• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babaannemi Dügünüme davet etmelimiyim?

MrsNorris

Knitter...ÖrgücüBasi...
Pro Üye
14 Mart 2010
7.925
6.839
723
Herkeze merhaba.

Nasipse insAllah 2 ay sonra Dügünüm var. Malesef nisandan beri bu soruyla karsilasiyorum. Babaannemi cagiracakmiyim?

Öncelikle sunu belirteyim. Biz kendisiyle ve öbür cocuklariyla uzun yillardir görüsmüyoruz. En son 7-8 yil önce biraz zorlamayla gitmistim yanina. Bazi parasal konular yüzünden görüsmüyoruz.

Acik ve net ben kendisini sevmiyorum kesinliklede cagirmayi düsünmüyorum. Benim babaannem malesef cok kötü ve igrenc bir insandir. Kendisine ne sevgim nede saygim var.

Anneme (hakaretler, iftiralar, gencken ailesiyle görüstürmemeler, ayirmaya calismalar. Bu arada bir amcami 3 esinden, birini 1 es bir nisanlidan birinide bir nisanlidan ayirmis biridir. Neler, neler) ve babama (babamin parasini alip öbür evlatlarina yedirdi yillarca onlardada olmasina ragmen, ayrimciliklar) cok cektirmis.

Önümüzdeki ay nisanlimla memlekete gidip davetiyeleri dagitmayi düsünüyoruz ve annem nisanlimla gidip babaannemide davet etmemi istiyor (biz üstümüze düsüne yapalan herkez kendine yakisani yapar babinda). Ben istemiyorum düsüncesi bile midemi bulandiriyor ve agriyor. Sevginin ve sayginin hak edildigini düsünüyorum ama kendisi hak etmiyor ama annemide kirmak istemiyorum daha fazla. Zaten biz cagirsakta gururundan gelmez diyor. Sizce ne yapmaliyim?

babaannenizin yaptıkları ve yaşananlar sadece sizinle ilgili değil anladığım kadarıyla. yani olay ailevi, kişisel değil. annenizin bile çağıralım dediği yerde sizin bu kadar diretmenize gerek var mı bilemedim. düğününüzü varlığıyla veya konuşacaklarıyla olumsuz etkilemeyecekse, ben olsam anne ve babamın hatrı ve erkek tarafına karşı babaannemi çağırırdım herhalde.

Herkeze merhaba.

Nasipse insAllah 2 ay sonra Dügünüm var. Malesef nisandan beri bu soruyla karsilasiyorum. Babaannemi cagiracakmiyim?

Öncelikle sunu belirteyim. Biz kendisiyle ve öbür cocuklariyla uzun yillardir görüsmüyoruz. En son 7-8 yil önce biraz zorlamayla gitmistim yanina. Bazi parasal konular yüzünden görüsmüyoruz.

Acik ve net ben kendisini sevmiyorum kesinliklede cagirmayi düsünmüyorum. Benim babaannem malesef cok kötü ve igrenc bir insandir. Kendisine ne sevgim nede saygim var.

Anneme (hakaretler, iftiralar, gencken ailesiyle görüstürmemeler, ayirmaya calismalar. Bu arada bir amcami 3 esinden, birini 1 es bir nisanlidan birinide bir nisanlidan ayirmis biridir. Neler, neler) ve babama (babamin parasini alip öbür evlatlarina yedirdi yillarca onlardada olmasina ragmen, ayrimciliklar) cok cektirmis.

Önümüzdeki ay nisanlimla memlekete gidip davetiyeleri dagitmayi düsünüyoruz ve annem nisanlimla gidip babaannemide davet etmemi istiyor (biz üstümüze düsüne yapalan herkez kendine yakisani yapar babinda). Ben istemiyorum düsüncesi bile midemi bulandiriyor ve agriyor. Sevginin ve sayginin hak edildigini düsünüyorum ama kendisi hak etmiyor ama annemide kirmak istemiyorum daha fazla. Zaten biz cagirsakta gururundan gelmez diyor. Sizce ne yapmaliyim?

