ayrımcılık-1 kuruş para vermiyorlar....

Babamın alınteriyle yaptığı tasarrufa ne eşim nede ben asla karışamayız. Benim babamında daireleri var. Bende evlendiğimde o evlerden birinde oturmaktansa kirada oturdum yıllardır. Çalıştım çabaladım ve ev sahibi oldum. Babam istediği çocuğuna istediği malını bırakır buna eşim asla karışamaz. Karıştırmam da.
O mallar yapılırken çekilen eziyetleri sanki ben mi çektim veya eşim mi çekti. Kimin malının hesabını soruyoruz ki.
Ben eşime baştan evlenirken bu düşüncelerimi söyledim. Asla karışamaz, bu durumda sizde asla ve asla karışamazsınız.
Miras diyorsanız (ki adamlar ölmeden bunun hesabı yapılıyor) kayınpederiniz ve kayınvalideniz öldükten sonra düşersiniz bu derde.
İster size 1 kuruş verirler ister vermezler.
Herşeyden öte bu sizin değil eşinizin problemi olur ayrıca. Mal da mülk de onun annesine ve babasına ait. Size bu konuda laf düşmez.
Ben malı olan taraftayım ve eşimin ailemin malı hakkında değil söz bir harf bile söylemesine ne tahammülüm vardır nede izin veririm.
Adamlar yapsın etsin sonra hesabını geline veya damada versin. Yok öyle şey,
Kaldı ki siz evlerinde oturmuşsunuz. Böylece zaten yeterince fayda sağlamışsınız onlardan.

evet onların evinde oturarak ev almışlar ama bunu yardım olarak görmüyorlar.:50:

Yapılan haksızlık ortada ama yapabileceğiniz çok bir şey yok bence.
Mal kimde ise söz sahibi O'dur.Ayırımcılık yapar ya da yapmaz bu tamamen o kişinin insiyatifine kalmıştır.
Her ailede böyle kaçaklar oluyor malesef ama yukarda da bir arkadaş demiş ya;
çalışıp o malı mülkü yapan kişiye ''neden bize yardım etmiyorsunuz,neden bir kat da bizim için ayırmıyorsunuz''diye sorulmaz.
Vardır onların da bir hesapları.İlişkileri çok derin bilemediğimiz için daha detaylı yorum yapamıyorum.
Ama örneklendirmek gerekirse;misal iki oğlum iki gelinim olsun,biri devamlı malımın mülkümün hesabını yapıp,benim emeklerimle yaptığım biriikimimden
pay çıkarıp beklentiye girsin,diğeri de beklentiye girmeden kendi yağıyla kavrulmaya çalışsın.
Tercih yapmam gerekirse insiyatifimi hangisinden yana kullanacağım ortada.
Sizin en büyük şansınız kendi çabanızla ev almış olmanız.Kira da otursaydınız bu durum çok fazla canınızı yakardı eminim.
Şimdi standartlarını kendisi yaratmış bir çift olarak bence bu durumun haklı gururunu yaşayın.
Bu konu hakkında da çok dillendirme yapmayın derim.Yanlış anlaşılabilirsiniz.

Arkadaşım o ev onların ister satarlar ister atarlar iste inşaa olması için birine verirler. Öncelikle bunu kabullen gerisini hazmetmesi çok kolay oluyor tecrübeyle sabit...

Ben ne yapayım peki? Herşeye intihar etmeye kalksak şu dünyada nefes alacak 2 dakikamız kalmaz.

