Babalik Davası

yildiztozuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2017
189
380
103
Kizlar bugün fazla oldum ama bilginize ihtiyacim var:olamaz:
Benim kaynimin eşi evliyken başka bir adama kaçtı 8 yasindaki kiz çocuğunu da bıraktı 8 aylik bebeği aldi kaçtı.Boşandılar.Kaynima bu bebegin o adamdan olduğunu söylemiş ama kaynim emin olmak istiyor.Avukata gitmiş avukat da akrabalari(kaçan eşiyle akrabalardi avukat iki tarafin da yakini oluyor).1 seneden fazla sürer demiş.Biz de acaba yanıltıyor mu dedik.Yani kaynim bize söyledi baska avukata da sormamış.Bu konuda bilginiz var mi gercekten 1 seneden fazla mi sürer?
Not:Karşı tarafin nerede olduğunu bilmiyoruz yani dna testi yaptirmak istemeyebilirler.

Enistem yegenime ozel bir yerde gayri resmi olarak yaptirdi. bir-iki haftada çıktı sonuç. Yasal yollarla uzun sürüyor olabilir.

Çok da uzun bir süre söylememiş. Artık adaletin yavaş işlemesine alıştık bu ülkede. Şöyle söyleyeyim bir trafik kazası yapıp, belediyeye ihmal sebebiyle dava açtım. Dava 2,5 sene de sonuçlandı. Dosya adli, idare mahkeme arasında gitti geldi, adli tatil, temyiz falan derken pişman ettiler.

Çok da uzun bir süre söylememiş. Artık adaletin yavaş işlemesine alıştık bu ülkede. Şöyle söyleyeyim bir trafik kazası yapıp, belediyeye ihmal sebebiyle dava açtım. Dava 2,5 sene de sonuçlandı. Dosya adli, idare mahkeme arasında gitti geldi, adli tatil, temyiz falan derken pişman ettiler.
Sanirim avukat dogru söylemiş.Bazıları çok uzun süre söylemiş diyince acaba dedik

Bir davanın 1 yılda bitmesi mucizedir. Hele de karşı tarafa ulaşılamıyorsa DNA testi için uzun zaman geçecektir. Ama başka yol var mı? Yok. O zaman mecbur dava açılacak. Zamana takılmanın anlamı yok. Avukat Erdem Akçay bununla ilgili bir yazı yazmış. Orada söylendiğine göre bu işte en önemli konu, öğrenme anından itibaren 1 yıl içerisinde babanın dava açmasının gerektiği. Yoksa dava açma hakkını kaybeder.

Dna testi yaptırsa kısa sürede sonuç çıkar. Hukuku olarak uzun sürüyordur belki de

Kizlar bugün fazla oldum ama bilginize ihtiyacim var:olamaz:
Benim kaynimin eşi evliyken başka bir adama kaçtı 8 yasindaki kiz çocuğunu da bıraktı 8 aylik bebeği aldi kaçtı.Boşandılar.Kaynima bu bebegin o adamdan olduğunu söylemiş ama kaynim emin olmak istiyor.Avukata gitmiş avukat da akrabalari(kaçan eşiyle akrabalardi avukat iki tarafin da yakini oluyor).1 seneden fazla sürer demiş.Biz de acaba yanıltıyor mu dedik.Yani kaynim bize söyledi baska avukata da sormamış.Bu konuda bilginiz var mi gercekten 1 seneden fazla mi sürer?
Not:Karşı tarafin nerede olduğunu bilmiyoruz yani dna testi yaptirmak istemeyebilirler.

Konuyu kim hortlatti? Zamanında gorseydim bu konuyu DNA testi için illa bebeğe şart var mi evde bebegin eşyalarından dna örneği alınamaz mi diye sorardım ben şahsen.

Back
X