Ben de aynı durumu yaşıyorum sizinle 2 ay sonra düğünüm var ve babaannemle aram hiç iyi değil. Babam da hayatta olmadığı için ipler iyice geriliyor. Şimdi çağırmadığınızı varsayın inanın ceremesini yine anne babanız çekecek. Size bir şey olmayacak. Eğer rezillik çıkartacak bir tip değilse bence çağırmalısınız. En azından siz çağırmış olun gelmezse ne ala. Ben de başta sizin gibi düşünüyordum ama çağıracağım anneme daha fazla bir şey demesin diye. Zaten düğün günü gözümün onu göreceğini sanmıyorum.

Biz de de aynı muhabbet vardı. Ablamın düğününe nişanına çağırmadık babaannemi. Arkadaşlar beni kınamasın ama ' büyüktür, çağırın' olayını sevmiyorum. Büyük zamanında büyüklüğünü yapsaydı diye düşünüyorum. Yaşanılan şeyler ufak şeyler olmuyor maalesef.

Ne kötü insanlar var Allahım..
Şeytan emekliye ayrılacak yakında tövbe tövbe..

Ben de olsam çağırmak istemezdim. İçinizden ne geliyorsa onu yapın. Düğün sizin düğününüz..

Konuyla alakasız ama yazmazsam olmaz amcalarınız çok salakmış..

Anneniz bile çağır diyor ne olacak ki çağırsanız oturacak gidecek babaanneniz sonuçta akrabalarınız orada olacak size çok iyi olun demiyorum ama ayıp olur

iyi de size bi zararı olmamış ki annene en çok zararı olmuş o bile çağır diyor çağırın gitsin yaşlı başlı kadın gelmez zaten büyük ihtimalle

bende bilmiyorum niye annem cagir diyor o kadar cekmis fazla yumusak basli :( Tabiki banada zarari oldu. Sacma ve gereksiz konuda yalan söyleyip beni baslaarinin gözünde kötü göstermeye calisti. Daha ögrenciyken aldigim üc kurus maasla benden harclik ister öbür torunlarina verirdi. Benim cocuk parami (almanyadayiz) alip alip öbür amcamlara yedirdi. Bunlar önemli degil ama özelikle annemin babasina (kendisi bir is kazasi sonucu bedensel engelliydi) topal xxx derdi. Gururuma yediremiyorum. Annemde gelmez diyor ama evine gidip davetiye vermesi bile zor geliyor.

Annen baban ne diyor

babam birsey demiyor babaannem hakkinda konusmuyor bile. Annem cagir zaten o gururundan gelmez ben taniyorum onu diyorum.

babaannenizin yaptıkları ve yaşananlar sadece sizinle ilgili değil anladığım kadarıyla. yani olay ailevi, kişisel değil. annenizin bile çağıralım dediği yerde sizin bu kadar diretmenize gerek var mı bilemedim. düğününüzü varlığıyla veya konuşacaklarıyla olumsuz etkilemeyecekse, ben olsam anne ve babamın hatrı ve erkek tarafına karşı babaannemi çağırırdım herhalde.

erkek tarafi konulari biliyor (ayni köydeniz). Gelse tanidigim kadar olumsuz etkilemez ama ne biliyim istemeden kendisine kinlendigim icin varligi beni rahatsiz eder. Bana göre olsa cagirmam ama sirf annem istiyor diye ikileme düstüm. TEk düsündügüm onlari hatri yoksa baskalari aa bak cagirmamis demis umrumda olmaz. Sorana cevabim hazir. Ama babaannem öyle biriki cagirsamda cagirmasamda arkamdan laf edecek bunu biliyorum. Herzaman yaptigi birsey

Ben de aynı durumu yaşıyorum sizinle 2 ay sonra düğünüm var ve babaannemle aram hiç iyi değil. Babam da hayatta olmadığı için ipler iyice geriliyor. Şimdi çağırmadığınızı varsayın inanın ceremesini yine anne babanız çekecek. Size bir şey olmayacak. Eğer rezillik çıkartacak bir tip değilse bence çağırmalısınız. En azından siz çağırmış olun gelmezse ne ala. Ben de başta sizin gibi düşünüyordum ama çağıracağım anneme daha fazla bir şey demesin diye. Zaten düğün günü gözümün onu göreceğini sanmıyorum.

