• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrımcılık-1 kuruş para vermiyorlar....

yitikhayat59

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
20
0
86
İstanbul
Daha önceden de yazmıştım sizlere içimi dökmek rahatlamak için.

bizim oturduğumuz ev eşimin ailesi ait..
Sürekli bunu hissettirdiler evlendiğimiz ilk günden beri geleni me gideni me karıştı.
Hatta annem baam ablam gelmesin diye boykot koydu..Çocuğum oldu burnumdan getirdi.Sürekli ufak şeyler den tartışma yarattı kaprisler yaptı..EVİN de oturduğumuz eyvallah dedk heppp....
Doğumdan sonra çalışmaya başladım borçları toparldaık ve ev aldık..Çok şükür ama onlar ne yaptı
Ev aldığımızı duyar duymaz bizimle konuşmadılar bile biz başkasından duyduk oturduğumuz evi mütehhite verdiklerini
Tmm buraya kadarda sorun değil zaten ..
4 katlı eve 2 kat alıyor ve tek kat bırakıyor bizi düşünmüyor
BİZ BU KADAR ÇEKMİŞİZ BEN KIZIMDAN AYRI YAŞAMAŞIM ve karşılığında dış kapı dış mandal misali
kardeşine ev verilicek araba çekildi altına kendileri araba aldı ve biz AVUCUMUZU YALADIK..
ev aldığımız için borçlarımız var ve biz para istiyoruz 1 KURUŞ bile yok.
siz olsaydınız ne yapardınız eşim sadece 1 kere babasını aradı...ve hakkımı istiyorum dedi
DEdiği şey siz 2 kişi çalışıyorsunuz siz para vermediniz ama zaanında kaynanam burnumuzdan getirdi....

Siz olsaydınız diye bir durum yok canım ben o durumdan çok fazlasını yaşadım..

Eşimin ailesi trilyonlarla oynarken ve eşimin de o parada ve mallarda hakkı varken,kredi çekip araba alsam mı diye düşünüyor..

Düğün borçları tahmin edersin ki bize kaldı..

5 kuruş nedir,5 kuruş görmedik..

Ayrıca artk beklenti içine girmeyin,sadece evlerinde oturduğunuz zaman bile karışmadıkları şey kalmamış olan bir aile size hiçbirşey olmamış gibi yardım eder de para verir mi arkadaşım?

Hem şikayet ediyorsun hem hala beklentin var..

Yapmasınlar tamam olduğu kadar..Azıcık aşım kaygısız başım..

Benim durumumda olsan intihar edeceksin demek..

kimseye minnet etmeyin.
biz çalıştık çabaladık aldık evımızı başımız dik sembolü verin.
çıkın evinize oturun.

yenı aldıgınız ev oraya yakın olmasa bari :27:

semböl derken pardon oraya koyacak kelime bulamadım.
sembol degıl tabıkıde gercek bunlar.

azıcık aşım kaygısız basım deyip evınıze cıkın.
orda oturdugunuz günlerdede kira vermmeişsiniz ona sayın.
bu sefer sizde onalrın burnundan getirin.mademki kendi evlerı oldugunu hissettirdi sizde biz çalıtık didindik deyip ev aldıgınızı hissettirin.

ne kadarzaman oturdunuz orda?

semböl derken pardon oraya koyacak kelime bulamadım.
sembol degıl tabıkıde gercek bunlar.

azıcık aşım kaygısız basım deyip evınıze cıkın.
orda oturdugunuz günlerdede kira vermmeişsiniz ona sayın.
bu sefer sizde onalrın burnundan getirin.mademki kendi evlerı oldugunu hissettirdi sizde biz çalıtık didindik deyip ev aldıgınızı hissettirin.

ne kadarzaman oturdunuz orda?

tabiki azıcık aşım ağrısız başım..
ama kardeşi bu kadar bolluk içinde faydalanıyor sen 1 kuruş görmüyorsun
3-4 sene oldu
aldığımız ev uzaktaa

Allah böyle kaynana kayınbabaları bildiği gibi yapsın.benim kayınpederle kayın validede düğünde takılan altınlarını paranızı bize verin üstüne para ekleyip hemen evinizi alcaz dediler 1 yıl oldu daha alcaklar.üstüne üstlük bizim adımıza karar verip kooperatife bile yazdırdılar önden alelacele 10 milyar para biriktirdik şimdi aylık 1 milyar taksit ödüyoruz.altınlarında üstüne su içtiler daha ellerinden gelse benim maaşıda alcaklar.oğullarıda kukla ipilerini nereye çekerse oraya gidiyor.yalnız değilsin canım anlayacağın:((