Benim eşimde 12 sene şu an oturduğumuz evde oturmuş. Ev annesinin üzerine. 12 sene boyunca bu evin taksitlerini ödemiş. Peşinatı için arabasını satmış zamanında. Krediler çekmiş ilk taksitleri öderken. Ve evlendik geçen aya kadar ben de ödedim para evin taksitlerine. Eşimle beraber gece gündüz çalışarak. İçinde oturuyoruz ilk evimiz boyasını falan kendimiz yapmışız her şeyini... Ev yabancıya satılmasın diye yarın öteki gün para denkleştirir kredi çeker belki biz satın alırız diye düşünerek. Tapu geçen ay alındı. Ve bu muhit inşaat sahası oldu evler değerlendi. 120 130bin tl den gidiyor. Evlendiğimizde babasının borçları var diye ev satılığa çıkmıştı. Bunu bilerek evlendik neticede. Ev satılana kadar oturacaktık burda. Evlendik ilk ay tutturdular parkeleri yaptırın diye. Bozdurduk altınları yaptırdık. Kartonpiyer diye tutturdu kaynana onu da yaptırdık. Evin içine bi dünya masraf yaptık nasılsa satın alacağız diye. Ha ne oldu geçen ay bi öğrendik ki aylaaar evvel sevgili kaynana büyük oğluna evi 40bin tl ye satmış. Biz de çok afedersiniz h...r gibi taksitlerini ödemişiz. Kaynım kira istiyor şimdi bizden. herkesle kanlı bıçaklı olduk. Eşim depresyona girdi. Başına gelenleri hazmedemiyor. Geçen akşam sen olmasan ben napardım dedi. Başka bi kadın olsa adamın kalan 3 parça huzurunu da kaçırırdı. Sen hep destek oldun dedi. Ha ailesi ile ilgili tek kelime kötü söz etmedim. O kendi muhakemesini kendi yapar. Onlarla ilişkisini kendi ayarlar bundan sonra. Benim eşimle bir sorunum yok adamın canını bir de ben neden sıkayım. Çalışır kazanır kendi evimizi alırız üzülme diyorum. Destek olmaya çalışıyorum.

Yangına körükle gitmemek gerek eğer ki eşinizle aranızda bir sorun yoksa...

Bırakın naparlarsa yapsınlar siz kendi evinizin taksitlerine bakın. Kimseden kimseye 1 kuruş fayda yok. Ne yaparsanız tek başınıza yaparsınız uğraşıp didinip...

hiçbirşey yapmayacaksın ne yapabilirsinki hem. senden daha kötülerini yaşayanları düşüneceksin bu kadar. ben üniv e giderken param yok diyen babam 3 katlı ev yaptı benide usta gibi çalıştırdı. gündüz okulda akşam 11e kadar inşaat tepesinde çalıştım. kum çektim harç yaptım tuğla dizdim bayan olarak bunalrı yaptım. abimmi öğlen kalktı 3 saat çalıştı çalışmadı hop çarşıya. tüm çileyi çeken ben oldum dairenin birisi senin dediler evlenince oturmasanda kirasını verecez dediler 1 kuruş görmedim. abim kendi evinde oturuyor şu anda elektrik su yakıt ödemez. market alışverişini babam yapar v.s. v.s. ben evlendim eşimin ailesi de hiç destek vermedi kendi düğünümüzü kendimiz yaptık kavga çıkarttılar düğün masrafını ödememek için. evime gelin girdiğimde yiyecek hiç birşeyim yoktu. 6 ay sadece çorba kaynadı ocakta ailem bile sende ne yer içersin demedi. oysaki benim dairemde kiracı vardı verinde bende evimin kirasını vereyim dediğimde kıyamet koptu sen bişey yapmadın dediler o an çöktüm olduğum yere. bayan halimle çalışan ben, işe girince tüm maaşını senelerce ellerine sayan ben ama dışlanan gene ben. eşimin aileside öyle kızlarına destek damadı para batırır destek bize gelince yok yok oldu.

ama biz naptık sabrettik çalıştık çabaladık borçları bitirdik araba aldık onu bitirdik ev aldık şu anda evimizi ödüyoruz. her iki tarafta bişey dese hemen lafı yapıştırıyorum. şimdi kaynım evlenecek para dileniyorlar biz nasıl ödediysek oda sıksında ödesin diyoruz. bu kadar basitttt. sende sabredecek haksızlığı unutacak hayatına devam edeceksin. onlarda sizlerden bişey istemeye yüzleri olmayacak.

evet onların evinde oturarak ev almışlar ama bunu yardım olarak görmüyorlar.:50:

Evlerinde otururken ev almışlar ama aldıkları evi de burunlarından getirmişler bunun neresi yardım Allah aşkına ayrıca hayattayken bile evlat ayırmak bence günah şunu bilemem tabi belki oğluna gelinine kızgındır arada bir olaylar geçmiştir ama normal şartlarda ayrılmaması gerekir. Konu sahibi arkadaşım siz gelin olarak eşinizin ailesinin mal durumuna karışmayın bırakın eşiniz ilglensin sitem etmek de size düşmez.

