Babam yüzünden hiç kimseye evet diyemiyorum

Sadecesen2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
3.104
1.638
133
Babam çok sinirli ve hiç kimseyle anlaşabilecek yapıda biri degıl cevresınde de kımse sevmez evlenmem için aracı olanlar oluyor cocuk kımdır nedır tanıtıyoruz babamın lafı kesınlıkle olmaz bu iş dıyerek saydırıyor bize bıktım usandım ev de kal daha ıyı dıyor.Babama karsı cıksam devam etsem aday olanlarla hergun huzursuz edıcek benı ne mutluluk olacak ne bır sey kardeslerım de bızzat gordum bunları .Ve hayır demek zorunda kaldım gene istemeyerek birilerine :(((

Babandan habersiz görüssen? Icine sinen biri olursa babana öyle anlatirsin kararindan emin bir sekilde. Ozaman belki tepkisi daha farkli olur. Mecbur kabullenmek zorunda kalir.

Siz olsanız ne yaparsınız babanızı ıkna edın demeyın çünkü öyle bır yapıya sahıp degıl .Ailede herturlu huzursuzluk cıkar zehır olur bana hersey.

Babandan habersiz görüssen? Icine sinen biri olursa babana öyle anlatirsin kararindan emin bir sekilde. Ozaman belki tepkisi daha farkli olur. Mecbur kabullenmek zorunda kalir.
Şiddete egılımlı bır baba bu .Adayı anlattım nasıl bır karsı cıkıs anlatamam .

Bence siz yeni okulunuza adapte olamamanın verdiği yalnızlıkla şu sıralar evlenmek ve ikili ilişkilere çok taktınız kafayı.

İşleri biraz kendi haline bırakmanızı tavsiye edeceğim naçizane.

Babanıza gelince, neden hayır diyor? Sizden maddi beklentisi mi var? Veya adayların özelliklerini mi beğenmiyor? Sebebi nedir yani olumsuz bakmasının?

Bıktım artık ya .Onun istedıgı bır ınsan bu dunyada yok zaten evlenmemız ona yuk gıbı gelıyor aıleye
Iyi de hayati zindan edicek diye hic evlenmicen mi? Yasin kac bu arada.
30 böyle bır baba sızde olsa bılmıyorum ne yapardınız ınsanı kaçmaya zorluyor adeta .Kavga etmedıgı ınsan yok asırı sınırlı cocukla bır tanıssam hergun aglatır benı .Böyle bır adam .Kullandıgı kelımeler bıle argo bela okumalar .

Bence siz yeni okulunuza adapte olamamanın verdiği yalnızlıkla şu sıralar evlenmek ve ikili ilişkilere çok taktınız kafayı.

İşleri biraz kendi haline bırakmanızı tavsiye edeceğim naçizane.

Babanıza gelince, neden hayır diyor? Sizden maddi beklentisi mi var? Veya adayların özelliklerini mi beğenmiyor? Sebebi nedir yani olumsuz bakmasının?
Adayların özellikleri maddı olarak beklentısı yok.Beyenmedıgı özellıklerde cok sacma yok tek cocuk ,yok işi ,yok hastalıkları vardır arastırıl malı .Ben tanımak istıyordum :KK43:( kestırıp attım görusmeden üzerimde çok şiddetli baskı kuruldu.Bazı seylerın benım için okadar önemı yoktu sevgı yetmıyor mu sanki.

Baban mi evlencek :110:
Isi olmayan biriyle evlenmeyin bir tek bu Konuda katildim kendisine :KK51:

Adayların özellikleri maddı olarak beklentısı yok.Beyenmedıgı özellıklerde cok sacma yok tek cocuk ,yok işi ,yok hastalıkları vardır arastırıl malı .Ben tanımak istıyordum :KK43:( kestırıp attım görusmeden üzerimde çok şiddetli baskı kuruldu.Bazı seylerın benım için okadar önemı yoktu sevgı yetmıyor mu sanki.

Bana kalırsa sadece sevgi yetmiyor.

