Ayrıntılı ultrason hakkında bi sorum olacak

kglcn2009

Kabul olmuş duamsın♡OĞLUM♡
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2016
199
106
18
Kızlar şuan 20 haftanın içindeyim. Öğrenmek istediğim ayrıntılı ultrasona kadın doğumcunuz mu yönlendiriyo yani hani rapor gibi bişey yazıp ayrıntılı ultrasonu olan hastaneye mi gönderiyo yoksa siz kendiniz ayrıntılı ultrason cihazı olan bi hastaneye gidip bebeğim 20 haftalık ayrıntılı ultrason zamanı geldi diye mi söylüyosunuz ? Size çok saçma gelebilir hatta ohaa da diyebilirsiniz ama gerçekten bilmiyorum :( Devlet Hastanesine gidiyorum ve gittiğim doktora en erken 2 hafta sonraya randevu veriyolar o zamana kadar da ayrıntılı zamanı geçecek tecrübeli annelerin yardımına ihtiyacım var

Ayrıntılı ultrason yaptıran kimse yok mu arkadaşlar sizden mesaj bekliyorum şuan başka doktora gitmek için :(

canım arkadasım yeni yaptırdı ama dr yönlerdirdi bilmiyorum
konun öne taşınsın diye yorum yapmak istedim.

Bugun doktorum 20.haftada ayrintili renkli ultrason yaptirmam gerektigini soyledi. Ozelde yaptirman lazim bizim hastanede yapilmiyor dedi sadece.

canım arkadasım yeni yaptırdı ama dr yönlerdirdi bilmiyorum
konun öne taşınsın diye yorum yapmak istedim.
Ya sıkıntım doktoruma randevu alamamam 2 hafta sonra randevu veriyolar o zamanda 22 hafta bitmiş olacak 19 ile 22 hafta arasında yapıyolarmış ultrasonu doktor yönlendirmesi gerekiyosa başka bi doktora gitcem ama bilgi alabildiğim kimse yok

Bugun doktorum 20.haftada ayrintili renkli ultrason yaptirmam gerektigini soyledi. Ozelde yaptirman lazim bizim hastanede yapilmiyor dedi sadece.
Evet biliyorum hatta bütün özellerde bile yok sadece bazı özellerde var ama Antalyada devletin kadın doğum hastanesi var orda yapılıyo tek bilmediğim doktor mu yönlendiriyo yani ayrıntılı ultrasona elinde doktorun verdiği bi kağıtla mı gidiliyo

Beni de doktorum yönlendirdi. Çünkü ayrıntılı ultrason cihazı da biraz daha gelişmiş oluyormuş ve perinatolog ya da radyolog yapıyor. 15. Haftada söyledi ama isim vermedi kendim bir perinatologa gittim ve yaptırdım ikili test sonucumla. Orada doktor bir rapor yazdı onu da kendi doktoruma kontrolümde vereceğim

Evet biliyorum hatta bütün özellerde bile yok sadece bazı özellerde var ama Antalyada devletin kadın doğum hastanesi var orda yapılıyo tek bilmediğim doktor mu yönlendiriyo yani ayrıntılı ultrasona elinde doktorun verdiği bi kağıtla mı gidiliyo

Hayir kağıtla filan gidilmiyor benm arkadasim kendi doktorunun olduğu hastanede yaptiramadi netten arastirdik baska hastane bulduk uygun fiyatli aradik 2 gün sonraya gün verdi sonra sonuçla kendi doktoruna gitti okadar

Devlette yaptıracaksan yönlendirme var diye biliyorum ben ama özelde yaptıracaksan yönlendirme olsun olmasın fiyat aynı kalıyor sanırım. Bence bu konuda iyi bir yer araştır boşver yönlendirme olsun olmasın sen işin ehli tecrübeli birinin bakmasına dikkat et özellikle.

Yani ayni hastanedeyse kagit gerekir diye dusunuyorum. Ya da dr kendisi yapar ultrasonu bilmiyorum.
Baska hastaneye giderseniz kagida gerek yok oradaki doktora durumu anlatirsiniz.

İlginize teşekkür ederim kızlar devlette yaptırmayı düşünüyorum yönlendirme gerekiyo sanırım şimdi başka bi doktora gitcem bide ona sorayım emin olmak için

ben üniversitenin hastanesinde yaptırdım.normalde özele gidiyorum ama üniye yolluyorlar ayrıntılıda.17. haftada kendim gittim hastanenin kadın doğum servisinde sıra alınan yere söyledim onlar bir kayıt yapıp başka bir yerden randevu almaya yolladı ben 19. haftada yaptırdım galiba erken oldu ama kendi doktorum randevu aldınsa baktır dedi.bebeklerimizin sağlıklı olması dileği ile.

