Babam cok sorumsuz:((

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
Kizlar babam 54 yasinda emekli degil kendi isi ama is yok oyle bos bos oturuyor dukkanda. Emekli olmasi icin odemesi gereken bi sigortasi var gecmisten gelen yapilandirilmis yine bi sigorta borcu ayriyetten kredisi kredi kartlari falan borc girtlaga dayanmis durumda anlicaniz ama babamda bi hareket yok biz kizlari olarak elimizden geleni yaptik yapmaya calisiyoruz ev kira odeyemiyo biz baska sehirdeyiz allah askina babami nasil baska yerde calismaya ikna edebiliriz bizim yasadigimiz sehire geldi 1 ay(ankara) yapamadi memlekete geri dondu yine dukkani acti mobilyaci bu arada artik bi cikar yol ariyoruz ama yok bizde kiraciyiz borclarimiz var cok yardim edemiyoruz hem el oglu bugun bisey demese yarin ne diyecegi belli olmaz bize bi yol gosterin lutfen artik dusunmekten uzulmekten yorulduk.

54 yasinda adam emekli olamamis diye calismak zorunda mi.Bu yastan sonra nasil yasamak istiyorsa yasasin.Dara dusunce elbet bir hal caresine bakar.

Artik bizden sorumlu olmayabilir ama bakmak zorunda oldugu bi annem var eve ekmek getirmeyle is bitmiyo kendi babanizi annenizi dusunun bide
Annenizi cok kotu durumda mi birakiyor.Eger oyleyse haklisiniz.Digerise bu yastan sonra calismak istemiyordir babanizin rahatsizligi varmi?

Yalabileceginiz pek bisey yok.eger yardim edelim diyorsaniz sigorta primlerini yatirin emekli olsun is olmaa da sabit maasi olur

Yalabileceginiz pek bisey yok.eger yardim edelim diyorsaniz sigorta primlerini yatirin emekli olsun is olmaa da sabit maasi olur

Onuda denedik borcunu ogrenmeye calistik cok borcu cikiyor altindan kalkabilecegimiz gibi degil bide daha calisipta sigortasinin odenmesi gerekiyo veya kendinin odemesi aktif sigortayi yani oda olmuyor kredi cekip odesek bugun calisiyoruz ama yarin bigun cocugumuz olupta ayrilinca nasil odeyecegiz bilmiyoruz
Annenizi cok kotu durumda mi birakiyor.Eger oyleyse haklisiniz.Digerise bu yastan sonra calismak istemiyordir babanizin rahatsizligi varmi?
Kirayi odemiyor ev sahibi anneme soyluyor annem uzuluyor faturalar oyle kendi borclarindan zaten bahsetmez evde ama odeyemedigini bilir annem

Kizlar babam 54 yasinda emekli degil kendi isi ama is yok oyle bos bos oturuyor dukkanda. Emekli olmasi icin odemesi gereken bi sigortasi var gecmisten gelen yapilandirilmis yine bi sigorta borcu ayriyetten kredisi kredi kartlari falan borc girtlaga dayanmis durumda anlicaniz ama babamda bi hareket yok biz kizlari olarak elimizden geleni yaptik yapmaya calisiyoruz ev kira odeyemiyo biz baska sehirdeyiz allah askina babami nasil baska yerde calismaya ikna edebiliriz bizim yasadigimiz sehire geldi 1 ay(ankara) yapamadi memlekete geri dondu yine dukkani acti mobilyaci bu arada artik bi cikar yol ariyoruz ama yok bizde kiraciyiz borclarimiz var cok yardim edemiyoruz hem el oglu bugun bisey demese yarin ne diyecegi belli olmaz bize bi yol gosterin lutfen artik dusunmekten uzulmekten yorulduk.
Kazandığı parayı ne yapıyor?

Babamın geleceği :(( zaten senelerdir kıt kanaat gecindik ben meslek sahibiyim kardesim yeni mezun iki kızız. Bizimki de içer. Bugün calısıo ama yarın bırakır gelir sorumsuz emekli de olamıcak yaşı 50. Sanki biz ebevwyniz. Annem olmasa umrumda olmazdı sorunsuzlugunu ceksin derdim bir nevi. Sizi anlıyorum bende senelerdir bunu düşünüp üzülüyorum yaşım 25

Benim dayim oyleydi evine cocuklarina yillarca anneannem dedem bakti.sonra kizi meslek sahibi oldu babasinin bagkur baslangici varmis tabi yatirmamis kizi kredi cekti odedi.sukur emekli oldu simdi cocuklarinin kafasi rahat bari maasi var diye