Kaldı ki siz bu yaşa gelmiş biri olarak ağırlığınızı koyamıyorsanız, ailenizin sizin için neyin önemli olduğunu pek takmıyor olması normal.

Ben eşimle tanıştım, görüştüm, evlenmeye karar verdim. Sonra da babam vefat ettiği için anneme haber verdim tanıştırmaya getiriyorum diye. Olay bu.

Hayatınızın dizginlerini elinize alın lütfen.

Kaldı ki siz bu yaşa gelmiş biri olarak ağırlığınızı koyamıyorsanız, ailenizin sizin için neyin önemli olduğunu pek takmıyor olması normal.

Ben eşimle tanıştım, görüştüm, evlenmeye karar verdim. Sonra da babam vefat ettiği için anneme haber verdim tanıştırmaya getiriyorum diye. Olay bu.

Çıkardıgı cıkaracagı olayları ben bıldıgımden bu dedıgın sana kolay.

Keske dedıgın kolay olsa bundan sonra karsıma bırı cıkarsa kımsenın onayını almadan kendı aramızda evlılık yapmayı dusunuyorum yoksa bu aıleden kımse evlenemez .

İşi var yaptıgı işe takmış ve baska seylere.

Babalar kizlarina duskun oluyor
Bu yuzdendir ki kizlarina herkesi yakistirmiyolar
Kizlar babalarinin kiymetlileri oyle diyim yani
Ama bazilari bunu belli etmek icin maalesef baskici gorunuyor
Babanla zitlasmak yerine ne gibi seyler hissediyor orta yol nasil bulunur gibi seyler uzerine dusunun
Hele hele 30 yasinda sakin kacmayin cok komik olur
Kolay gelsin

Çıkardıgı cıkaracagı olayları ben bıldıgımden bu dedıgın sana kolay.

Sana değil, size olacaktı sanırım o hitabınız. Ne arkadaşınız ne de sınıfınızdaki öğrencinizim.

Herkesin hayatında zor karakterler var, sizin için de bu kişi babanız belli ki. Ancak sırf o istemiyor diye görüşmek istediğiniz kişiye hayır dediyseniz, ileride yine sırf o istiyor veya çok baskı kuruyor diye istemediğiniz bir kişiyle görüşmek ve hatta evlenmek zorunda kalabilirsiniz.

Keske dedıgın kolay olsa bundan sonra karsıma bırı cıkarsa kımsenın onayını almadan kendı aramızda evlılık yapmayı dusunuyorum yoksa bu aıleden kımse evlenemez .

Bence çok yanlış bir karar olur bu. Karşınızdaki insanın sizin hakkınızda neler düşüneceğini geçiyorum, sırf geçinmesi zor bir babanız var diye ailenizin tamamını durduk yere karşınıza almış olursunuz.

Yerinizde olsam kafama uyan birisi çıkarsa görüşür, iş aileler noktasında geldiğinde ise babamı değil diğer değer verdiğim aile büyüklerimi ikna eder, yoluma bakardım.

Hayat her zaman herkesi memnun etmenize yetecek kadar uzun değil.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Mutlu olmanızı dilerim.

Sana değil, size olacaktı sanırım o hitabınız. Ne arkadaşınız ne de sınıfınızdaki öğrencinizim.

Herkesin hayatında zor karakterler var, sizin için de bu kişi babanız belli ki. Ancak sırf o istemiyor diye görüşmek istediğiniz kişiye hayır dediyseniz, ileride yine sırf o istiyor veya çok baskı kuruyor diye istemediğiniz bir kişiyle görüşmek ve hatta evlenmek zorunda kalabilirsiniz.

Bence çok yanlış bir karar olur bu. Karşınızdaki insanın sizin hakkınızda neler düşüneceğini geçiyorum, sırf geçinmesi zor bir babanız var diye ailenizin tamamını durduk yere karşınıza almış olursunuz.

Yerinizde olsam kafama uyan birisi çıkarsa görüşür, iş aileler noktasında geldiğinde ise babamı değil diğer değer verdiğim aile büyüklerimi ikna eder, yoluma bakardım.

