• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baba Bile Diyemiyorum Ama....

solkolum

08-07-2012 ß ♥ ß
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2011
464
0
46
İstanbul
Hanımlar merhaba...
Suan tıtrıyorum,aglıyorum moralım alt ust...
Konu ; bızı yıllar once terk eden babam...
Kısadan konuya gırmek ıstıyorum...
Babamın durumu gayet ıyı evlı 3 cocugu var,bızde 3 kardesız toplam 6 cocugu var...Bız annemde kalıyoruz yıllarca annem calıstı buyuttu bızı bu gunlere getırdı Allah razı olsun...
Babam kıramızı odemekten baska bırsey yapmıyor durumumuz cok ıyı degıl para lazım oluyor ıstıyoruz dusun yakamdan dıyor gormek ıstıyoruz ozledık dıyoruz o ıstemıyor artık bıktım...
Suan mantıklı yazıyor muyum bılmıyorum bu sınırle...
Babama dava acmak ıstıyorum bu nasıl oluyor bana akıl verın benım durumumda olan var mı ?
Hakkımız olan seylerı artık almak ıstıyoruz bunu o ıstedı...

Nasıl yapacağını bilmiyorum, bir avukattan yardım almanı öneririm. Bunun haricinde "HELAL OLSUUUUUUUN! BRAVO SANA!" Al tabi hakkını, sakın vazgeçme.

Son düzenleme:
cnm burada avukat arkadaslar var onlardan yardim isteyebilirsin ama sakin hakkini almadan vazgecme. babana güclü oldugunu göster

Benı destekledıgınız ıcın cok tesekkur ederım ...
Avukat tutmak ıcın para gerekmıyor mu arkadaslar ?
Nasıl yapabılırım,nasıl bır surecten gecerız bu konuda ıyıce aydınlanmak ıstıyorum....

biz de aynı durumdayız... okurken hiç para yollamadı bana hep başka kadınlarla yedi gözümde yoksunuz dedi. bir sürü olay yaşadık hala kardeşim acısını çekiyor 12 yaşında daha... şimdi dava açabilirsin. çalışıyor musun 18 yaşından küçük müsün şahit bulabilecek misin bunlar çok ama çok önemli. annemin aldatıldığını herkes söyledi şahit olun dediğimizde kimse olmadı mesela... kardeşim 22 yaşında hala nafaka alıyor geçen yıl açtık davayı. çalışmadığını ya da eğer okuyorsan okuduğunu bu yaşa kadar size para vermediğini ıspatlaman lazım. ne kadar para alıyorsa sana onun belli bir miktarını veriyorlar. annen bile açsa olur. babam 1200 lira mı ne para alıyor 600 lirasını nafaka olarak ödüyor uzlaşmaya gitmediği için kalan diğer parası da avukatlara savcılara gitti zerre kadarda acıma neyi varsa diğer kardeşlerinle birlikte dava açın ve alın muhattap olmanıza da gerek yok davayı kazanırsanız yine onun cebinden gidecek ödemezse icraya gidecek. babam nafaka vermemek için kredi bile çekti şimdi sürünüyor beter olsun diyorum bize çektirdiklerini hala çekmiyor ama çektiği günleri görecem...

biz de aynı durumdayız... okurken hiç para yollamadı bana hep başka kadınlarla yedi gözümde yoksunuz dedi. bir sürü olay yaşadık hala kardeşim acısını çekiyor 12 yaşında daha... şimdi dava açabilirsin. çalışıyor musun 18 yaşından küçük müsün şahit bulabilecek misin bunlar çok ama çok önemli. annemin aldatıldığını herkes söyledi şahit olun dediğimizde kimse olmadı mesela... kardeşim 22 yaşında hala nafaka alıyor geçen yıl açtık davayı. çalışmadığını ya da eğer okuyorsan okuduğunu bu yaşa kadar size para vermediğini ıspatlaman lazım. ne kadar para alıyorsa sana onun belli bir miktarını veriyorlar. annen bile açsa olur. babam 1200 lira mı ne para alıyor 600 lirasını nafaka olarak ödüyor uzlaşmaya gitmediği için kalan diğer parası da avukatlara savcılara gitti zerre kadarda acıma neyi varsa diğer kardeşlerinle birlikte dava açın ve alın muhattap olmanıza da gerek yok davayı kazanırsanız yine onun cebinden gidecek ödemezse icraya gidecek. babam nafaka vermemek için kredi bile çekti şimdi sürünüyor beter olsun diyorum bize çektirdiklerini hala çekmiyor ama çektiği günleri görecem...

