Babama çok kırıldım...

bulutlarpembedir

30.06.2010 ∞
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2012
1.609
56
163
merhaba kızlar... şuan çok kötüyüm. 16 yaşındayım. çocuk değilim olaya yaşça baktığınızda size göre çocuğumdur belki ama yaşadıklarımdan büyüdüm ve büyümeye devam ediyorum. babam bu zamana kadr hiç vurmamıştır bize ya da ben doğduğumdan beri hep denize giderdi yılda en fazla 1 ay görmüşlüğüm olmuştur hani denize gitmeseydi belki vururdur bimiyorum. Ben belki baba sevgisi nedir onuda bilmemmm. hatta babam olmadığı zamanlar o kadr darlığa düşmüşüzdür ki 400 tl ile 2 ay ev geçindirdiğimizi hatırlıyorum. Ablam vardı benimm şuan üniverside hep kavga ederdik o şuan 19 yaşında eve geldiğinde gene kavga ederiz olsaydı keşke yanımda ona anlatırdım ablaaa çok başkaaaaa şuan üniversitede olduğu için ona bişey anlatmak istemedim kafasına takardı çünkü. babam bu sene denize çalışmaya gitmedi lokantada çalışıyor gececi. ben bilgisayardaydım babamla annem kapıda konusuyorlar ve sesleri geliyor. annem dediki bak şuradaki kız ezginin ilkokul arkadaşı ortasondan çıktı daha okumadı çalışıyor sürekli dedi. babamda ardından bizim kızlar okuyorda noluyor bana avukat memurmu çıkıcaklar dedi. bu söz beni o kdar yıktı ki. tamam yıllardır vurmadı ama bu söz sanki yılların vurmamışlığın acısını çıkarttı çok yıktı beni.. inanın sanki biri ölmüş gibi öyle hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. ya sen babasın bi baba kızının okumasını istemez mi ? ablam lise sonda staj parasıyla kendine giysi almadı istediklerini almadı hep eve harcadı evin borçlarını ödedi. biz öyle fazla markaya kaçan birileride değiliz. geçen ay ablam kendine ayakkabı almıstı 95 tl ile hemen laf yapıyor babam. annemde ardından dediki o kız sana ne 95 tller getirdi. ya hadi geçtim bunları. sen babasın o laf söylenir mi. kızız biz kız okumamız şart o kdar kırıldım ki babama o laftan sonra konuşmam... hanii dövseydi kırsaydı heryerimi o lafı bana söylemeseydi.

Canim haklisin ama insanlar bazen dusunmeden konusur, sonradan pisman olacsklari seyleri
soylerler. İstersen Babanla konus.Onun dediklerini duydugunu ve kirildigini söyle.
Baban yani o da istiyordur sizin okumanizi.

canim masallah 16 yasindasin üzüldügün sey belli,bugün gördük lise ögrencisinin acitigi konuyu..

sakin ha sakin ne olursa olsun okumaktan vazgecme...

insallah ihersey gönlünce olsun,babana diyebilirsen söyle ya da hic bu okumama ya da calisma durumunu dile

getirme,böyle böyle söylendikce babanin kulagi alisir..

annenle konusabilirsin ama bence babanizi siz tanirisiniz dilde söylenmis birseydir,cani birseye skilmistir..

ama bu konuyu cok dillendirmeyin akillara kazinmasin

Canim haklisin ama insanlar bazen dusunmeden konusur, sonradan pisman olacsklari seyleri
soylerler. İstersen Babanla konus.Onun dediklerini duydugunu ve kirildigini söyle.
Baban yani o da istiyordur sizin okumanizi.

düşünmeden konuşur canım ama ben onun kızıyım. başkasının kızı değilim ki bana o lafları söylüyor. hani Adam olsaydıda kendisi okusaydı. o okumamıs kendine bişey demiyor. biz okuyoruz laf söylüyor. kırıldığımı söylesem ne fark edicek ki gelip sarılacak. içinden geçenler dile dökülür zaten. laf ağızdan bi kere çıkıyor. okumasam ben şimdi ileride evlendiğimde o mu bana bakacak. kocamın elinemi bakıcam ben.. :14:

canim masallah 16 yasindasin üzüldügün sey belli,bugün gördük lise ögrencisinin acitigi konuyu..

sakin ha sakin ne olursa olsun okumaktan vazgecme...

insallah ihersey gönlünce olsun,babana diyebilirsen söyle ya da hic bu okumama ya da calisma durumunu dile

getirme,böyle böyle söylendikce babanin kulagi alisir..

annenle konusabilirsin ama bence babanizi siz tanirisiniz dilde söylenmis birseydir,cani birseye skilmistir..

ama bu konuyu cok dillendirmeyin akillara kazinmasin

kafasına takılacak bişey yok ki canım. Allah'a şükür borçlarımız yok. annemle konusuyorlardı öyle keyfi yerindeydi annem dedi işte şu kız ezginin ortaokul arkdsı okumadı. babamda ciddiyetle hemen o lafı söyledi

kafasına takılacak bişey yok ki canım. Allah'a şükür borçlarımız yok. annemle konusuyorlardı öyle keyfi yerindeydi annem dedi işte şu kız ezginin ortaokul arkdsı okumadı. babamda ciddiyetle hemen o lafı söyledi

üzülme canim ya bazen bizden büyükler böyle kirici olabiliyor...