Evlerinde otururken ev almışlar ama aldıkları evi de burunlarından getirmişler bunun neresi yardım Allah aşkına ayrıca hayattayken bile evlat ayırmak bence günah şunu bilemem tabi belki oğluna gelinine kızgındır arada bir olaylar geçmiştir ama normal şartlarda ayrılmaması gerekir. Konu sahibi arkadaşım siz gelin olarak eşinizin ailesinin mal durumuna karışmayın bırakın eşiniz ilglensin sitem etmek de size düşmez.

tabii ki evlat ayrılmamalı ama birde nedenine bakmak gerekir.:34:üstelik gelinler herşeye bu kadar müdahil olmamalı.burunlarından geliyorsa da oturmasınlar,huzursuz olup kira vermeyeceğime,kira öder keyfime bakarım.ben 23 yıllık evliyim ve halen kiradayım ama allaha şükür huzurum yerinde:34:

Son düzenleme:
tabii ki evlat ayrılmamalı ama birde nedenine bakmak gerekir.:34:üstelik gelinler herşeye bu kadar müdahil olmamalı.burunlarından geliyorsa da oturmasınlar,huzursuz olup kira vermeyeceğime,kira öder keyfime bakarım.ben 23 yıllık evliyim ve halen kiradayım ama allaha şükür huzurum yerinde:34:

Evet canım burada o kadar konu okuyorum ki insanlar nasıl bu kadar kötü olabilir diyorum yani bana göre yaşanılan bir çok şey karşılıklı sen mükemmelsen ve karşındaki insan hala kötüyse o zaman ona göre önlemini alacaksın sizin dediğiniz gibi kiraya gitmek daha mantıklı. Hep şunu söylerim karşındaki kişi eşinin annesi, babası bir çok şeyi görmeyeceksin duymayacaksın.

Son düzenleme:
Arkadaşım o ev onların ister satarlar ister atarlar iste inşaa olması için birine verirler. Öncelikle bunu kabullen gerisini hazmetmesi çok kolay oluyor tecrübeyle sabit...

Ben ne yapayım peki? Herşeye intihar etmeye kalksak şu dünyada nefes alacak 2 dakikamız kalmaz.

Benim eşimde 12 sene şu an oturduğumuz evde oturmuş. Ev annesinin üzerine. 12 sene boyunca bu evin taksitlerini ödemiş. Peşinatı için arabasını satmış zamanında. Krediler çekmiş ilk taksitleri öderken. Ve evlendik geçen aya kadar ben de ödedim para evin taksitlerine. Eşimle beraber gece gündüz çalışarak. İçinde oturuyoruz ilk evimiz boyasını falan kendimiz yapmışız her şeyini... Ev yabancıya satılmasın diye yarın öteki gün para denkleştirir kredi çeker belki biz satın alırız diye düşünerek. Tapu geçen ay alındı. Ve bu muhit inşaat sahası oldu evler değerlendi. 120 130bin tl den gidiyor. Evlendiğimizde babasının borçları var diye ev satılığa çıkmıştı. Bunu bilerek evlendik neticede. Ev satılana kadar oturacaktık burda. Evlendik ilk ay tutturdular parkeleri yaptırın diye. Bozdurduk altınları yaptırdık. Kartonpiyer diye tutturdu kaynana onu da yaptırdık. Evin içine bi dünya masraf yaptık nasılsa satın alacağız diye. Ha ne oldu geçen ay bi öğrendik ki aylaaar evvel sevgili kaynana büyük oğluna evi 40bin tl ye satmış. Biz de çok afedersiniz h...r gibi taksitlerini ödemişiz. Kaynım kira istiyor şimdi bizden. herkesle kanlı bıçaklı olduk. Eşim depresyona girdi. Başına gelenleri hazmedemiyor. Geçen akşam sen olmasan ben napardım dedi. Başka bi kadın olsa adamın kalan 3 parça huzurunu da kaçırırdı. Sen hep destek oldun dedi. Ha ailesi ile ilgili tek kelime kötü söz etmedim. O kendi muhakemesini kendi yapar. Onlarla ilişkisini kendi ayarlar bundan sonra. Benim eşimle bir sorunum yok adamın canını bir de ben neden sıkayım. Çalışır kazanır kendi evimizi alırız üzülme diyorum. Destek olmaya çalışıyorum.

Yangına körükle gitmemek gerek eğer ki eşinizle aranızda bir sorun yoksa...

