Babamin bitmez tükenmez istekleri..

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.375
5.394
723
Merhaba arkadaslar,BDV de surekli baskalarinin derdini okuyan bn,su an biseyi acayip dert ettim :KK43:
Ben aileme 5saat uzaklikta bir sehirde yasiyorum,burdan girmemin nedeni cok sık gorusmuyoruz,telefonlar haric babamin bnm hakkimdaki konusmalarini duymuyorum sık,neyse..
Demin de annemle konustuk,annem babamin bnle ilgili taleplerini artik cok sık dile getirmeye başladigini soyledi...
Baba evinde liseye kadar okudum
ardindan evlendim (evlenmeseydim de okutacagini sanmiyorum ki bu yuzden esimle evlendim o yaşta,17yasinda evlendim,26yasindayim suan) esim okuttu beni,gecen yil universite bitti ve 1yil oldu calismaya baslayali..(ogretmenim)
Ben calismaya baslayinca ev aldik,kredi veriyoruz,onun disinda cocugumuz olsun diye bir suru tedaviler olduk,1araba parasi paramiz gitmistir,Elhamdülillah sonunda oldu,14haftalik hamileyim ancak dedigim gibi borç icindeyiz,dusununki bunca yil beklenen bebegime hayal ettiklerimi alamayabilirim de..
Asıl konuya gelebilmek icin anlattim bunlari,babam anneme "ben onu okuttum,bana para gondermesi lazim,hakkim var hic degilse ogrenci olan kardesine aylik burs versin,o da olmadi sana carsi pazar parasi versin,kontör yuklesin vs" diyormus.:KK43: Halbuki hicbir zaman harclik bile verilmedi bana,ilkokuldan itibaren burs aldim CYDD nden.Onlardan Allah razi olsun,liseye kadar ailemden tek kurus almadan okudum,hadi diyelim haklari gecti ve vermem gerekiyorsa bile şu an yardim edecek durumda degiliz,borc icinde yuzuyoruz,ki babam buna ihtiyacı olan biri degil,3tane evi 2arabasi bahcesi ve memur maasi olan biri..
Sizce hakli mi istemekle,bn mi hamilelikten kaynakli cok kafaya taktim
:KK43:

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar,BDV de surekli baskalarinin derdini okuyan bn,su an biseyi acayip dert ettim :KK43:
Ben aileme 5saat uzaklikta bir sehirde yasiyorum,burdan girmemin nedeni cok sık gorusmuyoruz,telefonlar haric babamin bnm hakkimdaki konusmalari duymuyorum,neyse..
Demin de annemle konustuk,annem babamin bnle ilgili taleplerini artik cok sık dile getirmeye başladigini soyledi...
ardindan evlendim (evlenmeseydim de okutacagini sanmiyorum ki bu yuzden esimle evlendim o yaşta,17yasinda evlendim,26yasindayim suan) esim okuttu beni,gecen yil universite bitti ve 1yil oldu calismaya baslayali..(ogretmenim)
Ben calismaya baslayinca ev aldik,kredi veriyoruz,onun disinda cocugumuz olsun diye bir suru tedaviler olduk,1araba parasi paramiz gitmistir,Elhamdülillah sonunda oldu,14haftalik hamileyim..
Asıl konuya gelebilmek icin anlattim bunlari,babam anneme "ben onu okuttum,bana para gondermesi lazim,hakkim var hic degilse ogrenci olan kardesine aylik burs versin,o da olmadi sana carsi pazar parasi versin,kontör yuklesin vs" diyormus.:KK43: Halbuki hicbir zaman harclik bile verilmedi bana,ilkokuldan itibaren burs aldim CYDD den.Onlardan Allah razi olsun,liseye kadar ailemden tek kurus almadan okudum,hadi diyelim haklari gecti ve vermem gerekiyorsa bile şu an yardim edecek durumda degiliz,borc icinde yuzuyoruz,ki babam buna ihtiyacı olan biri degil,3tane evi 2arabasi bahcesi ve memur maasi olan biri..
Baban bunlari dese bile annenin sana yansitmamasi gerekir bence.

