Ayrilmayi nasil basarabilirim??

Antepligelin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
196
1
96
38
Almanya
Evet arkadaslar bu aralar evimde internet olmadigi icin pek giremiyorum ama suan annemlerde oldugumdan size akil danismak istedim nede olsa maalesef bunlari görüp gecirmis olanlar veya bir fikri olan mutlaka vardir aramizda....

Evlenelim daha iki sene olmadi ama bu iki sene icinde basima gelmeyen kalmadi. Esim kumar oynuyor. Ne yapdiysam onu alikoyamadim. Altinlarimi sattim yuvam yikilmasin diye annemden babamdan borc aldim ama o hep paralari kumara yatirdi. Evlendim evleneli fakir hayati yasiyorum kocam evimizin rizkini böyle car cur ediyor. Ben faturalarimizi yatiralim diye eve alisveris bile yapmazken o böyle yapiyor. Sabah cikiyor evden aksam geliyor. Evde tutamiyorum artik onu. Annesine gittigini veya abisiyle disarida oldugunu söylüyor ama iki defa abisini aradigimda ikisindede annesine hic gitmedigini ögrendim.

Dün pazar günü oldugu halde sabah 11 de cikti aksam sekiz bucuga dogru geldi yine annemdeyim dedi ve yine annesinin evde bile olmadigini ögrendim! Cebini aradigimda ise telefonu genellikle kapali oluyor gerekce olarak cekim yoktu diyor. Kumar oynadigini kabul etmiyor tabi biraktim diyor ama banka dökümanlarina baktigimda birkac gün icinde paranin tamamini bitirdigini görebiliyorum.

Fazla söze gerek yok tek basima savastim iki sene boyunca bu yuva icin o kilini bile kipirdamiyor. Napiyorsun bunca saat nerdesin dedigim ya yalan söylüyor yada sana ne diye bagiriyor. Ben gidiyorum dedigimde gidersen birdaha bu kapidan iceri giremezsin demekle yetiniyor. zaten bircogunuz cok önceleri bitir bu isi bunlari cekmek zorunda degilsin demisti. Haklisiniz tabi ama bir sans daha vermek istedim.

Olmadi. Simdi sizden fikir danismamin sebebi, ben evimi yuvami ve kocami cok seviyorum. Herseye ragmen kendimi ayrilacak kadar güclü hissetmiyorum ama en dogrusunun ayirlmak oldugunu cok iyi biliyorum. Arkadaslar sevdigim halde ayrilmayi nasil basarabilirim nolur bana bir akil verin. Bütün ömrümü aglayarak gecirmek istemiyorum!

Eşinizin ailesi oğullarının bu durumuna sessiz mi kalıyor? Hiç mi akıl vermiyorlar ya da bir uzmandan destek alması için onu ikna etmiyorlar.Siz tek başınıza savaşamazsınız bu durumda.Eşinizin uzman desteği alması şart.Baktınız düzelme yok,sizin de bir hayatınız var sonuçta.Ona göre önleminizi alırsınız artık.:kahve:

valla güzelim eşin seni sevse idi zaten çok farklı davranırdı.seni sevmeyen bir insan için ,evliliğini düşünmeyen bir insan için ne yapabilirsinki.hiç bir şey tek taraflı değildir.demekki o istemiyor düzenli ve güzel bir hayatı..belli bir yaşa gelmiş bir insan da neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilir değilmi?

Kayınvalideniz ve abisi birşeyler söylemiyormu eşiniz için yani sizin eşiniz olduğu kadar onlarında oğlu,kardeşi karşılarına alıp konuşmadılarmı hiç?

hiç dilim varmıyor ama sizi ,evini düşünmeyen bir adamla ömür geçer mi arkadaşım...
kumar denen illet ne ocaklar söndürdü,ne canlar aldı,
eşiniz bunları bilmiyor mu,
kumarda belki kazanacak ama kaybedeceklerini görmesi lazım...
eşi,evi kısaca ailesini kaybediyor haberi yok,ya da önemsemiyor bile...
konuşmayı denediniz mi diyeceğim ama çok konuştunuz tahmin edebiliyorum...
tabiki eşiniz seveceksiniz ama iki seçenek var karşınızda...
ya eşinizin kumar tutkusunu kabullenip,böyle yokluk içinde ve mutsuz yaşayacaksınız,
ya da ayrılıp herkes kendi yoluna gidecek...
hakkınızda hayırlısı olsun...
sevgiler...

