Babamı nasıl ikna edeceğim bu kadar anlayışsızlık olurmu ya:((

belki baban sadece gözünü korkutmak icin gelmem, silerim seni, annenle kardeslerini göstermem diyordur? Ben hala ileri gitmez, ciddi degildir diye ümit ediyorum ama babanı sen bilirsin tabii bir secim yapmak zorundasın, ya babanın istedigini kabul edip mutlu olmaya calısacaksın ya da kendi istegin dogrultusunda bir dügün yapıp mutlu olacaksın.. :50:

yok gelmez biliyorum bu baskı yüzünden kötü birşey ama evden kaçtım bir akrabamın yanına gittim bir kere bile aramadı sormadı açmısın toksun diye inattır kendi istediğim gibi yapcam ama artık içimde buruk olcak dedikodulaı insan ların yüzünden okucam düğünde sülalede çoğu dedikoducu zaten

eğer annen ve kardeşlerini de göstermicekse,annen de hayatında bir kere babana karşı gelsin de senin tarafında olsun lütfen..
Ben kızımın düğününe gidicem desin bi zahmet..

annem babamdan izin almadan kapıya çıkamaz çok korkuyor babamdan babam onu hergün döver öle bişey yaparsa çok ezdirmiş kendini çok

baban boyle yaparak dinimizi uyguladıgını mı dusunuyo acaba? insanlara baskı yapmalar, dovmeler falan. istedigi kadar camiye gitsin, kuran okusun...

annem babamdan izin almadan kapıya çıkamaz çok korkuyor babamdan babam onu hergün döver öle bişey yaparsa çok ezdirmiş kendini çok

fatmacım,belki bu yazacaklarım seni üzecek ama; ;annen yıllarca hem kendi ezilmiş,hem de siz masumları ezdirmiş,o yüzden artık evlenip kendi hayatını kuruyosun, bu saatten sonra herkes kendinden sorumlu..demem o ki inşallah sen de ilerde anne olacaksın,o zaman annenin ,herkese karşı sizin yanınızda olması gerektiğini,kol kanat germesi gerektiğini daha çok anlayacaksın..
kadın güçlüdür,annen şimdiye kadar ses çıkarmadığı için babana,o da istediğini yapmış,baskı kurmuş..keşke zamanında ses çıkarabilseymiş...
bana göre eğer annen de babana karşı çıkmayığp gelmeyecekse,kendi kaybeder ,evladının en güzel gününü göremediği için..o çeksin vicdan azabı,sen değil...
boynun da bükük olmasın hiç b,i zaman,sen sen ol,kend,ini kimseye ezdirme,eşine de başkasına da..
inşallah çok mutlu güzel günlerin olur..

9 yaşında baba baskısıyla kapanmak ne demek ,ne kadar üzücü,ne kadar acı...
Okula gidebildiniz mi bari?anneniz de baskı altında sanırım,o da sizi koruyamadı,hatta şimdi de koruyamadığı gibi,babanızın sizi görüştürmemesini de kabul ediyor. Annenize en az babnız kadar sinirlendim..o minicik yavruyu koruması gereken anneler baskı ve belki şiddete boyun eğip,ezdiriyolar çocukları..çok yazık çokkk..
Konu dışı olacak belki ama işte tam da bunalr yüzünden kadının güçlü olması lazım,eli ekmek tutuyo olabilmesi lazım...
Neyse sizi tebrik ederim ki bu kadar şeye rağmen,düzgün bir eş bulmuşsunuz kendinize..baskı yapmayan..
şimdi siz evlenince başınızı açmak istiyosunuz anladıüğım kadarıyla,sanırım eşiniz de saygı duyuyo...zaten düğünden sonra babanız bu durumu kabule tmicene göre,bence en baştan tavrınızı belli edin,en azından düğününüz içnize sinsin...
Anneniz de eğer size bu zamana kadar vermediği desteği vermeye kara verir de ,babanıza karşı çıkarsa ne ala..yoksa bence sizin zor gününüzde yanınızda olmayan mutlu gününüzde d eolmasın...

