Babamı nasıl ikna edeceğim bu kadar anlayışsızlık olurmu ya:((

fatma1686

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
47
0
0
Bursa
Kızlar sözlencem kısmetse ama babamın inadı beni çok üzüyor.çok inatçı,dediğim dedik bir insan kimse ikna edemiyor.babam bu yaşıma kadar zorla kapattı beni,kimse yadırgamasın lütfen bende biliyorum zorla kapandıktan sonra bi anlamı olmadığının başörtüsü,herkesede saygım var, babam kapanmassan hakkımı haram ederim diyen bir insan ,bende sırf baba hatrı diye kapatım,ama şimdi sanki sadece kendi evlencekmiş gibi bana sormadan kınamın dini sohbetli,düğünümdede kapalı olmamı istiyor,beni erkek tarafını ,eşim olacak kişiyi hiç dinlemiyor açık olursa bende annenide,kardeşleride yollamam diyor,her genç kızın hayalidir düğünü gelinliğini ve ben öyle istemiyorum,nasıl ikna etcez babamı:(((

Son düzenleme:
Eşin ailesi kapalı mı ? Açık ise baban bu kadar tutuculuğa nasıl kabul etti anlamadım.
Kendisinin verirken olacakları görmesi lazımdı. Zorla kapanmak olmadığını anlaması lazım, düzgünce otur konuş derim.

Seninle aynı seyleri yasayan bir tanıdıgım vardı. Daha ilkokul da dayısının baskıları üzerine kapanmıs, baba birsey demeyince! 34 yasında evli koca kadın, ve baskıyla kapandıgı icin actı basını, acınca babası da evlatlıktan reddetti. Kim bilir kac ay oldu babası asla konusmuyor, üzüntüden eridi, bitti resmen ama adam nuh diyor peygamber demiyor..

İnsanlar kendi hayatlarını yasamak isterler, baskasının onlar icin uygun gördügü hayatı degil!
İsiniz gercekten zor, babanızın istedigini yapsanız mutsuz olacaksınız yapmasanız yine mutsuz! :ssz:

eşin ailesi kapalı mı ? Açık ise baban bu kadar tutuculuğa nasıl kabul etti anlamadım.
Kendisinin verirken olacakları görmesi lazımdı. Zorla kapanmak olmadığını anlaması lazım, düzgünce otur konuş derim.

konuşmaya çalışınca beni dövmeye bile kalkıyor ve hiç vermez bu sefer eşim olacak kişiye valizimide alıp çıkmak istemiyorum

eşin ailesi kapalı mı ? Açık ise baban bu kadar tutuculuğa nasıl kabul etti anlamadım.

eşimin ailesi kapalı ama bana bişey demiyorlar sen bilirsin diyolar

Ben kapalıyım ama sinir oluyorum böyle baskıyla milletin başını örtmeye çalışanlara.En azından birisine kapan derken o ne anlama geliyor onu açıkla bari.
Ne için kapandığını bilmeden insan kapanırsa hiç birşey ifade etmez.Hatta istemediği için kapanmanın kötü birşey olduğunu bile düşünebilir.
Allah yardımcın olsun.

Cok zor bir durum ama sole yapsan babanin istedigi gibi yap pesindende sadece genclerin katilcagi bi eglence yap babanin haberide olmasin bi zahmet cunku inan kendi istedigini yapsan bile babanin mutsuz ve asık suratı zaten o eglenceden bi zevk almani engellicek bizim bi tanidigimiz öle yapmisti ki orda sirf kadinlar vardi ustelik haremlik selamlik sabahdan yapti duasini sonra yaslisi isi gucu olani gitti kaldi gencler basbasa sonra gelsin halay gitsin kolbasti :52::52:

seninle aynı seyleri yasayan bir tanıdıgım vardı. Daha ilkokul da dayısının baskıları üzerine kapanmıs, baba birsey demeyince! 34 yasında evli koca kadın, ve baskıyla kapandıgı icin actı basını, acınca babası da evlatlıktan reddetti. Kim bilir kac ay oldu babası asla konusmuyor, üzüntüden eridi, bitti resmen ama adam nuh diyor peygamber demiyor..