Bırakın naparlarsa yapsınlar siz kendi evinizin taksitlerine bakın. Kimseden kimseye 1 kuruş fayda yok. Ne yaparsanız tek başınıza yaparsınız uğraşıp didinip...

aman allahım allah yardımcın olsun canımmm
bizde evlenirken hep öyle konuşulduğu için evi sahiplendik evi tadilat yaptırdık hatta benim kendi babam yardım etti.benim evlerinde gözüm yok hiçbirşeylerinde gözüm yok eşim hakkını arıyoum ona kızıyrum ..
Evi benim ailemin yakınımda aldığımız için uzakta biz nların evine güvenerek aldık bu kadar hırslanıp bizi kapı dışarı atabileceğini tahmin edemedik evde oturacıktık kira ödemiyoruz diğer evi kiraya verdik şimdi düzenimiz alt üst oluyor ama inanın evlerinde gözüm yok..Sağlıklı oluyum herşeyin üstesinden gelirim ben herşeyin.

Adam siz iki kişi çalıştınız yardım etmeniz demesini biliyor bide
herkes akıllı biz APTAL MIYIZ??
Zaten ev de gittikten sonra bizim ne hakkımız kalıyor akadaşlar sadece tek ev bırakıyor ve o evde de kardeşine peki ölmüş olsaydı böyle yapsalardı o zamanda onları haklı bulucaktınız ya da sizin başınıza gelmedği için kolayca yorum yapabiliyorsunuz aynı durum sizin başınıza gelseydi
tabiki çok şükür ben çalışıp alnımın teriyle kazanırım yerim içerim srun bu değil...
benim babam böyle bi şey yapsaydı ne kardeşimle bi dah konuşurdum benim koyumu kazıp mirasa kendi çullandığı ve yiyip içtiği ne de babamla konuşurdum beni hiç mi hiç düşünmediği için ..Ama hakkımıda aradım ama burda tek farkkk eşimin ailesi ve sırf biz o evde oturuyoruz diye burnumuzdan geldi kardeşi rahat yaşamayı hak ediyor diyorsunuz SİZ SÜRÜNÜN ÖYLE Mİ YANİ..

arkadaşım ben sana katılıyorum ilk başta onların evinde oturmuşsunuz bu güzel bişey ama ev alıpta çıkmışsınız ve kardeşine yapıp size yapmaması hiç hoş değil evlatlar arasında ayırım yapılmaz yapılamaz benim anne anlayışıma sığmıyor ama eşiniz sanırım biraz pasif gerekli tavrı yapamamış burda arkadaşlar demiş sanamı hesap vercek kendi malı mülkü diye ben buna katılmıyorum hesap vermek değil bu kardeşler arası eşit davranmalı sonuçta siz borç harç bi ev almışsınız çalışıyosunuz çocuğunuzu bırakıp işe gidiyosunuz onun size ihtiyaç duyduğu zamanda yanında değilsiniz böyle bi mal mülk varsa siz niye rahat yaşamayasınız sizde çocuğunuzun geleceğini düşünüyosnuz sonuçta ev aldınız diye onların malı mülkü varken siz niye borç içinde olacaksınızki bence eşiniz tavrını kesin koysunuz gerekirse küssün ben olsam çocuğumun bana küs kalmasına dayanamam zaten ben olsam çocuklarım arsında 1 kuruş fark gözetmem ama işte anne var anne var !!!!!!!

Kimsenin parasını, evini istemeyin.
Neden istiyorsunuz?
Hayattayken mal mülk kavgasına girmişşsiniz?

Bizimde tahmin edemeyeceğiniz kadar mirasımız var.1-2 daire değil.
Ama biz kimsenin parasında değiliz.Mallar bölünür dağıtılır.Kime ne kalmışsa alır gider.
Ölmeden bunların hesabını yyapmak gelin olarak size yakışmamış.
Evinde oturmuşsunuz burnunuzdan gelmiş.Eee o zaman oturmasaydınız çıksaydınız.
Çıkmakta işinize gelmemiş.Yeterince faydalanmışsınız.Kaynınıza ev alınmış bunu kıskanmışsınız.Adamın oğullarının arasına girmeyin.
Kimse evlatlar arasında ayrın yapmaz merak etmeyin.
Zamana bırakın.
Huzur bozmaktan başka bir işe yaramaz.Babasını para vermedi diye bu eşiniz onu sevmeyecek mi? Demek ki sizin sevginiz parayla ölçülüyor.