Doktor isterseniz yaptırabilirsin diyor isteğe bağlı ama yaptırmak gerekli özelle devlet arasında özel cd ve renkli resim veriyor devlet tam tersi bir an evvel gün Alman lazım ama çocuk büyüdükçe tam belli olmuyormuş ölçüleri

Canim devlet hastanesinde perinatoloji bolumu var direk oraya git en son usg resmin ile onlar sana randevu verirler. Ayrica 18-23hafta arasinda oluyo gec kalmis degilsin merak etme. Bana verdikleri tarihte 23.hafta bitmeye yakin.

özeldeydim, kendi doktorum yönlendirdi.Ama sanırım çok tercih edilen bir yerdi ki 2/3 hafta öncesinden gün almamız gerekti, yer yoktu.

İlginize teşekkür ederim kızlar devlette yaptırmayı düşünüyorum yönlendirme gerekiyo sanırım şimdi başka bi doktora gitcem bide ona sorayım emin olmak için
doktor yönlendirmesine gerek yok canım benim gittiğim doktor bana 3 yer tavsiye etti hangisine gitmek istersen dedi yada kendi istediğin varsa ona git dedi zaten son adet tarihini soruyorlar ve ona göre ölçümünü yapıyorlar sen şimdi sadece nerde ölçtürüceğini ve yer olup olmadığını araştır fiyatlar değişiyor bazı yerler uçurum fiyat istiyor.

doktor yönlendirmesine gerek yok canım benim gittiğim doktor bana 3 yer tavsiye etti hangisine gitmek istersen dedi yada kendi istediğin varsa ona git dedi zaten son adet tarihini soruyorlar ve ona göre ölçümünü yapıyorlar sen şimdi sadece nerde ölçtürüceğini ve yer olup olmadığını araştır fiyatlar değişiyor bazı yerler uçurum fiyat istiyor.
Evet biliyorum duydum çok abartan yerler varmış ben devlette yaptırmayı düşünüyorum ücretsiz

Evet biliyorum duydum çok abartan yerler varmış ben devlette yaptırmayı düşünüyorum ücretsiz
kesinlikle en mantıklısı ben çalıştığım için zaman sıkıntım vardı oyüzden bir dünya para verdim gereksiz yere beni endişelndirdikleride yanıma kaldı bir dünya tahlil istedi onlarda temiz çıktı ben parayı geçtim yaşadığım korku üzüntü yanıma kaldı ama şunu tecrübe edindim 2. çocuğum olursa asla bu kadar test tahlil yaptırmıycam rutin kontrollere gidicem okadar

Zaten onlar para kazanmak için bu kadar tahlili istiyolar önce seni can evinden vuruyolar sonra o tahlil bu tahlil endişeli olduğun için hayır diyemiyosun çünkü sen o evhamla parayı düşünmüyosun bebeğin milyon dolarlardan çok daha kıymetli elbette olması gereken bu ama özel hastanedekiler senin korkunu endişeni umursamadan sırf para kazanmak adına bebeğinin sağlıksız olduğunu söylüyorlar ben sadece 3 defa özele gittim o da eşimi devlette içeri almıyolar eşimde hep görmek istiyo sırf bunun için en ucuz hastaneyi buldum ucuz dediğime bakma o bile 50 lira doktorun söylediği istediği hiç bi tahlili yapmadım sırf eşim görsün minik yavrumuzu diye gittik devlete gidiyorum çokta memnunum sadece ikili tarama yaptırdım 3lü 4lü kesinlikle yapılmadı doktorum gerek görmedi sırf bu yüzde yüz sonuç vermeyen tahliller yüzünden bi sürü bebeğin yaşama hakkı elinden alınıyo iki arkadaşıma down Sendromlu bebek doğacağını söylediler ikiside maşallah sağlıklı çocuk doğurdu şiddetle tavsiye etmiyorum özel hastaneyi yani para kazanmak için boşu boşuna sağlıklı bebeklerin canına kastediyolar hem paranızı kaybediyosunuz hemde hayatınızdaki en kıymetlinin canlının sağlığından endişe ediyosunuz

Back
X