ilk olarak size bu kadar sıkıntı veren ve size yalan söyleyen bir insanı hala nasıl sevebiliyorsun çok ilginç.
sen tüm kalbinle sevdiğine inanıyormusun yoksa boşandıktan sonra yaşayabileceklerinden dolayımı endişeleniyorsun?benneyaptımki

kayınvalidesini aradığınızda oğlum burda yok dediğinde kendi bişeylerin farkına varmıyor mu yada abisi de farkına varmıyor mu destek olmuyolar mı
aile eğer bişey yapamıyolarsa uzmana görünmeniz lazım diye düşünüyorum
ama sevse bu kadar yapmazdı demek istemiyorum ama neden bunları yapmaktan keyif alıyor benneyaptımki

Antepligelin zor bir karar vermen gerekiyor şu anda, o seni senin onu sevdiğin kadar seviyor mu sence? bu alışkanlığından vazgeçebilecek kadar? size güzel bir hayat yaşatabileceği halde sizi bu duruma getirmesi çok kötü, iyi düşünmelisin.

Siz eşinizi seviyorsunuz, peki eşiniz sizi seviyor mu? Bence öncelikle bu soruya cevap vermeniz lazım. Ailesinin rızkını kumara yatıran, kumarbaz olduğunu kabul etmeyen, size ısrarla yalan söyleyen birini daha ne kadar sevebilirsiniz.
Olayın başında olsanız eşinizi kurtarmak için savaşın derdim ama siz iki yıldır uğraşıyormuşsunuz, buna rağmen eşiniz bir arpa boyu yol katedememiş.
Artık eşinizden size hayır gelmez. Bence bir an önce kendi yolunuzu çizin. Yada ailesiyle konuşun. İnşallah doğru yolu bulur.

ben abisi ve annensinin de bu duruma tepkisini merak ettim açıkçası.
en kötü koca modeli sorumsuz bir kocadır bana göre.
evin rızkını da kuamrda harcayıp ertesi gün ne yapacağını düşünmemek sorumsuzluğun daniskasıdır.
seviyorum ayrılmak istemiyorum diyorsunuz ama eşiniz böyle davrandıkça sizin sevginiz de azalacak sonunda.
şimdi severken dayanamıyorsunuz yarın öbür gün hem sevgi bitecek hem de aynı hayat devam edecek.
o zaman nasıl katlanacaksınız.

bence her gün sessiz sessiz ağlayacağınıza, 3-5 gün katıla katıla ağlayın ama yolunuzu çizin derim..

Arkadaşım kumar da alkol bağımlılığı yani alkolikler veya uyuşturucu gibi bağımlılıktır. Tedavisini de psikologlar ve psikiyatristler yapar. Bence sen bu kumar bağımlılığıyla ilgili yazıları internetten yazdır ve eşine okut. Sonra da beraber bir psikoloğa veya psikiyatriste gitmeye ikna et. Bence sana ve ailesine düşen görev budur.

adamın umurunda bile değilse sende boşver gitsin derim...ona şöyle okkalı bir ders vermenin zamanı çoktan gelmişte geçiyor bile..bu ne canım böyle evlilikmi olur!! kendinin değerli olduğuna ve bundan sonrası için kendine güvendiğni söyle kendine..hayat bitmedi hala..evlendin diye,sonuna gelmedinki..eğer bir yerlerde dur demesini bilmezsen bu duruma ileride daha büyük zayiatlar vericeksin gibime geliyor..çocuk falanda girdimi işin içine,işte o zaman daha çok düşünmen gerekecek..içindeki gücü bulup çıkarmazsan sorunlarına asla çare bulamazsın,bütün güç sende...sağlıklı kararlar alman dileğiyle..

Son düzenleyen: Moderatör:
ilk olarak size bu kadar sıkıntı veren ve size yalan söyleyen bir insanı hala nasıl sevebiliyorsun çok ilginç.
sen tüm kalbinle sevdiğine inanıyormusun yoksa boşandıktan sonra yaşayabileceklerinden dolayımı endişeleniyorsun?benneyaptımki

Hayir eger bunlari atlatirsam sayet cok daha güzel bir hayat kurmak istiyorum kendime. Bosandigimiz an borclarin yarisi bana yüklenecek, calisip onlari ödemek hayatima ceki düzen vermek ve yine eskisi gibi kendime bakmak istiyorum. Ben cok hayat dolu bir insandim icime kapandim disariya bile cikasim gelmiyor artik iki sene icinde yaslandigimi hissediyorum ve esimin degismesi ile ilgili umutlarim tükenmekte....

Bende anlamiyorum arkadasim hala nasil sevdigimi, onu karsiliksiz ve kosulsuz seviyorum ama bu sevgi beni mutlu etmiyor aci cektiriyor. Cikarip atmak istiyorum artik bu sevgiyi.

