Babamla problemlerim

feslegen17

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2016
88
43
88
Merhaba. 21 yaşındayım, benim derdim babamla olan problemlerim. Hiçbir zaman çok güzel bir baba-kız ilişkisine sahip olamadık. Aramızda hep sınırlar vardı. Katı sayılabilecek kurallarla yetiştirildim, bu kurallara baş kaldırdıkça aramız bozulmaya başladı. Lise dönemim, özellikle son senem çok kötü geçti. Üniversiteye başladığımda iyi kötü aramızı düzelttik, zaten ayda en fazla dört beş gün görüşme şansımız oluyordu. Yaz tatilleri için memleketime döndüğümde problemlerimizi aslında hiç aşamadığımızı fark ediyorum. Erkek arkadaşımla farklı yerlerde okuyoruz, okul dönemlerinde birbirimizin yanına gidemediğimiz için uzun tatillerde görüşme imkanı bulabiliyoruz sadece. Babam erkek arkadaşım olduğunu bilmiyor. Dışarı çıktığım zamanlarda babam söylenmeye başlıyor ve bu beni inanılmaz rahatsız ediyor artık. Tüm gün gezen birisi de değilim, eve 12'den sonra geldiğim günler de çok sayılıdır. Buna rağmen babam hep laf ediyor. Arkadaşlarımla tatil için şehir dışına falan çıkmayı zaten aklımın ucundan geçiremiyorum. Sınavım için haftaya okuduğum şehre gitmem gerekiyor, bir gün fazladan kalmak istediğimi söylediğimde bile bir sürü söylendi. Halbuki tüm yıl orada yaşıyorum. Bazı şeyler için yeterince büyüdüğümü kabullenmesi gerekiyor ama bunu yapamıyor nedense. Sürekli asık suratlardan ben de sıkıldım artık. Bir fikir verin lütfen.

Valla ben ömrümde hala girmemişimdir 12den sonra eve, ablam falan yoksa yanımda.
Ve dışarı çıkacağım zaman ya çok kısa süreliğine çıkarım ya da o evdeyken çıkmamaya uğraşırım. Ters değildir ama çekiniyorum. Ve geç gelmelerime de elbette kızar.

Dediğim gibi ters,katı birisi değildir ama, yapar böyle kurallar. Babalık güdüsü zaar. Takılacak pek bir şey göremedim esasen.

Az önce 17 yaşındaki kızın yazdıklarını okudum şimdi bunu inan senin hiç sorunun yok. Ben bekarken akşam gezmelerine bile cikamazdim.

Yaşadıkların çokta kafana takacağın şeyler değil aslında bir çok baba baban gibi düşünüyor eve 12 den sonra gelmeme birçok aile karşı çıkar. Yaşın gereği böyle düşünüyorsun zaten okuyorsun ileride kendi hayatın kendi kuralların olacak ve belkide babanı haklı bulacaksın. Babalık iç güdüsü koruma kollama derdinde malum öyle olaylar oluyor ki adam korkuyordur

Nişanlanana kadar ben eve 12'den sonra asla girmedim,giremedim çünkü babamın huyunu bilirim. Bilmiyorum anne olduktan sonra mı böyle düşünmeye başladım ama 21 yaş bana o kadar free takılmayı gerektirecek bir yaş olarak gelmiyor. Tabiki evde oturmayın tamamen,çıkın gezin dolaşın ama tamamen kendi kurallarınızın olmasını istiyorsanız bence olmaz. Ailenizle ortak noktalarda buluşmalısınız. Bunun için de biraz anlayışınız lazım,çünkü bunlar normal baba davranışları.

Üzgünüm ama asla babanızın gözünde büyümeyeceksiniz. Ne kadar katı kuralları olursa olsun her kız babasının prensesidir. Şuanda bunlar size boş laf gelecek biliyorum. Zamanında bana da öyle gelmişti. Ne demek istediğimi Evlendiğinizde anlayabileceksiniz ancak.

Back
X