• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrımcılığı artık kaldıramıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

burcumsu12

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
4.282
7.696
108
30
Biz 4 kardeşiz. Annem 57 yaşında. abimin bir oğluna 4 yaşına kadar baktı. Şimdide ablamın bir kızı bir oğlu var onlara bakıyor. Benim de yeni bebeğim oldu 6 aylık şimdi. Ablam bize uzak bir ilçede oturduğu için annem orada kalıyor. Çok yoruluyorum gece gündüz yorgun ve uykusuzum bunaldım bıktım. Bana asla yardıma gelmiyor. Kimseye güvenerek doğurmadm tabiki ama hayatta bir annemin olup da yokmuş gibi zorluk çekmek ağırıma gidiyor. İstediğim şey yardım bile değil evde bi ses bi kapımı çalacak annem olsun. Ablamda bizi çok düşünüyormuş gibi davransada annem gidecek diye ödü kopuyor bnce farkındayım. Annemin bahanesi şu ablamın çok zorlu bir işi varmış iki çocuğuda çok zorluymuş yapamıyormuş ben çalışmıyormuşum bir çocuğa bakmakta ne varmış onların ordaki hallerini görsem acırmışım 😊 kısacası artık bu ayrımcılığa tahammül edemiyorum her zorlandığımda ağlayıp arayıp bağırıp çağırmak istiyorum içimden bana yaşattıklarınızı yaşayın diye beddua edip çok pişman oluyorum tövbe ediyorum karmakarışık içim
Güncelleme: ben ev hanımı değilim doğumdan sonra işten ayrılmak zorunda kaldım bebeğe bakabilmk içşn. Aynı fırsat bana taınınsa bende çalışabilecektm

Son düzenleme:
Eşiniz yardim etsin maddi durum nedir hafta ici temizlige birini alsaniz cocuk büyütmek cok zordur masrafi vs cok fazla lohusa haliniz var bu dönemde siz kendi agzinizla yardim isteyin malesef 2 hafta annemi bana gonder demekten baska sansiniz yokk aglamayana bu devirde meme yok anneler kapanda kaliyor 🤣🤣

Kadına da yazık, erken yaşta anne olmus, dört çocuk ömrü onlara bakmakla geçmiş. Derken hepsi birer ikişer doğurmuş bir de onlara bakıyor, herkes yardım istiyor,kadın kaç parçaya bölünsün acaba.
Saçını süpürge etmiş, yine kötü olmuş, yaranamamis.
Ayrıca annenin "bahane" dedigin şeyi cok mantikli
Ananeler babaanneler anne çalışınca dadılık yaparlar. Çalışmayan anneye yardıma gelmemesi bence dogal

Asıl size gelse ve çalışan anne ile 2 çocuk zorluk çekse ayrımcılık olur kadın kendini klonlayamaz ki 1 tane insan kime yetsin
Mutlaka üzülüyordur hiç mi gelmiyor
Özel şartlar biraz değiştirebilir size hiç vakit ayirmamasi veya oradaki durum
Ama çalışan anne varken kime bırakıp gelecek işi zor bence.

Eşiniz yardim etsin maddi durum nedir hafta ici temizlige birini alsaniz cocuk büyütmek cok zordur masrafi vs cok fazla lohusa haliniz var bu dönemde siz kendi agzinizla yardim isteyin malesef 2 hafta annemi bana gonder demekten baska sansiniz yokk aglamayana bu devirde meme yok anneler kapanda kaliyor 🤣🤣
Maddi durum şu an tek eşimin maaşı işte kira bebek masrafı derken zor zaten her şey bende ağlayamayanlardanım istiyorumki kendileri düşünsün 😊😅

Eşim dükkan kapanınca akşam 9 da eve geliyor haftanın 6 günü işte maalesef
Siz çalışmıyormuşsunuz. Eşinizin durumu iyiyse size bir yardımcı tutabilir. Anneniz şu an mecburen ablanızın yanında. Çalışan bir ablanız var. Kadıncağız işe mi gitmesin, çalışmasın mı?

Biz 4 kardeşiz. Annem 57 yaşında. abimin bir oğluna 4 yaşına kadar baktı. Şimdide ablamın bir kızı bir oğlu var onlara bakıyor. Benim de yeni bebeğim oldu 6 aylık şimdi. Ablam bize uzak bir ilçede oturduğu için annem orada kalıyor. Çok yoruluyorum gece gündüz yorgun ve uykusuzum bunaldım bıktım. Bana asla yardıma gelmiyor. Kimseye güvenerek doğurmadm tabiki ama hayatta bir annemin olup da yokmuş gibi zorluk çekmek ağırıma gidiyor. İstediğim şey yardım bile değil evde bi ses bi kapımı çalacak annem olsun. Ablamda bizi çok düşünüyormuş gibi davransada annem gidecek diye ödü kopuyor bnce farkındayım. Annemin bahanesi şu ablamın çok zorlu bir işi varmış iki çocuğuda çok zorluymuş yapamıyormuş ben çalışmıyormuşum bir çocuğa bakmakta ne varmış onların ordaki hallerini görsem acırmışım 😊 kısacası artık bu ayrımcılığa tahammül edemiyorum her zorlandığımda ağlayıp arayıp bağırıp çağırmak istiyorum içimden bana yaşattıklarınızı yaşayın diye beddua edip çok pişman oluyorum tövbe ediyorum karmakarışık içim
Ben sizi anlıyorum mesele annenizin gelmemesi değil mesele annenizin diğer kardeşlerinize giderken size gelmemesi.. anneniz hiçbir kardeşinize bu kadar yardımcı olmasaydı bu durum zorunuza gitmezdi ama böylesi ben üvey miyim hissi yaratıyor bünyede. Nereden biliyorum tabi ki kendimden.. bazıları çok ağlanır sızlanır ebeveynin tüm desteğini alır “aa o yapamaz edemez” der ebeveyn maddi manevi tüm desteğini verir. Bazıları da çöm güçlü durur “sen zaten tek başına hallediyorsun bana ihtiyacın yok” der ebeveyn geri durur. Nereden biliyorum yine kendimden 😬