Hayir eger bunlari atlatirsam sayet cok daha güzel bir hayat kurmak istiyorum kendime. Bosandigimiz an borclarin yarisi bana yüklenecek, calisip onlari ödemek hayatima ceki düzen vermek ve yine eskisi gibi kendime bakmak istiyorum. Ben cok hayat dolu bir insandim icime kapandim disariya bile cikasim gelmiyor artik iki sene icinde yaslandigimi hissediyorum ve esimin degismesi ile ilgili umutlarim tükenmekte....

Bende anlamiyorum arkadasim hala nasil sevdigimi, onu karsiliksiz ve kosulsuz seviyorum ama bu sevgi beni mutlu etmiyor aci cektiriyor. Cikarip atmak istiyorum artik bu sevgiyi.
eşin bu alışkanlığı için tedavi gördümü ya da bırakmaya çalıştımı.hiç çaba sarfettimi

bak canım sende ögrenmişsindirki sevmek karın doyurmuyor.İiyi bir gelecek ve düzenli bir hayat istiyorsan onunla evliligini bitirmek zorundasın.biliyorum suan acı cekiyorsun ve ilk zamnlar böyle sürecek ama zamanla atlatıcaksın gececek.ve okadar rahatlıyacaksınki üzerinden yük kalkmıs gibi isedeceksin ve ilerki zamnlarda ne kadr dogru bir karar aldıgını anlayacaksın.mantıklı bir sekilde kesin kararını al ve arkasında dur..kesinlikle vazgecme dönme!

bosuna dememişler hergün ölecegime bir gün ölür kurtulurum...sende hergün cekecegine birgün bittirir acısını zamnla unutur kurtulurusun..biliyorum kolay degil ama duygusallıktan cok mantıklı olmalıyız..güçlü olmak zorundasın bitanem..allahım sana sabır versin..

Ailesi durumun ciddiyetinin farkinda degiller henüz. Zaten ailesiyle ben konusmuyorum ama birdefa annesinin kulagina gitmis ve kizmis esime onu biliyorum sadece. Bugün yigenine olayin ciddiyetini anlattim ve annesine babasina söylemesini istedim. Bakalim ne yapacaklar....

Evet bencede tek cözüm yolu profosyonel yardim almasi ancak bunun icin önce itiraf etmesi gerek. Inkar ediyor, seninle beraber yedik paralari diyor gözümün icine baka baka. Ben bankadan para cekmedim diyor. Sonra cebimdeki parayi kayip ettim diyor. Herseyi yalan dolan, dogru söylese, itiraf etse beraber cözüm arariz ama o yalanlamayi tercih ediyor.

canım boşanma kararı verımek zordur eminim:teselli:

bu evlilik sana sıkıntı üzüntü mutsuzluktan başka birşey vermiyorsa sana pozitif yönde birşeyler katmıyorsa kangrenli bi parmak gibi kesip atmak gerekir.
yoksa o kangren senin hayatına yayılıp hergeçen dakika berbatlaştırır.

canım ya çok üzüldüm allah yardımcın olsun ewlenmeden önce warmıydı bu kumar işi yoksa sonramı başladı neden böyle oldu acaba

anne nasıl sahıp cıkmıyor evladına
abı desen sanırım oda aynıı
alıp karsılarına konusamıyorlar mı yaa
yuvan dagılıyor kendıne cekı duzen ver demek bu kadar mı zor
kumar ılletı kotuluklerın bası dıye bosuna dememısler
arkadasım olayların ıcınde olan sensın yapman gerekenıde bılıyorsun
evet zor cok zor olucak ama bu sekılde yasamı hakedıyormusun sen
senınde dedıgın gıbı yalan soylemese herseyı anlatsa oturup cozumu bırlıkte bulursunz
ee adamda buda yok
tamam sen sevıyorsun pekı ya esın sevıyor mu
ayrılmak ıstedıgını bır soyle bakalım tepkısı ne olucak

canım ya çok üzüldüm allah yardımcın olsun ewlenmeden önce warmıydı bu kumar işi yoksa sonramı başladı neden böyle oldu acaba

Hayir hic yoktu, bir tanidiginin cafe acipda oraya su kumar aletlerini koymasi ile basladi. O zamanlarda issizdi. Gidip dewamli para cikariyordu ilk zamanlarda. Sonrada yedirmeye basladi. Bir defa itiraf etmisti yedirdigim parayi cikarmak icin hep daha fazla attim icine demisti. Sonra birakacagina söz vermisti yine oynamisti yine oynamisti. Anlasilan hala birakmamis.

Back
X