Babamın bedduası

Herkese iyi geceler. Annemle birlik anneanneme gitmiştik orda olan bir eşyam vardı 5 dakikalıgına almaya gittik ve döndük anneannemin eviyle bizim ev aynı mahallede bu arada.Eve geldik babam saydırmaya başladı anneme nerdesiniz de falan da filan ağır konuştu biraz da alkollüydü anneme bisürü küfür etti ve sıra bana gelmişti banada şerefsizsin sen dedi hiç sesimi çıkarmamıştım oysa. Bu sefer sinirlendim sen bana o kelimeyi diyemezsin dedim anneme o lafları etmeye utanmıyomusun dedim bu arada hayatında çalışmayan annem babamın tefeciye olan 30 bin liralık borcunu ödemek için işe girdi.O kadın senin boklarını kapatıyo hiç utanman yok mu senin dedim bende ağır konuştum üzerime geldi,üzerine gittim elimde yastık vardı üzerine attım dövmeye kalktı bende vurdum ve bana allah senin belanı versin dedi. Şimdi sizlere soruyorum ben bu bedduayı almayı hakediyormuyum bunda suçlu olan kim ağlamaktan gözlerim uyuştu

Ellerin dert görmesin. İyi yapmışsın. İçip içip karısına çocuklarına eziyet eden adama haddini bildireceksin o kadar da uzun böyle değil. Senin de elin armut toplamıyor sonuçta.

İçinde neler yaşıyor bilemeyiz.
Ama babası herhangi bir şiddet eğilimi yapmamışken sizin babaya şiddette bulunmanız ne kadar normal?
Belki böyle yaparak yarın kendisine gösterilecek şiddetinde ilk adımını atmış oldu.
Çocuklarını döven ebeveynler böyle düşünüyor mu acaba merak ettim. Küçükken çocuğu döven bana vurmaya kalkmadan ben ona vurdum yarın bir gün de ben çocuğumdan dayak yerim diye korkar mı acaba. Yoksa zalimin yaptığı yanına kar mı kalır?

Herkese iyi geceler. Annemle birlik anneanneme gitmiştik orda olan bir eşyam vardı 5 dakikalıgına almaya gittik ve döndük anneannemin eviyle bizim ev aynı mahallede bu arada.Eve geldik babam saydırmaya başladı anneme nerdesiniz de falan da filan ağır konuştu biraz da alkollüydü anneme bisürü küfür etti ve sıra bana gelmişti banada şerefsizsin sen dedi hiç sesimi çıkarmamıştım oysa. Bu sefer sinirlendim sen bana o kelimeyi diyemezsin dedim anneme o lafları etmeye utanmıyomusun dedim bu arada hayatında çalışmayan annem babamın tefeciye olan 30 bin liralık borcunu ödemek için işe girdi.O kadın senin boklarını kapatıyo hiç utanman yok mu senin dedim bende ağır konuştum üzerime geldi,üzerine gittim elimde yastık vardı üzerine attım dövmeye kalktı bende vurdum ve bana allah senin belanı versin dedi. Şimdi sizlere soruyorum ben bu bedduayı almayı hakediyormuyum bunda suçlu olan kim ağlamaktan gözlerim uyuştu
Normal şartlarda evet babaya el kalkmaz ama kimse kusura bakmasın cinsel organından sperm üretmekle baba olunmuyor. Ailesini düşünmeden zor duruma sokan, içip içip ailesine zulüm eden adam zaten baba değildir. Sen ananı korumuşsun kardeşim. Üzülme hiç. Ezdirme ne ananı ne kendini. Hangi duanın hangi bedduanın tutacağını sadece Allah bilir ama şöyle de bir soz vardır, itin duası kabul olsa gökten kemik yağar. İçin rahat olsun.

Yaşadım zaten annem tatafımdam. Hem de çok daha fazlasını

Sen de kadını ilk fırsatta biraz hırpala geçmişin bir intikamını al belki eşi ile birlikte gelip gidip terbiyesizlik yapmayi bırakır.