Dövseydi emin ol daha kötü olurdun canım. Sen biraz alıngansın galiba :ssz: Tamam demese daha iyiydi elbette ama çokta abartılcak bişey olmadığını düşünüyorum. Yanlışsam affola :42:

düşünmeden konuşur canım ama ben onun kızıyım. başkasının kızı değilim ki bana o lafları söylüyor. hani Adam olsaydıda kendisi okusaydı. o okumamıs kendine bişey demiyor. biz okuyoruz laf söylüyor. kırıldığımı söylesem ne fark edicek ki gelip sarılacak. içinden geçenler dile dökülür zaten. laf ağızdan bi kere çıkıyor. okumasam ben şimdi ileride evlendiğimde o mu bana bakacak. kocamın elinemi bakıcam ben.. :14:

Canım seni anlıyorum, zaten okumayıda bırakma.
Ama o senin Baban okumamista olsa cahilde olsa ona saygini kaybetme.

Tek kırılacağın bu olsun.Sen de okuyup babanı yanılt o zaman.
Dövseydi daha az canım yanardı demişsin hiç öyle değil canım.Allah yaşatmasın.

Baban mantıksız konuşmuş. bu zamanda kız çocuklarının kendi ayakları üzerinde durması adına okumaları iyi bir meslek edinmeleri şart.
Ne ana babalar görüyorum okumak istemeyen çocuklarını döve döve nerdeyse zorla okutmaya çalışıyorlar.
Senin babana verebileceğin en güzel ders, okuluna asılmak ve güzel bir meslek edinip ilerde karşısına dimdik çıkmak olacak. Babanda ne olacak sanki avukat mı memur mu lafını tam tersine çevirecek. maşallah kızıma emeklerimizi boşa çıkarmadı, mesleğini aldı eline diyecek.

canım sakın dövseydi deme allah korusun. maddi sıkıntıaymışsınız. baban bi darlandığı vakit diyivermiştir çıkmıştır ağzından öyle bi laf . okumanızı istemseydi şimdiye çoktaan alırdı sizi okuldan. babanada tavır yapma gelip yüzüne dememişki para gelebileceği tek umudu siz olarak görmüştür. bu sözlerin seni hayata küstürmesin aksine kamçılasın derslerine bak yababileceğinin en iyisini yap, olabileceğinin en iyisi olmaya gayret et. baban ilerde gururla karışık pişmanlık duyacaktır. kim istemezki çocukları okusun güzel yerlere gelsin herkes ister dimi. babanında bi daraldığı an düşünmeden ağzından çıkmış sözlerdir sakın üzme kendini.

benimde başıma gelmişti oradan biliyorum ben master yaparken hem çalışıp hem okuyordum okula gittiğim içinde başka hastanlerde zamanıma uygun iş yoktu ama çalıştıım hastanede paramı bi veriyo bi vermiyodu. odenmesi gereken taksitler var babamında ozaman aldıı ücret tek başına taksitlere yeterli gelemeyince, bende, babamın anneme nurcimik okulu bıraksın arkadaşları üniversiteden sonra çalıştılar ne masterı dediini duydum. ama ne babama tavır yaptım ne hevesimi kırdım. okulum bitti 2 katı maaş aldığım bir yere geçtim şimdi iyiki devam etmişsin diyor. kimse evladının kötüüğünü istemez bir anlık düşünmeden söylenilmiş söz için yıpratma kendini bukadar

baban senı okuldan almaya kalkmamıs ,yada senı okuldan alıp calısacaksın bana para getıreceksın de dememıs

ee sorun ne o zaman guzelım ,gereksız yere basına dert arıyorsun !

babanın annene gosterdıgı kızı belkı de babası okuldan aldı,calıs bana para getır dedı

bılemeyız degıl mı ! o kızın acısından dusun derım o kızın yerınde de olabılırdın .

sbaban bırseye ofkelenmıstır yada,borc harc derken bunalmıs annene oylesıne soylenmıstır .

