Aytun Hocam Eşimin sperm testini yorumlayabilir misiniz?.......

leylak84

Guru
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2010
7.148
1.368
398
volüm:1cc
görünüm:sarı
ph:7,8
lökosit:18-19
sperm sayısı:10 milyon
total sperm sayısı:10 milyon
morfoloji:65
hızlı lineer progresyon(30 dk):10
yavaş veya non-lineer progresyon:10
non-progresif motilite(30 dk):10
immotil(30 dk):70
hızlı lineer progresyon(60 dk):10
yavaş veyanon-lineer progresyon:15
non-progresif motilite(60):15
immotil(60 dk):60

ayrıca dr muayenede varikosele rastlamasa da renkli dopplerde ''bilateral grade 1-2 varikosel izlenmiştir'' tanısı kondu.testi yorumlarsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim....

merhaba sperm değerleriniz düşük eğer yaşınız genc tpleriniz açık ise 1-2 kez aşılama denenebilir ancak gebelik olmaz ise tüp bebek daha iyi bir secenek olarak akılda tutulmalıdır. ayrıca bu tek bir sprem değeri ise bir kez daha bakılmasını tavsiye ederim. sevgiler.

volüm:1cc
görünüm:sarı
ph:7,8
lökosit:18-19
sperm sayısı:10 milyon
total sperm sayısı:10 milyon
morfoloji:65
hızlı lineer progresyon(30 dk):10
yavaş veya non-lineer progresyon:10
non-progresif motilite(30 dk):10
immotil(30 dk):70
hızlı lineer progresyon(60 dk):10
yavaş veyanon-lineer progresyon:15
non-progresif motilite(60):15
immotil(60 dk):60

ayrıca dr muayenede varikosele rastlamasa da renkli dopplerde ''bilateral grade 1-2 varikosel izlenmiştir'' tanısı kondu.testi yorumlarsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim....

merhaba sperm değerleriniz düşük eğer yaşınız genc tpleriniz açık ise 1-2 kez aşılama denenebilir ancak gebelik olmaz ise tüp bebek daha iyi bir secenek olarak akılda tutulmalıdır. ayrıca bu tek bir sprem değeri ise bir kez daha bakılmasını tavsiye ederim. sevgiler.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam...

merhaba hocam ben 28 eşimde 34 yaşındayız evleneli 2 yıl olacak temmuzda. evliliğimizin ilk yılı çocuk istemedik eşim kondom kullandı. 9 aydır da korunmadığımız halde gebelik olusmadı.bizde muayene olduk ve tetkikle nedenini araştırdık.eşimde sol varikosel var denildi bende bir problem yok eşimin sperm testi şöyle:
miktar 4 ml
çözünme süresi 15 dakika
viskozite:normal
ph:8,2
görünüm:gri opak
konsantrasyon 23 milyon
hızlı hareket:%22
yavaş;:%15
yerinde hareket:%8
hareketsiz:%57
vitalite:%43
lökosit:600000
yuvarlak hücre:1200000
gross anomali morfoloji:%28

hocam bu değerlerle doğal yoldan hamile kalabilirmiyim.dr direk ameliyat dedi herhangi bir ilaç vermedi.ameliyat olmadan ilaçlarla bu değerleri yükseltmek mümkünmüdür.siz ne önerirsiniz bize hemen ameliyat olalımlı yoksa ilaç tedavisine mi başlayalım.eşim ameliyat olmayı istemiyor durumun daha kötü olmasından çekiniyor açıkcası şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum konu hakkında bizi bilgilendirmenizi bekliyorum hoşçakalın

merhaba eşinizin sprem değerleri normal yoldan hamilelik için yeterli hareketlerinde yavaşlık var ama bu da ameliyatla değil ilaçla da halledilebilr. eğer muayensinde varikosel 3-4. düzeydeyse ameliyat önerilebilir onun dışında ameliyat ilk secenek olmamlıdır. sigara alkol vasa bunlar da bırakılmalıdır. sevgiler.

