• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babanız, Annenize kötü davranıp, size iyi davransa nasıl bir evlat olurdunuz?

denizim2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2009
4
0
86
47
Ankara
uzun zamandır nasıl davranacağımı bilemez haldeyim,annemle babam 43 yıllık evli aralarında 10 yaş var ve annem babamın ikinci evliliğiymiş ilki kısa sürmüş annem evlendiğinde daha ondört yaşındaymış sonra babam almanyaya gitmiş annemide bir yıllığına götürmüş kendi onbeş yıl falan kalmış bu arada altı çocuk oluyor,neyse diycem şu ki annem yıllardır şeker hastası ve bu insanı komalık yapan cinsten ileri bir hastalık bu arada şekerden dolayı annecimin gözüde dahil içorganları çok hasar gördü tansiyonu yüksek depresyon ilacı vermiş dr.dokunsan ağlar hergün en az bir kez çok sıradan bir konu konuşurken bile bakarsın ağlıyo o kadar iyi bir annem varki anlatamam çocuklarına kul köle olmuş bu zamana kadar her anne iyidir tabide annem gerçekten tam bir anne lakin gelelim babama gençliğinde annemi o kadar çok dövmüşki üstüne evlenmeye kalkmış hatta biriyle evlenmek istemiş sen git konuş benim gönlüm var kocamın evlenmesine de demiş annemde gitmeyince onun için bile dövmüş varmı böyle bişey,babamın bu kötülükleri tüm akrabalar arasında bilinir kadına çok çektirdi diye halada öyle aslında,parayı pulu elinde tutup herkese dağıtıp ona kuruş verirken gözüne gelir,ona verdiği paranın karşılığında yada hastaneye götürse hemen başına kakar oysa kendisi yirmi yıldır çalışmaz abimler çalıştı ve onu emekli etti daha birçok geliri var ama kendi emeği azdır babam çok anlayışsız eski kafalı annesiz babasız büyümüş biri kendisini hiç umursamayan akrabaları için bile annemin burnundan getirir,hala hasta demez hizmet bekler eziyet eder şimdi durum böyleyken gel görki bana karşı çok iyi davranıyo karşısında en çok duran annemi en çok savunan ben olduğum için fikirlerime önem verir sözümü dinler ama üç gün sonra yine aynı adam,anneme çok kötü davrandığı için bana ne kadar maddi destek sağlasada kızım kızım desede en ufak bişeye koşup gelsede ona çok iyi davranmak içimden gelmiyo bi taraftanda üzülüyorum yinede benim babam diye biraz hoş davransam annem senide kandırdı der,ben evliyim 32 yaşındayım ama anneme ben çok sahip çıktığım için zoruna gider ona yakınlığım çünkü abilerim ikisi arasında ayrım yapmaz o annemizse o da babamız der çıkarlar kendilerine ve anneme yaptıklarını bilselerde onlarda kötü davranamaz annemde beni hep siz ezdiriyosunuz sizden çekinmiyo der neyse çok uzattım size sorum annenize babanız çok kötü davransa size de çok iyi davransa beni seven anneme de iyi davranır deyip mesafemi koyarsınız ne olursa olsun babamdır deyip gözmü yumarsınız

offfffffffffffffff canımm yaa ok zor
ama suda var bak kendın demıssın baabn eskı kafalı bırısı yanlıs yapıyor
sızn yanınızda yanlıs davranıslarda bulunduunda hoop dur baalım bab anneme boyle davranma o sana yıllarca hayat arkadaslıgı yaptı kahrını cektı bunu sen ve abılerın demesı lazım kımın yanında oluyorsa bu olay babana bıldırılmesı lazım
belkı baban kotu davrandıgının farkında deıl bence kardesler bır araya gelın konusun
ve tutarlı davranın
o zman baban sunu dusunur hepsı aynı seyı soyluyo
hareketlerını kont altına alır
babana kotu olma kotu davranma senınde onan bır farkın kalmaz canım ama onun yaptıgının yanlıs oldugunu bıldırın ız boyle davranırsanaız annenızın yanınnda oldugunuzu hısseder bıraz daha dıkkatlı davranır

eğer sırf BANA iyi davrandığı için seveceksem bu biraz bencillik olmazmıydı?

