Babam yine çok üzdü beni...

michie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
2.825
3.482
108
34
arkadaşlar babamla kişisel baba kız diyalogumuz yok denecek kadar az. ne derdimi dinlemiş ne de bir kere karşısına alığ konuşmuştur. 1.sınıftan lise sona kadar aylık harçlığımı bile dedem vermiştir. ben ondan para dahi istemedim bu güne kadar. üniversitede bir yerden burs çıktı. ama eyetişmeyince kredi çekmeyi düşündüm. sen bilirsin sen çekeceksin sen ödeyeceksin dedi sorduğmda. çok üzüldüm ama başka çarem yoktu. büyük şehirde okudum. krediyi aldım. şimdi ödeme zamanı geldi. atamam olmadı. iş bulamadım. bana kalsa sorun değil her yerde çalışırım ama eşim çok seçici. fiziksel olarak çok dayanıklı biri değililm ne yazık ki...daha önce yoğun çalışma temposu olan bir yerde sağlığımı yitirme noktasına geldğm için rastgele bir yere sokmam seni diyor. yeni yeni bir iki öğrencim oldu özel ders için. yine destek oluyorum evime. ama kredi ödemesi 2 yıl önce başlaması gerekiyordu. 2 kez ertleedim her seferinde 1-2 milyar üstüne ekstra faiz bindi. ve de ev kiramız 600e çıktı. büyük şehirlerde kalanlar için az gelebilir. ama yaşadğmz yer için çok. taşınamıyorz atama oldu olacak diye...bi yandan babama bakarsak evi kira değil. babanem bir dairesini ona verdi. sattı ve 75 bin geldiğini biliyorz ama parayı daha görmedik. çıkış parası aldı topluca. ondan da bişey görmedik. en son bugün arabasını değiştirmiş 10 bin verip üstüne.normalde halimiz iyi şükür geçiniyoruz. ama bugün benim de öyle bir yokluğuma denk geldi ki. kıyıdan köşeden bozukluk toplayıp bakkala gittim demin. annem arayıp söyledi böyle böyle araba almış kavga ettik dedi ve iiçime öyle bişey otrdu ki ve bu hissettiklerim sadece bana özel değil annem ve kız kardeşim de aynı şekilde. varlık içinde yokluk çektiriyor. kendi tv si kendi arabası var. doğru düzgün binmiş değiliz. daha bir sürü şey. iddaa at yarışı derdi de var tabi. şimdi yargılayacaksınız sana mal mülk vermek zorunda değil. ama ben zaten değil mal mülk para bile isteyebilen biri değilim ondan. ama ben evladım kiralarda zorluk çekerken gidip arabamamı değiştiremem... benim kitabımda yazmıyor. 2.buçk yıllık evliyim istesem şimdiye iki çocuk yapardm. iyi yetiştirmek istiyorum evlatlarımı. bu hassasiyeti taşdğm için de ağrıma gidiyor. aman çok uzun oldu biliyorum. hakkınızı helal edin. çok tuttum. destek ve morale ihtiyacım var. onun bu gamsızlığı ağrıma gidiyor

Bence başından haklısın.

En başta kızım sen git kredi al dediği yerde koptum. Bu nasıl bir varyemezlik? Sen paran varken kızına nasıl benim parama dokunma, git kredi al dersin??? Bu nasıl bir kafa?

Bence başından haklısın.

En başta kızım sen git kredi al dediği yerde koptum. Bu nasıl bir varyemezlik? Sen paran varken kızına nasıl benim parama dokunma, git kredi al dersin??? Bu nasıl bir kafa?
o zaman ev satılmamıştı. toplu para da yoktu. normal maaşı vardı.ama şöyle söyliyim kız kardeşim benim üni.de yaşadğmı görünce ertesi sene üni. ye başladığı yıl," ben çekmem kredi " dedi yalvar yakar her ay kendine para göndertti. ben yapamadım onu.salak gibi çekindim. o kadar kopuk ki ilişkimiz babamdan para istemeye utandım. keşke yapsaydım. şimdi acısını ben çekiyorum...

yapacak bir şey yok. baban başından beri aynı baba. hiç değişmemiş sözleri sürpriz değil bu anlamda. iş bulacaksın.

Kardeş zaten normal ailelerde evlatlar para istemez. Aile çocuğa para verir, okutmayı görev görür, ona göre bütçe yapar. Sen okurken babanın oralı olmaması saçmalık.

Ailesine yük olmamak için çalışan arkadaşlarım vardı tabi ama dargelirliydiler. Maaşı varken sakındıysa yazıklar olsun.

