta yaparsan işinde çok yükselirsin eşinden daha üstün bir seviyede olursun diye istemiyor olabilir, veya başka bir ülkeye gidecek olmandan dolayı, orda seni başkalarına kaptırmaktan korkuyorda olabilir. ama madem bu kadar iyi anlaşıyorsunuz seni anlamasını sağla güzellikle anlat.. hala anlammıyorsa işinden vazgeçmeyeceğini söyle korkut biraz gözünü :34:

 
Daha önceki konumda yıllardır dertli olduğum konuyu anlatmıştım. Şans bu ki hayat karşıma, asla öyle olmayan bu düşünceme çok saygılı ve değer veren birini çıkarttı.
ilişkimiz güzel de gidiyordu. taa ki iş ciddiye binene kadar.
erkek arkadaşım evlenme teklifi etti, buraya kadar iyi hoş ama tıkanan nokta, evlendikten sonra kesinlikle çalışmamı istemiyor.
Ben 27 yaşındayım ve mimarım. ve bu sene milanoda yüksek lisans yapmak istiyordum.
bugune kadarki iş konumum da çok iyi şekilde gitti. ve hayallerimden vazgeçmek kesinlikle istemiyorum.
bu konuyu erkek arkadaşımla çok konuştuk,
yüksek lisanstan sonra evlenelim dedim, olmaz çok geç dedi, evlenelim yüksek lisansımı da yapayım o esnada dedim, sen başka yerde ben başka yerde olmaz dedi
hem zaten çalışmayacaksın ne gerek var dedi
kesinlikle gr anlayış tanımıyor, ben karımın çalışmasını istemiyorum diyor.
sadece türkiye de yüksek lisans yapmama, anlayış gösterebilirmiş evliyken.
onun dışında çok iyi anlaşıyoruz, ki senelerdir böyle birini bulamamıştım.
aileler çok uyumlu ve denk ama ben hayallerimden vazgeçmek istemiyorum senelerce boşa mı emek verdim ki işimi çok seviyorum.
bir yandan da ailem de evlenme yaşındasın evlen, sonra bildiğini okursun diyo ama huzursuzluk da istemiyorum sonra
bazen ciddi ciddi ayrılmayı düşünüyorum çünkü sanırım bu şekilde sonu yok, ben evde oturarak yaşayabilecek biri değilim. siz olsanız ne yapardınız?

Ben olsaydım kendini benden üst konumda gören ve benim çalışıp çalışmamama karar verebileceğini sanan birisi ile bir ömür aynı yastığa baş koyup aynı evi paylaşamayacağım için, anında ayrılırdım. Çalışmak, çalışmamak, nerede master yağacağım vs sadece bana kalmış bir karardır. Ben eşimin emir eri değil hayat arkadaşıyım diye düşünürdüm.
 
benim annem öğretmen ama babamla evlendikten sonra çalışmasına izin vermemiş.. ne gerek var ben bakarım sen çocuklarımıza bak demiş... 25 yıl geçmiş aradan ama annemin içindeki en büyük uktedir.. keşke dinlemesydim çalışsaydım diyor, o kadar okumuş mesleğini almış eline ama babam yüzünden sadece 2 yıl yapabilmiş.. çok ama çok pişman, babamda sonradan pişman oldu ama iş işten geçti.. yazık benim canım annem her öğretmen gördüğünde içlenir, aahhhh diye derin bir iç çeker.. yıllarda geçse içindeki o pişmanlık geçmiyor işte... sende öyle olma canım, evlendikten sonra yapamazsın istediklerini, hayallerinin peşini bırakmamalısın.
 
hani bazen tek bir eksi tüm artıları götürür ya bu durum aynı öyle, bitmez denen aşklar bitiyo, ölürüm geberirim diyenler başkasına aşığım diyo, ilerde ayrılırsanız nolucak, kendini kimsenin insafına bırakma derim ben, seni sen olduğun için seven birini bul, çalışmanı istemeyen adam komplekslidir bence, hatta daha ileri gidiyim senin ondan çok kazanmanı istemiyodur, bu kızın eli para görürse beni bırakabilir ama çalışmazsa tartışmalarda ben 1-0 önde olurum diyodur, belki acımasızım belki abartıyorum ama her zaman en kötüyü düşünerek yaşayıp ona göre adım atmak lazım, evlendikten sonra bildiğini okuyamıyo hanımlar, burda hergün okuyorum
 
sevgiliniz için böyle biriyle yıllardır karşılaşmadım demişsiniz. sizin hayallerinizi önemsemeyen, emeklerinizi hiçe sayan, eve kapatmak isteyen birini mi bu kadar sene aradınız?

