ayyy kızlar nolur bana yardım

ezgi_18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2012
480
1
46
Bursa
ya ben kayın valıdemle 3 senedır kusum.konuşmuyoruz.ama o bıkere yaprak sarması yapmıştı.eşime verırken yaprak sarması tabagın içinde 5 taneyse bol suyunuda koyardı.eşimde limon sıkar suyuyla birlikte corba gb icerdı.tuttturdu bana ondan yap ya ben yaprak sarmasını sulu nasıl yaparım o tarıf nasıl bilmiyorumki diyorrum bılen varmı kızlar ya.normal sarayım tencereye bol su koyup oyle pişireyım diıyorum ama bu seferde lapa gb bısey olmazmı yaaa

ayy nolur cevap verın ben o sulu sarmayı nasıl yapılır onun adına ne denır bılmıyorumkı.nasıl yaptığınıda görmedım bı sofrada esıme verırken gormuştum 5 sene önce

Canim İnternet'e yaz sonrada görsellere tıkla hosuna giden bir görüntü olursa bak tarifine...bilsem sana yapıcam ama genelde ben suyunu çektiririm...

bende genelde suyunu ayarlayamayıp fazla kaçıranlardanım... üzerine tabak kapat, tencereni tam kapatsın iyice bastır, sadece alt sıralar biraz lapa oluyor ama yaprak dizersen altına lapada olmuyor... ben sonradan suyunu süzüyordum :)) demek limonlu güzel oluyor denemek lazım

Canim İnternet'e yaz sonrada görsellere tıkla hosuna giden bir görüntü olursa bak tarifine...bilsem sana yapıcam ama genelde ben suyunu çektiririm...

bende genelde suyunu ayarlayamayıp fazla kaçıranlardanım... üzerine tabak kapat, tencereni tam kapatsın iyice bastır, sadece alt sıralar biraz lapa oluyor ama yaprak dizersen altına lapada olmuyor... ben sonradan suyunu süzüyordum :)) demek limonlu güzel oluyor denemek lazım

ayy canlar ben nette cok arastırdım ama yok anam normal bızım bıldıgımız gb suyunun suzdurenlerdenız.ama bu kadın nasıl böyle yaptı anlamadımkı.bol suya 20 25 tane falan atıp öylemı kaynattı acaba

valla sulu dolma ilk kez duyuyorum :1:
yani sulu yapiyorum da corba gibi icilecek kadar da degil
google den simdi baktim bi sey bulamadim
ben de kizlara katiliyorum suyunu fazla koy

esım suyunada limon sıkıp corba gb içmiştı.ee okadar su varsa bu sarmayı nasıl pişirdi.ve ozamanda bak sarmalar ınce uzun bılırım ben.kaynanamın kısa tombuldu.

Yok canim öle olmaz hem dağılır hem lapalasir...sen en iyisi suyunu normalinden biraz fazla koy.hafif salça koy suyuna...yağ ve biraz da nane...limonda sık...baktinki cok sulu değil...cok hafif sulu bir sos yap ...icine sarmaları koy...biraz isit öle servis yap...

Şimdi canım benim biz dolmayı normal yaparız ,suyunu biraz fazla koyarız hatta,altında kalan o suyuda bi kaseye koyarız,arzu eden yemekte üzerine döker,birde biz doğulu olduğumuz için sumaklı su ile pişiriyoruz,tabi bunun yerine ekşi korukta kullanılabilinir.Yalnız benim bu anlattıklarım etli dolma içindir,çünkü etsiz dolmanın tadı tuzu olmayacağı içi suyuda pek lezzetli olmaz

ayy valla kaynanamada laf ettırmek ıstemıyorum.kı esım ben sorayımm ögreneyım dıyor soylermı bılmemkı.o yapmasın sen yap bana dıor ama.ayy ben öyle dolma görmedımkı.suyunu bende fazladan koyayım dıyorum lapa olursa ayy cook uzulcem ya .yada tencereye 2 sıra sarayım bol suda kaynatayım.olmazsa atarım çöpe denemeden olmıcak kızlar ya yoresel yemekmı dıyede baktım.benım kaynanana trabzonlu ama

Yok canim öle olmaz hem dağılır hem lapalasir...sen en iyisi suyunu normalinden biraz fazla koy.hafif salça koy suyuna...yağ ve biraz da nane...limonda sık...baktinki cok sulu değil...cok hafif sulu bir sos yap ...icine sarmaları koy...biraz isit öle servis yap...

ayy buda bı fıkır dogru bak ısıtırken yıcegı kadar bır tavada ısıtırım suyun ıcınde:1::1::1::1::1::1::1:

Canim sen en iyisi normal bir sekilde yap sarmalarını.pisir.suyunu da ayrı yap.esine servis yaparken suyundan koyarsın.limon da sık.nane de koy...al sana mis gibi sulu sarma...

Ben de dolmaları,sarmaları susuz yaparım yetecek kadar su koyarım.Ama geçen yıl Beypazarında bir bağ evinde bize de sulu etli sarma getirdiler,demek ki oluyormuş :) Suyu renksiz bir suydu,öyle salçalı falan değildi ama tadı güzeldi.Acaba suyunu fazla koyup az pişiriyor olabilirler mi?Böylece belki soğurken kıvamınca suyunu çekmiş oluyordur.

Şimdi canım benim biz dolmayı normal yaparız ,suyunu biraz fazla koyarız hatta,altında kalan o suyuda bi kaseye koyarız,arzu eden yemekte üzerine döker,birde biz doğulu olduğumuz için sumaklı su ile pişiriyoruz,tabi bunun yerine ekşi korukta kullanılabilinir.Yalnız benim bu anlattıklarım etli dolma içindir,çünkü etsiz dolmanın tadı tuzu olmayacağı içi suyuda pek lezzetli olmaz

kıymalı yapcam zaten kaynanam kıymalı yapardı.bende fazladan su lapa yapmasından korkuyorum ayyy valla nerden cıktı ya.babamdanda 1 fıcı sarma aldık. 1 sene yeter bıze ama ayy

Arkadaşın dediği gibi alt sırada kalanlar lapa olur, suyun üstünde kalanlar lapa olmaz.

Bunun dışında pişirilme yöntemi yok zaten.

Back
X