• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az kalsın dolandırılıyordum

Bazı büyük firmaların siteleri birebir olarak kopyalanıyor ve dolandırıcılar Google'da bunları en üst seviyeye taşıyor. Internet kullanan ve dolandırıcılığın farkında olmayan çoğu kişi araştırma yapmadan önüne düşen ilk siteye tıklıyor, çok çok yanlış. Bununla ilgili kamu spotu dönmüştü televizyonlarda. Arkadaşlarımın başına gelen iki şeyden bahsetmek istiyorum.

1. Bir arkadaşım telefon almak istedi ve d.lap hesabından iletişime geçti. İlanın sahibi onu ikna ederek S.hibinden üzerinde aynı ilan olduğunu, ordan alması gerektiğini iletti. Arkadaşım da telefonu çok istiyordu, yeni çıkan elma markasındandı :) Telefonu uygun fiyata bulduğu için hemen ödemeyi gerçekleştirdi. Telefonu aldığı S.hibinden sitesi sahteydi, aynı dış görünüş ve renkler fakat sahte işte. Site kopyalanmış. Öyle yalan oldu gitti para.

2. Belediyenin sitesi kopyalanmış. Şehiriçi otobüslerin kartlarına para yatıralım dedik, birebir aynı görüntüde belediyenin sitesi. Yükleme yaptık ama hesaba geçmedi para. O sıra anladık.

Klasik google'da sponsorlu olarak öne çıkma durumu bu.
Mesela yetkili servis arıyorsunuz aramada en başta çıkan dolandırıcı olabiliyor kazara ona tıklayıp ararsanız dolandırıcı ile muhattap oluyorsunuz, siz her zaman web sitesine girmelisiniz ,thy ile ilgili değil bu heryerdeler maalesef. Sarı sitede bile birebir kopyalayıp dolandırdılar bir sürü insanı.
Neyseki ödeme yapmamışsınız.

Bunun Thy ile alakası yok ki. Tahmin ettiğim gibi ilk sıradaki linke tıkladınız ve yazan numarayı aradınız. Allahtan bilgi falan vermemişsiniz. Rezervasyon- bilet numaranızı verirseniz iptal bile ederler biletinizi.

www.thy.com.tr dışındaki hiç bir internet adresini muhatap almayın bundan sonra.
Konu sahibi Thy yi aramış ama orada çıkan kadın bu numarayı vermiş. Konu sahibi bu numarayı aramamış. Uluslararası yolculuk yapan bir kadının THY nin numarasını tanımaması olası değil ki, yukarda yazmış zaten bu numaranın sonradan verildiğini

Benim ablamda dolandırıldı. Evlilere belli miktar kredi veriliyor ya, ona başvuru yapayım demiş. Net sitesi e devlet arayüzüyle aynı. Başvuru için bana para atın yazıyormuş. E devlet sanmış atmış, Allah tan miktar azdı
Kusura bakmayin ama ablaniz bu kafayla evlenemsin

Tamam da siz sanki THY çalışanları bunu yapıyormuş gibi aktardınız da bu gayet dolandırıcı, karşınıza ilk çıkan yerdeki numaraya tıklamışsınız. Resmi site dışında bir yerden telefon bilgi vs almayacaksınız. THY görevlisi sizi dolandırmaya çalışmamış ki, siz dolandırıcıyı aramışsınız
Ben anlatamadım galiba aynı numarayı tekrar aradım vereyim siz arayın isterseniz ikinci aramam da şunu bunu tuşlayın prosedüründen sonra bir erkek çıktı yani numara Türk hava yollarına ait

Tamam da siz sanki THY çalışanları bunu yapıyormuş gibi aktardınız da bu gayet dolandırıcı, karşınıza ilk çıkan yerdeki numaraya tıklamışsınız. Resmi site dışında bir yerden telefon bilgi vs almayacaksınız. THY görevlisi sizi dolandırmaya çalışmamış ki, siz dolandırıcıyı aramışsınız
Bu numaradan bana iban attı ama isterseniz inanmanız için ilk aradığım numarayı yazarım sıkıntı yok ve ben adamın bana öyle bir durum söz konusu değil dedikten sonra bu iban attıgı numarayı aradım kadın çıktı

Konu sahibi için yazmıyorum. Bire bir site yapmak çok basit bu nedenle adres çubuğun daki adresleri mutlaka kontrol edin.

Misal https://xxyu.hfer. Gibi yazarsa sahtedir. Adresler uyduruk oluyor...

hayır thy yi aramış, siz yanlış anladınız. sonradam yazdıklarına bakın

Hayırlı geceler kızlar

10 günlüğüne Türkiye ye geldim yarın dönüş günüm olduğu için bilet aldığım Türk hava yolunu aradım .

