Azospermi tedavi süreci ve aşamaları

Nuray 563

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2014
2
1
6
32
merhaba kızlar 3 ay önce eşime azoospermi teşhisi kondu. sebebide küçükken geçirdiği tüberküloz hastalığı daha sonra idrar yolarındaki enfeksiyondan dolayıda böbrek yetmezliği başlangıcı var biz doktora gitmek istiyoruz yani Bursa da en iyi doktor kim bilmiyorum daha önce doktora gitmedik ve ben sadece Acıbadem hastanesindeki Şahin Zeteroğluna bi mail attım ve cevap yazdı tese tesa yöntemleri uygulanacağını söyledi yani kafamız çok karışık lütfen Bursada olup ıyı bir doktor bilen arkadaşların yardımlarına çok ihtiyacım var cevaplarınızı bekliyorum birde eşi azoospermi olan kişiler varsa tedavi süresi tahminen ne kadar sürüo ve çözüm alınabiliormu ?
 
canım bence azospermi grubuna girip incelemeni tavsiye ederim çünkü o kadar çok yöntem deneyen ve farklı sonuçlar alan var ki,,böyle seninle aynı durumda olan biri okumadan geçebilir burayı.
 
Merhabalar :
azospermi; testisde sperm üretimini etkileyen nedenlerden dolayı olabilir. Testisin doğuştan hastalıkları, testisin enfeksiyonları, ameliyatları, tümörleri gibi pek çok faktör etken olabilir. Testise uygulanan radyoterapi, kullanılan kemoterapiler ve çeşitli gonotoksik ilaçlar sperm üretimini bozarak menide sperm bulunmamasına yol açabilirler.

Azospermide postestiküler nedenler sperm taşınma kanallarına bağlı ve azosperminin %40 nedenidir. Kanalların tıkanıklığı veya fonksiyon bozuklukları azospermiye yol açabilir. Kanalların doğuştan veya sonradan tıkanıkları veya fonksiyon bozuklukları testisden üretilen spermin dış ortama ulaşmasına engel olarak semende sperm bulunmamasına neden olur.

Azospermi (menide sperm olmama durumu) durumunda gebelık için tek cozum yolu tüp bebek yöntemidir. Tüp bebek yönteminde azospermi olan hastalarda önce bayanın yumurtaları hazırlanır. Adetın 2. veya 3 . gunu bayanın yumurtalık durumu degerlendırilir. ve uygun doz atanarak stımulasyona baslanır. (yumurta folıkullerı buyutme safhası)Bu surec 7-10 gundur. Yumurta kesecıklerı(folıkul) 17-18mm ulasınca catlatıcı ıgne uygulanır. 36 saat sonra yumurta toplama ıslemı planlanır. Yumurta toplama ıslemı öncesınde erkekten sperm bulma ıslemı olan mıkrotese işlemı yapılır. mikro tese adı verılen cerrahı yöntem ıle sag ve sol testısten alınan 20-30 örnekte sperm aranır. Sperm bulunması durumunda mıkroenjeksıyon ıslemi yapılır (bayandan alınan her bır yumurta ıcersıne 1 sperm enjeksıyonu)
Azospermide mikrotese işlemınde ürolojı dr deneyımı oldukca önemlıdır. Ürolojı dr u tarafından testıslerın muayenesı ( scrotumda? veya ınguınal kanalda ? olup olmadıgı )ve hormon duzeylerinize gore % kac sperm bulma olasılıgı oldugu konusunda daha detaylı bılgı verılmelıdır.Bol şans dılerım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…