• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baba nasiyatı sizlerin düşüncesi.

Kahvedelisiii

Bir kuş bile nasibi kadar kanat çırpar gökyüzünde.
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
585
183
33
29
Merhaba babamla evlilik hakkında sohbet ettik.Evliilik çok kötü birşey diye mi sordum babama çünkü çevremdekiler evlilik çok kötü deyip duruyor bu arada 20 yaşındayım. Şu an evlilik düşünmüyorum ve üniversite öğrencisiyim.Babama göre erkekler elde ettikten sonra sıkılıyormuş.Ama eşine annelik yapmayacaksın olduğu gibi bırakacaksın nedenine gelince zıt kutuplar birbirini çeker aynı kutuplar iter kendine benzettikçe kendine ait kötü huylarla tanışacaksın ve karşındakinden soğuyacaksın ya toplum sevdiğim kişiyi beğenmezse dedim toplumdan 1000 TL borç ister hiç biri döküp bakmaz toplumun değil senin mutluluğun önemli dedi.Peki ya o zaman üniversite mezununa neden ilkokul mezununu yakıştırmıyorlar dedim. İnsan okudukça hayat bakış açısı değişir ve eşin dediğin insan yerine geldiğinde senden üstün olmalı yeri geldi mi sen ondan üstün olmalısın dedi.Yoksa ortak payda da buluşamazsınız dedi.Bir de kadın erkekten daha zeki olmalı erkeği yönetmeli ama erkek yönetiyormuş gibi hissetmeli dedi bu konuşma da babama sonuna kadar katılıyorum.Şimdi benim sorunum şu erkek arkadaşım 22 yaşında.Lise terk şu an dışarıdan lise okuyor 2 senesi kaldı bense üniversite 2.sınıf öğrencisiyim 5 yıllık okulum (Daha önce okul yüzünden sorun yaşar mıyız diye konu açmıştım ) 3 yıl sonra erkek arkadaşım lise bitirip inşallah üniversite okuyacak benim hayalimse akademisyenlik.Erkek arkadaşım meslek sahibi aşçı iyi bir maaşı var çok şükür. Üniversite yaptıktan sonra bu işi yapmak istemiyorum.Hayalimize göre ben üniversiteyi okuduktan sonra Allah nasip ederse evleneceğiz ben yüksek lisans yaparken o üniversite okuyacak ve çalışacak dışardan okumayı düşünüyor. Şunu da belirteyim çok zeki ergenlik döneminde arkadaşlarına çok uymuş şimdi bin pişman okumadığı için.Sizce aramızda önemli bir fark var mı varsa kapatabilir miyiz ?Not: Babam da ortaokul terk olarak dışardan öğretim hayatına başlamış ben 6 yaşındayken mali müşavir olarak mezun oldu üniversiteden şu an iyi bir restaurantta muhasebe müdürü bana göre herşey insanın istemesi ile oluyor.Sizlerin görüşlerini de almak istiyorum okuduğunuz için çok teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
Merhaba babamla evlilik hakkında sohbet ettik.Evliilik çok kötü birşey diye mi sordum babama çünkü çevremdekiler evlilik çok kötü deyip duruyor bu arada 20 yaşındayım. Şu an evlilik düşünmüyorum ve üniversite öğrencisiyim.Babama göre erkekler elde ettikten sonra sıkılıyormuş.Ama eşine annelik yapmayacaksın olduğu gibi bırakacaksın nedenine gelince zıt kutuplar birbirini çeker aynı kutuplar iter kendine benzettikçe kendine ait kötü huylarla tanışacaksın ve karşındakinden soğuyacaksın ya toplum sevdiğim kişiyi beğenmezse dedim toplumdan 1000 TL borç ister hiç biri döküp bakmaz toplumun değil senin mutluluğun önemli dedi.Peki ya o zaman üniversite mezununa neden ilkokul mezununu yakıştırmıyorlar dedim. İnsan okudukça hayat bakış açısı değişir ve eşin dediğin insan yerine geldiğinde senden üstün olmalı yeri geldi mi sen ondan üstün olmalısın dedi.Yoksa ortak payda da buluşamazsınız dedi.Bir de kadın erkekten daha zeki olmalı erkeği yönetmeli ama erkek yönetiyormuş gibi hissetmeli dedi bu konuşma da babama sonuna kadar katılıyorum.Şimdi benim sorunum şu erkek arkadaşım 22 yaşında.Lise terk şu an dışarıdan lise okuyor 2 senesi kaldı bense üniversite 2.sınıf öğrencisiyim 5 yıllık okulum (Daha önce okul yüzünden sorun yaşar mıyız diye konu açmıştım ) 3 yıl sonra erkek arkadaşım lise bitirip inşallah üniversite okuyacak benim hayalimse akademisyenlik.Erkek arkadaşım meslek sahibi aşçı iyi bir maaşı var çok şükür. Üniversite yaptıktan sonra bu işi yapmak istemiyorum.Hayalimize göre ben üniversiteyi okuduktan sonra Allah nasip ederse evleneceğiz ben yüksek lisans yaparken o üniversite okuyacak ve çalışacak dışardan okumayı düşünüyor. Şunu da belirteyim çok zeki ergenlik döneminde arkadaşlarına çok uymuş şimdi bin pişman okumadığı için.Sizce aramızda önemli bir fark var mı varsa kapatabilir miyiz ?Not: Babam da ortaokul terk olarak dışardan öğretim hayatına başlamış ben 6 yaşındayken mali müşavir olarak mezun oldu üniversiteden bana göre herşey insanın istemesi ile oluyor.Sizlerin görüşlerini de almak istiyorum okuduğunuz için çok teşekkür ederim :)

