babam

mcflurry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2011
9
0
36
İstanbul
merhaba arkadaslar benim sorunum babamla ilgili 8 yıllık bir beraberligim vardı bu yaz nişanlandık babam pek konuşmayan soguk bir insandır nişanlımın ailesi dogulu üniversiteye giderken erkek arkadasımdan babama bahsetmiştim nereli oldugunu falan söylemiştim akabinde nişanlımın ailesi istemeye gelmeden birkaç ay önce önce yine konuyu açtım iznini istedim siz istedikten sonra tamam falan dedi konu kapandı istemeye gelmeleri için gün verdik neyse gelmelerine 2 gün varken onlar kürtlermiş bunu geldiklerinde yüzlerine söylücem dedi ben şok oldum nişanlımın ailesi erzurumlu fakat kürt degiller üstelik yaklasık 30 yıldır bursada yasıyorlar (kaldıki bundan burda ayrım yapar gibi bahsetmekten bile çok rahatsızım benim için insan insandır fakat konuyu sizlere aktarabilmek için özür dileyerek açıkça yazıyorum) ben tabi aglama krizlerine girdim baba yapma etme kürt degiller zaten insanlara gün verdik şimdi niye böyle rezillik çıkarıyorsun falan sonra amcamlar araya girdi sakinleştirdiler bir sekilde beni istemeye geldiler babam hiç tereddüt etmeden verdi tamam dedi 15 gün içinde salonu falan tuttuk nişanımızı yaptık nişandan bir hafta sonra babam nişanlımı yolda görmüş biz nişanı attık artık kızımı arama sorma demiş nişanlım telefon etti ben tabi yine sok oldum babam eve gelince baba ne oluyor falan demeye kalmadı bagırmaya basladı ben kürtlere kız vermem çok istiyorsan defolur gidersin evlenirsen artık ben yokum benim evime asla giremezsiniz avazı çıktıgı kadar bagırdı bende esyalarımı alıp ananemlere gittim tabi nişanlımın ailesi durumdan haberdar oldu fakat durumu olgunlukla karsıladılar ikinizde bilinçli insanlarsınız siz evlenmek istiyorsanız biz kararınızın arkasındayız dediler bu arada ben ve nişanlım ögretmeniz 2 yıl önce atandık yani buzamana kadar evlenmek için uygun sartların oluşmasını bekledik neyse ben 1 ay kadar ananemde kaldım tabi bu arada annemle babamın arasıda kötüleşti uzatmak istemiyorum babam annemle arasının daha fazla kötüleşmemesi için tamam artık bişey demiyorum dügünlerini yapalım gelip gitmelerine karışmıcam falan gibi vaatlerde bulundu bende annem üzülmesin diye eve döndüm fakat döndügüm gün babam hayır asla o çocuk benim evime giremez dügününüzü yapın bu evden gelin çık ama ben asla o ortamda bulunmam dügüne gelmem o insanlarla karsılasırsamda yüzlerine bakmam diyor nişanlımın ailesinede tam olaylar düzeldi babam kabul etti artık hersey normal falan demiştim şimdi resmen yalancı çıktım ne yapacagımı sasırmış durumdayım babamdan çok utanıyorum biraz uzun oldu ama çok sıkıntıdayım sizlerle paylaşmak istedim:((:43:

okurken bana fenalık bastı bu ne böyle.çoook afedersin ama babanın yaptığı resmen dengesizlik ve saygısızlık.çok özür dileyerek bunu söylüyorum ama gerçekten sinir oldum.insanlarla alay eder gibi bi öyle bi böyle sürekli karar değiştiriyor.bi babaya dengesiz saygısız denmez ama o babanında kimseye saygısızlık yapıp insanları küçük görüp rencide etmeye hakkı yok..