şükür üniversiteyi bitirdim kendi çabalarımla ona rağmen.evet eşimde üniversite mezunu çok anlaışlı .evet başımıda açacağım .hiçbir zaman sözünü geçiremedi asla küçümsemek için demiyorum ne ilkokul mezunları var ben yanlarında utanıyorum kendini hiç gelitrmemiş annem yol yordam bilmiyor babamdan ödü kopuyor .haklısınızda işte

9 yaşında baba baskısıyla kapanmak ne demek ,ne kadar üzücü,ne kadar acı...
Okula gidebildiniz mi bari?anneniz de baskı altında sanırım,o da sizi koruyamadı,hatta şimdi de koruyamadığı gibi,babanızın sizi görüştürmemesini de kabul ediyor. Annenize en az babnız kadar sinirlendim..o minicik yavruyu koruması gereken anneler baskı ve belki şiddete boyun eğip,ezdiriyolar çocukları..çok yazık çokkk..
Konu dışı olacak belki ama işte tam da bunalr yüzünden kadının güçlü olması lazım,eli ekmek tutuyo olabilmesi lazım...
Neyse sizi tebrik ederim ki bu kadar şeye rağmen,düzgün bir eş bulmuşsunuz kendinize..baskı yapmayan..
şimdi siz evlenince başınızı açmak istiyosunuz anladıüğım kadarıyla,sanırım eşiniz de saygı duyuyo...zaten düğünden sonra babanız bu durumu kabule tmicene göre,bence en baştan tavrınızı belli edin,en azından düğününüz içnize sinsin...
Anneniz de eğer size bu zamana kadar vermediği desteği vermeye kara verir de ,babanıza karşı çıkarsa ne ala..yoksa bence sizin zor gününüzde yanınızda olmayan mutlu gününüzde d eolmasın...
şükür üniversiteyi bitirdim kendi çabalarımla ona rağmen.evet eşimde üniversite mezunu çok anlaışlı .evet başımıda açacağım .hiçbir zaman sözünü geçiremedi asla küçümsemek için demiyorum ne ilkokul mezunları var ben yanlarında utanıyorum kendini hiç gelitrmemiş annem yol yordam bilmiyor babamdan ödü kopuyor .haklısınızda işte

fatmacım,belki bu yazacaklarım seni üzecek ama; ;annen yıllarca hem kendi ezilmiş,hem de siz masumları ezdirmiş,o yüzden artık evlenip kendi hayatını kuruyosun, bu saatten sonra herkes kendinden sorumlu..demem o ki inşallah sen de ilerde anne olacaksın,o zaman annenin ,herkese karşı sizin yanınızda olması gerektiğini,kol kanat germesi gerektiğini daha çok anlayacaksın..
Kadın güçlüdür,annen şimdiye kadar ses çıkarmadığı için babana,o da istediğini yapmış,baskı kurmuş..keşke zamanında ses çıkarabilseymiş...
Bana göre eğer annen de babana karşı çıkmayığp gelmeyecekse,kendi kaybeder ,evladının en güzel gününü göremediği için..o çeksin vicdan azabı,sen değil...
Boynun da bükük olmasın hiç b,i zaman,sen sen ol,kend,ini kimseye ezdirme,eşine de başkasına da..
Inşallah çok mutlu güzel günlerin olur..
ağlatmayın beniiiiiiiiii evet noktasına kadar katılıruz size

baban boyle yaparak dinimizi uyguladıgını mı dusunuyo acaba? Insanlara baskı yapmalar, dovmeler falan. Istedigi kadar camiye gitsin, kuran okusun...

aynen çok acı birşey ama allah uzun ömür versin cenazesine bile gitmek istemiyrum ve utanıyorum kendimden böyle dediği m için dedirttiği için

[ı]anneni seninle görüstürmeme hakkına nerden sahip oluyor babanız :47::47::47: Sinir oluyorum böyle insanlara.

Yanlış anlamayın ama babanız "kör cahil" lerden.