bence sorun olmaz zaten erkek arkadaşın okumak istiyormuş bu arada baba konusunda çok şanslısın canım

Sorun olmaz okuyormus esin de ama babana hayran kaldim. Böyle kiziyla oturup konusabilen babalar da varmis çok sukur
Çok teşekkür ederim çok nadir konuşur bu konuları ama çok öğreticidir genel de işiyle ilgili konuları çok öğretir :)

eğer erkek arkadaşın çabalıyorsa, hiç sıkıntı olmaz, çalışan, didinen erkek herşeyi başarır.
Çabalıyor gerçekten ve zeki bir erkek.Fizikte sadece mantığı ile çözmüş soruları birşey bilmeden ona rağmen 50 almış.Çok teşekkürler :)

Babanın nasiyatine katılıyorum
Okumakla olmuyor o işler karakter olacak ki
Ömür boyunca mutlu olacaksın.

Ya benim babam da böyle bi adam.hep kendimi çok şanslı hissettim.Sende oylesin ne mutlu..baba arkandaysa herşey olur gider....

Babanın nasiyatine katılıyorum
Okumakla olmuyor o işler karakter olacak ki
Ömür boyunca mutlu olacaksın.
Karakterine çok güveniyorum.Bir kez yalan söylemişliği yok sorumluluk sahibi yönetici özellikli çalışmasa depresyona giriyor eve para götüremiyorum diye tek korkum okul yüzünden sıkıntı çıkar mı ki o da çıkmasın diye okuyor