Ayıp demişsin diye söylüyorum. Ayıbı da annen öğretti sana şimdi annen böylesine bir kadınken nasıl güveneceksin onun öğrettiğine bilmedim.

Neyse ben duygusal veya fiziksel şiddete başvuran bir insanin çocuklari yetişkin olduğunda bunun karşılığını görmeye başlamasını garip bulmuyorum. Garip bulduğum anne baba çocuğuna hep iyi sevecen ve verici olur. Ama çocuk büyüdükçe kendi ayaklarının üstüne kalkamaz anneyi babayı yaşlılığında emekliliğinde sömürür. Onlarla işi bitince de bırakır gider. Yaşlı insanlar heder olur. İşte bu en kötüsü işte. Benim pis teyzem öyle. Zaten böyle insanlar gençliğinde şiddete de pek meyilli olurlar.

Sen de kadını ilk fırsatta biraz hırpala geçmişin bir intikamını al belki eşi ile birlikte gelip gidip terbiyesizlik yapmayi bırakır.

Ayıp demişsin diye söylüyorum. Ayıbı da annen öğretti sana şimdi annen böylesine bir kadınken nasıl güveneceksin onun öğrettiğine bilmedim.

Neyse ben duygusal veya fiziksel şiddete başvuran bir insanin çocuklari yetişkin olduğunda bunun karşılığını görmeye başlamasını garip bulmuyorum. Garip bulduğum anne baba çocuğuna hep iyi sevecen ve verici olur. Ama çocuk büyüdükçe kendi ayaklarının üstüne kalkamaz anneyi babayı yaşlılığında emekliliğinde sömürür. Onlarla işi bitince de bırakır gider. Yaşlı insanlar heder olur. İşte bu en kötüsü işte. Benim pis teyzem öyle. Zaten böyle insanlar gençliğinde şiddete de pek meyilli olurlar.
Babam öğretmişse ayıbı??
Ben hırpalamak istesem yapardım ama bana göre şeyler değil. Yok sayıyor o yetiyor. Üzülür mü sevinir mi bilemem ama bu kadarı yeterli bence

Çocuklarını döven ebeveynler böyle düşünüyor mu acaba merak ettim. Küçükken çocuğu döven bana vurmaya kalkmadan ben ona vurdum yarın bir gün de ben çocuğumdan dayak yerim diye korkar mı acaba. Yoksa zalimin yaptığı yanına kar mı kalır?

Bilemiyorum ama elbette yanlarına kar olduğu kişilerde vardır.
Ben aslında "Belki böyle yaparak yarın kendisine gösterilecek şiddetinde ilk adımını atmış oldu." bunu derken, konu sahibinin çocuklarından göreceği şiddetten değil, babasından şiddet görebileceği anlamında yazmıştım.
Sanırım orada bir yanlış anlaşılma olmuş.

O babalığını yapmış mı da sen evlatlığını yapacaksın. Kavga olması hoş değil aile içinde ama olmuş artık üzülme ve kendini de sakın suçlama canım.

affına sığınarak söylüyorum İTİN DUASI KABUL OLMAZ. Allah işini bilmiyor da ay bu kulum beddua etti evladına şunu yapayım mı diyecek. Beddua Allaha şirk koşmaktır. Üstünde bile durma babanın yaptığı çok ayıp

calısmıyorsa ıse gır,kursa gıt, eve cok az gel yatmadan yatmaya alkol problemı varsa hersey olur

Al benden de o kadar.
Evlenince kıymete bindim :)
Ona dair pek iyi anılarım yok zihnimde.
Seviyor muyum ? Eh evet.
Ama annem kadar değil
Aynen çok ölsün diye dua etmişimdir şimdi ölse üzülürmüyüm bilmiyorum hiç kavga falan etmiyoruz kıyetli olduğumdan artık kötü birşey hissetmiyorum :110:
Ama 35 yaşında kadın oldum hala küçukken saçma bir anı aklıma gelir babamla ilgili belki takılınmayacak bir anı ama nasıl etkilendiysem hala aklıma gelir :KK51:

Back
X