babaanne de de şiddeti hakkında düşünceleriniz

ceylinim beni bir tek sen anladın.
bende anneyim.ne kimsenin çocuğuna vururum ne de
benimkine vurulmasına izin veririm.

ben o yavruyu cezalandırmak için vurmadim ki.
istem dışı bir şey bu.herşey saliseler içinde yaşandı.

bazı arkadaşlar ahkam kesiyor yok benim çocuğuma vuranin elini kırarım vs. diye.
sana örnek vereyim...az önce eltimlerdeydim.benim 3yaşındaki kızım ve onun 6yaşında ki oğlu resmen kafamızı patlattılar.

benim kız biraz inat...almış surahiyi önüne tutturmuş tarağı içine sokacam diye.
huyuna gidiyoruz yapma kızım etme kızım.

yok bu resmen cıvıttı surahiyi bırakıyor başka şeylere sarıyor neyse eltimde terlikle poposuna bi tane vurdu tabi normal bi şekilde:4:
bizimkine işlermi:9:oysa ki eltim ciddi (ama yavaş)vurdu.

ne yapayim şimdi bende eltime ağız burun mu dalayim:4:
yengesi çok sever kızımı.ne olmuş bi tane poposuna vurmuşsa:ssz:

Takdir edersiniz ki popoya hafifçe vurmakla bir çocuğu iki metre savuracak bir tokat atmak arasında fark vardır.

siz kimin üzerinden hava atiyorsunuz.kirarmiş:88:
son kez açıklıyorum.ben bincsiz vurdum.nokta.

Hava ???
Kusura bakmayın şiddetin havası, forsu olmaz, en azından bana göre.
Ayrıca mecazen yazılmış bir şeydir o, çocuğa tokat attı diye gidip kimsenin elini kıracak değilim lakin asla sessiz kalmazdım.
Son derece sert bir dille haddini bildirirdim.
Benim gözümden sakındığım, daha neyin ne olduğunu bilemeyen sabi yavruma gelsin yengesi tokat atsın.
Çocuğun yaptığı doğru demiyorum, asla değil ama ben gereken konuşmayı yaparım.
Ve başıma gelmedi değil, ancak çok şükür kızım daha 2 yaşında olsa dahi gayet güzel konuşuyor ve özür dilemeyi biliyor.
Koltuğa uzanmıştım ve kafama cam kupayı fırlattı, sadece onunla ilgilenmediğim için yaptı bunu.
El kadar çocuğu elime alıp bir güzel dövmeli miydim?
Küstüm arkamı döndüm, babası aldı yanına neden annene bardağını fırlattın, bak annenin canı yandı ağlıyor hem bardağında kırıldı ne yapacaksın şimdi dedi.
Yaptığının yanlış olduğunu anlattı, sonra istediği bir şeyi yapmadım ve özür diledi.
Ayrıca eltim de asla öyle bir şey yapmaz, bırak tokat atmayı daha ciddi şekilde canını yaksa dahi kat'iyen kızıma elini kaldırmaz, sesini bile yükseltmez.
Bende onun yavrusuna aynı hassasiyetle yaklaşırım.
Önemli olan çocuğa eğriyi doğruyu öğretmektir, aynı şekilde karşılık vermek değil.

Sizin kendi bebeğiniz siz bilirsiniz ama her yapma dediğinizi yapmaya devam ettiğinde popoya atılan şaplaklar artarsa bi'yerden sonra vurduğunuzda sırıtıp yaptığı işe devam eden bi'çocuğunuz olur. Komşumuzun oğlu da söz dinlemezdi annesi küçük büyük ne yaparsa yapsın sözünü dinlemediği an elini kaldırıp korkutuyodu bakın vuruyo bile demiyorum çocuk pis pis gülüyodu alışmış çünkü.

Ayrıca reflekslerinize evde bebek varken dikkat etmeniz lazım öyle bi'yazmışsınız ki çocuk iki metre uzağa fırladı falan:50: Benim kardeşim şuan 11 yaşına girecek bu yaşına kadar sayısız ya kasıtlı vurmuştur küçükken ya da elini gözüme vurmuştur gözümde gözlük varken. Göz acısını bilirsiniz ateşler fışkırtır mübarek... Tam o aşamada olan refleks genelde yüzü,gözü tutmaktır sanırım bu sebeple herkes garipsedi.

Kaldı ki sürekli, durduk yere yapmıyosa haklı demişsiniz resmen. Benim bebeğim yahu zoruna gidiyosa, kafası kaldırmıyosa iki sevsin sonra ilgilenmesin bebeğimle.