Allah böyle kaynana kayınbabaları bildiği gibi yapsın.benim kayınpederle kayın validede düğünde takılan altınlarını paranızı bize verin üstüne para ekleyip hemen evinizi alcaz dediler 1 yıl oldu daha alcaklar.üstüne üstlük bizim adımıza karar verip kooperatife bile yazdırdılar önden alelacele 10 milyar para biriktirdik şimdi aylık 1 milyar taksit ödüyoruz.altınlarında üstüne su içtiler daha ellerinden gelse benim maaşıda alcaklar.oğullarıda kukla ipilerini nereye çekerse oraya gidiyor.yalnız değilsin canım anlayacağın:((

Siz olsaydınız diye bir durum yok canım ben o durumdan çok fazlasını yaşadım..

Eşimin ailesi trilyonlarla oynarken ve eşimin de o parada ve mallarda hakkı varken,kredi çekip araba alsam mı diye düşünüyor..

Düğün borçları tahmin edersin ki bize kaldı..

5 kuruş nedir,5 kuruş görmedik..

Ayrıca artk beklenti içine girmeyin,sadece evlerinde oturduğunuz zaman bile karışmadıkları şey kalmamış olan bir aile size hiçbirşey olmamış gibi yardım eder de para verir mi arkadaşım?

Hem şikayet ediyorsun hem hala beklentin var..

Yapmasınlar tamam olduğu kadar..Azıcık aşım kaygısız başım..

Benim durumumda olsan intihar edeceksin demek..

Biz de düğünü biz yaptık hatta takıları üzerinden alıp düğün yeri parası ödendi..
ama bu değil şu an ki sorun 2 kardeş arası ayrım diğerine yen araba alındı 0 dairede oturucak bize hiç birşey yok!!
çok şükür ki ev aldık başımızı sokucak bi yerimiz var.Allah sağlık versin ben daha çalışırım ama var olandan hak alamamak...Allah korusun intihar etmeyi hiç düşünmedim hep kızımı düşünüyorum o olmasa onun varlığı rahatlatıyor..

Samsun50 siz neden bunlara karsi gelmiyorsunuz
yani oldukca haksizlik
birden düsündümde
sizin yerinizde olsam karsi gelirdim

Son düzenleme:
siz neden bunlara karsi gelmiyorsunuz
yani oldukca haksizlik
birden düsündümde
sizin yerinizde olsam karsi gelirdim

işin içinden çıkmasını öyle güzel beceriyorlarki ustalar o işte.50 defa karşı gel aynı hep aynı.bilmiyorum birazda eşe daha çok sorumluluk düşüyo.kendi hakkınıda koruyamıyo eşininde hatta ezdiriyo..

zor bir durum
ozaman bu durumda esinizle konusun
o kendini ezdirdigi sürece sizde ezilmis oluyosunuz
allah yardimciniz olsun

işin içinden çıkmasını öyle güzel beceriyorlarki ustalar o işte.50 defa karşı gel aynı hep aynı.bilmiyorum birazda eşe daha çok sorumluluk düşüyo.kendi hakkınıda koruyamıyo eşininde hatta ezdiriyo..

aynen evi mütehhite vermeleri de bizim üzerimize kaldı ...öyle anlatıyormuş tapu kendi üzerlerine ve bu beni rahatsız ediyor ama eşimin ailesi kardeşi hala üstümüzde ne yapayım yolunumu kesiyim ..yapamam evlerinde gözüm olsa hiç değil..kendi vijdanları rahat olucak..
Herşey eşimde bitiyor en baştada davrını koyamadı hep sürekli gözleri bizim üstümüzdeydi halada öyle hakkımzı vermiyorlar siz 2 kişi çalışıyorsunuz diyorlar

Daha önceden de yazmıştım sizlere içimi dökmek rahatlamak için.

