babamin tavirlari

kalemlisan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2012
507
93
123
Almanya
merhaba forum,

babamin tavirlariyla ilgili canimi sIkan durumlar var.
Toplum icinde yersizce konusmasi, ve aile disindaki insanlari hic ilgilendirmeyen konulari anlatmasi oldukca canimi SIKIyor.
Bize karsi tutumlari da hosuma gitmiyor.

Arkadaslar, is yerime gidip gelebilmem icin bir arac almak zorunda kaldim. Ve babamin hic bir katkisi olmadi. bütün kazancim araca gitti. Babamin arabaya alismasi icin sürüyoruz birlikte ve ben dikkat etmesi gereken durumlari kendisine anlatiyorum. Mesela yol uzerindeki cam veya tahta parcalarina mumkun mertebe üzerinden gecmemesini araba yürürken birinci vitese atmamasi gerektigi gibi.
Eve gelince "arabanin bize kul olacagi yerde biz arabaya kul olduk demesi" beni cileden cikartti.
olusan hasar durumda biliyorum ki hic bir katkisi olmiyacak ve onca borc icinde olan kizina yukluyecek masraflari.

Evin ocagi bozuk babam hic orali degil, demekki benim almami bekliyor.
bahcede onarilmasi gereken yerler var hic orali degil, demekki benim yapmami bekliyor.
izine gitsek otel masraflarini bana veya anneme ödetmek istiyor.

bütün bunlara ragmen hic cekinmeden birde kuzenlerini arayip aile problemlerim var diyecek kadar bir karaktere sahip.

ne yapmaliyim cok sinirliyim...

merhaba forum,

babamin tavirlariyla ilgili canimi sIkan durumlar var.
Toplum icinde yersizce konusmasi, ve aile disindaki insanlari hic ilgilendirmeyen konulari anlatmasi oldukca canimi SIKIyor.
Bize karsi tutumlari da hosuma gitmiyor.

Arkadaslar, is yerime gidip gelebilmem icin bir arac almak zorunda kaldim. Ve babamin hic bir katkisi olmadi. bütün kazancim araca gitti. Babamin arabaya alismasi icin sürüyoruz birlikte ve ben dikkat etmesi gereken durumlari kendisine anlatiyorum. Mesela yol uzerindeki cam veya tahta parcalarina mumkun mertebe üzerinden gecmemesini araba yürürken birinci vitese atmamasi gerektigi gibi.
Eve gelince "arabanin bize kul olacagi yerde biz arabaya kul olduk demesi" beni cileden cikartti.
olusan hasar durumda biliyorum ki hic bir katkisi olmiyacak ve onca borc icinde olan kizina yukluyecek masraflari.

Evin ocagi bozuk babam hic orali degil, demekki benim almami bekliyor.
bahcede onarilmasi gereken yerler var hic orali degil, demekki benim yapmami bekliyor.
izine gitsek otel masraflarini bana veya anneme ödetmek istiyor.

bütün bunlara ragmen hic cekinmeden birde kuzenlerini arayip aile problemlerim var diyecek kadar bir karaktere sahip.

ne yapmaliyim cok sinirliyim...
oooo bu konu tam benlik be canım aynı versiyon bendede var

İşe gidip gelmek için araç aldıysanız neden babanızı alıştırmaya çalışıyorsunuz o araç sizin.
Gerisi için yorum yapamayacağım her ailenin dinamiği, her insanın kişiliği farklıdır çünkü. Sadece insanları değiştiremeyeceğinize göre öyle kabul etmeniz sizin için daha iyi olur diyebilirim.

İşe gidip gelmek için araç aldıysanız neden babanızı alıştırmaya çalışıyorsunuz o araç sizin.
Gerisi için yorum yapamayacağım her ailenin dinamiği, her insanın kişiliği farklıdır çünkü. Sadece insanları değiştiremeyeceğinize göre öyle kabul etmeniz sizin için daha iyi olur diyebilirim.

olsun ailem kullanabilir araci. mesela evde duruyor bir pazar günü yagmurlu havada veya yorgun dustuklerinde araba duruken yuruyerek mi gitsinler? buna gönlüm razi olmuyor. bu sebepten birgun öyle bir durumda lazim olur diye alistirmak istedim. Niyetim halis idi. Ama böyle niyetime böyle bir tavirla yaklasiyor olmasi beni yine kiriyor.
daha neler yasadim, ama unutmaya csalsiyiorum yine merhamet le yaklasiyorum. ama sonuc yine ayni. kirilan ben oluyorum.

