• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi Ayva Tatlısı (Resimli)

life_city

22.11.2009 evlendik :)
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2008
6.161
151
163
36
İstanbul
anneciğimle birlikte yaptık =)

6 adet ayva
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
tarçın
karanfil
ceviz
kaymak veya kremşanti

Ayvaları ikiye bölüp ortalarını temizleyin.
Çekirdeklerini ayırıp bir kenara koyun.
Ayvaları ortaları alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizin.
Etrafına çekirdekleri ve karanfilleri serpin.
Ortalama yarım saat kadar (ayvalar yumuşayana kadar) kısı ateşte pişirin
Soğuyunca servis tabağına alın ve üzerini kaymak ile süsleyin.
Afiyet bal şeker olsun:D
kk'ya yarasın:)

canım eline sağlık güzel görünüyor bende arada yaparım yalnız pişirirken içine aktardan aldığm kırmızı şeker boyası koyuyorum harika görünüyor

Ellerinize sğlk...
Bende yapmıştım ama benimkinde çekirdekleri çok güzel renk vermişlerdi
Ben fırında pişirmiştim

evet boya koydum ama az koymuşum snaırım
öyle çok kırmızı olmadı
yavru ağzı oldu=)

fırında kaç dk tuutuosunuz?

Ne kadardı tam bilemiyorum
Ama ağır ağır baya bi sürede pişirmiştim
Hafiften karamelize olmuştu
Rengide sadece çekirdekleri ile güzel çıkmıştı Boya koymadım yani

Benim uyguladığım ayva tatlısı ve foto ı
2 kg ayvayi 2'ye kesiyoruz, ortalarını çıkarıyoruz. Çekirdeklerini hiç yıkamadan doğal jöleleriyle muhafaza ediyoruz. Fırın tepsisine ayvaları soymadan, kabuğu üstte (kaplumbağa gibi)diziyoruz, üzerine 5 kepçe toz şeker, 4 kepçe su gezdiriyoruz. Aralarına birkaç karanfil serpiyoruz. 8-10 adet ayva çekirdeğini (piştikten sonra çıkarmak üzere) aralara serpiştiriyoruz. Fırını çok kısık ayarda tutarak 2-3 saat yavaş yavaş pişiriyoruz. Arada bir tepsideki suyu ayvaların üzerine döküyoruz. Soğuyunca kaymak ve fıstıkla servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
gunn009at8.jpg

Lasportino Evet renginin hiç katkısız sırf kendi çekirdeği ile oluşu hem daah doğal hemde tadıda güzel
Ölçüler tarifde aynen böyleydi bende aynen uygulamıştım Belki şekeri çok sile sile doldurmadım
Kabuklarda da sertlik sorunu olmuyor yavaş yavaş uzun süre pişince lokum gibi oluyor

Back
X