Ben 24 yasındayım canım,ablam 29,abım 28...Babam 23 yıl once gıtmıs yanı ben 1 yasındayken...Bugune kadar ne okul parası ne baska bırsey sadece kıramızı verdı ve cok cok zor gunler yasadık...
Yerı geldı abım askerdeyken annem,ablam ve ben 4,5 ay sokakta kaldık evımız yoktu daha neler neler yasadık anlatsam sasırırsınız suankı halımıze bınlerce sukur...Babamdan acıl para ıstedık cok lazımdı bugun mesaj attım ''Dusun yakamdan bıktım sızden kıranızı odedıgıme sukredın'' yazmıs...Oyle canım acıdı kı oyle yıkıldım ve hırslandım kı sanırım tek care bu ama bu yaslarda olanlar bırsey yapabılıyorlar mı o konuda bır fıkrım yok...

bende açacaktım 24 yaşındayım üniversitede bitti ama maalesef açamıyormuşum avukata sordum okulum bıttıgı için açamıyormuşum öyle dedi avukat.
kardeşim 20 yaşında üni okuyor o açabiliyor bu sene içindede açacaktı ama oda öyle kaldı..

5 parasızım bende senı çok ıyı anlıyorum...

Adli yardım bürosunun iletişim bilgilerini google dan bulabilir, İstanbul'da isen istenilen belge ibrazından sonra, devletten ücretsiz avukat yardımı alabilirsin.
İstanbul dışında isen bilgim yok fakat büroyu aradığında istanbul dışı için de seni yönlendirirler diye düşünüyorum.

Biliyormusun benzer bir durumdayız.. seni cok iyi anlıyorum ama benim düşüncem ne yaparsan yap, ne alırsan al senin yasadıklarının acısını telafi etmeyecekki.. okul parasını ödese ne olacak seni o okulun kapısına ilk gün getirmemiş ilk kazandıgında sevinmemiş gururunu yasamamıs besbelli.. Kendin daha fazla zarar görmemen için onu yok farz etmen en en kolayı en güzeli aslında.. Sadece bekle, hersey o kadar acık ve netki, onun sana düşün yakamdan deme hakkı yokki o sana bakmak seni kardeşlerini her sartta koruyup kollamak zorunda... merak etme hiç üzülme aglama bugün böyle der ama yutmak zorunda kalır.. sen bak kendi hayatına arkadasım, herseyin bi zamanı var oda yanlıslarını görecek sen hırpalama kendini yazık o gözyaslarına..

Ben 24 yasındayım canım,ablam 29,abım 28...Babam 23 yıl once gıtmıs yanı ben 1 yasındayken...Bugune kadar ne okul parası ne baska bırsey sadece kıramızı verdı ve cok cok zor gunler yasadık...
Yerı geldı abım askerdeyken annem,ablam ve ben 4,5 ay sokakta kaldık evımız yoktu daha neler neler yasadık anlatsam sasırırsınız suankı halımıze bınlerce sukur...Babamdan acıl para ıstedık cok lazımdı bugun mesaj attım ''Dusun yakamdan bıktım sızden kıranızı odedıgıme sukredın'' yazmıs...Oyle canım acıdı kı oyle yıkıldım ve hırslandım kı sanırım tek care bu ama bu yaslarda olanlar bırsey yapabılıyorlar mı o konuda bır fıkrım yok...

ben de 25 yaşındayım avukat ıspat edebilirseniz alırsınız dedi canım bizi de babam evden çıkardı hem de kış vakti yalnız değilsin merak etme yalnızca istikrarlı ol

Arkadaslar yapıp yapmama konusunda kararsızım bu yaptıgı ve bıze cektırdıgı gunlerın hesabını verecek mı ?
Bırgun gelıpte pısman olur mu dersınız ? :50:
Allah'ın yuce adaletıne mı sıgınsam ?

merhaba öncelikle yaşadığın duruma çok üzüldüğümü belirtmek isterim. ancak bunu babana kızdığın için değil haklı olduğun için yapmalısın bence... bir baba olarak çocuklarına bakmakla yükümlü ayrıca barodan ücretsiz avukat talep edebiliyorsun eğer kararlıysan araştır derim....

Arkadaslar ev tasıma ıslemlerımız oldugu ıcın gec yazıyorum kusura bakmayın...
Eger babama boyle bır dava acarsam kayıplarım ve kazanclarım ne olur onu tam kafamda olcemıyorum bır anlık karar vermekten de korkuyorum mantıklı olan ne lutfen yardımcı olun...
Babam kıramızı odemekten kesın vazgecer boyle bır durumdaa suan sadece kıramızı verdıgı ııcın tedırgınım...
Ne yapsam daha ıyı bır sonuc alırım ?

Back
X