siz bugün bu tavizi verirseniz, ileride hiç değer görmezsiniz. ben olsam ayrılırdım ki zamanında banada böyle konuşan birinden ayrılmıştım.
 
bu konuyu tüm ayrıntılarıyla nişanlınla bi daha konuş ne hissettiğini.hayallerinden vazgeç diyemem ama birlikte karanızı verin erkek arkadaşın tam istediğin gibi biri demişsin sonuçta iyi düşün sonra pişman olma hangisinden vazgeçince daha az üzülürsün bide onu düşün...
 
Kusura bakma biraz acımasız olabilir yazacaklarım.Yazacaklarımın erkek arkadaşının seni sevip sevmemesiyle ilgisi yok.Ancak bence sana saygı duymuyor, bir erkek hangi cürretle karısının çalışıp çalışmamasına karışabilir, bunu aklından geçirebilir ve bu konuda utanmadan çalışmayacaksın diyebilir anlayamıyorum. İş değişikliği konusunda fikir verebilir, yurt dışına gitmemeni isteyebilir belki, sana bu konularda ancak fikir verebilir, kararı sen verirsin. Sevgi veya aşk yüzünden bazı şeylerden vazgeçebilirsin ancak vazgeçip geçmeme kararı senindir ve vazgeçeceğin şey kesinlikle yıllarca okuduğun okumamış olsan bile çalıştığın emek verdiğin şeylerden olmamalıdır. O işyerinde çalışma çok yoruluyorsun,sinirlerin yıpranıyor başka iş bak dese anlarım da çalışmayacaksın nasılsa diyecek kadar şişirilmiş egoya sahip bir insan ileride seni nelere zorlar düşünemiyorum. Ne olursun kendinden vazgeçme, yıllarca hayalini kurduğun şeyleri sana çalışmayacaksın diyen bir adam uğruna feda etme, kendinden vazgeçersen aşkın da sevgin de tükenir zaten. Seni sen yapan şeyleri sen tek başına inşaa ettin. Evlenme yaşın geldi diye , aman sonradan ikna ederim deyip evlenme sakın. Bir insanın zihniyetini değiştiremezsin ve kusura bakma ama erkek arkadaşının zihiniyeti çarpık. Bencilce ve seni hiçe saymayacak hiçbir mantıklı gerekçe gösteremez bu söylediğine.
 
Hayallerinizdeki insan sizi hayallerinizden vazgeçirmeye çalışıyor.
Ne aceleniz var yükseklisansı bekleyemiyorsunuz?
Ne hakkı var sizin çalışmanıza izin vermeyebiliyor.
 
29 yaşına girmek üzere olan ve evlenmek isteyen biri olarak konuşuyorum, böyle bir tavizi ben bile vermezdim :) milona da yüksek lisans gibi hayalim varsa evleneceğim adam bana saygı duymalı. eğer beni anlamıyorsa bana uygun olduğundan senin emin olduğun gibi emin olmazdım
 
Okulu sen niye okudun canım biri sana gelip evde oturcaksın desin diye mi?? evde olmamaya alışmış bir kız eve kapanınca çok sıkılır bunalıma girer..hayat senin kimse sana istemediğin bir şeyi zorla yaptıramaz..seviyorsa seni elbette kabul eder çalışmanı !!!!!!!!!..onun için yapacağın şey belki milanoya gitmemek olabilir..Türkiyede kalıp yüksek lisans yaparsın ve çalışırsın canım..ama dahada fazla taviz verme derim:50::50::50:
 
