babamda aldattıysa..

pnr241

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2012
120
0
0
İzmir
merhaba arkadaşalr moralim çok bozuk..hemen konuya gireyim..bugünkü sorunum babam.Babam bizle ilgilenir,ihtiyaçlarımızı karşılar,okutur.Bunda sıkıntı yok ama sevgi olarak hiç bir zaman ne anneme ne bana sevgi vermedi.Annemi zamanında babannemler yüzünden çok dövdü,üzdü.Arkadaş çevresi desen hep alkol alan iş adamlar gece geç geliyordu eve bi kaç kez bizim yazlıkta dansöz oynatıyorlar diye duymuştuk..Dün babamın arkadaşının karısı geldi bize ağlayarak.Kocası aldatmış 2 yıldır,görüştüğü kadın varmış.Senin kocan beni seviyor demiş,çekil aramızdan demiş.Kadının haline o kadar acıdım ki.Üç tane kızı vardı..Babam o adamdan hiç ayrılmıyor,gece gündüz onunla.Ve telefonuna sürekli mesjlar geliyor..Bizde dedik ki annemle bu işin içinde babamda vardır.Ben dün demediğimi bırakmadım babama..O da ben bişey yapmadım falan filan dedi.Canım o kadar sıkıldı ki.Zaten kendi sorunlarım ar.Artı beni de erkek arkadaşım çok üzdü,ağlattı,aldatmaya benzer bir olay yaşattı..Ve ben onu hala seviyorum Ağlıyorum.Şimdi babamda böyle yaptı ya hiç bir erkeğe güvenim kalmadı.Ben hissediyordum zaten.Kızlar aldatmayan evine düşkün erkek var mıdır ya..Benim iyice umudum tükendi ben babam giibi bir adamla evlenmek istemiyorum.Psikoloğum da dedi ki bana baban gibi bir adam seçmişsin,ve annenin rolünü oynuyorsun.Bu ilşkide anneni oynayarak anneni savunuyorsun demişti.Bilinç altı..Şimdi soruyorum kızlar..Benim etrafımda hiç evlenilecek adam yok.Artı dayım da karısını aldatıyor,amcamda babam gibi karısını dövüyor..Artık hiç ama hiç umudum yok..Tek başıma geçiricem hayatımı

Annenle babanın ilişkisini anne-baba ilişkisi olarak değil kadın-erkek ilişkisi olarak düşün.
Onlar da insan,hata yapabiliyorlar,duyguları ve istekleri var.
Evet babana ben de kızdım.Ne işi var adamların erkek erkeğe alemde...
Ama işte bilemiyorsun kimin ne derdi var.İlişkilerde hatalar ve eksiklikler olabiliyor.
Anne baba sözkonusu olunca olayın farklı yönlerini düşünmek zor.

Ayrıca psikolog doğru söylemiş.Örneğin dayak yiyen annelerin,kızlarının dayak yediği de görülmüştür.Veya alkolik babaların kızları alkolik adamlar bulabiliyorlar.Zinciri kırmak lazım.

olabilir olmayadabilir..
buna biz cevap veremeyiz...
hatta seninde bu konuya çok takılmamanda fayda var....
çünkü bu annenin bileceği iştir....
sen herşekilde babanın evladı olarak kalacaksın bunu hiçbişey değiştiremez...
ama varsa böyle bişey annen en doğru olanı yapar zaten...

Önce annenle babanın ilişkisinin seninde başına gelebileceğine inanma ve üzülmeyi bırak. Benimde annemle babam çok kavga ediyorlardı ve şuan ayrılar. Eğer zaten bi süreden sonra kavgalar ve şiddet artıyorsa o evlilik bitmeli ve en iyisi bu oluyor. Sende şuan annene destek ol ve üzülmeyi bırak.

SAol cnm anneme çok destek oluyorum zaten tatlım,sadece kendi başımada aynı şey gelecek diye korkuyorum çünkü bnm erkek arkadaşmda aynı babam gibiydi ayrıldık şimdi bir daha öyle insanlar çokmasın karşıma die dua ediyorum

inan kalbini temiz tutarsan karşına öyle güzel insanlar çıkarki.. sadece doğru insanı bulacağına inan ve umutsuzluğu bir kenara bırak. doğru insanı bulucaz umudu olmasaydı halimiz ne olurdu; mutsuz negatif agresif birer insan olur çıkardık. inş Allah gönlüne göre birini verir..

bence tam tersi hayatında bu kadar kötu ornek varken sen seçimini doğru yapmalısın. erkek arkadaşın seni üzdümü kırdı mı, aldattı mı bak sonunu görüyorsun yol ver gitsin. herkesten daha sağlam adımlar atabilirsin . çevrende bi suru kötu ornek oldu diye niye onların izinden gidesin. senin gözün açılmış bi kere niye insanlara haketmedikleri şansı veresin ki.... bak karşında yaşlılık halleri duruyor. bence her ne kadar olumsuzda olsa bu tecrubeler sana ders olsun canım

inşallah cnm..bnm umudum olsa buraya başlık açarmıydım o kadar mutstz umutsuz biri haline geldim ki..

saol cnmm..güzel yorumun için..evet ders olması lazım aslında

tabikide bunları ders olarak alıp dikkatli davranmalısın ama bunlar oldu diyede mutsuz umutsuz olup karşındakinede ön yargılı davranıp kimseyi üzemezsin veya herkes aynı diye bir kaide yok. benimde başımdan böyle şeyler geçti ama Allaha şükür karşıma çok iyi insanlar çıktı babam gibi değillerdi ve erkek arkadaşımdan ayrılsam bile şöyle böyleydi kötüydü demedim iyi seçimler yaptım.

haklısın cnm..ama işte napayım insan babasından bile böyle şeyler duyunca hissedince kime güvenicem diyor,babamda yaptıysa bunu bundan sonra hangi erkeğe güvenicem dedim..

etrafındaki örnekler kötüymüş..ama gerçekten düzgün insanlar var..Allah korkusu olan,düzgün yaşayan,dürüst olan insanlar var,merak etme Allah inşallah karşına çıkarır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…