İhtiyacı olsa bu durumu anlayabilirdim. Benim ona hakkım geçti diye şartlandırmasına gerek yok hiç bir kız çocuğunun ailesine kayıtsız kalacağını düşünmüyorum zaten. Ama madem maaşı, evi, arabası var niye sizi zorluyor ki? Şükretsin haline.

Bebeğinizide sağlıkla kucaklamak nasip olsun inşallah. Keşke annenizde duyurmasa böyle şeyleri size ihtiyaçları olmadıkça.

Ben aileme 5saat uzaklikta bir sehirde yasiyorum,burdan girmemin nedeni cok sık gorusmuyoruz,telefonlar haric babamin bnm hakkimdaki konusmalari duymuyorum,neyse..
Ben calismaya baslayinca ev aldik,kredi veriyoruz,onun disinda cocugumuz olsun diye bir suru tedaviler olduk,1araba parasi paramiz gitmistir,Elhamdülillah sonunda oldu,14haftalik hamileyim ancak dedigim gibi borç icindeyiz,dusununki bunca yil beklenen bebegime hayal ettiklerimi alamayabilirim de..
Asıl konuya gelebilmek icin anlattim bunlari,babam anneme "ben onu okuttum,bana para gondermesi lazim,hakkim var hic degilse ogrenci olan kardesine aylik burs versin,o da olmadi sana carsi pazar parasi versin,kontör yuklesin vs" diyormus.:KK43: Halbuki hicbir zaman harclik bile verilmedi bana,ilkokuldan itibaren burs aldim CYDD den.Onlardan Allah razi olsun,liseye kadar ailemden tek kurus almadan okudum,hadi diyelim haklari gecti ve vermem gerekiyorsa bile şu an yardim edecek durumda degiliz,borc icinde yuzuyoruz,ki babam buna ihtiyacı olan biri degil,3tane evi 2arabasi bahcesi ve memur maasi olan biri..
Hiçbir zorunluluğun yok. Baba olarak yapması gerekeni yapmış ve hatta onu da tam yapmamış. Elbette insanın maddi durumu yerindeyse ailesine yardım eder ama bu şekilde isteyen bir babaya değil! Madem bakamayacaktı yapmasaydı çocuk. Çok zor durumdaysa o evlerden birini satıversin bir zahmet. Hiç alttan alma. Beş kuruş da verme.

hadi babanın ne olduğu belli annen neden gelip sana söylüyor ki? bence kulaklarını tıka. ya da anne ben ne zaman sizden para aldım da şimdi karşılık bekliyosunuz, almış olsam bile zaten o parayı vermek sizin göreviizdi, bi daha bana bununla gelmeyin de. dosdoğru söyle böyle.

Baban az ötede oynasın diyeceğim ayıp olacak.
İhtiyacı olsa tabi ki yardım et.
Ya da kardeşine de harçlık vermiyorlarsa yaşadıklarını yaşamaması için destek ol derim.
Ama durup dururken ben seni okuttum karşılığını ver olmaz, çocuğu okutmak anne babanın görevi zaten.
Kardesim bulundugum ilde okuyor,devlet yurdunda kaliyor,kyk bursu aliyor,parasi fazlasiyla yetiyor cunku pahali bi yer degil burasi,yurdu kampusun icinde,yani yol parasi da vermiyor,arada teklif ediyorum ama istemedigini parasinin oldugunu soyluyor.. babaminki sadece beni rahatsiz etmek,uzmek. :(

Ne yapmışlar ki ne bekliyorlar? İhtiyacı da yokmuş, ihtiyacı olsa zaten o mal mülklerden birini ya da birkaçını satar, ihtiyacını karşılardı. Anneniz de sürekli sürekli söylerse "Özür dilerim anne ama babamın bana bu zamana kadar bir faydası olmadı, eğitimim bile eşim sayesinde oldu. Şimdi de benden bir şey beklemesin" deyin.

