Babam cok sorumsuz:((

borç içinde yüzüyor bizimde çok ahım şahım bi zenginliğimiz yok ama çok şükür rahatız evliliğimizde eşlerimizle. o zor durumdayken üzülüyoruz zorumuza gidiyor rahatça harcarken kendimi suçlu hissediyorum bazen. kredi çekip borçlarını kapatsak maaşlı bi işe girmediği sürece yiine aynı olacak o yüzden bişey yapmakta gelmiyor içimizden. çünkü hala dükkana iş gelicek diye ümidi bitmiyor maaşlı sigortalı işe girmek istemiyo (başkasının emrinde çalışcak ya o zaman ondan) ee o zordayken annemizde zorda kalıyo gel bırak diyoruz gelmiyor çokta geçindikleri söylenemez zaten napıcaz bilmiyoruz
Annenizin sorunu madem. Bosamamis cekmis bu zamana kadar iste hatalarin en buyugu

çok üzgünüm ama ölene kadar bu böyle. zira 54 yaşında hiç ders çıkarmamış yaşadıklarından. böyle gelmiş böyle gider

Anneniz çalışamaz mı?Çalışmayan adamın eline bakacagına ona güvenilir bi iş bulun en azından taşıma suyla degirmen dönmez nereye kadar destek vereceksiniz

Annenizin sorunu madem. Bosamamis cekmis bu zamana kadar iste hatalarin en buyugu
aynen öyle ama napsın işte yapamam bu yaştan sonra diyo bizde bi yere kadar bişey diyebiliyoruz
çok üzgünüm ama ölene kadar bu böyle. zira 54 yaşında hiç ders çıkarmamış yaşadıklarından. böyle gelmiş böyle gider
şimdi akıllandı ama biraz geç oldu ssklı çalışmadığı için

Anneniz çalışamaz mı?Çalışmayan adamın eline bakacagına ona güvenilir bi iş bulun en azından taşıma suyla degirmen dönmez nereye kadar destek vereceksiniz
annem anca çocuk falan bakabilir biz başka şehirdeyiz bulamıyoruzda oda komsulara falan söylüyor ama yok şu anlık iş

Anladim bekar olan varsa kredi çeksin diyecektim.boyle.konularda eşlerinizn anlayisli olmasi lazim cunku.
çok şükür anlayışlılar cok yardım ettik bugüne kadar maddi olarak hiç bişey demediler ama kredi falan çeksek ne derler şimdi bişey demeselerde ilerde derlermi belli olmaz erkek milletinin işi:)

Bence yapabileceginiz en buyuk iyilik babanizi emekli etmek olacaktir(üç kardes bir araya gelip yapma imkaniniz varsa tabi) daha sonra bankaya borcu varsa emekli maaşı uzerinden kredi çekip borçlari ödersiniz.babanda dükkandan kazandiklari ile gunluk ihtiyaclari giderir.bu arada annen kac yasinda çalisma durumu var mi? Yada evden el isi,yemek falan yapsa o da kendince ihtiyaclarini karsilar.

çok şükür anlayışlılar cok yardım ettik bugüne kadar maddi olarak hiç bişey demediler ama kredi falan çeksek ne derler şimdi bişey demeselerde ilerde derlermi belli olmaz erkek milletinin işi:)
Evet o yuzden sordum zaten bekar var mi diye.ama yine de elinizden gelen varsa yapin en azindan siz de vicdanen rahat olursunuz.
Bu yasa kadar sigortali ise girmeyen adam bu yastan sonra hic girmez o yuzden baska çözumler arayin

O yaştaki bir adamı değiştiremezsin malesef.

maalesef...

Bence yapabileceginiz en buyuk iyilik babanizi emekli etmek olacaktir(üç kardes bir araya gelip yapma imkaniniz varsa tabi) daha sonra bankaya borcu varsa emekli maaşı uzerinden kredi çekip borçlari ödersiniz.babanda dükkandan kazandiklari ile gunluk ihtiyaclari giderir.bu arada annen kac yasinda çalisma durumu var mi? Yada evden el isi,yemek falan yapsa o da kendince ihtiyaclarini karsilar.

Evet o yuzden sordum zaten bekar var mi diye.ama yine de elinizden gelen varsa yapin en azindan siz de vicdanen rahat olursunuz.
Bu yasa kadar sigortali ise girmeyen adam bu yastan sonra hic girmez o yuzden baska çözumler arayin

Kredi cekmeyi bizde dusunduk ama hangi birine odicez kredisi kredi kartlari yaklasik 5 lira hadi onu az diyelim bagkur borcu 10 bin askerlik var 10 bin vergi borcu 3bin ssk borcu yaklask 5 bin gercekteen belki mantikli bi cevap alabilirim diye yaziyorum bunlari cunku biz hic akil erdiremiyoruz hadi kredileri odedik sskyida kapattik geri kalan duzenli odenmesi gereken bagkur yapilandirmasi arti kendi isini yaparsa sskyida odemesi gerekiyor 16 ay biz hem kredi cekip hem bunlari yapamayiz is gelmezse kendiside yapamaz o yuzden baska yerde calismasini istiyoruz ssksini is yeri odesin diye ama anlamiyo iste o zamanda bizim borc kapatmamizin anlami kalmiyo baskasinin yaninda sadece 16 ay calismasi gerekiyo 16 ay sonra emekli olabiliyo askerligi borclanipta

aynı şeyleri yıllar boyunca yaşamış biriyim ama bunun sonu yok. sorumsuz insan hiçbir surette değişmiyor. elinizden geliyorsa yapın gelmiyorsa da düşünmeyin.

Aslinda emekliligine fazla bisey kalmamis calismasini istemekte haklisin fakat kendi istemedikten sonra neye çare.
Bence siz sadece emekli olmasini saglamak icin kredi çekin.emekli maaşi bağlansin.sonra o emekli maaşi uzerinden kredi çekin o kredi ile de diger borclari odeyin(maaş kesiliyor kredi ödeniyor)bi sure maaşi az alirlar yada alamazlar ama en azindan borç harç duzene girer annen rahat hastaneye gider yaşlaninca hazir maaşlari olur.bunlari havadan yazmiyorum benim babam sorumsuz degildi ama basimiza sıkıntılı isler geldi çok olaylar atlattik şu an duze çiktik.
Biz de biseyleri satarak en son da kalan miktari babamin maasi uzerinden kredi cekerek hallettik bi dusunun bence

ya böyle adamların o kadar çok örneği varki. 20 sinde neyse 50 sinde de o işte! Anneler de suçlu, baktın adamdan bir halt olacağı yok, ya sepetle, ya sen kendin çalış, 50 lere kadar neyi bekliyorsun.. İkisini de yapamıyorsan bir kaç çocuk doğurma bari...

Üzüldüm durumunuza.

aynı şeyleri yıllar boyunca yaşamış biriyim ama bunun sonu yok. sorumsuz insan hiçbir surette değişmiyor. elinizden geliyorsa yapın gelmiyorsa da düşünmeyin.

siz naptınız acaba?

Aslinda emekliligine fazla bisey kalmamis calismasini istemekte haklisin fakat kendi istemedikten sonra neye çare.
Bence siz sadece emekli olmasini saglamak icin kredi çekin.emekli maaşi bağlansin.sonra o emekli maaşi uzerinden kredi çekin o kredi ile de diger borclari odeyin(maaş kesiliyor kredi ödeniyor)bi sure maaşi az alirlar yada alamazlar ama en azindan borç harç duzene girer annen rahat hastaneye gider yaşlaninca hazir maaşlari olur.bunlari havadan yazmiyorum benim babam sorumsuz degildi ama basimiza sıkıntılı isler geldi çok olaylar atlattik şu an duze çiktik.
Biz de biseyleri satarak en son da kalan miktari babamin maasi uzerinden kredi cekerek hallettik bi dusunun bence

16 ay biz kredi çekip borçları ödesek bile çalışması gerekiyor çalışıp sigortası ödenmezse yine birikecek ve emekli olamıcakki kalıcak öyle bizde zaten bu yüzden kredi çekmek taraftarı değiliz sizin düşündüğünüz mantıklı zaten bizde düşündük bunu ama bu yazdığım şey için yapamıyoruz

Bu arada askerlikle ilgili bisey yazmissin o nedir anlamadim

Normalde askerlikle beraber +18 yani 16ayla beraber 34 ay calismasi gerekiyo ama gunu doldugunda askerligi borclanip emekli oluyo yani siz emekli edin kredileride emekli maasindan odesin diyosunuz ya ordan zaten askerlik borclanmasi kesilecek oda 10binden fazlaymis su anda

Back
X