• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam ve iddaa ganyan bağımlılığı :(

86deliha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
8.935
10.663
248
38
İyigeceler kızlar;
Bu saatte uyku tutmadı nasıl vazgeçiririz diye düşünmekten.
Ev araba yazlık dükkan tarla ne varsa sattı.
Asla tedaviye yanaşmıyor.
Gözü bizleri bile görmüyor.
Bikaç kere yüksek miktarda (20bin civarı) tutturduktan sonra bağımlı hale geldi , yine tuttururum diye diye resmen servetini harcadı.
Kalan azcık mal mülkte gitcek elimizden yakında.
Herşeye kapalı.iletişime yardıma herşeye.
Kendi istemedikten sonra kimse bıraktıramaz farkındayız.başına gelen ,sağdan soldan duyan , şöyle şöyle olmuşta bırakmış diyen , mucizevi çözümü olan varsa , herşeyi denemeye hazırız.
Sürekli telefon elinde neredeyse 7/24 ekran başında gazete spor ganyan ekleri ile vakit geçiriyor.
Annem delirmek üzere.
Enson tefeciye kadar borç istemiş,yani durum aşırı ciddi.
Bütün mesajları tek tek okucam, bebeğim var geç cevap verebilirim lütfen kusuruma bakmayın.
Şimdiden düşünüp çözüm üretmeye çalışan herkesten Allah razı olsun.
Buarada babam emekli.
Ticaret yapıyordu üzüm alım satımı.
Bu illet uğruna işinide bıraktı çünkü takip edemedi.
Şuzamana kadar sattı sattı oynadı.

Allah yardımcınız olsun , kendi istemedikten sonra evet birşey yapmanız çok zor ama şerh filan konulamaz mı mala mülke ? Ya da bağımlı-hasta tek başına karar veremez şeklinde rapor çıkaramaz mısınız ? Türkiye’de bu işler nasıl yürür bilmiyorum :/ sadece aklıma böyle bişey geldi .
Zor bir durum. 😔

Bi doktora götürüp akıl sağlığının tek başına karar verecek kadar yerinde olmadığına dair rapor çıkarılamaz mi acaba?

Yani evet mal onun. Ama babanız tam ehliyetli değil. Eşi olmadan karar veremez.

Bence bir uzmana danışın. Bir avukat bulup sorun.

Bağımlılığı sebebiyle doğru ve düzgün karar veremiyor. Eşi satılanlardan rahatsız bunun durdurulması için hastaneden rapor almak istiyoruz deyin.

Belki bir kolaylığı olur.

Balıklı rum hastahanesinde bağımlılık tedavisi var ama ne bileyim zorla ite kaka mi götürmek lazım. O da bir yöntem.

Allah yardımcınız olsun. Çok üzüldüm.

Sokağa düşüne kadar baban durmayacak, elde avuçtakini de dibi görene kadar tüketecek. Allah size sabır versin göz göre göre uçurumdan düşüşünü izliyorsunuz. arada anneniz var, o da bu durumdan nasibini alacak fena şekilde.annen notere gitsin ve evin/tarlanın/arabanın satışına şerh koydursun;satışına mani olsun en azından.gerçi tefeci olunca arada,babanıza acıyıp kadın mecbur kalacak malların satışına.
kadın bu yaştan sonra bari sokakta kalmasın hele hele hiç suçu günahı yokken, bu durumdan daha az etkilenmek için boşansa nasıl olur?

Annen bosasin. En azından kalan ev vs varsa bölüşülür. Her şeyi kaybedince anlar belki. Hatta belki boşanmanın lafı bile biraktirir neden olmasın ki?

Babam dünyayı sattı doymadi. Varlıklı bir ailenin oğlu, aileden kalam ne varsa yedi bitirdi ustune de bir dünya borç yapti. Şu an beş parasiz. Bize de borçlarından baska bsy kalmadi. Bu konuda tavsiye verebilecek son insanm. Allah yardımcınız olsun

Akıl sağlığı ile ilgili ne yapılır söylemiş bir diğer üye. Bir sorun sorusturun eğer olmuyorsa anneniz acil bosansın en azından oturduğu evi satmadan yarısını alabilir.

Son kuruşa kadar harcayıp dibe batmadan bırakanı görmedim.
Bu lanet öyle bişey ki.
Allah yardımcınız olsun.
Kalan malları bi şekilde üstünden almaya bakın.
Yoksa onlarda gidecek.

İyigeceler kızlar;
Bikaç kere yüksek miktarda (20bin civarı) tutturduktan sonra bağımlı hale geldi , yine tuttururum diye diye resmen servetini harcadı.
Kendi istemedikten sonra kimse bıraktıramaz farkındayız.başına gelen ,sağdan soldan duyan , şöyle şöyle olmuşta bırakmış diyen , mucizevi çözümü olan varsa , herşeyi denemeye hazırız.
Sürekli telefon elinde neredeyse 7/24 ekran başında gazete spor ganyan ekleri ile vakit geçiriyor.
Annem delirmek üzere.
Bütün mesajları tek tek okucam, bebeğim var geç cevap verebilirim lütfen kusuruma bakmayın.
Buarada babam emekli.
Canım mahkemeye gidip kısıtlama kararı aldırın

Babanıza ve tüm kumar bağımlılarına akıl, fikir, vicdan dilemeye geldim. Hiçbir fikrim yok maalesef kurtulacağına dair. Anneniz kaçıp kurtarsın kendisini eğer niyetliyse boşanmaya, nafaka tazminat öder belki hiç değilse.