Babamın geleceği :KK43:( zaten senelerdir kıt kanaat gecindik ben meslek sahibiyim kardesim yeni mezun iki kızız. Bizimki de içer. Bugün calısıo ama yarın bırakır gelir sorumsuz emekli de olamıcak yaşı 50. Sanki biz ebevwyniz. Annem olmasa umrumda olmazdı sorunsuzlugunu ceksin derdim bir nevi. Sizi anlıyorum bende senelerdir bunu düşünüp üzülüyorum yaşım 25
Neden emekli olamicak canimm cok uzulduum senin adinada allah islah etsin babalarimizi akillarini baslarina getrsin insllah :(((
Benim dayim oyleydi evine cocuklarina yillarca anneannem dedem bakti.sonra kizi meslek sahibi oldu babasinin bagkur baslangici varmis tabi yatirmamis kizi kredi cekti odedi.sukur emekli oldu simdi cocuklarinin kafasi rahat bari maasi var diye

Bizde oyle bisey yapabilsek keskee amaa bitmiyorki borcu bi tek onla kalsa amenna bilmiyorum ne yapicaz nasi yapicaz sigortaci bi tanidigimda yokki ogrensem

Neden emekli olamicak canimm cok uzulduum senin adinada allah islah etsin babalarimizi akillarini baslarina getrsin insllah :KK43:((

Bizde oyle bisey yapabilsek keskee amaa bitmiyorki borcu bi tek onla kalsa amenna bilmiyorum ne yapicaz nasi yapicaz sigortaci bi tanidigimda yokki ogrensem

Bizimkinde hiç bişe yokki.. Ssk sı bile 1 yıl mı ne var sadece.. Ben nasıl ödeyip onun primini bu yasta bana yazık

kaç yasında geldimi emekliliği napıyor şimdi hastane işini napıyo benim annem gidemiyor :KK43:(

50 YASINDA İŞTE EMELİ NE ZAMAN OLUNABİLİR YAŞA GÖRE BİLMİYORUM..
HASTANE İŞİ GSS ÖDÜYOR AYLIK 30-40 TL BİŞEY SSK LI OLUNUYOR ZATEN HERKESE MECBURİ İDİ ANNENİZ DE GİDEBİLİR ÖDEMEK ZORUNDALAR CÜNKÜ GELİR TESBİTİ YAPTIRILIYOR ONA GÖRE ONLARA UYGUN FİYAT BELİRLENİYOR BAZILARI YEŞİLKARTLI OLUYOR MESELA HİÇ PARA VERMİYOR DEVLETE BAGLI BİZİMKİLER ÖLE DE OLABİLİR TAM HATIRLAMIYORUM.. BUNU YAPMADILARSA BORC GELİR ÜZERLERİNE CANIM SEN ONU ARASTIR BENCE BABANA SÖLEYİP

50 YASINDA İŞTE EMELİ NE ZAMAN OLUNABİLİR YAŞA GÖRE BİLMİYORUM..
HASTANE İŞİ GSS ÖDÜYOR AYLIK 30-40 TL BİŞEY SSK LI OLUNUYOR ZATEN HERKESE MECBURİ İDİ ANNENİZ DE GİDEBİLİR ÖDEMEK ZORUNDALAR CÜNKÜ GELİR TESBİTİ YAPTIRILIYOR ONA GÖRE ONLARA UYGUN FİYAT BELİRLENİYOR BAZILARI YEŞİLKARTLI OLUYOR MESELA HİÇ PARA VERMİYOR DEVLETE BAGLI BİZİMKİLER ÖLE DE OLABİLİR TAM HATIRLAMIYORUM.. BUNU YAPMADILARSA BORC GELİR ÜZERLERİNE CANIM SEN ONU ARASTIR BENCE BABANA SÖLEYİP
Allahtan onu ödüyo bizde oda yok babamın üstüne dükkan görünüyo işte ne kadar işe yaramasada :((

Tek care kendi haline birakmak
54 yasinda adam. Bu yastan sonra degismez.

Tek care kendi haline birakmak
54 yasinda adam. Bu yastan sonra degismez.
borç içinde yüzüyor bizimde çok ahım şahım bi zenginliğimiz yok ama çok şükür rahatız evliliğimizde eşlerimizle. o zor durumdayken üzülüyoruz zorumuza gidiyor rahatça harcarken kendimi suçlu hissediyorum bazen. kredi çekip borçlarını kapatsak maaşlı bi işe girmediği sürece yiine aynı olacak o yüzden bişey yapmakta gelmiyor içimizden. çünkü hala dükkana iş gelicek diye ümidi bitmiyor maaşlı sigortalı işe girmek istemiyo (başkasının emrinde çalışcak ya o zaman ondan) ee o zordayken annemizde zorda kalıyo gel bırak diyoruz gelmiyor çokta geçindikleri söylenemez zaten napıcaz bilmiyoruz

Back
X