olması gerekeni yapman maküldür baban sonuçta.

ama annenin de dediği gibi ezdirmeyin onu. hele de bunca hastalığı varken...

yazdıklarınızı okurken içim acıdı anneler gerçekten bir melek benim babamda anneme çok çektirdi yazdıklarınızla hemen hemen aynı bu yüzden babam beni ne kadar severse sevsin ben çok sogugum.sırf anneme yaptıgı eziyetlerden dolayı hiç affedemiyorum.yinede babam görüşmüyorum degil ama mesafeli davranırım.annenize çok geçmiş olsun.

annenize gerçekten çok üzüldüm.benim annem de şeker hastası.neler yaptığını bilirim,bizde kalbe vurdu ve şu an nerdeyse çalışmıyo kalbi.babana gelince,annene yaptıkları affedilir şeyler değil.ancak annenin eşi ama senin baban o.sen yine de onu her fırsatta uyarmayı bırakma.ama babana sakın kötü davranma.annene elinden geldikçe destek ver mutlaka.çok zor inanılmaz zor bi durum ama babanı da üzme.üzerinde çok emeği vardır mutlaka.babana şunu hatırlat,bıu dünya ölümlü.yarın Allah gecinden versin,annene bişey olsa hiç mi vicdan azabı çekmicek.bu kadar kötü davranan birinin çekiceğini de sanmam ama sen elinden geleni yap canım.Allah kolaylık versin

ben senın yerınde olsam; babama anneme ıyı dvrandıgı surece ıy davranırdım
hele senın konumunda annen bu kdr hastayken bu kacınılmaz..

annemlerdeydim yeni geldim kızlar bi görseniz ne zaman gitsem küsler konuşmazlar annem iyice stres olur tabi aynı evin içinde küs küs diye,tayinimizin çıktığını alıştırarak söyledim anneme çok üzüldü ama belli etmedi sadece burda benim tek dayanağım sendin sende gidiyon napcam ben şimdi diye ağladı biraz,anne 5 seneye kadar dönecez dedim benim o kadar günüm varmıki kızım dedi içim parçalandı canım annem anne olmadan hiç bilememişim bende kıymetini

ımkanınız varsa anneninizi yanınıza alın derim. Babam böyle bir adam olsa asla sevmez, iyi davranmazdım. Anne gibisi varmı hayatta.

imkanım var tabi ama annem gelmez kesinlikle,kırkbeş yıllık emeğim evim diyor bir yere gitmek istemiyor abimler var onlarda bile iki günden fazla kalamıyor gururlu kadın gelin huzursuz olur diyo başka bişey demiyo,geçen yine babam geldi bana,misafir olduğu için üstünede gidemiyorum yine birsürü alışveriş yapmış bana gelirken ama hiç sevinmedim her gelişinde çocuğun eline para verir ben almadığım için ama bir değeri yok işte,babama çok kötü davranamamızın sebebide aslında annem çünkü ben ona ağır sözler söylerken annem bana kızım senin babandır yine onun derdi benimle siz evlat olarak saygısızlık yapmayın ağır konuşmayın günahtır diye büyüttü bizi şimdide babamın bu davranışlarının önüne geçemiyoruz,birgün adliyeye gittim avukata durumu anlattım babamın akıl sağlığından şüphe etti babamı bir vukuat anında polisi ve gerekli kişileri çağırıp isterseniz ruh sağlığını kontrol ettirip bir hastaneye yatırıp tüm malvarlığına el koydurabilirsiniz dedi içim acıdı o sahneleri hayal edince,insan kendi eliylede babasına çok fazla kötülük edemiyor galiba