E yuhh sonrayi okumamisim babanin 3 evi mi var bir tanesinin kirasini kardeşine verse rahat okur çocuk

Adama bak ya dogru düzgün kızını okutmamis bile onun yerine kendine ev araba yapmış hala gözü evlendikten so ra okuyan kızının maasinda

Annen sana ilettigine gore o da ayni seyleri dusunuyor demekki. Bence annende istiyor bunlari. Ben senin yerinde olsam asla bir sey vermezdim. Cok ayip ya seni kendi okutsa bile istenmez birde hicbir sey yapmayip boyle soylemeleri.
Hicbir anne babaya boyle seyleri yakistirmiyorum.
Senin kendi ailen var sorumluluklarin var borcunuz olmasa bile ayni durumu yasasam bir sey vermezdim. Esiniz de karsi cikabilir hakli da. Burda o kadar konu acikiyor kocam ailesine para veriyor surekli diye ve o konulara herkes karsi cikiyor. Ayni durum burdada gecerli.

bu kadar varlığı varken sana ihtiyacı yok ki.. aksine onun sana yardım etmesi lazım.. sakın kafana takma üzülme de.. benim babam çok zor durumda ona rağmen evli olan kızkardeşime karşılıksız para gönderir.

E yuhh sonrayi okumamisim babanin 3 evi mi var bir tanesinin kirasini kardeşine verse rahat okur çocuk

Adama bak ya dogru düzgün kızını okutmamis bile onun yerine kendine ev araba yapmış hala gözü evlendikten so ra okuyan kızının maasinda
Aynen oyle..
Inanin abartmiyorum,12yil okudum bekarken ve 50tl parasi gecmemistir babamin bana,egitimim icin..
esim ise sadece gecen yil kpss kitaplarim icin hemen hemen her ay 500tl ve üstü para verdi (üniversiteyi saymiyorum) Ve Allah razi olsn birgun olsun,param yok kalsin demedi esim.
Ee bu adam bizim icin bu kadar cabalarken gidip parami babama yedirmem hak mi :KK43: ki olsa yine ok dicem de..

baban şu paracı tiplerden anlaşılan..
kusura bakmasında dünyaya getiren çocuğuna bakacakta, okutacakta, evlendirecekte...
kimse çocuğum bana bu yaptıklarımın karşılığını yapacak diye çocuk dünyaya getiremez..
o kadar malı mülkü varsa bi zahmet bir kaç çocuk o okutsun
hiç olmazsa sevaba girer...

Bir çocuğunu okutmak ve evlendirmek anne babanın görevidir
zamanı gelince bana şunu bunu yapsın diye yapılan bir yatırım aracı değildir çocuk
Şimdi ki erkek ailelerinde cok genel bir dusunce ama sizin anne babanizda da varmış
Ben olsam bir daha annem yada babam bunu söylerlerse vallahi baba bende sizden isteyecektim sende de yoksa su evlerden birini satalım da parasıyla feraha çıkarız derim

Oldu o zaman. Herkes çocuk yapsın bitsin. Dogurmakla bitiyor mu acaba bu.
Doğanın kanunu budur zaten. Anne baba evladina bakar büyütür okutur temel ihtiyaçlarını karşılar.
Evlendirse bile bir eli ustunde olur.
Sonra sen kendi evlatlarin icin aynisini yaparsın. Onlar kendi evlatları icin yapar.
Baban gerçekten akıl yoksunu kusura bakma ama.
Ne ektiysen onu bicersin.
Genelde bakiyorum cocuguna hayri dokunmayan aileler en cok cocuklarindan medet umuyor.
Durumum duzelince kardesine yardim etmek istersen edersin tabi ama zorumda değilsin. Kendini suçlu hissetme sakin.
Annene de mesaj birak cok akilli babana iletsin.

baban şu paracı tiplerden anlaşılan..
kusura bakmasında dünyaya getiren çocuğuna bakacakta, okutacakta, evlendirecekte...
kimse çocuğum bana bu yaptıklarımın karşılığını yapacak diye çocuk dünyaya getiremez..
o kadar malı mülkü varsa bi zahmet bir kaç çocuk o okutsun
hiç olmazsa sevaba girer...
Ahh keske simdi bunlari okusaydi :)

Back
X