kızlar selam çok merak ettiğim bir konu var çok dikkatimi çekiyor henuz 12 haftadayım ben 2 li tarama 3lü tarama daha yapılmadı 2li tarama cumartesı gunu yapılacak bu ayrıntılı ultrasyon şartmı
kızımı 2000 de oğlumu 2010 da dogum ettım ozamanlar yoktu şimdi yeni modamı bu:)
ve bendede panik atak var hadi Allah korusun birşey çıktı ne derece güvenilir ve bir candan vazgeçebilecekmiyim kafamda deli sorular

sizler naptınız yani fikirlerinizi almak istiyorum evet belki 3. gebeliğim ama insan ne olursa olsun
hamile kalınca herşeyi merak ediyr biraz uzun oldu galiba :)
şimdiden çok sağolun kızlar
Ablacım aleykümselam,
Vallahi nedir bu şimdiki nesilin durumu. :) Ben azcık gerikafalıyım bu konuda diye bana da demediklerini bırakmadılar. :)))
Yok ablacım şaka bir yana,
Ya eğer o cana her ne olursa olsun kıymayı düşünmüyorsan bence 2'li ve 3'lü testleri de yaptırma. Allah korusun etkilemek için söylemiyorum, ki benimki ilk sen benden çok daha tecrübelisin bak.
Ben ikili test vs söz konusu olduğunda doktora sonucun kötü olması dahilinde yapabileceklerini sordum ve bana çok umursamaz bir tavırla; "yapılacak hiçbişey yok o durumda, aldırıp aldırmayacağını sorucaz sana" dedikleri an peki yaptırmıyorum deyip çıktım.
Sadece ayrıntılı ultrasonu yaptırdım ben de mesela tam tersi...
Ayrıntılı ultrasonda perinatolog yani riskli gebelik uzmanları yapıyor incelemeyi ve böbreğinden gözüne, omuriliği kemiklerinden parmaklarına vs herşeyine ama herşeyine inceliyorlar. Sonucunda herşeyine dair bir durum raporu yazılıyor.
Benim içim bu şekilde rahatlamıştı ki kimse bana yaptırma etme demedi. Biliyordum kötü bişey çıkarsa gebeliğimi çok üzüntülü geçireceğimi... Ama ayrıntılı ultrason sonucumuz da elhamdülillah temizdi.
Ben o ikili üçlü testlere falan güvenmiyorum.
Down sendromu belirtileri var denerek gebeliğini üzüntüye boğmuş nerdeyse aldıracakken vazgeçmiş ve sapasağlam evlat doğurmuş birini de tanıyorum.
Ama zaten aldırmam diyorsan hiç yaptırıp strese sokma kendini bence.
Ayrıntılı ultrasona gir istersen veya ona da girme istemiyorsan.
Hayırlısıyla evladını al kucağına sapasağlam inşallah.
Senden de tecrübe edinelim buralarda sık sık :)))
Sevgiler...