adam senı okuldan almaya kalkmamıs dert arama kendıne bence:34:

merhaba kızlar... şuan çok kötüyüm. 16 yaşındayım. çocuk değilim olaya yaşça baktığınızda size göre çocuğumdur belki ama yaşadıklarımdan büyüdüm ve büyümeye devam ediyorum. babam bu zamana kadr hiç vurmamıştır bize ya da ben doğduğumdan beri hep denize giderdi yılda en fazla 1 ay görmüşlüğüm olmuştur hani denize gitmeseydi belki vururdur bimiyorum. Ben belki baba sevgisi nedir onuda bilmemmm. hatta babam olmadığı zamanlar o kadr darlığa düşmüşüzdür ki 400 tl ile 2 ay ev geçindirdiğimizi hatırlıyorum. Ablam vardı benimm şuan üniverside hep kavga ederdik o şuan 19 yaşında eve geldiğinde gene kavga ederiz olsaydı keşke yanımda ona anlatırdım ablaaa çok başkaaaaa şuan üniversitede olduğu için ona bişey anlatmak istemedim kafasına takardı çünkü. babam bu sene denize çalışmaya gitmedi lokantada çalışıyor gececi. ben bilgisayardaydım babamla annem kapıda konusuyorlar ve sesleri geliyor. annem dediki bak şuradaki kız ezginin ilkokul arkadaşı ortasondan çıktı daha okumadı çalışıyor sürekli dedi. babamda ardından bizim kızlar okuyorda noluyor bana avukat memurmu çıkıcaklar dedi. bu söz beni o kdar yıktı ki. tamam yıllardır vurmadı ama bu söz sanki yılların vurmamışlığın acısını çıkarttı çok yıktı beni.. inanın sanki biri ölmüş gibi öyle hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. ya sen babasın bi baba kızının okumasını istemez mi ? ablam lise sonda staj parasıyla kendine giysi almadı istediklerini almadı hep eve harcadı evin borçlarını ödedi. biz öyle fazla markaya kaçan birileride değiliz. geçen ay ablam kendine ayakkabı almıstı 95 tl ile hemen laf yapıyor babam. annemde ardından dediki o kız sana ne 95 tller getirdi. ya hadi geçtim bunları. sen babasın o laf söylenir mi. kızız biz kız okumamız şart o kdar kırıldım ki babama o laftan sonra konuşmam... hanii dövseydi kırsaydı heryerimi o lafı bana söylemeseydi.

aaaman sende... bizim babamiz neler dedi neler ayni seyler! simdi ne oldu? heryerde benim kizlarim ogretmen ogullarim doktor su hekim diye gururlaniyor... adamin derdi basinda anlasilan.. sen meslegini al babani ozaman gorursun canim.. boyle seyler cogu kisilerin basina gelen seyler.. o dusunmeden dedigi birsikinti ani...babalarimizda annelerimizde birtane:) biz nasil sinirleniyor, uzuluyorsak sanmaki onlarda sinirlenemez yada uzulemezler diye.... bunalimada giriyorlar herkez gibi...

sende ilk okul arkadasini ornek al kendine.. babanda seni ortaokuldan alip calisdira bilirdi degilmi? babamizda aynen bize ornek gozterirdi( iste okuyun bak sunun kizi gibi okuldanda sizleri ala bilirdim, degilmi derdi.)bu yuzden babanin kiymetini bil! o der eder, ama sizlere kiymamis bak okutuyor... birde surat azip adamin bence moreli hic bozma! akili bir kiz olup ona destek ver, morel ver.

Son düzenleyen: Moderatör:
baban okuyupta iş bulamayan veya okuyupta bilerek çalışmayan insanları duyduğu için öyle demiştir.
senınle bir aLAkası yokki.
bence bu yüzden darılma adamın derdi evine ekmek getirmek geçinmek zor.
bir evlen anne ol o zaman anlarsın ne demek istediğini şimdi ne desen boş.

Burada yapman gereken oturup ağlamak değil okuyup uyandırmak. Senin yerinde olsam 2-3 senemi feda eder oturup adam akıllı çalışır cok iyi bölümleri kazandırdım sonrada karşısına gecer baba bak gördün mü derdim.ama takılma boyle seyler üzüntü değil sadece hırs yaratsın icinde.babamda eskiden bizim bu cocuklar okuyamaz bisey olmaz diyordu.simdi çalışıyorum.dugunumu yaparken elini cebine bile sokturmadim herseyimi kendim yaptım. Üniversite okurken lafları bana cok dokunurdu babamin ne cok konuştun sus artık falan derdi cok kırılıp ağladım. Evlendim simdi diyorum ki ne olursa olsun babam benim fedakar babam yine her zaman arkamda olduğunu biliyorum.bu yaslarda biraz fazla alıngan oluyorsun anlıyorum ama sen çalış bosver hayatını kur buna en cok sevinen yine ailen oluyor çünkü. Onlara yardımda bulunacağın icin değil kendi hayatını kurtardığın icin..

Back
X