Son düzenleme:
Kusura bakma biraz acımasız olabilir yazacaklarım.Yazacaklarımın erkek arkadaşının seni sevip sevmemesiyle ilgisi yok.Ancak bence sana saygı duymuyor, bir erkek hangi cürretle karısının çalışıp çalışmamasına karışabilir, bunu aklından geçirebilir ve bu konuda utanmadan çalışmayacaksın diyebilir anlayamıyorum. İş değişikliği konusunda fikir verebilir, yurt dışına gitmemeni isteyebilir belki, sana bu konularda ancak fikir verebilir, kararı sen verirsin. Sevgi veya aşk yüzünden bazı şeylerden vazgeçebilirsin ancak vazgeçip geçmeme kararı senindir ve vazgeçeceğin şey kesinlikle yıllarca okuduğun okumamış olsan bile çalıştığın emek verdiğin şeylerden olmamalıdır. O işyerinde çalışma çok yoruluyorsun,sinirlerin yıpranıyor başka iş bak dese anlarım da çalışmayacaksın nasılsa diyecek kadar şişirilmiş egoya sahip bir insan ileride seni nelere zorlar düşünemiyorum. Ne olursun kendinden vazgeçme, yıllarca hayalini kurduğun şeyleri sana çalışmayacaksın diyen bir adam uğruna feda etme, kendinden vazgeçersen aşkın da sevgin de tükenir zaten. Seni sen yapan şeyleri sen tek başına inşaa ettin. Evlenme yaşın geldi diye , aman sonradan ikna ederim deyip evlenme sakın. Bir insanın zihniyetini değiştiremezsin ve kusura bakma ama erkek arkadaşının zihiniyeti çarpık. Bencilce ve seni hiçe saymayacak hiçbir mantıklı gerekçe gösteremez bu söylediğine.

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:
 
Kusura bakma biraz acımasız olabilir yazacaklarım.Yazacaklarımın erkek arkadaşının seni sevip sevmemesiyle ilgisi yok.Ancak bence sana saygı duymuyor, bir erkek hangi cürretle karısının çalışıp çalışmamasına karışabilir, bunu aklından geçirebilir ve bu konuda utanmadan çalışmayacaksın diyebilir anlayamıyorum. İş değişikliği konusunda fikir verebilir, yurt dışına gitmemeni isteyebilir belki, sana bu konularda ancak fikir verebilir, kararı sen verirsin. Sevgi veya aşk yüzünden bazı şeylerden vazgeçebilirsin ancak vazgeçip geçmeme kararı senindir ve vazgeçeceğin şey kesinlikle yıllarca okuduğun okumamış olsan bile çalıştığın emek verdiğin şeylerden olmamalıdır. O işyerinde çalışma çok yoruluyorsun,sinirlerin yıpranıyor başka iş bak dese anlarım da çalışmayacaksın nasılsa diyecek kadar şişirilmiş egoya sahip bir insan ileride seni nelere zorlar düşünemiyorum. Ne olursun kendinden vazgeçme, yıllarca hayalini kurduğun şeyleri sana çalışmayacaksın diyen bir adam uğruna feda etme, kendinden vazgeçersen aşkın da sevgin de tükenir zaten. Seni sen yapan şeyleri sen tek başına inşaa ettin. Evlenme yaşın geldi diye , aman sonradan ikna ederim deyip evlenme sakın. Bir insanın zihniyetini değiştiremezsin ve kusura bakma ama erkek arkadaşının zihiniyeti çarpık. Bencilce ve seni hiçe saymayacak hiçbir mantıklı gerekçe gösteremez bu söylediğine.

:46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46:
 
Daha önceki konumda yıllardır dertli olduğum konuyu anlatmıştım. Şans bu ki hayat karşıma, asla öyle olmayan bu düşünceme çok saygılı ve değer veren birini çıkarttı.
ilişkimiz güzel de gidiyordu. taa ki iş ciddiye binene kadar.
erkek arkadaşım evlenme teklifi etti, buraya kadar iyi hoş ama tıkanan nokta, evlendikten sonra kesinlikle çalışmamı istemiyor.
Ben 27 yaşındayım ve mimarım. ve bu sene milanoda yüksek lisans yapmak istiyordum.
bugune kadarki iş konumum da çok iyi şekilde gitti. ve hayallerimden vazgeçmek kesinlikle istemiyorum.
bu konuyu erkek arkadaşımla çok konuştuk,
yüksek lisanstan sonra evlenelim dedim, olmaz çok geç dedi, evlenelim yüksek lisansımı da yapayım o esnada dedim, sen başka yerde ben başka yerde olmaz dedi
hem zaten çalışmayacaksın ne gerek var dedi
kesinlikle gr anlayış tanımıyor, ben karımın çalışmasını istemiyorum diyor.
sadece türkiye de yüksek lisans yapmama, anlayış gösterebilirmiş evliyken.
onun dışında çok iyi anlaşıyoruz, ki senelerdir böyle birini bulamamıştım.
aileler çok uyumlu ve denk ama ben hayallerimden vazgeçmek istemiyorum senelerce boşa mı emek verdim ki işimi çok seviyorum.
bir yandan da ailem de evlenme yaşındasın evlen, sonra bildiğini okursun diyo ama huzursuzluk da istemiyorum sonra
bazen ciddi ciddi ayrılmayı düşünüyorum çünkü sanırım bu şekilde sonu yok, ben evde oturarak yaşayabilecek biri değilim. siz olsanız ne yapardınız?

