• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babaanne sorunu

ismihann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
336
1
96
36
Konya
mrb kızlae benim sorunum da eşimin babaannesi. sürekli giydiklerime karışıyo. o yakışmamış bu yakışmamış diyo herşeyime müdahale ediyo. kaynana gibi.benim kaynanam da sessiz kalıyo bu duruma. anne sen karışma o benim gelinim demiyo.bzn o da katılıyo ona. üstelik kapalı da biriyim karışcak bi durum yok.bu yüzden kaynanam dan da soğudum. başta iyi kaynana rolü yapıyodu hala da öyle. evlerimiz yakın. rahatsız etmim diye gelmiyorum diye ben ısrarla çağırdıkça.ama yeri geldimi de dan dan konuşuyo alttan alttan. anne niye bişi sölemiyosun babaanneye diyorum. aman kocama söyler de cevap verdiğimi kocam sana cephe alır sakın cevap verme bişi deme diyo.ama demedikçe de tepene çıkyo yani.çekilmez oldu artık bu yüzden kaynanamdan da soğudum. napcam bilmiyorum...:44:

mrb kızlae benim sorunum da eşimin babaannesi. sürekli giydiklerime karışıyo. o yakışmamış bu yakışmamış diyo herşeyime müdahale ediyo. kaynana gibi.benim kaynanam da sessiz kalıyo bu duruma. anne sen karışma o benim gelinim demiyo.bzn o da katılıyo ona. üstelik kapalı da biriyim karışcak bi durum yok.bu yüzden kaynanam dan da soğudum. başta iyi kaynana rolü yapıyodu hala da öyle. evlerimiz yakın. rahatsız etmim diye gelmiyorum diye ben ısrarla çağırdıkça.ama yeri geldimi de dan dan konuşuyo alttan alttan. anne niye bişi sölemiyosun babaanneye diyorum. aman kocama söyler de cevap verdiğimi kocam sana cephe alır sakın cevap verme bişi deme diyo.ama demedikçe de tepene çıkyo yani.çekilmez oldu artık bu yüzden kaynanamdan da soğudum. napcam bilmiyorum...:44:

eşinizin babaannesine karşı tavrı nedir? hani o da sevmiyorsa rahat rahat cevabınızı verebilirsiniz. eşim bişey demiyo ne giyindiğime,babaanne bence sen de bişey deme fln diyebilirsiniz. yok siz diyemiyorsanız eşiniz söylesin,eşiniz savunsun sizi,ismihan bugün cok üzgündü,sordum zorla söylettim sen böyle böyle demişsin,ben karışmıyorum (yada ben tasvip ediyorum giyindiklerini) sende karışma desin...
ama eşiniz de babaanneyi cok seviyosa bilemicem...

eşim zaten ailesinden biraz kopuk ve sinirli bi insan bi anda parlar.o yüzden kimse ona bişi diyemez ona söyleyemediğini herkes bana söylüyo bende saugısızlık etmek istemiyorum kimseye. mesela biz evlenirken eşimin ailesinin üst katında oturcaktık inşaat olduğu için öle kaldı. normalde onu ailesinin yaptırması gerekmez mi ben öle düşünüyorum. geçenlerde kaynanam evde oturmak isteyen yaptırsın otursun dedi ben şok oldum babaanne de katıldı tabi.bana laf çarpıldı yani ben yine bişi demedim.eşime de anlatmıyorum ztn 12 saat çalışıyo akşam geldiğinde canını sıkmak istemiyorum.ilk başlarda çok seviyodum hepsini ama böyle böyle annesinden falan soğudum sürekli sessiz kaldığım için mi oluyo bilmiyorum biraz sesimi çıkartmalıyım galiba

eşim zaten ailesinden biraz kopuk ve sinirli bi insan bi anda parlar.o yüzden kimse ona bişi diyemez ona söyleyemediğini herkes bana söylüyo bende saugısızlık etmek istemiyorum kimseye. mesela biz evlenirken eşimin ailesinin üst katında oturcaktık inşaat olduğu için öle kaldı. normalde onu ailesinin yaptırması gerekmez mi ben öle düşünüyorum. geçenlerde kaynanam evde oturmak isteyen yaptırsın otursun dedi ben şok oldum babaanne de katıldı tabi.bana laf çarpıldı yani ben yine bişi demedim.eşime de anlatmıyorum ztn 12 saat çalışıyo akşam geldiğinde canını sıkmak istemiyorum.ilk başlarda çok seviyodum hepsini ama böyle böyle annesinden falan soğudum sürekli sessiz kaldığım için mi oluyo bilmiyorum biraz sesimi çıkartmalıyım galiba

iyi de içinize ata ata nereye kadar arkadaşım!
eşinle paylaşmalısın bunların tavırlarını....
yoksa bi zaman sonra senin hatalı oldugun gibi bi his doğabilir...
sen abartıyosun fln olabilir... sana söyleneneleri zamanında söyle ki günü gelince abartmış olan sen olma....
nacizane fikrim....

