Azospermi ne yapmalıyız

Ysmakt

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2021
9
0
6
31
Merhabalar,

Eşim de azospermi çıktı (sıfır). Ilk gittiği ürülog hemen kanal açması amaliyat yapalım dedi.
Kan testi yaptı. Hormonlar sonuçları iyi.
Karyotip analizi yaptık sonuçları iyi. Y kromozomu mikrodelesyonu yok. Kromozomlar 46XY normal cıktı.
Teses ultrasound daha yapmadık. Yani kanallar da sorun var mı yok mu bilmiyoruz.
Tüp bebek merkez deki doktor kanal açması tercih etmiyor çunku kanallar cok küçük ve dar, ama ilk ürülog hemen amaliyat yapalım demişti.
Celalletin Peru alakalı bir kaç konular okudum, biraz maliyetli olduğunu öğrendim ve sonuç 100% kesin değil.

Hangi doktorları önerirsiniz ?
Eşi sebepsiz azospermi olup hamile kalan var mı ?

Alfa Goruntuleme merkezinde doppler çektirin ve Ankara A life hastanesinde sperm testi verin öncelikle

A life hastanesinde sperm testi farklı mı ?
Sperm evrelerini biliyor musunuz? Hangi aşamada olduğunuzu öğrenirsiniz a life hastanesinde
9E887567-AE3B-4207-BA4A-9F7B3EEB7394.webp

Eşim yaptığı spermogram sıfır cıktı yanı canlı yada cansız yok. Bu durumda bu test yapılıyor mu ?
Bunlar sperm öncül hucreleri. Sperm olmayan kişilerde hangi hücre var onu görmek icin. Normal sperm testi veriyorsunuz o sekilde öğreniliyor. A life hastanesi Semra Hanım bu konuda cok iyi. Baska yerde 0 yazıp gönderiyorlar.

A life hastanesinde sperm testi farklı mı ?
Mikroskoplari çok iyi A life Hastanesinin ve embriyolag Semra Hanım çok iyi inceliyor.bizimde sıfırdı başka merkezlerde ama a life da sb1 aşamasında olduğumuzu öğrendik

Merhabalar,

Eşim de azospermi çıktı (sıfır). Ilk gittiği ürülog hemen kanal açması amaliyat yapalım dedi.
Kan testi yaptı. Hormonlar sonuçları iyi.
Karyotip analizi yaptık sonuçları iyi. Y kromozomu mikrodelesyonu yok. Kromozomlar 46XY normal cıktı.
Teses ultrasound daha yapmadık. Yani kanallar da sorun var mı yok mu bilmiyoruz.
Tüp bebek merkez deki doktor kanal açması tercih etmiyor çunku kanallar cok küçük ve dar, ama ilk ürülog hemen amaliyat yapalım demişti.
Celalletin Peru alakalı bir kaç konular okudum, biraz maliyetli olduğunu öğrendim ve sonuç 100% kesin değil.

Hangi doktorları önerirsiniz ?
Eşi sebepsiz azospermi olup hamile kalan var mı ?
Sebepsiz azoydu bizimkide kac test yaptık hep sıfırdi. Sukur sizinki gibi hormon vs normaldi. Ultrasonda normaldi. Varikosel vs yoktu. Kayseri huma hast.de tup bebek yaptırdık. Mikro tese ameliyati oldu eşimve şükür sperm çıktı. Doktor yuzde 30 sansimiz var dedi. 15 20 dakika sürdü opersyon. Hicbur hasar vs kalmadi. Doktoru erciyes özel volkan saburdu. Insallah sizinde bulunur ya da baska ilac tedavisi vs ile cikis sağlanır. Doktor ameliyattan sonra sey demisti, ne tıkanıklık var ne bi sorun. Olsa acardikta. Ama yoktu dedi. 2 yıl gebelik olmadi sonuclae hep sıfırdi yani. Suan hamileyim şükürler olsun..nasil hissettigunuzi anlıyorum. Dualarim sizinle.

Back
X