• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrıntılı usg

Tiryandafila

Çok ŞÜKÜR.
Pro Üye
6 Aralık 2009
6.223
2.939
723
Merhabalar;
21. hafta içinde hamileyim.
2 li, 3 lü testlerimiz sonuçları iyiydi.
Ama doktorumuz yine de ayrıntılı usg zamanı geldi dedi.
Bulunduğum şehirde ayrıntılı usg yapmıyorlar.
Mide rahatsızlığımdan dolayı da başka bir şehre gitmek şuan için çok zor geliyor.
Bu usg mutlaka yapılmalı mı, yoksa risk durumlarında mı yapılmalı?
Yaptırmayacak olmak rahatsız ediyor sonuçta, ya birşey varsa diye.
Bir de tetanoz aşısı mutlaka yapılmalı mı, sıkıntılı bir gebelik geçiriyorum
ve bir de bu aşının ağrısını çekmek istemiyorum açıkçası.
Teşekkür ederim.

Tüm gebelerime 22. haftada anatomik tarama yapıyorum. Bu ultrasonografiyi yapabilecek hekim sayısı Perinatoloji derneklerine üye olan hekimleri hesaba katarsak 200 hekimi geçmez. Her Kadın Hastalıkları ve Doğum hekimi bu ultrasonu yapmaz, dünyada da yapmak zorunda değildir.
Tetanoz aşısı sağlık bakanlığı tarafından yapılması önerilen bir aşıdır, ve halk sağlığına yönelik bir uygulamadır. Gebe takibinde yapılmamalıdır demek gibi bir lüksümüz yok.
Sağlıklı bir gebelik ve doğum dilerim

Cevabınız için teşekkür ederim.
Yalnız sıkıntı, bütün doktorların bu işlemi yapmıyor olmaları değil zaten,
yapmak zorunda olmadıklarını biliyorum.
Doktorumda zaten bu işlemi herkesin yapmadığını ve bulunduğum şehirde bu işlemi yapan birinin olmadığını ve başka bir şehire gitmem gerektiğini söyledi.
Sıkıntı şu ki, rahatsızlığımdan dolayı, bu kadar uzun yolculuğu kaldıracak durumda olmamam.
Bu nedenle de, ikili ve üçlü testler normal çıktığı halde, ayrıntılı usg mutlaka yapılmalı, bebekte sıkıntı olma riski var mı?
Bir de her ay gittiğimiz ultrasyon muayenesinde eğer bebekte bir sıkıntı varsa organlarında, eksiklik vs gibi, (her türlü hastalığı kastetmiyorum, bunun için ayrıntılı usg gereklidir mutlaka :)) bunun her ay yapılan ultrasyonda görülme durumu yok mu, en azından kendi normal doktorumda bir sıkıntı olabilir riskini bana söyleyemez mi?
Teşekkür ederim.

merabalar doktor bey aynı şekilde bende 21.haftadayım ayrıntılı ultrasyon istedi doktorum.sizce ankarada nerede yaptırabilirim birde bu yapılan ultrasyonu devlet karşılıyor mu?yoksa herşeyi özel mi?

Devlet ne yapar bilmiyorum. Perinatoloji ünitesi olan hastane ve Üniversitelerde bu ultrason yapılmaktadır. Sormanız gerekiyor. Yoksa özele doktorunuz yönlendirecektir.

Back
X