Âmin kızlar sağolun Cumartesi bakalım inşallah bir sorun çıkmaz bende kafamda kurmamBana kalirsa yaptr alah korusun en azindan aklinda suphe kalmaz bu arada gayet guvenilir 2li test iyi cikarsa ztn 3lu tarama sart degil degerlre gore yani genede sen bilirsin alah kucagina almayi nasip etsin bu arada
Amin canim insallah icini ferah tutki iyi olsunÂmin kızlar sağolun Cumartesi bakalım inşallah bir sorun çıkmaz bende kafamda kurmam
Ablacım aleykümselam,kızlar selam çok merak ettiğim bir konu var çok dikkatimi çekiyor henuz 12 haftadayım ben 2 li tarama 3lü tarama daha yapılmadı 2li tarama cumartesı gunu yapılacak bu ayrıntılı ultrasyon şartmı
kızımı 2000 de oğlumu 2010 da dogum ettım ozamanlar yoktu şimdi yeni modamı bu:)
ve bendede panik atak var hadi Allah korusun birşey çıktı ne derece güvenilir ve bir candan vazgeçebilecekmiyim kafamda deli sorular
sizler naptınız yani fikirlerinizi almak istiyorum evet belki 3. gebeliğim ama insan ne olursa olsun
hamile kalınca herşeyi merak ediyr biraz uzun oldu galiba :)
şimdiden çok sağolun kızlar
Rabbim evladını sana bağışlasın canım içini ferah tut bu arada 600tl doğumda dahılmıymiş:) iyi para ben hiçç okadar para veremem zaten doğumum sezeryan artık hep özel hastaneler revaçta araştırman lazım canım devlet hastanelerini pek bilmiyorum varmı yokmu aslında ben devlet hastanelerındekı doktorlarına ilgisini daha cok begenıyorum onlarında ımkanları sınırlı ve cok kalabalık olması kötü yoksa cogu özel hastanedekı doktorlardan daha anlayıslılar bire bir yasadım çünkübizde 2 li ve 4 lü tarama testi yaptırdık. ama ayrıntılı usg çok pahalı geldi bana 600 tl nasıl vericem ben ona. acaba başka bir yerde mi yaptırsam ? dr. umla sürekli irtibatlıda olmak istiyorum aslında. ben hiç yaptırmak istemiyorum gerçekte, şimdiye kadar her şey güzeldi binlerce şükür. zaten zor kavuştum bebişe 2 kayıptan sonra. bişi olsa tedavisi var mıki anne karnında yok sanırım. Allah korusun bebişleri. ben,imde kafam karışık çok
amin canım, hepimizinkini bağışlasın inşallah. devlet hastaneleri gerçekten aşırı kalabalık canım. ben 1-2 kez bebeği merak ettiğimden ara kontrollere gittim ama çık çıkabilirsen oradan. ankarada suriyeli gebede çok, her kes gebe sanki :)Rabbim evladını sana bağışlasın canım içini ferah tut bu arada 600tl doğumda dahılmıymiş:) iyi para ben hiçç okadar para veremem zaten doğumum sezeryan artık hep özel hastaneler revaçta araştırman lazım canım devlet hastanelerini pek bilmiyorum varmı yokmu aslında ben devlet hastanelerındekı doktorlarına ilgisini daha cok begenıyorum onlarında ımkanları sınırlı ve cok kalabalık olması kötü yoksa cogu özel hastanedekı doktorlardan daha anlayıslılar bire bir yasadım çünkü
Ablacım aleykümselam,
Vallahi nedir bu şimdiki nesilin durumu. :) Ben azcık gerikafalıyım bu konuda diye bana da demediklerini bırakmadılar. :)))
Yok ablacım şaka bir yana,
Ya eğer o cana her ne olursa olsun kıymayı düşünmüyorsan bence 2'li ve 3'lü testleri de yaptırma. Allah korusun etkilemek için söylemiyorum, ki benimki ilk sen benden çok daha tecrübelisin bak.
Ben ikili test vs söz konusu olduğunda doktora sonucun kötü olması dahilinde yapabileceklerini sordum ve bana çok umursamaz bir tavırla; "yapılacak hiçbişey yok o durumda, aldırıp aldırmayacağını sorucaz sana" dedikleri an peki yaptırmıyorum deyip çıktım.
Sadece ayrıntılı ultrasonu yaptırdım ben de mesela tam tersi...
Ayrıntılı ultrasonda perinatolog yani riskli gebelik uzmanları yapıyor incelemeyi ve böbreğinden gözüne, omuriliği kemiklerinden parmaklarına vs herşeyine ama herşeyine inceliyorlar. Sonucunda herşeyine dair bir durum raporu yazılıyor.