merhaba hocam ben 28 eşimde 34 yaşındayız evleneli 2 yıl olacak temmuzda. evliliğimizin ilk yılı çocuk istemedik eşim kondom kullandı. 9 aydır da korunmadığımız halde gebelik olusmadı.bizde muayene olduk ve tetkikle nedenini araştırdık.eşimde sol varikosel var denildi bende bir problem yok eşimin sperm testi şöyle:
miktar 4 ml
çözünme süresi 15 dakika
viskozite:normal
ph:8,2
görünüm:gri opak
konsantrasyon 23 milyon
hızlı hareket:%22
yavaş;:%15
yerinde hareket:%8
hareketsiz:%57
vitalite:%43
lökosit:600000
yuvarlak hücre:1200000
gross anomali morfoloji:%28

hocam bu değerlerle doğal yoldan hamile kalabilirmiyim.dr direk ameliyat dedi herhangi bir ilaç vermedi.ameliyat olmadan ilaçlarla bu değerleri yükseltmek mümkünmüdür.siz ne önerirsiniz bize hemen ameliyat olalımlı yoksa ilaç tedavisine mi başlayalım.eşim ameliyat olmayı istemiyor durumun daha kötü olmasından çekiniyor açıkcası şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum konu hakkında bizi bilgilendirmenizi bekliyorum hoşçakalın

teşekkür ederim cevapladığınız için varikoseli eşimin dediğiniz boyutta değil hiç bir sıkıntısı yok gittiği ürolog bize ameliyat dışında hiç bir seçenek sunmadı ilaç da vermedi.sigara kullanıyordu fakat bıraktı 3 ay olacak neredeyse alkol kullanmıyor.tavsiye edebileceğiniz herhangi bir vitamin vs varmıdır ??

merhaba eşinizin sprem değerleri normal yoldan hamilelik için yeterli hareketlerinde yavaşlık var ama bu da ameliyatla değil ilaçla da halledilebilr. eğer muayensinde varikosel 3-4. düzeydeyse ameliyat önerilebilir onun dışında ameliyat ilk secenek olmamlıdır. sigara alkol vasa bunlar da bırakılmalıdır. sevgiler.

merhaba tekrar buradan ticari isimleriyle vitamin önermem uygun değil ama antioksidan destekler kullanabilir. sevgiler.

teşekkür ederim cevapladığınız için varikoseli eşimin dediğiniz boyutta değil hiç bir sıkıntısı yok gittiği ürolog bize ameliyat dışında hiç bir seçenek sunmadı ilaç da vermedi.sigara kullanıyordu fakat bıraktı 3 ay olacak neredeyse alkol kullanmıyor.tavsiye edebileceğiniz herhangi bir vitamin vs varmıdır ??

hocam bugün 3 ay sonra bir test daha yaptırdık,bunu da yorumlarsanız çok sevinirim...ilk teste göre durumumuz nedir?

cinsel abstinens süresi:3
volüm=1
görünüm=sarı-gri
ph=7.6
lökosit=8-10
diğer hücreler= -
sperm sayısı=9.600.000
total sperm sayısı=19.200.000
likefaksiyon süresi=15
morfoloji(normal form%)=75
motilite(%)-eiekülasyon sonrası 30=13
hızlı lineer progresyon(30 dk)=10
yavaş veya non-lineer progresyon=3
non-progresif motilite(30 dk)= -
immotil(30 dk)=87
motilite(%)-eiekülasyon sonrası 60=11
hızlı lineer progresyon(60 dk)=8
yavaş veya non-lineerprogresyon=3
non-progresyon motilite(60 dk)= -
immotil(60 dk)=89

ultrasonda da sonuç:bilateral varikosel(sağda grade 1,solsa grade 2)yazıyor..eğer eşim ameliyat olursa değerler artar veya düzelir mi?ameliyat şart mı?

Merhaba varikoselin derecesi çok yüksek değil ameliyattan fayda sağlanması kuşkulu bana kalırsa zaman kaybetmeden tüp bebek denemek mantıklı bir yoldur. Ama bu konuda hasasiyetleriniz varsa ameliyat olup 3 ay sonraki iyileşme durumuna göre eğer 15 milyon ivarına yükselme varsa aşılama da denenebilr gebelik ihtimali düşük bir tedavidir. Benim önerim ameliyatsız tüp bebek tedavisidri. Sevgiler.

hocam bugün 3 ay sonra bir test daha yaptırdık,bunu da yorumlarsanız çok sevinirim...ilk teste göre durumumuz nedir?

