- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.092
- 498
- Konu Sahibi yitikhayat59
Babamın alınteriyle yaptığı tasarrufa ne eşim nede ben asla karışamayız. Benim babamında daireleri var. Bende evlendiğimde o evlerden birinde oturmaktansa kirada oturdum yıllardır. Çalıştım çabaladım ve ev sahibi oldum. Babam istediği çocuğuna istediği malını bırakır buna eşim asla karışamaz. Karıştırmam da.
O mallar yapılırken çekilen eziyetleri sanki ben mi çektim veya eşim mi çekti. Kimin malının hesabını soruyoruz ki.
Ben eşime baştan evlenirken bu düşüncelerimi söyledim. Asla karışamaz, bu durumda sizde asla ve asla karışamazsınız.
Miras diyorsanız (ki adamlar ölmeden bunun hesabı yapılıyor) kayınpederiniz ve kayınvalideniz öldükten sonra düşersiniz bu derde.
İster size 1 kuruş verirler ister vermezler.
Herşeyden öte bu sizin değil eşinizin problemi olur ayrıca. Mal da mülk de onun annesine ve babasına ait. Size bu konuda laf düşmez.
Ben malı olan taraftayım ve eşimin ailemin malı hakkında değil söz bir harf bile söylemesine ne tahammülüm vardır nede izin veririm.
Adamlar yapsın etsin sonra hesabını geline veya damada versin. Yok öyle şey,
Kaldı ki siz evlerinde oturmuşsunuz. Böylece zaten yeterince fayda sağlamışsınız onlardan.
evet onların evinde oturarak ev almışlar ama bunu yardım olarak görmüyorlar.