Insanlar kendi hayatlarını yasamak isterler, baskasının onlar icin uygun gördügü hayatı degil!
Isiniz gercekten zor, babanızın istedigini yapsanız mutsuz olacaksınız yapmasanız yine mutsuz! :ssz:

benim sonumda öyle olcak maalesef açılırsan seni red ederim evine gelmem nede sen gel diyor nede anneni yollarım diyor ama yapcak bişey yok küçüklüğümden beri 26 yaşında oldum hala onun istediği gibi yaşıyorum herkesin aklı mantığı saygı duymasını gerek bende çok üzülüyorum ama rabbim bu sıkıntıyı alır inş veya beni ferahlatır

cok zor bir durum ama sole yapsan babanin istedigi gibi yap pesindende sadece genclerin katilcagi bi eglence yap babanin haberide olmasin bi zahmet cunku inan kendi istedigini yapsan bile babanin mutsuz ve asık suratı zaten o eglenceden bi zevk almani engellicek bizim bi tanidigimiz öle yapmisti ki orda sirf kadinlar vardi ustelik haremlik selamlik sabahdan yapti duasini sonra yaslisi isi gucu olani gitti kaldi gencler basbasa sonra gelsin halay gitsin kolbasti :52::52:

evet mantıklı ama benimde eşim olacak kişininde maddi durumumuzda pek yok ikisini bir yapmam zor olcak

ben kapalıyım ama sinir oluyorum böyle baskıyla milletin başını örtmeye çalışanlara.en azından birisine kapan derken o ne anlama geliyor onu açıkla bari.
Ne için kapandığını bilmeden insan kapanırsa hiç birşey ifade etmez.hatta istemediği için kapanmanın kötü birşey olduğunu bile düşünebilir.
Allah yardımcın olsun.
kesinlikle dediğim gibi herkese saygım var ama ben 9 yaşından beri zorla kapandığım için istemiyorum evlenir evlenmez açılcam baskıyla olduğu için soğudum

benim annem şu an 60 yaşında kapalı kendimi bildim bileli 5 vakit namaz kılar babamda 5 vakit namaz kılar ibadetler bizde çok özeldir içinden geliyorsa yaparsın. böyle bir aileyiz. annem evlenmeden önce de kapalıymış ama 70 li yılların başında evlenmiş gelinken başı açıkmış. gelinlik kadar masum bişeye böyle çirkinlikler eklemek çok eee nasıl diyim kelime de bulamadım. allah babanın kalbini yumuşatsın inş. ailende babanı ikna edecek birileri vardır mutlaka onları denesen.
yazmadan geçemedim. zorla başlarını örten bayanlara allah sabır versin ne diyim.

benim annem şu an 60 yaşında kapalı kendimi bildim bileli 5 vakit namaz kılar babamda 5 vakit namaz kılar ibadetler bizde çok özeldir içinden geliyorsa yaparsın. Böyle bir aileyiz. Annem evlenmeden önce de kapalıymış ama 70 li yılların başında evlenmiş gelinken başı açıkmış. Gelinlik kadar masum bişeye böyle çirkinlikler eklemek çok eee nasıl diyim kelime de bulamadım. Allah babanın kalbini yumuşatsın inş. Ailende babanı ikna edecek birileri vardır mutlaka onları denesen.
Yazmadan geçemedim. Zorla başlarını örten bayanlara allah sabır versin ne diyim.

amin ya okadar soğudum ki babamın bu konu yüzünden bana baskı yapmasından içimde ona karşı en ufak bir sevgi yok sadece saygı var babam olduğu için çok katı kuralcı dediğim dedik dedikelrini şiddetle bile yaptırmaya çalışıyor 5 vakit namaz kılar camide hergün kuran okur camide ama ailesinide kırar hergün ben zaten dinimin gereğini biliyorum alimden geldğince yapmaya çalışıyor ,inanın yok herkes senin yerinde olsak çokdan almış bohçamı gitmiştim diyor allah sana annene sabır versin diyor zehir etti çoçukluğumu gençliğimi

Hayırlısı olsun inşallah, zorla ve diretmeyle olan şeyler her zaman kişiyi üzer.
Yani burada en çok üzülen sen oluyorsun.