Umarım evlendikten sonra mutlu olursunuz ve eşiniz ve ailesi bu babanızdan kaynaklı sorunları ileride ısıtıp önünüze koymazlar
[/ı]

kör cahil az kalır.inş çok sağolun .tek korkum zaten o şuan öle durmuyolar ama insanoğlu ççiğ süt emiiştir zaten baba evinde hep mutsuzdum koca evindede öle olursa artık çıldırırım heralde babam dinin gereği bu diyor iikid eebir

[ı]benim eniştem hoca, kızını 3 sene önce evlendirdi.
Kına gecesi de oldu kuzenimin, okuması da, düğünü de...
Erkek tarafı düğün istedi, eniştem de okuma olsun istedi.
önce sabah erkenden kalkıldı, kuaförüne vs. Gitti (bu arada açık bir gelindi, artık kocasının himayesinde olacağı için, kocası ona o özgürlüğü verdi)
öğle vaktinden sonra okuma oldu, yemekli oldu okuması.
Akşam da düğün yapıldı.

Hem herkesin gönlü oldu, hem de kuzenimin içinde birşey kalmamış oldu... :34:
Kınasını da düğününü de doya doya yaşadı... [/ı]

evet olabilir ama dediğim gibi ikimizde iki aileninde maddi durumu yok düğün eşyalarını zor alıyouz babam tek kuruş vermiyor bassın parayı mevlütlüye yapalım hiç sorun değil ayrıca derdi ya benim düğünde başımın kapalı olması ya kadının erkeğinin düğün salonlarının ayrı olması bunu istemiyor erkek tarafı bend eistemiyorum

Normalde kapalı olupta düğünde açılmak çok saçma...
Şahsen böyle şeyler gördüğümde çok yadırgarım eminim çoğu kişi içinde böyledir.

sinir oluyorum böyle insanlara, dindar diye geçinip, bunun altına sığınıp, kendi isteklerini zorla başkalarına uygulatmaları kusura bakmayın lütfen ama ne büyük bencillik ne büyük cahillik..
babanın zorla başını kapattırması , şiddet uygulaması ve yaptığı diğer baskılara diyecek laf bulamıyorum gerçekten allah akıl fikir en çok da vicdan versin inşallah.. babanla zaten şuanda da ilişkileriniz çok kötü varsın düğününe kınana hiçbirşeyine gelmesin ama sen hepsini istediğin gibi yap zaten onun istediği gibi yapsan da yine memnun edemezsin sen bu adamı .. en iyisi bu en güzel günlerin senin içinde bir ukte olarak kalmasın, herşey istediğin gibi olsun.. annen baban gelmezse de onların ayıbı olsun..

[ı]allahım sana kolaylıklar versin.

Yazdıklarını okudum tüylerim diken diken oldu gerçekten.

Baskıyla bir yere gelinemeyeceği ne kadar ortada halbuki.

Ayrıca sizi annenizi ve kardeslerinizi görememekle tehdit ederek diretmeler hoş değil.

Başkları için yaşamak ne kadar acı.:19:

Kadınlarımızın bunlara diretilmesi çok yanlış çok. :19:

Allah babanızı ıslah etsin, ona doğru yolu göstersin tez zamanda.
[/ı]

amin bu yaşadıklarımın binde biri insanlar acitasyyon yaptığımı sanmasın diye yazmıyorum veya yalan söylediğimi sanıp beni suçlamasınlar onları ikna etmek için de uğraşmyayım diye yazmıyorum allah beterinden korusun diyorun her zaman ama insanlar ibret alsın diye şunu diyebilirim üniversiteden eve geldiğimde düşünün 23 yaşında örtünmeyi kabul etmediğim için kemerle dövdüğünğü saçlarımı yolduğunu ve gece yarısı ayağımda terlik olmadan çıkıp sabaha kadar sokakta yattığımı biliyorum ve ben kız çocığum başıma herşey gelebilirdi kadın sığınma evini aradım almadıllar neler neler

Back
X