Benim içim bu şekilde rahatlamıştı ki kimse bana yaptırma etme demedi. Biliyordum kötü bişey çıkarsa gebeliğimi çok üzüntülü geçireceğimi... Ama ayrıntılı ultrason sonucumuz da elhamdülillah temizdi.
Ben o ikili üçlü testlere falan güvenmiyorum.
Down sendromu belirtileri var denerek gebeliğini üzüntüye boğmuş nerdeyse aldıracakken vazgeçmiş ve sapasağlam evlat doğurmuş birini de tanıyorum.
Ama zaten aldırmam diyorsan hiç yaptırıp strese sokma kendini bence.
Ayrıntılı ultrasona gir istersen veya ona da girme istemiyorsan.
Hayırlısıyla evladını al kucağına sapasağlam inşallah.
Senden de tecrübe edinelim buralarda sık sık :)))
Sevgiler...
Bende medikal e gidiyorum canım bizim bulundugumuz yerde en uçuk fıyatlar ıkılı tarama üçlü tarama baya abartı bAkalı. Nasıp olurda ozamanlar gelirse ne diyecekler içilmede batmıyor değil okadar para bayılıyoruz ama doktordan memnun değilim bir tripler bi havalar muayeneye gıdınce güler yüz kontrole çağırdığında tanımıyor hatun ve resmen hadı kalk gıt dıyor:) ya işte öle canım adam akıllı ilgili bir doktor olsa ınsanın ıcıne batmzda böyle olunca dokunuyor:)amin canım, hepimizinkini bağışlasın inşallah. devlet hastaneleri gerçekten aşırı kalabalık canım. ben 1-2 kez bebeği merak ettiğimden ara kontrollere gittim ama çık çıkabilirsen oradan. ankarada suriyeli gebede çok, her kes gebe sanki :)
ay vallahi canım ya uçuk fiyatlar. ben ilk bir prof.e gidiyordum. muayene ücreti bile 400 tl idi. sonra onun sahibi olduğu hastaneye operatöre başladım kısmen ucuz. 95 tl muayene ama ayrıntılı usg için yine o prof. e gönderiyor dr. prof. inceliyormuş. ama çok fazla, hem biraz rahat olmak istiyorum ya, sanki bi bizimkimi okadar kıymetli :) her kesin evladı kıymetli. ben araştırma hastanesine gidicem ayrıntılı için, sonrada yine kendi dr.umla devam ederim. memnununm dr. umdan çünkü. bakalım hayırlısı olsun :)
evet 2li ve 3 lü test fiyatıda çok pahalı eğer dr. dan memnun değilsen bence bu testler için başka ucuz bir yer bul derim canım. ben 2 li için 90 4 lü için 140 ödedim. aslında 2 li iyise yapmıyor bazıları 4 lü. ama biz dr. dan kopmamak için o kadar para verdik. bence araştırmada bile yaptırabilirsin. 1 tüp kan alıyorlar zaten. dr. dan memnun değilşsen hiç yaptırıp boşa para verme oraya. ense kalınlığı için özele git ama usg devlette iyi değil.Bende medikal e gidiyorum canım bizim bulundugumuz yerde en uçuk fıyatlar ıkılı tarama üçlü tarama baya abartı bAkalı. Nasıp olurda ozamanlar gelirse ne diyecekler içilmede batmıyor değil okadar para bayılıyoruz ama doktordan memnun değilim bir tripler bi havalar muayeneye gıdınce güler yüz kontrole çağırdığında tanımıyor hatun ve resmen hadı kalk gıt dıyor:) ya işte öle canım adam akıllı ilgili bir doktor olsa ınsanın ıcıne batmzda böyle olunca dokunuyor:)
dediğin gibi yapayım hiç memnun değilim suratsız dan cevap vermekten aciz bide terslemeselerevet 2li ve 3 lü test fiyatıda çok pahalı eğer dr. dan memnun değilsen bence bu testler için başka ucuz bir yer bul derim canım. ben 2 li için 90 4 lü için 140 ödedim. aslında 2 li iyise yapmıyor bazıları 4 lü. ama biz dr. dan kopmamak için o kadar para verdik. bence araştırmada bile yaptırabilirsin. 1 tüp kan alıyorlar zaten. dr. dan memnun değilşsen hiç yaptırıp boşa para verme oraya. ense kalınlığı için özele git ama usg devlette iyi değil.
teşekkürler canım. sende kendine iyi bak. inşallah sende sevecen bir dr. bulursun. pskolojik açıdan kendimizi güvende hissetmemiz gerekdediğin gibi yapayım hiç memnun değilim suratsız dan cevap vermekten aciz bide terslemeseler
senın adına sevındım canım doktorundanda memnunsun drısı bana :) kendine ve bebişe iyi bak canım
teşekkürler canım. sende kendine iyi bak. inşallah sende sevecen bir dr. bulursun. pskolojik açıdan kendimizi güvende hissetmemiz gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?