ya aslında söylemek istiyorum da eşim de gider siz böyle böyle mi söylüyosunuz derse kötü olan yine ben olurum ailesi için. gitmiş söylemiş herşeyi derler.yanlış anlamış fln derler kesin o yapıda insanlar çünkü.ben biraz da şöyle sesimi çıkarmayı denim bakalım nolcak normalde eşimin ailesinin ortamında çok konuşan biri diliilmdir. ağzı var dili yok derler hatta biraz da benim cevap vermicemi bildikleri içn daha çok yükleniyo olabilirler

Şekerim,eşimin babaannesi dediğin,kaynananın kaynanası...:26:
Çifte kavrulmuş yahu :)
Kayınvalidenden,ona karşı çıkıp seni savunmasını bekleme bence.
Kayınvaliden,eski nesil...Yaşlı da olsa kendi kaynanasıyla zıtlaşmak istemez.
Bak kendi ağzıyla söylemiş,eşimle aram bozulur demiş.

tatlım boşver aynısı benim başımdada var kaynanam melek gibindir ama babanne bişe diyince bi yorum yapmaz baktım ondanda ses yok o sölendi ben ne demek falan diyince eşime şaka yapıyomda anlamıyo falan dedi bende ilk başlarda kırılıp üzülüyodum sonra bende cvp vermeye başladım bişe dediklerin de şaka yaptım nasıl oluyomuş görün dedim
örn. işte torunuma kimleri dedim de almadı seni buldu vs. bende ilk başlarda kıızıyodum sonra napim dimekki gözü güzel görmüş vurulmuş falan demeye başladım inadına 4 yıl oldu artık sustu bişe diyince lap yapıştırıyom susarsan olmuyo tatlım

şimdide en çok sevdiği gelini benim herkese öle diyormuş

gerçi şunuda bil yaşlı işte napcan çocuk gibi oluyolar

Son düzenleme:
benim esas kızdığım bazen kaynanamın da ona katılıp bana bişiler söylemesi. onun üzerinden söylüyo.aslında kendiliri bbazı konuları kendi aralarında konuşuyolar önceden. benim yanımda da ilk defa konuşuyomuş gibi yapıyolar.danışıklı dövüş yani. kaynanam bana sen karşılık verme kocama söyler de seni mahveder kocam diyo. yani kayınpederim beni mahvetcekmiş. biraz ana kuzusudur da kendisi

Eeee kadın o yaşa gelmiş, gelininin gelinini görmüş tadını çıkarmalı değil mi ya?

Kıdemli o kıdemli.

canım bence hiç ağzının tadını kaçırma daha fazla, haklısın babaannem de, he de geç; ama umursama, dediğini de yapma. yaşlı kadın, yarın öbür gün sana küs gitmesin, vicdan azabı çekersin. eşine biraz çıtlat durumu; ama tatlı tatlı konuş, sinir olduğunu belli ederek onun da canını sıkma bence

mrb kızlae benim sorunum da eşimin babaannesi. Sürekli giydiklerime karışıyo. O yakışmamış bu yakışmamış diyo herşeyime müdahale ediyo. Kaynana gibi.benim kaynanam da sessiz kalıyo bu duruma. Anne sen karışma o benim gelinim demiyo.bzn o da katılıyo ona. üstelik kapalı da biriyim karışcak bi durum yok.bu yüzden kaynanam dan da soğudum. Başta iyi kaynana rolü yapıyodu hala da öyle. Evlerimiz yakın. Rahatsız etmim diye gelmiyorum diye ben ısrarla çağırdıkça.ama yeri geldimi de dan dan konuşuyo alttan alttan. Anne niye bişi sölemiyosun babaanneye diyorum. Aman kocama söyler de cevap verdiğimi kocam sana cephe alır sakın cevap verme bişi deme diyo.ama demedikçe de tepene çıkyo yani.çekilmez oldu artık bu yüzden kaynanamdan da soğudum. Napcam bilmiyorum...:44:

anan baban bitti eşin bitti kaynanan kayınpederin bitti ona mı kaldı yahu hoş bence hiçbiri karışmamalı da karıştrımayın kardeşim ya

Back
X