Merhaba babamla evlilik hakkında sohbet ettik.Evliilik çok kötü birşey diye mi sordum babama çünkü çevremdekiler evlilik çok kötü deyip duruyor bu arada 20 yaşındayım. Şu an evlilik düşünmüyorum ve üniversite öğrencisiyim.Babama göre erkekler elde ettikten sonra sıkılıyormuş.Ama eşine annelik yapmayacaksın olduğu gibi bırakacaksın nedenine gelince zıt kutuplar birbirini çeker aynı kutuplar iter kendine benzettikçe kendine ait kötü huylarla tanışacaksın ve karşındakinden soğuyacaksın ya toplum sevdiğim kişiyi beğenmezse dedim toplumdan 1000 TL borç ister hiç biri döküp bakmaz toplumun değil senin mutluluğun önemli dedi.Peki ya o zaman üniversite mezununa neden ilkokul mezununu yakıştırmıyorlar dedim. İnsan okudukça hayat bakış açısı değişir ve eşin dediğin insan yerine geldiğinde senden üstün olmalı yeri geldi mi sen ondan üstün olmalısın dedi.Yoksa ortak payda da buluşamazsınız dedi.Bir de kadın erkekten daha zeki olmalı erkeği yönetmeli ama erkek yönetiyormuş gibi hissetmeli dedi bu konuşma da babama sonuna kadar katılıyorum.Şimdi benim sorunum şu erkek arkadaşım 22 yaşında.Lise terk şu an dışarıdan lise okuyor 2 senesi kaldı bense üniversite 2.sınıf öğrencisiyim 5 yıllık okulum (Daha önce okul yüzünden sorun yaşar mıyız diye konu açmıştım ) 3 yıl sonra erkek arkadaşım lise bitirip inşallah üniversite okuyacak benim hayalimse akademisyenlik.Erkek arkadaşım meslek sahibi aşçı iyi bir maaşı var çok şükür. Üniversite yaptıktan sonra bu işi yapmak istemiyorum.Hayalimize göre ben üniversiteyi okuduktan sonra Allah nasip ederse evleneceğiz ben yüksek lisans yaparken o üniversite okuyacak ve çalışacak dışardan okumayı düşünüyor. Şunu da belirteyim çok zeki ergenlik döneminde arkadaşlarına çok uymuş şimdi bin pişman okumadığı için.Sizce aramızda önemli bir fark var mı varsa kapatabilir miyiz ?Not: Babam da ortaokul terk olarak dışardan öğretim hayatına başlamış ben 6 yaşındayken mali müşavir olarak mezun oldu üniversiteden şu an iyi bir restaurantta muhasebe müdürü bana göre herşey insanın istemesi ile oluyor.Sizlerin görüşlerini de almak istiyorum okuduğunuz için çok teşekkür ederim :)

Çok sanslisin böyle bi baban var :)
Bende 20yasindayim.
Ve bana kalirsa yüzde yüz dogru söylüyor

Çok sanslisin böyle bi baban var :)
Bende 20yasindayim.
Ve bana kalirsa yüzde yüz dogru söylüyor
Bence de çok doğru söylüyor ben akademisyen olurken daha çok bilgi öğrenip hayata değişik açıdan bakacağım o benim biraz da arkamdan gelecek çatışır mıyız diye düşünüyorum ama şu an bile çok iyi anlaşıyoruz sanırım hiç bir sorun olmayacak ama babam da tanışınca anlar diye düşünüyorum inşallah :)

Karakterine çok güveniyorum.Bir kez yalan söylemişliği yok sorumluluk sahibi yönetici özellikli çalışmasa depresyona giriyor eve para götüremiyorum diye tek korkum okul yüzünden sıkıntı çıkar mı ki o da çıkmasın diye okuyor

İşte ne kadar güzel bir davranış
Sıkıntı çıkmazsa bile bırakın okusun

Bence de çok doğru söylüyor ben akademisyen olurken daha çok bilgi öğrenip hayata değişik açıdan bakacağım o benim biraz da arkamdan gelecek çatışır mıyız diye düşünüyorum ama şu an bile çok iyi anlaşıyoruz sanırım hiç bir sorun olmayacak ama babam da tanışınca anlar diye düşünüyorum inşallah :)

Bunları söyleyen biri sorun cikartmaz.
Ben bu konuda sanssizim benim babam böyle konuşmaz kesinlikle.
Ama erkek arkadasimi biliyor..
Bilmeseydi daha iyiydi oysa..
ALLAH her isini kolay kılsın insALLAH :)

Valal konunun devamını getirmedim ama burada bir kaç kadının yazdıklarından anladığım kadarıyla evlenmek, bir insanı hayatın boyunca idare etmek zor. Gerçi burası dert topiği tabi mutlu olanlar ben deli gibi mutluyum diye konu açmaz. O yüzden her evlilik ne çok mutludur ne de diğerleri gibi mutsuz. Herkesin hayatı farklı sonuçta.

Back
X