Babamin bitmez tükenmez istekleri..

Babanin biletini kestim hemen.
Zaten gercek bi baba olsa paranin konusunu acmaz hic.
Ne diyim.
Yapicak bisey yok.
Sen yine agzini kapatmak adina ver az para. Ama annene ver. O adama degl.

İnsaoğlunun gözünü toprak doyurur diye boşuna dememişler. İnsan utanır evladına bunca şeyi yaşarken söylemeye.

Benim babamda böyle iki kira alır arabası altında maaşı asgari ücret üzerinde memur maaşı olmasada geliri iyi ama hep yok borç ister kredi çekin bana ben odicm der eşime yeni evlendiğimde söyledim sakın babama borç verme geri alamazsın diye çünkü bilirim huyunu suyunu ki bana Babanem baktı bende hakkı yok mecbur değilsin eşinin alın terini onlara harcamak zorunda değilsin lafını esirgeme ailende olsa herkes yerini bilmeli

Tabiki haksız. Hic kendini boşa üzme. O kadar yil sonra kavusmussun bebeklerine zarar gelmesin. Sacmalamis baban bosver

:) yok cnm.
Babami taniyorum,ogrenciyken cok basariliydim,ilkokuldayken karnemi gostermistim sevincle..
yuzume firlatip "erkek olsan tmm da kizsin gideceksin banane" demisti :KK43: ve gecen yil univi 1.likle bitirdim,annem yaninda laf batirdi "kizini tebrik ettin mi" diye,babamin dedigi aynen şu "o kotunun iyisi,en iyi degil,gitsin bakalim bi hacettepeye alir miydi bu puanlari" dedi :KK43: diyelim ki oyle..ndn kizini,esinin ve esinin ailesinin yaninda kucuk dusurursun ki :KK43:
ayy icim daraldi :cry:

Kusura bakma da baban gercekten geri kafalı. Birdaha birsey derse "ben burslarimla okudum, üniversiteyi de esim okuttu. kimseye borclu degilim ki zaten anne babanın görevi aslinda okutmak.bunu bile yapmadan neyin parasini istiyor. erkek olmadigim için okutmayan kendisi değil miydi" diye herseyi yuzlerine vur yani

Asıl onun sana yardım etmesi gerekiyor bu durumda ev kredisi öderken vs millet kızına ev alıp oturtturuyor artık.Ne okumuş liseyi okutmaya okutmak mı deniyor lise mezunu olmayanı dövüyolar bu zamanda.Sanki özel üniversitelerde okutmuş.Yurt dışlarına erasmuslara mı yollamış.Hoş onları yapan insanlar böyle bir talepte bulunmaz.İki evin birine seni oturtup sana kredi ödetmeyenilirdi ki çevremde çok örnekleri var ( bunlardan biride kaynım)Ayrıca bir kuzenim var babası özelde okuttu babasının arabası babası şu an hacda ve altında ahm hormonu çok düşük çıktı doktor sadece tüp bebekle olur dedi ben veririm tüp bebeğin parasını deri.Her ay soruyu kızım ne kadar paranızkaldı eğer ay sonunu getiremeyecek durumdaysalar hemen çıkarırız para verir ay sonunu getirebilecekleri kadar.Baba var baba var işte.Benim babam para istemiyor ama aşağı yukarı benzer şeyler yaşadım ev kredisi ödemek vb hiç bir şekilde elini sürmedi iki apartmanı ve bir karşı plakası emekli maaşı ve felçli babaannemin dedemden kalan emekli maaşı jetta marka arabası var.Erkek kardeşime daire verdi içine 60 milyar masraf yaptı eşyalar yemekli düğün 120.000 tl ti bulmuştur ve yarım plakayı ona verdi hayattayken.Düğünden sonra 3 ay balayı ve Ramazan diye çalışmadı evini babam geçindiği.Ama bana zırnık yok çünkü ben kızım.Şimdide araba alacakmış.Benim çocuğumda meyvelerin isimlerini bilmiyordu annemler gidip meyveleri görünce bu ne diye soruyordu.Malesef ailelerimizi kendimiz seçemiyoruz...Ama bu dünyanın bir de öbür tarafı var...

Baban bence kesinlikle haksız. Borçlarınızı odedikten sonra içinden geliyorsa yardım edersin. İhtiyacı yokmuş babanın bence etmek zorunda da değilsin. uygun bi dille annene borclarinizin olduğunu ve babanın değil sen kendini okuttugunu söyle bence

Her anne babanın görevidir bakmak, büyütmek, okutmak, kimseye muhtaç etmemek. Kızıyorum bu ailelerin çocuklarından para istemesine. Sen bunları bir beklenti içine girerek mi yapıyordun diye sorasım geliyor. Ki her iyi anne baba tarafından büyütülen evlat imkanı olduğunda ailesine zaten yardım etmeye çalışır. İhtiyaç olduğunda kimse anne babasını zorda bırakmak istemez.

Sizinki çok farklı. Üstüne düşeni bile yapmamış ki. Sizin ondan yardım istemeniz lazım.

Back
X