Erkek İnfertilitesi AZOSPERMİ TEDAVİSİ

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Genetik temiz, bizimde hersey normal hormon falan. Sebepsiz denildi. Doktor doktor gezdik 1 yıldır simdi celattin perudayiz. Celattin Peru dışında her doktor ameliyat diyor ama ameliyatta zarar veriyor testislere o yüzden ameliyat olmak istemedik
Bizde öyle malesef .
Celalletin hocayla göruntulumu iletisim kuruyorsunuz nasıl oluyor testleri ilaçları vs.istedigi yerden almanizi istiyormus sanirim celalletin hocayı çok duyuyorum ama bizim istanbula gitme imkanimiz yok göruntulu iletisime geciliyorsa bile istedigi yerden testleri vs yaptiramayiz konyada yasiyoruz baya uzak esim calisiyor sürekli .

Merhaba, esinizin azosperm sebebi ne acaba? Bizimde hersey normal sebepsiz azospermi denildi bizimde 11 ay oldu öğreneli.
Merhaba bizim azospermi sebebimiz genetik eşimde kromozom fazlalığı var. Yani her insanda (erkek) olması gereken 46XY dir.
Benim eşimde 47XYY . Y kromozonun biri fazla.

Bizde öyle malesef .
Celalletin hocayla göruntulumu iletisim kuruyorsunuz nasıl oluyor testleri ilaçları vs.istedigi yerden almanizi istiyormus sanirim celalletin hocayı çok duyuyorum ama bizim istanbula gitme imkanimiz yok göruntulu iletisime geciliyorsa bile istedigi yerden testleri vs yaptiramayiz konyada yasiyoruz baya uzak esim calisiyor sürekli .
Biz İstanbul’da yaşıyoruz görüntülü görüştük evet. Ama şart koşuyor belirli yerden sperm testi ve ultrason istiyor maalesef o durum cok kotu oluyor hastalr icin. Tanıdığım bir kac hastasi var yurtdışından geliyorlar cok zorlaniyorlar. Ama ameliyat olmayin size tavsiyem, macun var cok meşhur bizde kullaniyoruz onu, igneler ve bitkiseller var ilerlemeler oluyor zamanla sabırla

Merhaba bizim azospermi sebebimiz genetik eşimde kromozom fazlalığı var. Yani her insanda (erkek) olması gereken 46XY dir.
Benim eşimde 47XYY . Y kromozonun biri fazla.
Genetik sorunlara da ayni igneler ilaclar falan veriliyor. Genetik sorunu olanlar sebepsiz azospermi olanlardan daha şanslıymış dedigine gore doktorlarin. Sizin tedavi edilecek bir sebebiniz var ama bizim bir sebebimiz yok deneme yanılma tedavi oluyoruz

Biz İstanbul’da yaşıyoruz görüntülü görüştük evet. Ama şart koşuyor belirli yerden sperm testi ve ultrason istiyor maalesef o durum cok kotu oluyor hastalr icin. Tanıdığım bir kac hastasi var yurtdışından geliyorlar cok zorlaniyorlar. Ama ameliyat olmayin size tavsiyem, macun var cok meşhur bizde kullaniyoruz onu, igneler ve bitkiseller var ilerlemeler oluyor zamanla sabırla
Macun ne macunu kullaniyorsunuz

Bizimde durumumuz aynı hangi aşamadasınız?
7 yılda 5 kez tüp bebek 5. de pozitif gördük. Şimdi 5 yaşında oğlum var. İnşallah size de nasip olur hayırlı evlatlar..
Normal bir tüp bebek tedavi sürecinde gözle bakıldığında embriyo sağlam ise direk transfer aşamasına geçilebiliyor.
Ama bizde durum öyle olmuyor malesef. Gözle sağlıklı görünsede genetiği bozuk yapıda olabiliyor. Doktor bize normal yolla çocuk sahibi olsaydınız bilimsel olarak %90 engelli olurdu dedi. Çocuk kız olursa problem olmayacağını ama erkek çocuğu olduğunda problemlerle karşılaşabileceğimizi söyledi. Çünkü fazla olan kromozom Y. yani cinsiyeti belirleyen kromozom olduğu için. Ama şükür ki genetiğine bakılması sonucu gayet sağlıklı çok akıllı bir evladım var.
Rabbim bu yolda isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin inşallah...

7 yılda 5 kez tüp bebek 5. de pozitif gördük. Şimdi 5 yaşında oğlum var. İnşallah size de nasip olur hayırlı evlatlar..
Normal bir tüp bebek tedavi sürecinde gözle bakıldığında embriyo sağlam ise direk transfer aşamasına geçilebiliyor.
Ama bizde durum öyle olmuyor malesef. Gözle sağlıklı görünsede genetiği bozuk yapıda olabiliyor. Doktor bize normal yolla çocuk sahibi olsaydınız bilimsel olarak %90 engelli olurdu dedi. Çocuk kız olursa problem olmayacağını ama erkek çocuğu olduğunda problemlerle karşılaşabileceğimizi söyledi. Çünkü fazla olan kromozom Y. yani cinsiyeti belirleyen kromozom olduğu için. Ama şükür ki genetiğine bakılması sonucu gayet sağlıklı çok akıllı bir evladım var.
Rabbim bu yolda isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin inşallah...
Allah bağışlasın evladınızı bize de nasip olur inşallah 🤲🌸 Genetik sonucunuzun sağlıklı geldiği embriyo ilk seferde tutmuş muydu? Biz de 4 tane embriyomuzu ngs için gönderdik 1 tanesi sağlıklı geldi. Önümüzdeki ay transferim olacak nasipse. Biraz tedirginim açıkçası ama normale göre tutma oranı biraz daha yüksek sanırım.

İmadder diye azosperm hastalarının derneği var onların araştırıp ürettirdigi S9 macun var onu kullaniyoruz. Eşim hatta üye dernege erkeklerle kafasina takilanlari konuşuyor
Merhaba bizde almak istiyoruz bu macundan kasımda inşallah biraz dinlenmek istiyor eşim sizin son durumunuz ne eşinize iyi geldi mi

Back
X