Siz yazınca aklıma geldi, kızım bir defasında az kalsın annemin gözünü çıkarıyordu.
Kadının gözü günlerce kıpkırmızı gezdi, kim bilir ne çok canı yanmıştır.
Ama asla kıyıp elini kaldırmaz, aynı şekilde babanesi de.
hee biz dayak yemedik mi,? Ohooo çok yedim ama asla yapacağımdan vazgeçmedim yine inadımı geçirdim.
O sebeple her zaman derim, çocuk dayakla terbiye edilmez, öğretmekle olur bu işler.
Bir gün kayınpederim kızımı kucağına almış onun ellerinden tutmuş kendi yanağına pıt pıt vurduruyor. (kızım daha 5-6 aylık falandı.)
Küçücük elleri yanağına vurdukça hoşuna gidiyor, sonra kendi kendine dedesinin yanaklarına vurmaya başladı.
Baba yaptırma öyle oyun zannediyor diyorum, olsun bir şey olmaz diyor.
Baba bak oyun diye devam edecek büyüyünce de yapacak diyorum, o zaman kızarız diyor.
Orada benim nevrim döndü, oldu siz şimdi çocuğa öğretin sonra kızın asla öyle bir şeye izin vermem dedim.
o gün son oldu, bir daha o şekilde oynatmadı.

ister popoya vur ister kulağını çek ya şiddet şidettir 2 tl'lik kavanozdan çokmu önemli çocuğun ruhsal çöküntüsü aaaaaaaa

O kadar da abartmayın ya poposuna dokundurmanın neresi şiddet Allah aşkına bizde çocuğun poposunu aç sopayla vur demedik ki :9: ayrıca benim bahsettiğim poposuna vurmak derken " şitt bak bir daha yapma yanlış bu o totoşunu yerim senin dersin şöyle hafifçe dokunursun " bundan dolayı da kimse ruhsal çöküntüye uğramaz . Ha şunu da belirteyim ömrümde herhangi bir çocuğa bir kere dahi vurmuşluğum yok , küçük kardeşim de vardı asla vurmadım . Yani şiddet yanlısı birisi değilim . :9:

O kadar da abartmayın ya poposuna dokundurmanın neresi şiddet Allah aşkına bizde çocuğun poposunu aç sopayla vur demedik ki :9: ayrıca benim bahsettiğim poposuna vurmak derken " şitt bak bir daha yapma yanlış bu o totoşunu yerim senin dersin şöyle hafifçe dokunursun " bundan dolayı da kimse ruhsal çöküntüye uğramaz . Ha şunu da belirteyim ömrümde herhangi bir çocuğa bir kere dahi vurmuşluğum yok , küçük kardeşim de vardı asla vurmadım . Yani şiddet yanlısı birisi değilim . :9:

böyle yaparsanız cocuk sızı hıc dıkkate almaz bılıyormusun
kızdımı kızmadımı bellı degıl :)

ceylinim beni bir tek sen anladın.
bende anneyim.ne kimsenin çocuğuna vururum ne de
benimkine vurulmasına izin veririm.

ben o yavruyu cezalandırmak için vurmadim ki.
istem dışı bir şey bu.herşey saliseler içinde yaşandı.

bazı arkadaşlar ahkam kesiyor yok benim çocuğuma vuranin elini kırarım vs. diye.
sana örnek vereyim...az önce eltimlerdeydim.benim 3yaşındaki kızım ve onun 6yaşında ki oğlu resmen kafamızı patlattılar.

benim kız biraz inat...almış surahiyi önüne tutturmuş tarağı içine sokacam diye.
huyuna gidiyoruz yapma kızım etme kızım.

yok bu resmen cıvıttı surahiyi bırakıyor başka şeylere sarıyor neyse eltimde terlikle poposuna bi tane vurdu tabi normal bi şekilde:4:
bizimkine işlermi:9:oysa ki eltim ciddi (ama yavaş)vurdu.

ne yapayim şimdi bende eltime ağız burun mu dalayim:4:
yengesi çok sever kızımı.ne olmuş bi tane poposuna vurmuşsa:ssz:
benimde cocugum var
hiç öyle seyelr yapmıyor demekki şımarmış cocuklar
ben hava atmıyorum ama ya gerçekten kırardım senin elini vurduguna vuracagına pısman ederdım senı

