Babam Neden Böyle

elifnurbeyza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2022
8.795
4.458
103
31
Özellikle forumda 40 50 yaş üzeri ablalar varsa yorum bekliyorum.

Babam evde yalnızken çok sessiz sakin.Fakat halamlarla kuzenlerimle falan ister misafirlikte ister bize misafir gelince sürekli beni eleştiriyor.Olumsuz taraflarından bahsediyor.Baskasina kızsa bile bana birşeyler söylüyor.

Onu da geçtim.Alakasiz insanlara beni eleştirme fırsatı veriyor.Cok rahatsız oluyorum az önce kahvaltı masasından kalkıp otobüse binip gidccektim.Halam başkalarına Nur gitti demesin.Cenaze vakti su oldu bu oldu demesin diye şuan sabredip sustum.

Babamın davranışı normal mi ? Benim iyiliğim için miş? Yemeğin tuzlu olmasına bile birsuru laf söyledi.

Kendisine saygısı olmadığı için sana da yok. Sen kendini savunmalisin. Kırmadan dökmeden güzel bir dille ama anlamazlar tabi seni alınganlık suçlarlar. Vazgeçme kendine laf söyletme sabretme.

Babanı karşına alacaksın . Beni insanların içinde egonu tatmin etmek için ezmene göz yumacak yaşı geçtim . Bir daha böyle yaparsan sakin şekilde davranmayacagim . Baba olarak beni koruyup kollaman gerekirken insanlarin içinde yeriyorsun . Artık sabrım kalmadı .

Bu lafı gözünün içine bakarak sakince söyle. Haklı olduğunu bildiği için bağırıp çağırarak tepki verebilir ortamı terk et. Anlayacaktir

Kendisine saygısı olmadığı için sana da yok. Sen kendini savunmalisin. Kırmadan dökmeden güzel bir dille ama anlamazlar tabi seni alınganlık suçlarlar. Vazgeçme kendine laf söyletme sabretme.
Kendimi savunmsamda savunmsamda ben suçluyum.Hadi onu geçtim kimse dört dörtlük değil neden insanlara beni kötü gösteriyor.

Babanı karşına alacaksın . Beni insanların içinde egonu tatmin etmek için ezmene göz yumacak yaşı geçtim . Bir daha böyle yaparsan sakin şekilde davranmayacagim . Baba olarak beni koruyup kollaman gerekirken insanlarin içinde yeriyorsun . Artık sabrım kalmadı .

Bu lafı gözünün içine bakarak sakince söyle. Haklı olduğunu bildiği için bağırıp çağırarak tepki verebilir ortamı terk et. Anlayacaktir
Her zaman söylüyorum. İnanın bıktım.
Senin iyiliğin için yarın evlenip geçim yapmayacakmisin diyor bana .

Senin baban el iyisi modeli, kimseye ağzını açamaz nazı sana geçer, çünkü sen gitmezsin. Ama o çok kıymetli bacıları gardaşları bile sana yaptığını kendine yaptırmaz, daha yüzüne bakmazlar. Sen öyle değilsin, sen garantisin, hep koltuğunun altındasın.

Kendimi savunmsamda savunmsamda ben suçluyum.Hadi onu geçtim kimse dört dörtlük değil neden insanlara beni kötü gösteriyor.
insanlara seni kötü göstermiyor, şu anda seni zaten öyle algılıyor
çünkü sen 4 3lük 4 2lik bile değilsin...
mesleğin yok
diploman yok
paran yok
evlilik de olmadı, adama dert oldun, başkalarının yanında demeyip evde sürekli senin başının etini mi yesin, daha mı iyi?

neticede böyle düşünüyor. ama birileri varken ama yokken bunu sana bir şekilde yansıtacak.

babanın nesli "o benim çocuğum her türlü benim canım, ezmem de ezdirmem de" diyen bir nesil değil. seninkiler zaten hiç değil. sanki bugün böyle oldular...

benim babam senden yaş yaş küçükken ve teşhis alamadığım bir hastalık sebebiyle 15 kilo vermişken artık kolumu kaldıracak takadim yokken yurtdışında doktorayı bıraktım (e ölüyordum çünkü) diye beni evlatlıktan reddediyordu az kalsın...üstelik param filan vardı. ben ölsem de para biriktiririm bir yandan.

öyle yani
ya okuyacak iyi para kazanacak, benim kızım "x" oldu (dokor, avukat, uzman vs.) dedirteceksin
ya da yağlı kapı filan bulacaksın, damat iyi bakacak, toplum zaten evlenip anne ol başka bir şeye bakmıyor
hiçbiri mi yok babanı yağlayacak ballayacaksın, hiçbiri yoksa dilinle cici olacaksın, e sen inat dik huysuz bir insansın
yok yani öyle otomatik olarak sevilen evlat olmak filan. önce bi hak edeceksin!

e o yok bu yok yani şimdi....baban da belli....

sonra baban niye böyle

e 50+ yaş babaların büyük kısmı bu tipe yakın zaten. olmasa iyi de eldeki malzeme bu, yoksa oohh iyi ki böyleler demiyorum. bu diyorum yani. malzeme bu.
ben de bunu anlamıyorum 30 yaşında insansın babanın eline istemediği kadar koz veriyorsun sonra neden böyle. e acaba neden? sen şu adamla evi ayırmış olsaydın seni senede 3 kere görseydi mesela şu yaşadıklarınız gibi sorunlar olmazdı.

Back
X