Baba ustunden hizmet....yardim lutfen

görümcem 26 yasında babasının sıgırtasından yararlanıyor babası hayatta degıl..esım 28 yasında yararlanamıyor erkekler ıcınm 25 yas sınırı var.ama bayanlar sıgortalı bır ıste calısmadıgı sürece ölene kadr evlenmezse babasının sıgırtasından yararlanır.ilerde yasalar ne olur bilmem ama şuanda durum bu..

Evet. Görümcen 26 yaşında yani 1990 dan önce doğmuş:)) konu sahibi 22 yaşında yani tam olarak doğum tarihini yazması gerekiyor. Kaç doğumlu olduğu önemli. Ama ben bu konuda daha fazla yazı yazmayacağım çünkü arkadaşa yardımcı olmak için kanun tarihi ve maddesi yazıyorum ama bir faydası olmuyor. Bu konular hassas...sizlere kolay gelsin

Şöyle ;
ERkek çocukları 18 yaşında düşer babanın yükümlülüğünden fekat
lise eğitimi devam ediyorsa 20 yaşına , üniverste devam ediyorsa 25 yaşına kadar yaralanabilirler.
ancak okullarının devam ettiğine dair yazıyı sgkya bildirmelilier.

Kızlar ise ;
1/10/2008 öncesinde de babasının üzerinden muayene oluyorduysa ömür boyu evlenmediği veya işe girmediği sürece faydalanır
fekat 1/10/2008 yılından sonra faydalanmaya başladı ise erkekler için geçerli şartlara tabi olurlar.
açıklamasıda şu ;
mesela sen 1/10/2008'da dogdun erkeklerle aynı şartlardasın.
ya da 1991 de dogdun ama 1/1/2008'den önce babanın üstünden hiç faydalanmadın gene erkeklerin şartlarındasın.

1976 doğumlusun 1/10/2008'den önce babanın sağlık hizmetlerinden faydalandın , ölene kadar faydalan :)
açıklayıcı olmuştur umarım.

Evet. Görümcen 26 yaşında yani 1990 dan önce doğmuş:)) konu sahibi 22 yaşında yani tam olarak doğum tarihini yazması gerekiyor. Kaç doğumlu olduğu önemli. Ama ben bu konuda daha fazla yazı yazmayacağım çünkü arkadaşa yardımcı olmak için kanun tarihi ve maddesi yazıyorum ama bir faydası olmuyor. Bu konular hassas...sizlere kolay gelsin

91 dogumluyum canim :-) tesekkurler bilgilerin icin

Şöyle ;
ERkek çocukları 18 yaşında düşer babanın yükümlülüğünden fekat
lise eğitimi devam ediyorsa 20 yaşına , üniverste devam ediyorsa 25 yaşına kadar yaralanabilirler.
ancak okullarının devam ettiğine dair yazıyı sgkya bildirmelilier.

Kızlar ise ;
1/10/2008 öncesinde de babasının üzerinden muayene oluyorduysa ömür boyu evlenmediği veya işe girmediği sürece faydalanır
fekat 1/10/2008 yılından sonra faydalanmaya başladı ise erkekler için geçerli şartlara tabi olurlar.
açıklamasıda şu ;
mesela sen 1/10/2008'da dogdun erkeklerle aynı şartlardasın.
ya da 1991 de dogdun ama 1/1/2008'den önce babanın üstünden hiç faydalanmadın gene erkeklerin şartlarındasın.

1976 doğumlusun 1/10/2008'den önce babanın sağlık hizmetlerinden faydalandın , ölene kadar faydalan :)
açıklayıcı olmuştur umarım.

1/10/2008 den once 93-94 senelerinde basladim yaralanmaya...91 dogumluyum

2008 den oncee yararlandigim icin ozaman benim omur boyu demi aarkadasim

babanın sigortasından yararlanıyorken işe girdik ve diyelim 15 gün sigortalı gözüktük ve sigorta iptal oldu prim ödemiyoruz. o 15 günlük sigortadan dolayı babanın sigortadan yararlanabiliyor muyuz yoksa yararlanamıyor muyuz?

Back
X