Babannesinin halasinin dedesinin ws kişiler sewdigne inaniyorsunuzda kızdıgna nie inanmayasiniz.tabiki yeri geldıginde cocuga kizilmasi gerek.hem o kadar nazik cocukta yetistirmeyelim.ilerde şımarık birer cocuk olup çıkıyolar.bence kimse suçsuz yere birine kızmazda wurmazda bayanlar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çocuk sizin cocugunuz dayaktan arsız olan cocuklar var
istediğinizi yapın bize ne

ister cocuguna değer verirsin ister evindeki 5 liralık bişeyin içine tarak sokuyor diye poposuna terliği indirirsin cocuguna verdiğin değeri ortaya serersin

ben cocuguma vurdurmam

Son düzenleme:
böyle yaparsanız cocuk sızı hıc dıkkate almaz bılıyormusun
kızdımı kızmadımı bellı degıl :)

Alır yani kendi çocuğumu bilmem de Allah nasip ederse öğreneceğim . Kardeşim sonradan oldu benim 11 yaş var aramızda bir kere vurmadım ama hem çok sever hem çok korkar babam dahi bir şeyi yaptıramazsa beni arar benim tek lafımla yapar her şeyi . Ve evlendikten sonra psikolojisini düzelteceğim diye göbeğim çatladı :9: benim bir küçüğümlede aramızda 4 yaş var itiraf ediyorum onu dövdüm :14: bende küçüktüm tabi hala özür dilerim o hatırlamıyor bile gerçi " abla bir yürü git özür dinleyip durma der bana " ama yine de pişmanım yani :14: yani onun için asla vurmam vurursam da o değil ben yaşarım psikolojik çöküntüyü :9:

Hava ???
Kusura bakmayın şiddetin havası, forsu olmaz, en azından bana göre.
Ayrıca mecazen yazılmış bir şeydir o, çocuğa tokat attı diye gidip kimsenin elini kıracak değilim lakin asla sessiz kalmazdım.
Son derece sert bir dille haddini bildirirdim.
Benim gözümden sakındığım, daha neyin ne olduğunu bilemeyen sabi yavruma gelsin yengesi tokat atsın.
Çocuğun yaptığı doğru demiyorum, asla değil ama ben gereken konuşmayı yaparım.
Ve başıma gelmedi değil, ancak çok şükür kızım daha 2 yaşında olsa dahi gayet güzel konuşuyor ve özür dilemeyi biliyor.
Koltuğa uzanmıştım ve kafama cam kupayı fırlattı, sadece onunla ilgilenmediğim için yaptı bunu.
El kadar çocuğu elime alıp bir güzel dövmeli miydim?
Küstüm arkamı döndüm, babası aldı yanına neden annene bardağını fırlattın, bak annenin canı yandı ağlıyor hem bardağında kırıldı ne yapacaksın şimdi dedi.
Yaptığının yanlış olduğunu anlattı, sonra istediği bir şeyi yapmadım ve özür diledi.
Ayrıca eltim de asla öyle bir şey yapmaz, bırak tokat atmayı daha ciddi şekilde canını yaksa dahi kat'iyen kızıma elini kaldırmaz, sesini bile yükseltmez.
Bende onun yavrusuna aynı hassasiyetle yaklaşırım.
Önemli olan çocuğa eğriyi doğruyu öğretmektir, aynı şekilde karşılık vermek değil.
Anlatınca aklıma geldi dünde yazmış olabilirim
benzer birşey çünkü

oğlumda benim burnuma süpürge sapıyla vurdu ama nasıl bir acı anlatamam tak diye ındırdı koca tahta süpürge sapını ben dedim kırıldı herhalde burnum ağlayamadım bile o anda korkmasın diye :ssz::kkk::emir_bebek: burnum 1 hafta şiş gezdim

Alır yani kendi çocuğumu bilmem de Allah nasip ederse öğreneceğim . Kardeşim sonradan oldu benim 11 yaş var aramızda bir kere vurmadım ama hem çok sever hem çok korkar babam dahi bir şeyi yaptıramazsa beni arar benim tek lafımla yapar her şeyi . Ve evlendikten sonra psikolojisini düzelteceğim diye göbeğim çatladı :9: benim bir küçüğümlede aramızda 4 yaş var itiraf ediyorum onu dövdüm :14: bende küçüktüm tabi hala özür dilerim o hatırlamıyor bile gerçi " abla bir yürü git özür dinleyip durma der bana " ama yine de pişmanım yani :14: yani onun için asla vurmam vurursam da o değil ben yaşarım psikolojik çöküntüyü :9:

