O kadar iyi anlıyorum ki benim babam da içiyor, annem rahmetli benim, hergün küfür kıyamet bir evde büyüdüm bunun kolay kolay geçmeyeceğini düşünüyorsun haklısın geçmiyor ne yazık ki eşim biraz bağırsa sanki çocukluğuma gidiyorum saçma sapan sebeplerden boşanmak istediğim oldu çünkü dolmuşum artık küfür dayak yetmiş en ufak bağırma kötü söz bile depresyona sokuyordu. Başkalarının ay ne var bunda dediği konuları takan özgüveni düşük bir insan oldum, iyi bir üniversite mezunuyum eşim bana şaşırıyor kendine güven biraz diyor çok destek oldu Allah razı olsun ama işte hep düzelir diye bekledim üvey annem de babamla sıkıntı yaşayınca bize yaşattı, yeri geldi ona şikayet etti ben dayak yedim. Kaçarak evlenip üniversiteyi evliyken bitirdim herkesin sorduğu soru beni çok üzdü. Acelen mi vardı? Kimseye de hesap vermek zorunda değildim ama herkes ister düzgün bir şekilde nişanıyla düğünüyle evlenmek ne bilim eşyalarının olması, ben beş parasız geldim ama eşim herşeye yetişmeye çalıştı hep mahcup oldum, kardeşlerime bile destek oldu okurken ama konularımda okursanız görürsünüz onlar babamla beraber boşanmamızı istediler. Benim yuvam yıkılıyordu yani alkolik, nankör ağzı bozuk bir insandan birşey bekleyen babalığı geçtim bir nasılsınız iyi misiniz bekleyen ben ancak gerizekalı gibi bekledim. Bugüne kadar babamdır kardeşimdir dedim, ölüm var dedim bu dünya geçici dedim ama geçen gün oğlumu hastaneye götürdük ciddi birşey yoktu ama babam ve kardeşlerim aramadılar bugün ben arayıp söyledim biliyorum kardeşlerim de aramayacaklar, ben tek başıma çocuk büyütüyorum, çok şükür sağlıklıyım ama insan bekliyor iyi misin sorusunu. Kusura bakma ben de doluyum, Allah yuvanda mesut mutlu etsin, gün gelir sana muhtaç olursa babamdır diyeceksin biliyorum çünkü insan olan üzülüyor. Bunlar da imtihan ve geçecek biliyorum ama hep destek olan aileler gördükçe başım yere eğildi. Gene de biliyorum ki Allah bizimle, o hiçbir kulunu yalnız bırakmaz. Uzak durmaya çalış elinden gelirse. İnsanın yakınları da kötü olabiliyor, ben Hz. Yusuf'u hatırlıyorum kardeşleri kuyuya attı da gene sabretti. Sabır diyorum Allah elbette gönlümüze göre verecek.