Az ve öz nası konuşulur?

Mira_88

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.384
1.243
333
36
Hanımlar benim bi problemim var. beni bilenler hep der akıcı güzel konuşyorsun
kitap okumakta en büyük zevkimdir. ancak şunu fark ettimki birebir biriyle konuşunca çok fazla anlatıyorum etraflica konusuyorum. dün bi arkadas ortaminda bi arkadas ummadigim derecede guzel atıslarda bulundu. konumuz arkadas cevresiydi oda fikrini soyledi. icimden dedim bak kelimeleri ne kadar dogru secip aktariyor. ben olsam dusunurdum uzun uzun o hopsoyledi. edebiyat okudum(yurtdisinda) etkisi varmi bilemiyorum uzun yazmaya ve konusmaya meyillimi oluyorum.

Bununla ilgili tavsiye tecrubeleriniz nelerdir basi basariyorsunuz? sanki az kelime kullaninca havali olacakmisim hissi beni biramiyor

uzun lafın kısası bu bir yetenektir iyi hatip olmak ta öyle herkes şarkı söyleyebilirmi sesini terbiye edere eğitimini alırsın ama herkes pavorotti olamaz:KK53:

kitap okumakta en büyük zevkimdir. ancak şunu fark ettimki birebir biriyle konuşunca çok fazla anlatıyorum etraflica konusuyorum. dün bi arkadas ortaminda bi arkadas ummadigim derecede guzel atıslarda bulundu. konumuz arkadas cevresiydi oda fikrini soyledi. icimden dedim bak kelimeleri ne kadar dogru secip aktariyor. ben olsam dusunurdum uzun uzun o hopsoyledi. edebiyat okudum(yurtdisinda) etkisi varmi bilemiyorum uzun yazmaya ve konusmaya meyillimi oluyorum.

Bununla ilgili tavsiye tecrubeleriniz nelerdir basi basariyorsunuz? sanki az kelime kullaninca havali olacakmisim hissi beni biramiyor
Valla tam benlik konu kisa konusmayi kisa cumlelerle anlatabilmeyi hic basaramadim

Bişey anlatınca hemen açıklamasinı yapiyorum aman yanlis anlasilma olmasin diye. aliskanlik yaptim galiba cunku insanlar beni cok cabuk elestiriyor basta ailem bende uzun uzun hesap vermelere giriyorum yani bu hareketi neden boyle yaptim hakli olarak soyluyorum ama yok ben yanlisim sinir oluyorum bu yasima gelmisim ben hepmi yanlisim

Bişey anlatınca hemen açıklamasinı yapiyorum aman yanlis anlasilma olmasin diye. aliskanlik yaptim galiba cunku insanlar beni cok cabuk elestiriyor basta ailem bende uzun uzun hesap vermelere giriyorum yani bu hareketi neden boyle yaptim hakli olarak soyluyorum ama yok ben yanlisim sinir oluyorum bu yasima gelmisim ben hepmi yanlisim
Bendede ince detaylarina kadar anlatma var ne yazik ki

bu insanın çenesinin kuvvetıne baglı :D
ayy bende hiç sevmem her seyı uzun uzadıya anlatanları, çok konusanları.
bu senın elınde degıl maalesef..

Benim de hayalim insanların yüzüne gülerek laf sokmak.
Biraz fazla patavatsızım pat diye söylerim ağzıma geleni.
Sanırım bu hakkaten biraz yetenek meselesi.
Hitabet dersleri falan alabilirsin bu konuda kurslar var.
Etkili konuşma sanatı gibi.

Cok konusanlar bence sıkıci oluyor.daha cok dinleme taraftariyim.dinlemek insanlarin daha cok ilgisini ceker.daha asil ve daha havali olur.bence

Az ve öz konuşan kadın pek yok çevremde.. ayrıntıyı seviyor kadınlar konuşmayı da..
Boş olmadığı sürece güzel ve uzun anlatmak hoş birşey.. tabi hoş bir anlatım varsa.. tekrar tekrar aynı şeyi anlatmamali yani..ses tonu ve zeka birleşince severim dinlemeyi..

konuya karşımdaki kişiye göre ayarlarim kendimi yoksaa edebiyatci öğretmen olarak Kim tutar beni:))))

Puff malesef bende cok detayciyim iyi anlasilabilmek ugruna yaptigim veya yasadigim olayi en ince ayrintisina kadar anlatiyorum ve bu huyumu hic sevmiyorum cunku karsi taraf sıkılıp bir sure sonra dinlememeye basliyor :KK47:

Kisa konusmaya kasinca kendini ifade edemeyenlerdenim ben de.
Uzatmayacagim diyince fazlaca ozet geciyorum, orta yolu bulamadım.

Karakterle alakalı olabilir . .
Düşünce,anlayış farkı olabilir . .

Cevaplarınız için tşk ederim
Özen gösterip daha dikkat edicem inşallah, gerekirse 2-3sn düşünüp cevap veririm bakalım bende işe yarayacakmı internetde de araştırmalar yapayım ay bunaldım.vallah

aslında insanları kitleler halinde organize etkileme yeteneğidir hitap
bunun bilmekle tamamen alakası olduğunu düşünmüyorum
orhan pamuk bilgi birikimini anlatmaya gerek yok ne varki iki kelimeyi bir araya getirip konuşumayor
recep tayip erdoğan adam çok iyi bir hatip kitleleri peşinden sürükler
abdullah gül adam profesör her halükarda bilgi birikimi vardır ama konuşamıyor
malcom x adam bu anlamda bir dahiydi
konuşa bilsek biz neler anlatacağız da:rapci:

anlatacak çok şeyin var konuşuyorsun.düşünüyorsun analiz yapıyorsun çıkarım yapıyorsun ve haliyle bunları paylaşmak istiyorsun.bence bir sorun yok devam.

O ayrıntıya girme, uzun anlatma bende de var. Keşke az lafla çok sey anlatabilseydim. Ama bu kendini egitmekle olmuyor galiba.

Back
X