Rezilik cikarmaz onu sanmiyor. Aileler ayni köyden kendini rezil etmez ama onun varligi beni huzursuz eder. Ister istemez kinlenmisim kendisine. Muhtemelen gözümüz görmez. Sizede Allah yardimci olsun zor bir durum.

Çağır, altın takar gözüyle bak en olmadı.

:D ya bunu düsünmeye calistim bi ara

Biz de de aynı muhabbet vardı. Ablamın düğününe nişanına çağırmadık babaannemi. Arkadaşlar beni kınamasın ama ' büyüktür, çağırın' olayını sevmiyorum. Büyük zamanında büyüklüğünü yapsaydı diye düşünüyorum. Yaşanılan şeyler ufak şeyler olmuyor maalesef.

bende öyle düsünüyorum. Saygi hak edilir. Sirf büyügüm diye niye yaptigi onca kötülügü yok göreyim ki. Az seymi yaptiklari.

Ne kötü insanlar var Allahım..
Şeytan emekliye ayrılacak yakında tövbe tövbe..

Ben de olsam çağırmak istemezdim. İçinizden ne geliyorsa onu yapın. Düğün sizin düğününüz..

Konuyla alakasız ama yazmazsam olmaz amcalarınız çok salakmış..

üstün körü anlattim hepsini anlatsam diliniz tutulur öyle degisik ve kötü bir insan.

:D haha ay cok sagolun ne güzel dediniz. Amcamin bir benden büyük bir kizi ve oglu var. Kuzenim (erkek olan) babasindan gizli bizle görüsüyordu ama evler yakin zor oluyor tabi. Birgün annemle babami havaalanina birakicakti bunu kiz olan duymus gitmis babasina sikayet etmis igrenclige bakarmisiniz. Babasi demis amcanla görüsürsen seni evlatliktan red ederim dyie. Sabah aradi birakamiycam diye. Uzakta aramaya gerek yok kötü insanlar icimizde bizim

Anneniz cagiralim diyorsa artik size bir sey dusmuyor bence.
öylede, malesef o kadar olay olmuyor. Birazda inat yaptim sanirim.

Anneniz bile çağır diyor ne olacak ki çağırsanız oturacak gidecek babaanneniz sonuçta akrabalarınız orada olacak size çok iyi olun demiyorum ama ayıp olur

Babaanneme ayip olurmus falan bunlar umrumda degil kendisinin arkamdan edecegi sitemde umrumda degil tek düsündügüm annemi kirmak istemiyrum. ONunda neden cagirmak istedigini tam anlamadim. Bize yakisan cagirmakmis

• Beğen
Reactions: KV_
annenize üzüldüm. muhtemelen çağır diyor yoksa yine çevreden veya babaanneden lafı o işiticek.

ben olsam çağırmam galiba.

öylede, malesef o kadar olay olmuyor. Birazda inat yaptim sanirim.
Anneniz cagirmak istiyorsa buyursun cagirsin,onun misafiri olur. Babaanne kosa kosa gelir eminim ;) insanlar boyledir. Anneniz affetmis gorunuyor. Siz de he deyin gecin aman ya en guzel gununuz. Bir de babaanneyi mi dusuneceksiniz sanki baska isiniz yokmus gibi ;) bosverin

üstün körü anlattim hepsini anlatsam diliniz tutulur öyle degisik ve kötü bir insan.

:KK70: haha ay cok sagolun ne güzel dediniz. Amcamin bir benden büyük bir kizi ve oglu var. Kuzenim (erkek olan) babasindan gizli bizle görüsüyordu ama evler yakin zor oluyor tabi. Birgün annemle babami havaalanina birakicakti bunu kiz olan duymus gitmis babasina sikayet etmis igrenclige bakarmisiniz. Babasi demis amcanla görüsürsen seni evlatliktan red ederim dyie. Sabah aradi birakamiycam diye. Uzakta aramaya gerek yok kötü insanlar icimizde bizim

Kız kuzen babannesine çektiyse demek şirretlik konusunda :)

Hiç kendini sorumlu hissedip ayıp olur falan diye düşünme. Ayıplık eşiği babanne geçeli çok olmuş..
En mutlu gününe istediğini çağırma tasarrufun var.

Back
X