Nuri Bilge Ceylanın Ahlat Ağacı filminde de babanız gibi bir adam var, Murat Cemcir oynuyor, çok da iyi oynamış. O adamda bütün varlığını at yarışına kaptırdığı gibi itibarını da yitirmiş. Banka kartına eşi el koyuş, adama para vermiyordu. O adam haftasonları köye gidip bağ bahçeyle uğraşıyordu, bu onu uzak tutuyordu at yarışından.
Filmi izlemenizi tavsiye ederim. Bir şeyler bulursunuz belki de

Benim eşim idaa bagimlisiydi hiç bir zaman bunu kabul etmedi.12 yıl boyunca iddaa oynadı borç yaptı 12 yildir borç ödedik.en sonunda sonu geldik dedim bitmişti herşey.cok sıkıntılar çektim çok acılar yaşadım.iki çocuğum var onların riskini verdi diye çok tartıştık.en sonunda kendide herşeyimi kaybetti ve söz verdi yapmıyacagim dedi.simdi durumumuz fena sayılmaz herseyimizi kaybettik ama.sadece maaşı var geçiniyoruz.cok şükür.fakat size tek tavsiyem asla babanıza güvenmeyin vazgeçmiyorlar.eaim hala küçük çaplı oynuyor.
Bilmemezlikten geliyorum maaşı bana verdiği için hepsini ben alıyorum önceden onuda vermz yerdi.
Babanıza ve tüm kumar bağımlılarına akıl, fikir, vicdan dilemeye geldim. Hiçbir fikrim yok maalesef kurtulacağına dair. Anneniz kaçıp kurtarsın kendisini eğer niyetliyse boşanmaya, nafaka tazminat öder belki hiç değilse.

Nuri Bilge Ceylanın Ahlat Ağacı filminde de babanız gibi bir adam var, Murat Cemcir oynuyor, çok da iyi oynamış. O adamda bütün varlığını at yarışına kaptırdığı gibi itibarını da yitirmiş. Banka kartına eşi el koyuş, adama para vermiyordu. O adam haftasonları köye gidip bağ bahçeyle uğraşıyordu, bu onu uzak tutuyordu at yarışından.
Filmi izlemenizi tavsiye ederim. Bir şeyler bulursunuz belki de
Biz şu an aynısını yapıyoruz hafta sonu köye gidip bağ bahçe ekiyoruz.maas kartı bende

Durmuyorlar tedavide kabul etmiyorlar.
Mutlaka banka kartına el köyün yada malvarlığını üzerinize alın satar onud ayet emin olun.ben nelere şahit oldum.onurlarini gururlarini yitiriyorlar hicbirsey gözlerine gözükmüyor.asla babanıza inanmayın .bunu benim eşim yaptıysa dünyada yapmayacak yok bu u size soyleyim

beyin her şeye tolerans geliştirir, tek bir şey hariç: kumar. ihtimal. beyin zar atmayı sever. hediyeleri, sürprizleri bu yüzden severiz, çünkü ne çıkacağı belli değil. kumarda da öyle hep ya tutarsa ihtimali. felaket şekilde bağımlı olmuş. yatılı falan tedavi görmesi lazım onun artık. ya da dışlayacaksınız aileden. kimsesiz hissedince belki bi nebze uslanır.

Ya eve sokmayın ya evi terk edin kumarı bırakmazsa asla görüşmeyeceğinizi söyleyin

İyigeceler kızlar;
Annem delirmek üzere.
Buarada babam emekli.
anneniz boşansın en azından malların paranın yarısını kurtarmış olur , tazminat nafaka falan da bağlanır.bu böyle gitmez çünkü , sokaklara düşmeyi bırak hacizler hapisler silahlı tefeciler gelir.

anneniz boşansın en azından malların paranın yarısını kurtarmış olur , tazminat nafaka falan da bağlanır.bu böyle gitmez çünkü , sokaklara düşmeyi bırak hacizler hapisler silahlı tefeciler gelir.
Malesef babamda sadece babasından miras olan 1-2 tapu kaldı.annem zamanında boşanmadı bilirsiniz eski kafa kadınlardan :(

Ya eve sokmayın ya evi terk edin kumarı bırakmazsa asla görüşmeyeceğinizi söyleyin
Ah canım ah , nasıl bi durum biliyomusun, özünde öyle iyi bi insanki , görüşmezsek hasta olur , kıyamıosun baba sonuçta.çok denedik tavur aldık ama malesef işe yaramıyor

Back
X