8 yılınızı vermişsiniz ve en baştan beri bilinen bi ilişki.şu saatten sonra sorun çıkarmak sizi mutsuz etmeye çalışmaktan başka bişey değil.evlenince zaten sakinleşir ilerde çocuğunuz falan olunca.Allah sana sabır versin arada kalmışsın

cevabınız için tesekkür ederim malesef babamın yaptıklarına artık dengesizlik demek bile çok az kalıyor beni ne duruma düşürdügünün hiç farkında degil:50:

cevabınız için tesekkür ederim malesef babamın yaptıklarına artık dengesizlik demek bile çok az kalıyor beni ne duruma düşürdügünün hiç farkında degil:50:

üstelik sende nişanlında eğitimcisiniz.ne kadar güzel bişey.babanız en baştan beri karşı gelmiş olsa hadi neyse diyeceğim ama bi ikna oluyor bi vazgeçiyor.yolda nişanlınızı görüp nişanı attık diyor.bunlar çok fazla rencide edici şeyler.şu saatten sonra babanla konuşsanda fikri değişmez sanırım.kendi haline bırak ama sorun çıkarmasın diyede devamlı gözetle.korktum babandan:53:

evet fikri degişmez zaten en son konuşmamızda insanlar ona kürt diyorlarmış sen beni kandırdın kürt degil diyerek bana yalan söyledin dedi.bende yemin ederimki yalan söylemedim böyle birşey saklanır mı dedim lütfen mutlulugumu düşün insanların ne dedigi daha mı önemli dedim evet benim için daha önemli nişanı atmazsan yoksun benim için dedi bende atmam baba tamam kapatalım konuyu canın saolsun dedim

kürt diye takıntı yapmış demekki.erzurumlular kürt olmuyor zaten dadaş oluyor benim bildiğim.tabi oranında vardır kürdü heryerin olduğu gibi.bence sevgi aşk varsa en önemlisi bu.babanda zamanla anlar canım yaptığının yanlış olduğunu.8 yıllık bi aşkı böyle bi sebepten dolayı kimsecikler silemez.dua et Allah babanı insan ayrımının yapılmasının ne kadar günah olduğunu göstersin

babanız gerçekten çok yanlış yapmış ve ayıp etmiş,üstüne üstlük kendini çok daha kötü bir duruma düşürmüş.benim bildiğimde erzurumlular kürt değil dadaş olur ayrıca kürt olsa bile öncelikle insan olsun ve erzurumlular gerçekten çok iyi insanlardır,birbirlerine tutkunlardır değer verirler.ne deyim bilemiyorum ki babanıza pek güven olacak gibi görünmüyor en ufak şeyde yine fikir değiştirecek gibi.bilemiyorum ne desem inanın kafam durdu yani neresinden tutsanız kötü,ortada ters bir durum olsa da babanız burdan yola çıkarak yaptı desem değil oyüzden de şu şekilde babanızla konuşun da diyemiyorum çünkü sürekli fikir değiştiren. bir adam,dilerim şu mübarek günde babanızın aklı başına gelirde evladını kendine düşman etmez.

Tamam baba bu eve gelmeyecekler,ben de bu evden telim duvağımla son kez çıkacağım,bir daha da girmeyeceğim de..

Kimse ne annen ne amcanlar ne de sen üstüne düşmeyin..Düğüne gel-git diye ısrar da etmeyin..

Hiç önemsemediğinizi gösterin ona..:63:

Sen o evden ayrılacağın zaman,hele hele de torunu olduğu zaman bak nasıl tıpış tıpış gelecek,burnunun direği sızlayacak bak gör..

Onlar mı yaşı küçük cahil biz mi anlamadım ya..Büyükleri bu yaşıma kadar idare etmekten bıktım usandım artık..:63:

Siz herşey yolundaymışcasına hazırlıklarınızı yapın bu işi tamamına erdirin inşallah..

Kürt konusunda hiç değinmiyorum bile sinirlerimi zıplatamıycam bu saatte..:19:

babanız gerçekten çok yanlış yapmış ve ayıp etmiş,üstüne üstlük kendini çok daha kötü bir duruma düşürmüş.benim bildiğimde erzurumlular kürt değil dadaş olur ayrıca kürt olsa bile öncelikle insan olsun ve erzurumlular gerçekten çok iyi insanlardır,birbirlerine tutkunlardır değer verirler.ne deyim bilemiyorum ki babanıza pek güven olacak gibi görünmüyor en ufak şeyde yine fikir değiştirecek gibi.bilemiyorum ne desem inanın kafam durdu yani neresinden tutsanız kötü,ortada ters bir durum olsa da babanız burdan yola çıkarak yaptı desem değil oyüzden de şu şekilde babanızla konuşun da diyemiyorum çünkü sürekli fikir değiştiren. bir adam,dilerim şu mübarek günde babanızın aklı başına gelirde evladını kendine düşman etmez.