Cinsel abstinens süresi:3
volüm=1
görünüm=sarı-gri
ph=7.6
lökosit=8-10
diğer hücreler= -
sperm sayısı=9.600.000
total sperm sayısı=19.200.000
likefaksiyon süresi=15
morfoloji(normal form%)=75
motilite(%)-eiekülasyon sonrası 30=13
hızlı lineer progresyon(30 dk)=10
yavaş veya non-lineer progresyon=3
non-progresif motilite(30 dk)= -
immotil(30 dk)=87
motilite(%)-eiekülasyon sonrası 60=11
hızlı lineer progresyon(60 dk)=8
yavaş veya non-lineerprogresyon=3
non-progresyon motilite(60 dk)= -
immotil(60 dk)=89

ultrasonda da sonuç:bilateral varikosel(sağda grade 1,solsa grade 2)yazıyor..eğer eşim ameliyat olursa değerler artar veya düzelir mi?ameliyat şart mı?

Merhaba varikoselin derecesi çok yüksek değil ameliyattan fayda sağlanması kuşkulu bana kalırsa zaman kaybetmeden tüp bebek denemek mantıklı bir yoldur. Ama bu konuda hasasiyetleriniz varsa ameliyat olup 3 ay sonraki iyileşme durumuna göre eğer 15 milyon ivarına yükselme varsa aşılama da denenebilr gebelik ihtimali düşük bir tedavidir. Benim önerim ameliyatsız tüp bebek tedavisidri. Sevgiler.

teşekkür ederim hocam....

benim yumurtalığımda 4 cm kist var 31 yaşımdayım acaba benim bu kist varken gebe kalmam mümkünmü yardım edin bebeğim olmuyıor :(

Hocam 3 yıllık evliyiz 1 boş gebeliğim var 2 ayda klomen ile yumurta takibi yapılsada sonuç alamadık şimdi aşılama düşünüyoruz eşimin sperm testi yorumlayabilir misiniz??
Abstinen süresi:2
Volüm :2,4
Likefaksiyon. : 15 dk
Viskozite. : normal
Agglutinasyon. : yok
Sperm sayısı :102000000
A :%0
B: %61
C :%16
D :%23
Yuvarlak hücre : < 1000000

merhaba kistinizin yapısı önemli 4 cm ameliyat önerilmeyen bir buyukluktur hamile kalmanızın önündeki engel olarak düşünülmez. infertilite uzmanları tarafından değerlendirilmenizi tavsiye ederim. sevgiler.

benim yumurtalığımda 4 cm kist var 31 yaşımdayım acaba benim bu kist varken gebe kalmam mümkünmü yardım edin bebeğim olmuyıor :(

merhaba kistinizin yapısı önemli 4 cm ameliyat önerilmeyen bir buyukluktur hamile kalmanızın önündeki engel olarak düşünülmez. infertilite uzmanları tarafından değerlendirilmenizi tavsiye ederim. sevgiler.

teşekkür ederim hocam regli 10 gün geçti gebelikte yok sanırım çok korkuyorum erken menepoz olabilir mi :(

merhaba bu değerlerle aşılamadan fayda görebilirsiniz. ancak bu tedavin başarı şansı % 15-20 lerle sınırlıdır. 2 kez denemenize ragmen gebelik olmaz ise tüp bebek tedavisi için başvurunuzu yapmanız yerinede olacaktır. sevgiler.

Hocam 3 yıllık evliyiz 1 boş gebeliğim var 2 ayda klomen ile yumurta takibi yapılsada sonuç alamadık şimdi aşılama düşünüyoruz eşimin sperm testi yorumlayabilir misiniz??
Abstinen süresi:2
Volüm :2,4
Likefaksiyon. : 15 dk
Viskozite. : normal
Agglutinasyon. : yok
Sperm sayısı :102000000
A :%0
B: %61
C :%16
D :%23
Yuvarlak hücre : < 1000000