sen burada yazılanlara bakma ne güzel hamilesin kısmet olursa sağ salim bebeğine kavusacaksın
onunla her zaman arkadas olmalısın ona verebileceğin en güzel şey sevgi bu kadar basit
1 y asından sonra onunla yaptıgın herseyı oyun gıbı sana tekrarladıgında goreceksın
kucuk nasılsa anlamaz dedıklerı küçümsedikleri cocukların nasıl sünger gibi olduğunu göreceksin
internet elinin altında türlü türlü aktiviteler var yaptırabileceğin şeyler var zamanını televızyon karsısında büyülenmiş gibi gecireceğine gayet güzel şeylerle onu eğitebilirsin
bir insanın cocugunun olmasının en güzel yanı hiç yalnız kalmıyorsun :10:

sen burada yazılanlara bakma ne güzel hamilesin kısmet olursa sağ salim bebeğine kavusacaksın
onunla her zaman arkadas olmalısın ona verebileceğin en güzel şey sevgi bu kadar basit
1 y asından sonra onunla yaptıgın herseyı oyun gıbı sana tekrarladıgında goreceksın
kucuk nasılsa anlamaz dedıklerı küçümsedikleri cocukların nasıl sünger gibi olduğunu göreceksin
internet elinin altında türlü türlü aktiviteler var yaptırabileceğin şeyler var zamanını televızyon karsısında büyülenmiş gibi gecireceğine gayet güzel şeylerle onu eğitebilirsin
bir insanın cocugunun olmasının en güzel yanı hiç yalnız kalmıyorsun :10:

Valla Allah nasip ederse tadacağım o duyguyu bende zaten olabildiğince kitap okuyorum , araştırıyorum . Etrafdan kitapla çocuk mu büyütülür tepkilerini almaya başladım ama herkese verdiğim cevap aynı ben eğitimli bir anneyim çocuğumu da öyle büyütmeliyim kulaktan dolma bilgilerle olmaz diyorum . Uygulayabilirsem inşallah tabi .birde benim eşim tek çocuk Allah nasip ederse bebeğim de erkekmiş veliaht geliyor gibi şimdiden . Allah yardımcım olsun işim zor .

Evli değilim, çocuğum da yok.. Şu an olmayan çocuğumun hayaline bile kıyamıyorum..
Değil babaannesi, babası bile eften püften şeyler için vuramaz..
Sinirinizi, şaşkınlığınızı anlıyorum..

teşekkür ederim.babaannesinin uyarması kızması değildi mesele.kinle öfkeyle 5 yaşındaki bir çocuğa o tepkiyi vermesiydi..
karşı komşumun 9 yaşında bir oğlu var,küfür de yese dayak da yese azar da işitse güler,dayak arsızı olmuş çocuk.bu sefer komşum deliriyor bu nasıl çocuk dövüyorum gülüyor diye,o çocuğu kim o hale soktu diye sormak yok,ilerde toparlanır inşallah karakterine yansımaz çok üzülüyorum.
burada sözünü ettiğim şey eline dokundurmak of cız yapmak değil.o küçük,o habersiz,onun sınırları daha dar.bizim gördüğümüz dünyayla onun gördüğü bir değil,düşünsenize sizin iki üç katınız büyüklükte biri üstünüze yürüyor canınız yanacak ya da herkesin içinde rencide olacaksınız..bu korkuyla yaşanır mı çocuk kendi evinde bu korkuyla nasıl mutlu olur.kendini değersiz hissetmesine değer mi.tabi buldumcuk gibi davranıp her istediğini yapmıyorum sınırlarımız var hayır cevabını almaya da alışacak her istediğinin olmayacağını da bilecek.ama bu şekilde değil,önemli olan teninin kızarıklığı değil o geçer,o anki utancı küçülmesi geçmez..şımartmadan bunu yapmak çok zor,çok bıçaksırtı bir denge..umarım başarırız hepimiz..
desteğiniz için çok çok teşekkür ederim kızlar .çok sağolun...

Allahtan esiniz yaninizda sirf annemi koruyacagim diye bu yanlisa tepki vermeseydi daha beter olurdu eminim zaten bu ceza ona yeter genel olarak daha soguk davranirsiniz zaten cocugunuzun yaklasacagini da sanmiyorum, aman babannesi aralari soguk olmasin diye sakin siz sicaklastirmaya calismayin, bu sefer cocugunuzda haksizliga verecegi tepkiyi ogrenmesini kisitlarsiniz birakin o istedigi tepkiyi versin

Back
X