Tek başına babanla konuşman sonuç vermeyebilir, büyükler vasıtasıyla bu durumu çözebilirsiniz ancak.
Sende orta yolu bulmak zorundasın, yani ne tam anlamıyla onun dediği olacak, ne tam anlamıyla senin dediğin.
İnşallah herşeyin istediğin gibi olur, şimdiden mutluluklar dilerim...

Zorla kapatmak diye bir eylem hiç duymadım...
Üstelik ben cemaatlere, dini sohbetlere, tarikatlara falan da çok çok uzak bir insanım... Garip, buna rağmen babanızdan fazla şey biliyorum... Alınmayın...
Mesela ben hadislerle "Kadınlar arasında düğünün def ile ve eğlence ile yapılabileceğini" biliyorum. Bunu da mı bilmiyor babanız...
Araştırın lütfen ve kendisini "dini olarak" aydınlatın...
Kınanız bayanlar içinde olacak bildiğim kadarı ile... Kınanızı da dini kalıplara uydurup eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Babanız dinine karşı gelecek değil ya!
Kırmamak istiyorsanız, Nikahtan sonra dini bir sohbet yapılabilir. Babanızın da gönlü olur.
Ancak erkek tarafı da düğün istiyorsa, tüm bunların ertesinde belirlenen bir günde de onların tanıdıkları ile eğlenceli bir düğün yapardım sanırım.

Böylece kınam islami kriterlerde olur, eğlenirim... Nikahtan sonra dini bir sohbet olur.. dinlerim... Babamın hepsi için gönlü olmuş olur, rahat ederim. Ailem bu ikisine katılmış olur, içimde bir şey kalmaz. Sonrasında, belki hemen ertesi gün bir de düğün yapılır erkek tarafı ile, mutlu mesud eğlenmiş olurum... İlla babamın gönlünü yapmak istiyorsam tabi...

Yine de siz bilirsiniz...
Selamlar,

benim sonumda öyle olcak maalesef açılırsan seni red ederim evine gelmem nede sen gel diyor nede anneni yollarım diyor ama yapcak bişey yok küçüklüğümden beri 26 yaşında oldum hala onun istediği gibi yaşıyorum herkesin aklı mantığı saygı duymasını gerek bende çok üzülüyorum ama rabbim bu sıkıntıyı alır inş veya beni ferahlatır

Baban kaba kuvvetle, evlatlıktan reddetme tehditleriyle bu güne kadar getirmis seni.
Eminim evlenince de aynı baskı devam edecek. Eli, kolu, gözü hep üzerinde olacak. O bahsettigim arkadasın esi de sacını acmasına birsey demedi, ama düsün babası karıstı, üzerine yürüdü, yapamazsın! dedi, yapınca da evlatlıktan sildi iste, iyi mi oldu? Herkesin günahı, sevabı kendine, simdi böyle zorlayarak sana sevap mı kazandırdı? Sanırım zamanında sizde cok alttan almıssınız, herseye peki baba demissiniz, yine aynı mantıkla kolayca sizi ikna edebilecegini düsünüyor, büyük bir ihtimalle de öyle olacak.
Hic bilmiyor mu zorla yaptırmanın sevabı olmadıgını? Cocugu dahil herkesin düsüncelerine saygı göstermesi gerekir, anlayıslı olması gerekir. Dinimizde zorlamanın, baskının yeri yoktur bilmiyor mu?

kesinlikle dediğim gibi herkese saygım var ama ben 9 yaşından beri zorla kapandığım için istemiyorum evlenir evlenmez açılcam baskıyla olduğu için soğudum

Pekı esım acılmamı ıstıyor dıyerek acılsan o zaman bırsey dermı ?
Sonucta evlı bı kadın oluyorsun yanı

Back
X