Canım boşver kafana takma. Öğrenciyken bile elinden tutmamış. Bugünün yarını da var. Bakalım yataklara düşerse kim bakacak. Şahsen böyle birşey olsa ben bakmam da neyse.
Akraba veya tanıdık birisinden borç isteseniz de krediyi kapatsanız olmazmı? Bu kadar zorluğa katlanmışsın, boşver biraz daha dişini sık.
Allah yolunuzu açık etsin. Elinizi en kısa zamanda bollaştırsın inşallah

aslinda is annenizde bitiyor iyimi soyluyorum kotumu bilmiyorum annenizin yerinde olsam bosanma davasi acardim ve iyi bir avukata tanisirdim cunku bosanma sirasinda mallar yariya bolunuyor diye biliyorum bakti har vurup harman savuruyor istedigi gibi ev alip satiyor mallara tebbir koydura biliyor saniyorum at yarisida varmis valla her sey gider ellerinden BEN HUKUKCU DEGILIM HUKUK BILGIM YOK BURDAN OKUDUGUM KADARIYLA BIDE HABERLERDEN DUYDUGUM kadariyla biliyorum HUKUKCU ARKADASLAR DAHA IYI BILIR

Kız öğrenciye kredi çektiren babadan zaten hiçbir şey beklemeyin.
Hatta gene şükür senin eşinin maaşına bilmem nesine göz dikmemiş.
Ben de büyük şehirde okudum bilirim ne kadar zor olduğunu..
Valla 3 e 5e bakma otur çalış az zorlanırsın ama emin ol bunlar da geçer.
Eşin ne diyor bu konuda?

Baban adam değil orası kesin,
evlatlarını okutmak her anne babanın en temel görevlerinden dir. Onu geçtim çocugu orada yokluk çekerken kendi zevki sefada olması, aynı zamanda insanlıgıyla da ilgili problemleri oldugunu gösterir.
Farzet ki baban yok, böyle düşünürsen daha az üzülürsün.

Şunu da söylim, bu borç okul döneminden gelen bir borç olmuş olmasaydı, o zaman düşüncem bu yönde olmayabilir di.
Sonuçta evlendikten sonra nasıl ailelerin evlatlarından beklentisi olmamalı diye düşünüyorsak,
aynı şey aileler içinde geçerli. Kimse kişisel borçları için aileden beklenti içine girmemeli.

ben kimseye güvenip hareket eden biri değilim zaten. mesela evlilikten düğün ve mobilyadan hiç borcumuz yok. bi kuruş bile. herşeyi birikim ile yaptık. ama bana kalırsa anne babalık ölene kadar bitmeyen bi iş. artık evlisin veya işin var diyip kenara çekilemezsin. üstelik kendi babasından da böyle görmedi. dedem 3 yıl önce vefat etti. ve adamcağız ölene kadar babamın hiç utanmadan oraya buraya yaptğı borçları didik didk ödedi... o adamın (dedem) nasıl böyle bir oğlu olur aklım almıyor

aynısını kız kardeşim de söylüyor. babadan saymıyorum diyor...

eşim benden daha fazla öfkeleniyor her seferinde bırak beklenti duyma unut diyor. ama anneme çok bağlıyım. onlarla görüştükçe babamla da temas halinde oluyorm.

ben ufakken çok fazla boşanmak istiyordu ama çalışmıyordu.güveni yoktu.sonra işe geç girdi. 40 yaşndan sonra boşanamam diyor...

amin canım. güzel duaların için allah razı olsn. şubata atama olursa gidiyorum inşallah sıralamam tutuyor. buna dua et canım. inşallah atama yapsınlar. burdan fiziksel olarak uzaklaşmak da iyi gelecek. biliyorm

Hayır bencede öyle olması gerekir,
benimde 2.5 yasında oğlum var, allah ömür verirde o günleri görürsek elim kolum maddi manevi her zaman üzerinde olur.

Ama senin şansızlığın böyle bir babanın olmayışı.
bende diyorum ki adamın hamuru bu, böyle adamdan beklenti içine girmek sadece üzer, kırılırsın.
Onun için yokmuş gibi düşün, herkesin anne baba olamadığını sadece kk daki bazı konulardan bile görebiliyoruz malesef.

haklısın. sonuna kadar katılıyorum. annem benden çok daha şanssız. ben güveni ve şefkati eşimde buldum en azından. annemin o şansı da yok. kendi babasını da küçükken kaybetmiş. babamın ona bi kere sarldğını görmedim. afedersin yan yana bile uyumuyorlar. böyle evlilik mi olur derseniz o da doğru. duygusal olarak çok hassas bir kadın.eğer ayrılırsa kızkardeşim ile ben ne kadr destek olrsak olalam bi noktada yalnzlk hissedecek. daha önce bu hissiyat intihar eşiğine taşıdı onu. ben de boşan diye ısrar edemiyorum....

Nerede o evladı yeter ki okusun diye ceketini bile satan babalar? Eğer dedikleriniz doğruysa babanızda gerçekten de hiç vicdan yokmuş.

Bütün kardeşler bir araya gelip, arkanıza annenizin de desteğini alarak babanızı karşınıza alıp güzellikle konuşsanız?

konuşulabilen bir insan değil ne yazıkki nasıl anlatsam bilemiyorum. tanımanız lazım. ama bazı kimseler vardır. karşındakinin ne dediğini dinlemez kendi söylediği üstünden konuşmayı yürütür. en sonunda lanet olsun size der çıkar gider...aynı böyle bir adam işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…