Hayat her zaman herkesi memnun etmenize yetecek kadar uzun değil.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Mutlu olmanızı dilerim.
Actıgın konulards herkes sana sen dıye hıtap etmıs orada kımseyı uyarmamıssın kalkıp benı ıyarmıssın hayırdır.Burada sen dıye hıtap eden bır cok ınsan olmus sana .Ayrıca burdan bu sekılde hıtap kullanmanın saygısızlık oldugunu dusunmuyorum cunku gundelık hayatımda görustugum bırı degılsın nedır bu alınganlık?

Actıgın konulards herkes sana sen dıye hıtap etmıs orada kımseyı uyarmamıssın kalkıp benı ıyarmıssın hayırdır.Burada sen dıye hıtap eden bır cok ınsan olmus sana .Ayrıca burdan bu sekılde hıtap kullanmanın saygısızlık oldugunu dusunmuyorum cunku gundelık hayatımda görustugum bırı degılsın nedır bu alınganlık?

Size fikir olması açısından bir ton şey yazdım ama en üstteki cümleme takılarak derdimden ziyade keyfimden açtığım ve bir adet olan konumu araştırıp insanların bana nasıl hitap ettiğini incelemişsiniz, kendimi pek mühim hissettim.

Sizden bu düzeltmeyi rica etmemin temel sebebi mesleğinizdi illa izahat gerekse. Burada binlerce farklı eğitim seviyesinden, kültürden, etnik kökenden vs bayan var, herkesten aynı özeni talep etmek benim ayıbım olur, ancak belli bir eğitim almış, iş hayatının içinde yer alan bir eğitimcinin daha hassas olmasını rica etmek tarafınızca alınganlık olarak görüldü.

Keşke bir tek cümlemden yola çıkarak yaptığınız bu atarın küçücük bir kısmını da babanıza yapabilseniz, belki istediğiniz kişiyle görüşme özgürlüğünüz olur kimbilir?

Uzatmaya gerek duymuyorum; hem iş hem de özel yaşamınızda başarılar dilerim.

Size fikir olması açısından bir ton şey yazdım ama en üstteki cümleme takılarak derdimden ziyade keyfimden açtığım ve bir adet olan konumu araştırıp insanların bana nasıl hitap ettiğini incelemişsiniz, kendimi pek mühim hissettim.

Sizden bu düzeltmeyi rica etmemin temel sebebi mesleğinizdi illa izahat gerekse. Burada binlerce farklı eğitim seviyesinden, kültürden, etnik kökenden vs bayan var, herkesten aynı özeni talep etmek benim ayıbım olur, ancak belli bir eğitim almış, iş hayatının içinde yer alan bir eğitimcinin daha hassas olmasını rica etmek tarafınızca alınganlık olarak görüldü.

Keşke bir tek cümlemden yola çıkarak yaptığınız bu atarın küçücük bir kısmını da babanıza yapabilseniz, belki istediğiniz kişiyle görüşme özgürlüğünüz olur kimbilir?

Uzatmaya gerek duymuyorum; hem iş hem de özel yaşamınızda başarılar dilerim.
Bende gerek duymuyorum .kımse kımsenın evının içerısını bılemez .Tekrar soyluyorum buradan sız yerıne sen dıye hıtap etmek saygısızlık degıldır kimsenın de böyle dusundugunu zannetmıyorum sende benım siz dememe takılmıssın derdı olan ınsan yazarken bunumu dusunecek .Ben de ınsanların bana sız dıye hıtap etmesını ısterım ama burası ayrı buradakı bu hıtap seklını kullana da bıkırız kullanmayada bılırız hıc bırımız gercek hayatta bırbırımızle gorusmuyoruz kı saygısızlık yapıp ta samımıleselım cok komik geldı bana cıkısın .Konunu okurum tabı yorum yapanları sert bır dılle uyarmamıssın onlar cahıl dıyıp sen kulturlusun dıyerek sıyrılmayınız.

Back
X