Uçuş saatinde her şey aynı mı diye sordum.
Kadın bana sizin pasaport bilgilerinizi gömüyorum dedi

Bende dedim isim soy isim yeter sadece uçuş da herhangi bir değişiklik var mı diye sordum

uçuş yapabilmeniz için pasaport bilgilerinizi girmeliydiniz uçuşa 11 saat kaldığı için geç kadınız dedi

Ve benden gönderdiği bir emlak ibanına 165 Euro veya 4 bin tl yatırmamı aksi taktirde uçuş yapamıcagımı söyledi

Şok oldum ve dondum

Akrabam kapatmamı söyledi Türk hava yollarına tekrar telefon açtık bir erkek çıktı olanı biteni anlattık

Öyle bir şey söz konusu olamaz o ön chekin için keyfe olan bir durum ki ücretli de değil üstelik pasaport bilginizi zaten hava alanında chekin sırasında verebilirsiniz dedi

Aynı numara olduğu halde isim vermediği için kadını söyleyemedim

Adam şikayetçi olmamızı söyledi bu nitelikli bir dolandırıcılık olduğunu söyledi

kadının bize ıban attıgı numarayı aradık aynı kadın çıktı ağzına ettim bıraktım telefonu yüzüme kapattı

Aman diyim dikkat edin 10 dk da dolandırılıyordum yazıklar olsun hiç vicdan kalmamış

Dikkatli olun tatilden dönenler tatile gidenler
Allah korumuş gider ayak paranızı kaptiracakmissiniz

Sanki THY müşteri hiz. Arayıp ordaki görevli sizi dolandirmis gibi lanse etmissiniz
Siz THY diye başka bir yeri aramissiniz 4440 (THY)849 olacak
Yahu okudugunuzu anlamıyor musunuz siz ben THY resmî sayfasını aradım zaten önce kız kardeşim kendi uçağını sordu onda saatlerde değişiklik yokmuş planlandığı şekilde uçacak o başka yere uçuyor

Daha sonra aynı numarayı ben aradım uçak aldığım şirket 2 gün önce arayın herhangi bir değişiklik varmı diye sorun dedi

O verdiğim numarayı aramadım ben o numaradan bana iban attı

Ay üstümü başımı yırtıcam anlayın artık ayol

Konu sahibi Thy yi aramış ama orada çıkan kadın bu numarayı vermiş. Konu sahibi bu numarayı aramamış. Uluslararası yolculuk yapan bir kadının THY nin numarasını tanımaması olası değil ki, yukarda yazmış zaten bu numaranın sonradan verildiğini
Çok şükür okuduğunu anlayan birisi teşekkürler 🤭

Çok ama çok iyi hissediyorum dolandırılmadıgım için ama başkaları aynı tuzağa düşmesin diye açtım konuyu

Yahu okudugunuzu anlamıyor musunuz siz ben THY resmî sayfasını aradım zaten önce kız kardeşim kendi uçağını sordu onda saatlerde değişiklik yokmuş planlandığı şekilde uçacak o başka yere uçuyor

Daha sonra aynı numarayı ben aradım uçak aldığım şirket 2 gün önce arayın herhangi bir değişiklik varmı diye sorun dedi

O verdiğim numarayı aramadım ben o numaradan bana iban attı

Ay üstümü başımı yırtıcam anlayın artık ayol
Sıcaklardan hep. Herkes her şeyi yanlış anlıyor.
Geçmiş olsun size. Neyse ki farketmissiniz. Şikayet edin lütfen.

Hayırlı geceler kızlar

10 günlüğüne Türkiye ye geldim yarın dönüş günüm olduğu için bilet aldığım Türk hava yolunu aradım .

Uçuş saatinde her şey aynı mı diye sordum.
Kadın bana sizin pasaport bilgilerinizi gömüyorum dedi

Bende dedim isim soy isim yeter sadece uçuş da herhangi bir değişiklik var mı diye sordum

uçuş yapabilmeniz için pasaport bilgilerinizi girmeliydiniz uçuşa 11 saat kaldığı için geç kadınız dedi

Ve benden gönderdiği bir emlak ibanına 165 Euro veya 4 bin tl yatırmamı aksi taktirde uçuş yapamıcagımı söyledi

Şok oldum ve dondum

Akrabam kapatmamı söyledi Türk hava yollarına tekrar telefon açtık bir erkek çıktı olanı biteni anlattık

Öyle bir şey söz konusu olamaz o ön chekin için keyfe olan bir durum ki ücretli de değil üstelik pasaport bilginizi zaten hava alanında chekin sırasında verebilirsiniz dedi

Aynı numara olduğu halde isim vermediği için kadını söyleyemedim

Adam şikayetçi olmamızı söyledi bu nitelikli bir dolandırıcılık olduğunu söyledi

kadının bize ıban attıgı numarayı aradık aynı kadın çıktı ağzına ettim bıraktım telefonu yüzüme kapattı

Aman diyim dikkat edin 10 dk da dolandırılıyordum yazıklar olsun hiç vicdan kalmamış

Dikkatli olun tatilden dönenler tatile gidenler
Hiç geri aramayıp şikayet edecektiniz.

Back
X