Yetişkin olduğunuz halde ailenizle birlikte yaşıyorsanız aile bütçesine katkıda bulunmanız beklenir. Başka bir katkıda bulunmuyorsanız o yüzden yapıyor olabilir. Babanızın eksantrik huyları da olabilir tabii onu bilemem.

kusura bakmayin ben mesajlari uzun zamandir takip edemedim.
babam emekli.
bu yakin zamana kadar olan sürec icin sunlari söyliyebilirim; ben seve seve katkida bulunmaya gayret ettim bu zaman zarfinda. ancak babam da surekli maddiyati soz konusu etti.
yani sanki babam bize bakiyormus gibi sözler sarf ettigi oldu. bu da beni hayli üzdü...

gecenlerde bir hesap yaptim, ben bunca yildir biriktirseydim kendime bir daire alabilirdim.. soktayim nasil oldu da hic birikmedi diye gercekten cok üzgünüm...
suanki meblag ile kesinlikle daire alamam...yani giderim cok fazla olmus.

buna ragmen kizdiginda iste basimdan bir gitmediler, ben emekliligimden tek kurus alamiyorum gibi sozler sarf etmekte.
yani oturdugumuz evin kiraasi babamdan kesiliyor. onun disinda evin eksiklileri icin devamli yardimci oluyorum.

babam "emekli maasimdan tek kurus alamiyorum diyordu" ancak bizden habersiz gitti hic istemedigimiz bir yere haberimiz olmadan ( hadi bizi gectik) anneminde fikrini almadan sacma sapan masraf yapti.... sarman vurup savurmus...
bizim oraya gitmek istemedigimizi bile bile...
hani hic parasi yoktu?
gercekten cok sacma...

bu sirada daha neler oldu neler.... yani demem o ki saygi yi insan yitirebiliyor...
gercekten bazen insan babasina karsi dahi saygisini yitirebiliyor...
evde yabanci gibi bana göre

is yerinde inanilmaz bunalim yasiyorum haberi bile yok.. olsada ilgilenmez ki beni suclar....
baba evine muhtac olmamak icin bunca zaman dayanmaya calistim ama artik olmuyor...
Rabbim yar ve yardimcim olsun insAllah...

kusura bakmayin ben mesajlari uzun zamandir takip edemedim.
babam emekli. onun icin ben seve seve evde katkida bulunmaya gayret ettim bu zaman zarfinda. ancak babam da surekli maddiyati soz konusu etti.
yani sanki babam bize bakiyormus gibi sözler sarf ettigi oldu. bu da beni hayli üzdü...

gecenlerde bir hesap yaptim, ben bunca yildir biriktirseydim kendime bir dair alabilirdim..ama hala soktayim nasil oldu da hic birikmedi diye gercekten cok üzgünüm...
suanki meblag ile kesinlikle daire alamam...yani giderim cok fazla olmus.

buna ragmen kizdiginda iste basimdan bir gitmediler, ben emekliligimden tek kurus alamiyorum gibi sozler sarf etmekte.
yani oturdugumuz evin kiraasi babamdan kesiliyor. onun disinda evin eksiklileri icin devamli yardimci oluyorum.

babam "emekli maasimdan tek kurus alamiyorum diyordu" ancak bizden habersiz gitti hic istemedigimiz bir yere haberimiz olmadan ( hadi bizi gectik) anneminde fikrini almadan sacma sapan masraf yapti.... sarman vurup savurmus...
bizim oraya gitmek istemedigimizi bile bile...
hani hic parasi yoktu?
gercekten cok sacma...

bu sirada daha neler oldu neler.... yani demem o ki saygi yi insan yitirebiliyor...
gercekten bazen insan babasina karsi dahi saygisini yitirebiliyor...
evde yabanci gibi bana göre

is yerinde inanilmaz bunalim yasiyorum haberi bile yok.. olsada ilgilenmez ki beni suclar....
baba evine muhtac olmamak icin bunca zaman dayanmaya calistim ama artik olmuyor...
Rabbim yar ve yardimcim olsun insAllah...
Takip edemediğim dediğin 2 sene olmuş :))

Back
X