bizim oturduğumuz ev eşimin ailesi ait..
Sürekli bunu hissettirdiler evlendiğimiz ilk günden beri geleni me gideni me karıştı.
Hatta annem baam ablam gelmesin diye boykot koydu..Çocuğum oldu burnumdan getirdi.Sürekli ufak şeyler den tartışma yarattı kaprisler yaptı..EVİN de oturduğumuz eyvallah dedk heppp....
Doğumdan sonra çalışmaya başladım borçları toparldaık ve ev aldık..Çok şükür ama onlar ne yaptı
Ev aldığımızı duyar duymaz bizimle konuşmadılar bile biz başkasından duyduk oturduğumuz evi mütehhite verdiklerini
Tmm buraya kadarda sorun değil zaten ..
4 katlı eve 2 kat alıyor ve tek kat bırakıyor bizi düşünmüyor
BİZ BU KADAR ÇEKMİŞİZ BEN KIZIMDAN AYRI YAŞAMAŞIM ve karşılığında dış kapı dış mandal misali
kardeşine ev verilicek araba çekildi altına kendileri araba aldı ve biz AVUCUMUZU YALADIK..
ev aldığımız için borçlarımız var ve biz para istiyoruz 1 KURUŞ bile yok.
siz olsaydınız ne yapardınız eşim sadece 1 kere babasını aradı...ve hakkımı istiyorum dedi
DEdiği şey siz 2 kişi çalışıyorsunuz siz para vermediniz ama zaanında kaynanam burnumuzdan getirdi....

kayınvalidenizin geleninize gideninize karışması çok ayıp tabii.ama bunun yanında başka bir konu var siz kimden ne hakkı istiyorsunuz pardon ama.ev mal mülk sahibi olan yıllarca biriktiren ya da parası olan eşinizin ailesi,annesi babası...
eşinizi dünyaya getirdiler diye ölene kadar eşinize ve size bakma mecburiyetleri yok değilmi.size ev verip vermemek onların tasarrufunda.
kimse kimsenin malına mülküne bekçi değil,size ev verselermiş ya da maddi yardım etselermiş hoş olurmuş ama yapmadılar diye de suçlanamaz...çünkü zaten siz onlara ait evde belki birkaç yıl kira ödemeden oturmuşsunuz dolaylı olarak siz farkında olmasanızda maddi yardımları dokunmuş size.

diyelim 5 yıl bedava oturdunuz evlerinde,istanbuldaysanız en aşağı kira olarak 700 tl ödersiniz yıllık 8500 tl. 4 yılda 45 000 tl gibi bir para eder.yani demem o ki,ben bizim ülkedeki şu son 15-20 yıllık mesele sanrım bu,ailenin bakmak zorunda olması olayını sevmiyorum.eşinizi maaşlı bir işe girene kadar bakıp sonra da evlendirmişler,daha ne yapsınlar. diğer kardeşe verip vermemek de onlara kalmış.kimse kimsenin muhasebesini tutmasın.herkes kendi bütçesine baksa herşey daha güzel olurdu diye düşünüyorum ister istmez.

zor bir durum
ozaman bu durumda esinizle konusun
o kendini ezdirdigi sürece sizde ezilmis oluyosunuz
allah yardimciniz olsun

gerçekten zor bi durum eşimin babsı gelip bize ağlandı ben kömürü taksitlen alıyorum diye...
2 hafta sonra kendine hyundai aramış başkasından duyuyoruz ve kardeşinede araba alınmış..
hasızlık o kadar büyük ki ben sindiremiyorum bağırmak istiyorum eşimlede konuşamıyorum bu konuları konuşturmak istemiyor daha evlerinden çıkmadık..çıkamadıkkkk

gerçekten allah yardımcımız olsun.

aynen evi mütehhite vermeleri de bizim üzerimize kaldı ...öyle anlatıyormuş tapu kendi üzerlerine ve bu beni rahatsız ediyor ama eşimin ailesi kardeşi hala üstümüzde ne yapayım yolunumu kesiyim ..yapamam evlerinde gözüm olsa hiç değil..kendi vijdanları rahat olucak..
Herşey eşimde bitiyor en baştada davrını koyamadı hep sürekli gözleri bizim üstümüzdeydi halada öyle hakkımzı vermiyorlar siz 2 kişi çalışıyorsunuz diyorlar