evet bana dese ki alkolik bu adam ya da anne babası söyle bir suç işlemiş o yüzden istemiyorum tamam diyecegim kaldıki 8 yıllık bir ilişkim var bir sürü seye birlikte gögüs gerdik tam nişanlandık inanın onun bile anlamını kavrayamadık suan hala gizli saklı buluşma döneminde gibiyiz artık kaldıramıyorum babamın aklının basına gelmesi tek dilegim ama mucize gerek gibi

Tamam baba bu eve gelmeyecekler,ben de bu evden telim duvağımla son kez çıkacağım,bir daha da girmeyeceğim de..

Kimse ne annen ne amcanlar ne de sen üstüne düşmeyin..Düğüne gel-git diye ısrar da etmeyin..

Hiç önemsemediğinizi gösterin ona..:63:

Sen o evden ayrılacağın zaman,hele hele de torunu olduğu zaman bak nasıl tıpış tıpış gelecek,burnunun direği sızlayacak bak gör..

Onlar mı yaşı küçük cahil biz mi anlamadım ya..Büyükleri bu yaşıma kadar idare etmekten bıktım usandım artık..:63:

Siz herşey yolundaymışcasına hazırlıklarınızı yapın bu işi tamamına erdirin inşallah..

Kürt konusunda hiç değinmiyorum bile sinirlerimi zıplatamıycam bu saatte..:19:

aynı söylediginiz gibi davranmayı düşünüyorum inanın artık kendi kuracagım hayata babamı ikna etmeye çalışmaktan bıktım.. artık ona baba demek bile istemiyorum bana bu zamanda sahip çıkmayacaksa ne zaman çıkacak..insallah hayırlısıyla daha büyük sorunlar yasamadan dügünü halledebiliriz

Bin insanın aslı insanlığından öncemi geliyor acaba? Hadi diyelim kürt biriyle evlensen ve mutlu olsan yada kendi memleketinizden biriyle evlensen ve dünyayı sana dar etse bu dahamı iyi?

Gercekten cok zor bir durum.Arada kalmissiniz.Bu dügünü bence bir an önce babaniz size daha fazla cektirmeden yapmalisiniz.belki tanidikca insanligini gördükce oda sevecektir.Insallah sonunuz hada hayirli olur.Cünkü benim bir arkadasimda babsina karsi cikti.Ayni sizin gibi 10 yillik beraberlikleri vardi.Üstelik o kürttüde.hemde ciddi ciddi asiri milliyeci kürtlerden.3 sene sonra kendisi ayrildi.
Insallah sizin sonunuz cok güzel olur ve bir ömür boyu mutlu olursunuz canim.Evliligin bunalrla ilgisi yok.Cok farkli bir sey.

Bin insanın aslı insanlığından öncemi geliyor acaba? Hadi diyelim kürt biriyle evlensen ve mutlu olsan yada kendi memleketinizden biriyle evlensen ve dünyayı sana dar etse bu dahamı iyi?

evet zaten bende böyle düşünüyorum fakat babama bunu anlatamıyorum malesef sanki tüm batılıların evliligi muhtesem gidiyor hersey bakış açısı işte ve suan malesef babamın bakış açısı hayatımı karartıyor

Gercekten cok zor bir durum.Arada kalmissiniz.Bu dügünü bence bir an önce babaniz size daha fazla cektirmeden yapmalisiniz.belki tanidikca insanligini gördükce oda sevecektir.Insallah sonunuz hada hayirli olur.Cünkü benim bir arkadasimda babsina karsi cikti.Ayni sizin gibi 10 yillik beraberlikleri vardi.Üstelik o kürttüde.hemde ciddi ciddi asiri milliyeci kürtlerden.3 sene sonra kendisi ayrildi.
Insallah sizin sonunuz cok güzel olur ve bir ömür boyu mutlu olursunuz canim.Evliligin bunalrla ilgisi yok.Cok farkli bir sey.

babamın nişanlımı tanımak için sans vermeyecegini çok iyi biliyorum çünkü kendisi kardesleriyle bile 30 yıldır küs bir adam çok kincidir. Hayatta başımıza ne gelecegi belirsiz tabi ama ne olursa olsun keşke babam arkamda dursaydı..iyi dilekleriniz için tesekkür edrim..

Back
X