merhaba bu değerlerle aşılamadan fayda görebilirsiniz. ancak bu tedavin başarı şansı % 15-20 lerle sınırlıdır. 2 kez denemenize ragmen gebelik olmaz ise tüp bebek tedavisi için başvurunuzu yapmanız yerinede olacaktır. sevgiler.
Teşekkür ederim cevabınız için fakat bir sorum daha olacak bu değerleri gösterdiğimiz doktor hiç bi sıkıntı yok sperm testinde dedi ve hatta klomeni 6 ay iç gel dedi ben bunun üzerine doktor değiştirdim ve artık aşılama düşünüyorum .yani sizce sperm testinde bı sıkıntı var mı?? A grubunun % 0 olması bi sıkıntı yaşatır mı buna rağmen b grubu % 61 ??şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar

evet sperm değerlerinizde sıkıntı var bu nedenle bir tedavi ihtiyacınız var zaten. bu tedabvinin nasıl olacağını da doktorunuzla birlikte kararlaştırmznızı öneririm. allah yardımcınız olsun sevgiler.

Teşekkür ederim cevabınız için fakat bir sorum daha olacak bu değerleri gösterdiğimiz doktor hiç bi sıkıntı yok sperm testinde dedi ve hatta klomeni 6 ay iç gel dedi ben bunun üzerine doktor değiştirdim ve artık aşılama düşünüyorum .yani sizce sperm testinde bı sıkıntı var mı?? A grubunun % 0 olması bi sıkıntı yaşatır mı buna rağmen b grubu % 61 ??şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar

Hocam bende yorumlamanızı rica edeceğim şimdiden teşekkürler ....eşim perhiz 3 gun demiş ama 44 saat yani 2 gun sayılır

Cinsel Perhiz Süresi 3 gun
Hacim 2,3 Ml
Lifeifikesyon süresi :25 Dk
Viskozite : normal
Agglütinasyon : (-)
pH : 7,2

Spermatozoa Sayısı : 10 000 000
Toplam Spermatozoa Sayısı : 23 000 000

İleri Haraketli (a+b+) : %70
Yerinde hareketli (c) : %3
hareketsiz : %27

Toplam ileri hareketli Spermatozoa Sayısı 16 100 000 ml

Morfoloji : % 3
Spermatozoa Dışı yuvarlak hücre sayısı :1.800 000
Lokosit Sayısı : 1 000 000

Son düzenleme:
merhaba sperm değerlri düşük bu değerlerde aşılama önerilebilir. eğer tüpleriniz açık ise bu tedaviyle başlayabilirsiniz. ürem uzmanı arkadaşlarımdan ya da benden direkt randevu da alabilrisiniz. sevgiler.

Hocam bende yorumlamanızı rica edeceğim şimdiden teşekkürler ....eşim perhiz 3 gun demiş ama 44 saat yani 2 gun sayılır

Cinsel Perhiz Süresi 3 gun
Hacim 2,3 Ml
Lifeifikesyon süresi :25 Dk
Viskozite : normal
Agglütinasyon : (-)
pH : 7,2

Spermatozoa Sayısı : 10 000 000
Toplam Spermatozoa Sayısı : 23 000 000

İleri Haraketli (a+b+) : %70
Yerinde hareketli (c) : %3
hareketsiz : %27

Toplam ileri hareketli Spermatozoa Sayısı 16 100 000 ml

Morfoloji : % 3
Spermatozoa Dışı yuvarlak hücre sayısı :1.800 000
Lokosit Sayısı : 1 000 000

merhabalar hocam, 10 aydır hamile kalamıyorum 2 kez çatlatma iğnesi kullandım onun dışında da kendiliğinden yumurtam çatlıyor. eşimin muayene sonucunda sol testiküler venler genil olup (2,8mm) valsalva manevrası ile reflü akım izlendi yazıyor. sperm sonucu ise;
miktar 3,5 ml
görünüm opak
renk krem
vizkozite normal
PH 8
likefiye olma süresi 25 dakika
sayı 120 mil
canlılık
1.saat 80
2.saat 70
hareket
hızlı 80
orta 10
yerinde hareket 10 frotti baş 7 boy 2 kuyruk 1. hocam bu değerler normal mi? benim doktorum sperm tahlilinin morfolojisinin eksik olduğunu ve yeniden tahlil verilmesi gerektiğini söyledi. tekrardan tahlil vermeli mi eşim? eşim varikosel için sperm testi normal olursa ameliyat olması gerekir mi?
cevapladığınız için şimdiden teşekkür ederim

Back
X