Abiniz eşinden boşanmıştı ve zaten 1 oğlu yok muydu ? Oğlu da şu an 5,5 yaşında sanırım. Anneniz abiniz boşanana kadar onun çocuğuna, sonrasında da ablanızın çocuklarına bakıyor yani. Aynı bakımdan siz de istifade etmek istiyor gibi görünüyorsunuz.

Ablanızın çocukları ikiz mi ? Daha önce konunuzda bahsettiğiniz ablanızsa 2 yıllık evli olduğu için sordum.

Annenize tüm kardeşleriniz ve siz, nefes payı vermeyi düşünmüyor musunuz ? Annenizin canına yazık.

Hayır en son gördğünde bir aylıktı bebeğim
Bazı anneler böyledir ne yaparsan yap. Bi arkadaşım üniversitede ameliyat oldu 2 gün biz kaldık yanında. Annesi bi kac gün sonra gelmişti yurtta kalmıştı bizle. Vay efendim o ameliyattayken ben dokuz doğurdum cart curt. Arkadaşım kendi söyledi ablam diş çektirecek olsa kalkar gider yanina diye. Ablası bir tık daha yakın bi şehirdeydi sadece.

Kadına da yazık, erken yaşta anne olmus, dört çocuk ömrü onlara bakmakla geçmiş. Derken hepsi birer ikişer doğurmuş bir de onlara bakıyor, herkes yardım istiyor,kadın kaç parçaya bölünsd acaba.
Saçını süpürge etmiş, yine kötü olmuş, yaranamamis.
Ayrıca annenin "bahane" dedigin şeyi cok mantikli
Ananeler babaanneler anne çalışınca şaşılık yaparlar. Çalışmayan anneye yardıma gelmemesi bence dogal
Bilemiyorum birinin yıllarca peşinde koşup birinin çocuğunu bile görmemek bana haksızlık geliyor
Çocuk bakmakla geçme noktasında haklısınız onunkinede bakmayıp evinde dinlense mutlu bile olurdum asla kırılmazdım

6 aylık bebekle idare ede bilirsiniz ya evdesiniz zaten.Annenizin 2çocukluya gitmesi normal ama sende kırlıyorsun ara sira sizede ugrasa seninde gönlun olur.Insan yorulunca anneyi istiyor hangi yaşta olursa olsun anliyorum seni.Bende bazen daralinca keşke annem şimdi burda olsa diyorum iki dakikada hall ederdi falan.

Yok artık ya daha neler siz mutlu olun diye 2 çocuk bakıcı da mi kalsın, ek masraf mi yapsınlar kırk kat yabancıya mi güvensinler
O çocuklar sizin de caniniz farkındasınız dimi?
Bu nasil bencillik inanılır gibi değil
Kadin çalışıyor siz evdesiniz farkındasınız dimi? Tek kalamazlar anne orada abla uyusun dinlensin diye değil çocukların güvenliği ve bakımı için orada

Bazı anneler böyledir ne yaparsan yap. Bi arkadaşım üniversitede ameliyat oldu 2 gün biz kaldık yanında. Annesi bi kac gün sonra gelmişti yurtta kalmıştı bizle. Vay efendim o ameliyattayken ben dokuz doğurdum cart curt. Arkadaşım kendi söyledi ablam diş çektirecek olsa kalkar gider yanina diye. Ablası bir tık daha yakın bi şehirdeydi sadece.
abartmayın
kadın zaten bebek olan 2 çocuk bakıyor ve o kızı çalışıyor

diğer tarafın çocukları büyük olsa o da çalışmıor olsa da buraya gelmiyor olsa eyvallah sizin dediğiniz örneğe benzerdi burada şartlar eşit değil ki

kadın bir de diğer kızın evinde yatılı kalıyormuş evi düzeni bırakmış gitmiş...zaten yeterince zor. daha ne yapsın?

ay valla ben kalabalık aileden geliyorum bizde 8-9 çocuğu olan kadınlar var bazısı hiç ne doğumuna gitti ne bebeğine gitti, gidemedi, imkan olmadı. ama başka kardeşe imkan oldu gitti böyle ona ne olduysa bana da aynısı olacak desek annelerin 48037504506 sene aralıksız çocuk bakması lazım canı yok mu bu kadınların? insan az da annesini düşünür yavv.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X