- 2 Ekim 2014
- 585
- 183
- 33
- 29
- Konu Sahibi Kahvedelisiii
Merhaba babamla evlilik hakkında sohbet ettik.Evliilik çok kötü birşey diye mi sordum babama çünkü çevremdekiler evlilik çok kötü deyip duruyor bu arada 20 yaşındayım. Şu an evlilik düşünmüyorum ve üniversite öğrencisiyim.Babama göre erkekler elde ettikten sonra sıkılıyormuş.Ama eşine annelik yapmayacaksın olduğu gibi bırakacaksın nedenine gelince zıt kutuplar birbirini çeker aynı kutuplar iter kendine benzettikçe kendine ait kötü huylarla tanışacaksın ve karşındakinden soğuyacaksın ya toplum sevdiğim kişiyi beğenmezse dedim toplumdan 1000 TL borç ister hiç biri döküp bakmaz toplumun değil senin mutluluğun önemli dedi.Peki ya o zaman üniversite mezununa neden ilkokul mezununu yakıştırmıyorlar dedim. İnsan okudukça hayat bakış açısı değişir ve eşin dediğin insan yerine geldiğinde senden üstün olmalı yeri geldi mi sen ondan üstün olmalısın dedi.Yoksa ortak payda da buluşamazsınız dedi.Bir de kadın erkekten daha zeki olmalı erkeği yönetmeli ama erkek yönetiyormuş gibi hissetmeli dedi bu konuşma da babama sonuna kadar katılıyorum.Şimdi benim sorunum şu erkek arkadaşım 22 yaşında.Lise terk şu an dışarıdan lise okuyor 2 senesi kaldı bense üniversite 2.sınıf öğrencisiyim 5 yıllık okulum (Daha önce okul yüzünden sorun yaşar mıyız diye konu açmıştım ) 3 yıl sonra erkek arkadaşım lise bitirip inşallah üniversite okuyacak benim hayalimse akademisyenlik.Erkek arkadaşım meslek sahibi aşçı iyi bir maaşı var çok şükür. Üniversite yaptıktan sonra bu işi yapmak istemiyorum.Hayalimize göre ben üniversiteyi okuduktan sonra Allah nasip ederse evleneceğiz ben yüksek lisans yaparken o üniversite okuyacak ve çalışacak dışardan okumayı düşünüyor. Şunu da belirteyim çok zeki ergenlik döneminde arkadaşlarına çok uymuş şimdi bin pişman okumadığı için.Sizce aramızda önemli bir fark var mı varsa kapatabilir miyiz ?Not: Babam da ortaokul terk olarak dışardan öğretim hayatına başlamış ben 6 yaşındayken mali müşavir olarak mezun oldu üniversiteden şu an iyi bir restaurantta muhasebe müdürü bana göre herşey insanın istemesi ile oluyor.Sizlerin görüşlerini de almak istiyorum okuduğunuz için çok teşekkür ederim :)
Son düzenleme: