Babam emekli, evde oturup annemle uğraşıyor ! meşgale lazım

tavsancan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
2.630
1.191
123
42
Arkadaşlar merhaba, benim sorunum hem benim.sorunum hem de annemin sorunu, babam emekli oldu ama kahveye gitme aliskanligi yok, çok yoğun calisilan bir iste idi simdi evde annem de ev hanimi ve tüm gün evde annemin işlerine karisiyor arkadaşlarıyla konuşmalarına karisiyor ve sürekli bana annemi.koyuluyor kötüleme diyorum haksizmis gibi dert yaniyor yani babamin tüm isi annem oldu kadinin yasamini bana kotu duruma getirdi hatta o derece ki annemin tansiyonlari baya bozuldu ayilip bayilmalara başladı. Babam kitap okumayi da sevmez internet basinda da çok oturamiyor ona bir el isi versem onla mi ugrsssa evlerini tarla gibi bahçeli bir yere mi tasisak da ekip bicmeyle uğraşsabilmiyorum. Siz ne dersiniz aklim yetersiz kaldi bu konuda ? lütfenyardim edin

Genel olarak tum emekli amcalarda görulebilen bir durum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

8 senedir aynı seyi cekiyoruz. 8 senedir bir babanin sabahtan aksama evde olmasi ne demek ya.. adam cik bi kahveye git. offf. cozum onerim yok ne yazik ki. koca adama hadi al bu senin hobin olsun bunla ugrasicaksin bundan sonra denmiyo ne yazık ki. ise girsin diye dua ediyoruz adak adiyoruz anca

klasik emekli baba sendromu bunun adı ahşap boyama falan yapsa, sever mi?

Ailece oturun güzel bi muhabbet siz açin konuyu. Babaniz anneyi kotulemeye basladiginda duymuyor gibi yapin guzel annem seni cok seviyor gibi tatli tatli aralarini bulun bence

Kolay gelsin

Halk eğitim merkezlerinde hat,ebru sanatıyla ilgili kurslar oluyor ona gidebilir :)

Benim babam da emekli olduğunda benzer durumları yaşadık. Kahve alışkanlığı yoktur, yoğun iş ortamından sonra emekli olunca çok zorlandı boş vakti de sevmez babam, verimli çalışma yanlısıdır. Bu durum senin gibi beni ve annemi etkiledi. Annem komşulara gitmezdi babam var diye onları da çağıramazdık annem çok takmaz aslında bu tür şeyleri ama ben takıyordum çünkü liseyi yeni bitirmiş bir genç kız olarak devamlı evde anne babayla ve ev işleriyle uğraşmak açıkçası pek iç açıcı değil, takdir edersiniz ki... Babam kitap okumayı sever, tvde haber programları seyrederdi ama bir zaman sonra o da sıkıcı bir hal alıyor o yüzden babam kendini toprağa verdi, evimiz bahçeliydi başta ekip dikmeyle uğraştı, çiçekleri suladı falan. Sonra da başka bir tarlamız vardı oraya gitti ağaçlarla kendi ilgileniyor şu an evi de tadilat ettiriyorlar yaşanacak kıvama getirmek için ve babam çok mutlu, yüzü gülüyor.
Acizane tavsiyem onun hoşlanabileceği şeyleri önerin baba ne yapsak şunu yapalım mı gibi... Gerçekten evde durdukça evdeki işlere sarıyorlar ve açıkçası ev işine karışan bir erkek pek çekilmiyor

Teşekkürler ilgilendiğiniz için arkadaşlar, yani denize yakin bir yere gitmek de bir alternatif toprak ekip biçmekbana da sicak geliyor ama bu imkani yyaratabilecek miyiz, bana da yakin da olsunlar istiyorum her ikisi ayni anda olmuyor evde otururken başka şeyler de mümkün değil anca balkona cikip öylece oturuyor

Bu belediyenin kursları var ya ona heveslendirseniz

kusura bakma arkadaşım başlığa çok güldüm. benim babamda ilk emekli olduğunda aynıydı annemin yapacağı yemekten tutta ütüsüne kadar karışıyordu. annem kısıtladıkça tartıştıkça babam depresyona girdi doktora gittik bir uğraş bulmalı dedi. annemde var ya benden iyi uğraşmı olur ona dedi doktora daha sonra dayımın bahçesine gidip kendi çapınca uğraşlar buldu. neredeyse her gün orda şimdi. annem eve getirmek için sinirleniyor düşün halini eğer büyük şehirdeyseniz bahçeli falan biyere gitsinler. annen sinirden kötü durumda babansa yakındır depresyona girebilir.

Son düzenleme:
Aynısı üç yıl önce bizimde başımıza geldi. Iki yıl hiç evden çıkmadan annemle uğraştı. Ayrıca kendi sağlığınıda kaybetmesi cabası annemdede aynı sizin dediğiniz gibi bayılmalar başladı stresten.sonra kardeşim gizliden gizliye babama iş bulmuş Allah tarafından onunda basireti bağlandı gitti görüştü derken işe başladı yeniden.kardeşim özel okula başladı şimdi istesede çıkamaz taksitleri ödüyor ama şimdi oda mutlu bizde çünkü evde oturmaktan kendide sağlığını kaybetmişti.valla annem sabır gösterdi çok sonu iyi oldu inşallah sizinde bi şekilde çözülür.

Keşke yazlıklari olsaydi ya da tutabilselerdi en azinfan hazin basindan sonuna kadar kurtarirfi sonra kişin da bir kaç ay kursa falan gider idare ederlerdi, anlattim bu dediklerinizi babam diyor ki kişin kursa giderim o kolay ama asil şu sorunu nasil cozucez annen annesi gibi vs diye konuya girdi ya dedim seneye için bari para biriktirin de yazlik tutar iz sezonluk annem olmaz dedi baskasinin evini temizleyemem,
Sonra aylik kiralanan hobi bahçesi gündeme geldi onu da babam istemem dedi.
Yani annem biraz daha ayilip bayilacak babam daha ugrasicak gibi görünüyor.
Belki ben eve is alirim hani is basina para aliniyor ya onu veririm baba yapamadim diye onunla ugrasir ama p da çok sıkıcı kasvetli zor isler onu da vermeye içim el vermez, resim yap desem ortaligi batirabilir.
Tahta boya desem evi tahta doldurur ... Bulucaz çözüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…