babaanne çilesi............

canım bence yinede bu halinize şükredin
halalarınız bakmayabilirdide hep sizin yanınızda kalabilirdi
allah yardımcınız olsun
babaannenizi ev sahibimizin babasına benzettim aksi bi ihtiyardı 7 çocuğu olmasına rağmen ne onlar bakmaya yanaşıyodu nede bu gidiyodu onların yanına
ev sahibim Y.abla sinir krizlerine giriyodu gece 2 de 3 te bi gürültüyle uyanıyoduk eşim apar topar üstünü giyip soluğu yukarda alıyodu
hepsinin psikolojisi alt üst olmuştu kadın her zaman allaha dua ediyodu allahım hayırlısıyla kurtar ayıpsız ayrılık ver diye
sonunda dede öldü geçen sene allah baktı yüzüne mükafatınıda öbür dünyada fazlasıyla alır inşallah
sizede sabır versin allah dayanma gücü versin canım

Bu hikayayeyi biliyorum ben....

2007 Kasım ayına kadar yaşadık.... Rabbim sonunda babaannemi aldı....

Ama aynılarını belki daha fazlasını.

Babamlarda dönüşümlü bakıyorlardı babaanneme ve en son babamlarda iken vefat etti...

Yapacak çok fazla birşey yok canım bu yaştan sonra dikine gider, yaşlı ve sonuçta o da bir anne...

Allah yardımıcınız olsun... Sabır diliyorum....

Arkadaşım 83 yaşında bir insan, 2.çocukluğunu yaşamaya başlamıştır.
Yaptığı ve söylediği birçok şey bilinçsizcedir artık..

Duymayın ne derse desin, idare edin, zaten sürekli sizde kalmıyormuş..Bakıma muhtaç, eli ayağı tutmuyor, yemek verirseniz yiyecek vermezseniz bakacak, o halde artık..

Geçmişte yaşanan şeyler evet anneni, şu anda zorlayabilir, ama onun da yapacak birşeyi yok gibi.

Mümkün olduğunca sen görmeye çalış hizmetini..

Çocukları varken, bir yaşlının huzurevine verilmesine şiddetle karşıyım, halaların ve baban tabii ki annelerine bakacaklar. Ne mutlu, her evladın yapması gereken birşey.

Tuvalet vs. olaylarında da idare ediceksiniz artık, yaşlı, çocuk gibi, bazı şeyleri artık düşünemeyebilir, yaptım zanneder yapmamıştır..Olabilir..

Belki klişe bir söz olacak ama; anneni düşün yani birgün annenin de bu duruma gelebileceğini, her insanın bu duruma gelebileceğini düşün..
Belki böyle düşünürsen, sayılı günleri daha çabuk tüketirsiniz..

insan yaşlanınca daha bi huysuz oluyo...
yapacak bişey yok...
zaten yaşlı he deyin geçin...
bu dünyanın bide öte tarafıda var...
insanlar yaptıklarından hesaba çekilir merak etmeyin...
kimsenin hakkı kimsede kalmaz...
yinede rabbim yardımcınız olsun...

Back
X