Allah a havale et canım.yakalarına yapışıp illa ver hakkımızıda diyemezsin.Allah korkusu olsa zaten hakkı hukuku bilirdi.bi şekilde onlardanda çıkar öyle ya da böyle.şuan ben eşimlede kötüyüm.en son gecen ay aldığımız maaşın bir kısmını adamlar bana bile danışmadan oğullarıyla birlikte altın yaptırıp saklamışlar.ben altının a sını bile görmedim bana danışan soranda yok ayrıca.1 aydır yaz tatilinde annemdeyim.hamileyim üstüne üstlük her ihtiyacımı annem karşılıyo.gecen hafta eşim arıyo bana diyo parayı hazır et arabaya tüp taktırcam.yalan söylüyolar ben safım ya maaş falanda vermedim bu ay.tümden koptuk bi maaş yüzünden.doğuma 3 hafta var işte.hayırlısı olsun hakkımızda

anlamadım siz zaten ev almışsınız,çıkın kendi evinizde oturun işte,kayınvalidenlerin yaptırdıkları yerden pay mı istiyorsunuz?:26:

Allah a havale et canım.yakalarına yapışıp illa ver hakkımızıda diyemezsin.Allah korkusu olsa zaten hakkı hukuku bilirdi.bi şekilde onlardanda çıkar öyle ya da böyle.şuan ben eşimlede kötüyüm.en son gecen ay aldığımız maaşın bir kısmını adamlar bana bile danışmadan oğullarıyla birlikte altın yaptırıp saklamışlar.ben altının a sını bile görmedim bana danışan soranda yok ayrıca.1 aydır yaz tatilinde annemdeyim.hamileyim üstüne üstlük her ihtiyacımı annem karşılıyo.gecen hafta eşim arıyo bana diyo parayı hazır et arabaya tüp taktırcam.yalan söylüyolar ben safım ya maaş falanda vermedim bu ay.tümden koptuk bi maaş yüzünden.doğuma 3 hafta var işte.hayırlısı olsun hakkımızda

Allah a havale ediyorum inş. bir gün elime düşücekler ama ben gene insaflıyım gerçekten benim ailemde hep sakinleştirdi..Çok büyük kavga oldu bi keresinde babam geldi sadece konuşmaya ve bana bi daha gelirsem istersen seni bu evden alıp giderim dedi..Ben kocamı seviyorum ne yaparsa yapsınlar seviyorum oda seviyor ki yanımda söylüyorda ama yaptıkları ne için....

Üzüldüm senin için hamileyken ben de çokk çektim ama bebeğini kucağını alınca bunların hiçbirini hatırlamıcaksın onlar o kadar güzel melekler ki...Allah yardımcın olsun..

anlamadım siz zaten ev almışsınız,çıkın kendi evinizde oturun işte,kayınvalidenlerin yaptırdıkları yerden pay mı istiyorsunuz?:26:

İstiyorum tabi kardeşi çatır çatır alıyor bizim hakkımız istesek sadece bi kere aradık hakkımız dedik şöyle onlarla çata çat ağız dalaşı yapıcak biri lazımmmm izaya gelmeleri için.Öyle istiyorlar..

İstiyorum tabi kardeşi çatır çatır alıyor bizim hakkımız istesek sadece bi kere aradık hakkımız dedik şöyle onlarla çata çat ağız dalaşı yapıcak biri lazımmmm izaya gelmeleri için.Öyle istiyorlar..

pardon ama nerden sizin hakkınız oluyor?kardeşine verirler vermezler ona siz karışamazsınızki,eşinizin anne babası aç kalsaydı sizin maaşınıza muhtaç olsaydı"o kadar yıl okudum çalıştım kazandım maaşımı kimseye yedirmem" derdiniz belki. ama iş değişince hakkınız.eşinizin anne babasının sizin maaşınızda ne kadar hakkı varsa, sizin de onların parasında o kadar hakkınız var.yani yok.

yahu adamın kendi kazancı,parası,malı,mülkü kendine..siz onlarla ortak mıydınız,birlikte mi çalıştınız ki neyi talep ediyosunuz?adam verse iyi olur tabi ama öle bi zorunluluğu da yok istediğine verir ya da vermez..enteresan valla sizde çalışın kendi yatırımlarınızı kendiniz yapın,evlenip barklanmışsınız aileler size neyi niye versin,kendi başınızın çaresine bakmayı öğrenin bi zahmet:19:

Back
X