kayınvalidenizin geleninize gideninize karışması çok ayıp tabii.ama bunun yanında başka bir konu var siz kimden ne hakkı istiyorsunuz pardon ama.ev mal mülk sahibi olan yıllarca biriktiren ya da parası olan eşinizin ailesi,annesi babası...
eşinizi dünyaya getirdiler diye ölene kadar eşinize ve size bakma mecburiyetleri yok değilmi.size ev verip vermemek onların tasarrufunda.
kimse kimsenin malına mülküne bekçi değil,size ev verselermiş ya da maddi yardım etselermiş hoş olurmuş ama yapmadılar diye de suçlanamaz...çünkü zaten siz onlara ait evde belki birkaç yıl kira ödemeden oturmuşsunuz dolaylı olarak siz farkında olmasanızda maddi yardımları dokunmuş size.

diyelim 5 yıl bedava oturdunuz evlerinde,istanbuldaysanız en aşağı kira olarak 700 tl ödersiniz yıllık 8500 tl. 4 yılda 45 000 tl gibi bir para eder.yani demem o ki,ben bizim ülkedeki şu son 15-20 yıllık mesele sanrım bu,ailenin bakmak zorunda olması olayını sevmiyorum.eşinizi maaşlı bir işe girene kadar bakıp sonra da evlendirmişler,daha ne yapsınlar. diğer kardeşe verip vermemek de onlara kalmış.kimse kimsenin muhasebesini tutmasın.herkes kendi bütçesine baksa herşey daha güzel olurdu diye düşünüyorum ister istmez.

Genel olarak bu yoruma katılıyorum ,birde sizin ev aldığınız başkasından mı duydu eşinizin ailesi ?

yaaa burda olan herkesin tuzu kuru galiba ben arkadaşı çok ii anlıyorum başıma aynı şey gelmedi ama gelse sanırım bende onun gibi düşünürdüm arkadaş onların malının mülkünün hesabını yapmıyo ki sanırım kardeşine yapıldığı onlar ayrıldığı için zoruna gitmiş bence kimin başına aynı şey gelse sinirden kudurur eğer ailesi kardeşine de yapmsaydı onlardan hayatta oldukları süre içinde böyle bişey beklemezdi ayırım yaptıkları için zoruna gitmiş artı bide çocuğu var onunda geleceğini düşünmek zorunda gelecekte kurmak ne demek biliyomusun para demek para bugün ii bi kreş 1000 lira ailesi madem kardeşine yapıyo onlarada yapsında en azından çocuğunu istediği şartlarda yetiştirir yoksa borç harç içindeyken nasıl yapıcak kimse kimseye güvenerek çocuk yapmıyo ama ailenin elindede varsa ve bi çocuğuna yapıyosa diğerinede yapmalı

valla benm eşim tek çocuk ...kayınpederım bayagı zengın .....oğluma çiftlık yaptılar ama benm gözum bı kere ustunde olmadı aslada olmaz...bizde eşimin ailesının verdıgı evde yaşıoruz ...banada çok yaşattılar benm evım havalarına cok gırdıler...hem sunu söledım ''ben babamın malını sahıplenmedım kı babamın apartmanları var sızın malınızı hıc sahıplenmem hiç merak etmeyın ıstersenız ama sıze kırasını verıyım dedim...bidaha ağızlarını açamadılar....hıckımsenın malında gozum yok keşke bızde sızın gıbı ev alabılsek kendı paramızla ne kıymetlı olur....ama asla beklemıorum eşimin ailesınden ASLA!!!1 kuruş bıle ıstmem cunku onların yukumlulugu altında ezılmek ıstemem...cunku Allahım onlara sağlık sıhaat versın ama benm elıme dusurmesın cunku ben bakamam eşimede söledım....zaten sırf bu yuzden hakları bana gecsın ıstemıorum...kırada yasayalım dıe esıme yalvardım kabul etmedı artık gunah bnden gıttı kımseye mınnet duyamam kusura bakılmasın cunku mallarında gözum yok olmadıda asla...

Ah arkadaşım benim senin açından da düşünüyorum tabii ama bence de insanlar ölmeden mallarına göz dikmek çok acı. Hakkı yok henüz eşinin de kardeşinin de o mallarda bu konuyu konuşmak bile bana çok ters eşimin ailesinin bize aldığı evde oturuyoruz bizde ama ben sırf bu sebeple bana takılan bütün altınları ailesine verdim zordayken ve keşke evimizi biz alsaydık ki tek bir lafları olmadı bana evle ilgili. Ailesinin hataları çok olmuş size keşke mallarını değilde sana yaptıklarını çekemediğini anlatsaydın yakışmamış bu konuşma bence sen sinirle yazmışsındır umuyorum.

Back
X