Canım şimdi tamam deyip, evlenince bildiğini okuma işine karşıyım, yapamazsın, mutlu olamazsın, ben evlilikte tarafların isteklerini ve yapabilip yapamayacaklarını en başından açıkça konuşma taraftarıyım, öyle kandırmaca ile olmaz. Kafamda herşey net olsun isterim, diğer türlü sorun ettiğim şeyleri içimde saklayıp ta sonra bir şekilde hallederim mantığı bana ters, asla rahat edemem. Aynısını karşı taraftan da beklerim, öyle "bakarız, ederiz" gibi ucu açık yorumlar asla bana göre değil. Nitekim evlenmeyi düşündüğün kişi hayattan ve eşinden beklentisini açık ve net söylemiş. Sen de dürüst ol, isteklerini beklentilerini açıkça söyle, diğer türlü çok üzülürsün.
Benim tavsiyem, ne olur ama ne olur bırakma işini :50: Çok pişman olursun, çok üzülürsün, o kadar emek vermişsin, çok da güzel bir mesleğin var. Diğer konunu da okudum, beklentilerini karşılayabilecek, senin gibi düşünen erkekler çok var canım, karşına çıkmamış olması bütün erkeklerin bu şekilde olduğu anlamına gelmez. Şunu düşün, evlenip işini bıraktığında mutlu olacak mısın? Bir gün, iki gün, sonra? Pişman olmayacak mısın? Evet seviyorsan çok zor bir karar, kendin diyorsun çalışmadan yapamam diye. Yani o şekilde mutlu olamayacağını biliyorsun. işini bırakma, çok pişman olursun, bile bile lades deme :50:
 
ah canım ya üzüldüm şimdi ama hayallerinden vazgeçme ve görüştüğün kişiyide allah sana yazdıysa eğer olur evde ıturmak fikri bile sana zor geliyora bunu kabul etmemelisn
 
bu konuda benziyoruz sizinle.
bende mimarım ve yüksek lisans yapıyorum su anda
ama benim erkek arkadasımda daha üniversitedeyken tanıstıgımız yıllarda aynı sizinki gibi evlenince calısmayacaksın nasılsa derdi.
çok tartıstık ne demek çalısmayacaksın o zaman neden okuyorum bırakayım okulu evlenelim o zaman derdim
ama yıllar geçince zaman içerisinde o da anladı çalışmadan duramayacağımı
ben evde oturamam çıldırırım heralde bir zaman sonra, benim yapım böyle, sürekli bişeylerle ugrasmalıyım yoğun tempoda olmalıyım
çalısmadan evde oturursam çok bunalacağımı anladığı için şimdi çalısmama karşı değil, AMA! bildiği biryer olacak arkadaşın, yani onun kafasına yatacak önce çalışacağım yer
bence zamanla ikna edebilirsin. fikirler değişir cünkü. bugün mantıklı gelmeyen birsey yarın mantıklı gelebilir.
ama tavizini şimdiden verirsen sonu kötü oluyor :( tecrübeyle sabit
 
Son düzenleme:
Erkek ya da kadın karşısındakinin hayallerine saygı duymayınca, onu ileriye değil kıskançlığından ya da başka bir nedenden dolayı geri atmasına çok ama çok sinirleniyorum.

Çalıştırmayacağım, okuma, bunu şunu giyme, böyle yapma gibi emrivaki konuşma kimsenin haddine değil.

Bu işler istişareyle çözülmesi lazım.Öyle tek taraflı ''yaptırmayacağım'' demekle olmaz.

Bu konuda konuşmuşsundur ama yine yeniden konuşun..
Belki yurtdışı olayını tekrar düşünebilirsiniz, Türkiye'de yüksek lisans olarak ama asla bırakmayın,eğitiminizi tamamlayın derim. Ama siz kendi hayat şartlarınıza göre değerlendirmeniz gerekiyor.

Bildiğim tek şey, evleneceğin insan için birşeyleri yarım bırakmaya değmiyor.
 
Back
X