Hala babama nasıl davranmalıyım diye soruyorsan cevabımı vereyim eğer senin yerinde ben olsaydım asla anneme babam çıtını çıkartamazdı.Anneler savunmasızdır ama babalar öyle değil ve hastalığı olması neden üzmesine izin veriyorsunuz anlamıyorum ben olsam son bir kez daha konuşurdum baktınız yine üzdü annenizi son noktayı koyardım.Bana istediği kadar iyi olsun abilerinizle konuşun babanızı karşınıza alın 3 evlet yaşınız büyük hala annenizi üzdüren evletlarsanız yazıklar olsun.kötükedihüso

Bakın, bence anneniz alışkanlıklarından vazgeçemiyor... Sizlere babanıza beni ezdiriyorsunuz demeye hakkı yok, çünkü siz onu almak istediğinzde gelmiyor... Eğer gerçekten eziyet görüyor olsaydı arkasına bakmadan o adamdan uzaklaşırdı.. Abileriniz babanıza destek olarak emekli etmiş dediniz.. Keşke o desteğin yarısını annenize yapsalardı da boşansalardı, anneniz de kendi ayakları üerinde durailseydi.. Ama eminim anneniz onu da kabul etmzdi...
Yapabileceğiniz tek şey annenize onu yannıza almayı teklif etmek...
Bu arada her insan 4-4lük değil. iyi bir baba iyi bir koca olmayabilir, aynı şekilde iyi bir anne iyi bir eş olmaya bilir, iyi bir baba iyi bir eş olup iyi bir adam olmayabilir, mesela ne baba adamlar var iyi bir koca iyi bir baba ama üçkağıtçı, hileli hurdalı işlerden kazanıyor parasını...
O yüzde o sizin babanız, iyi bir baba ise ona sırt çevirmeniz doğrı olmaz, ama tabii annenize yaptıklarına göz yumun da demiyorum, annenizi babanızdan uzaklaştırmanın yllarını arayın bence... Bu yaştan ve bu kadar yıllık evlilikten sonra siz ona sırt çevirdiniz diye annenize karşı davranışlarını değiştirmez...

annenin durumuna çok üzüldüm ya..
kimbilir neleri çekmiştri..neleri yutmuştur şimdiye kadar..
ama işte o sıkıntılar şimdide sağlık sorunları olarak dikilmiş karşısına...
babandada hiç insaf yokmu?eşi o ya..bu kadar zulüm olurmu??
siz annenizin yanında olun yinede herzaman..allah yardımcısı olsun..

babam çok cahil bir insan ama çokda uyanık herkesin yanında yani ailenin içini tam bilmeyenlerin yanında benim eşimde dahil anneme öyle güzel sözler ederki görende zanneder melek gibi adam kadın dırdırcı,oysaki yalnızken tam tersi annem konuşamaz babam kaba kuvvet ölmüş anne babasına küfür ne ararsan var,ben çocukken onların kavgasını duymayım diye yorganı başıma çekerdim birgün vurmuş bayıltmış annemi oyundan geldim annemi o halde görünce baba ölüler böylemi oluyo diye ağladım daha 5-6 yaşlarındaydım çocukken yaşananlar hiç unutulmuyo,şimdi abimler evli bende,ama hepimiz aile geçimsizliğinden öyle bıkmışızki eşlerimizle kavga etmemek için herbirimiz alttan alıyoruz kavga çıkmasın diye,babama gereken tepkiyi fazlasıyla verdim gidince elini öpmedim günlerce konuşmadım yada annem yerine onunla ben kavga ettim ama yalnız kalıyorum abimler bana destek çıkmadığı için babam yüz buluyo,yetmiş yaşında adam akıl veremiyorumki,abimler anneme karşıda iyiler sürekli evlerine çağırırlar hastaneye hep onlar götürür,şimdi bekar bir kızkardeşim var o da evlensin annem o zaman kalır belki herbirimizin yanında,aslında ikisininde allah yinede gecinden versin ölümünden sonrasını düşünüyorum vicdanım rahat olsun diye,ikilem oluyor işte annemi savunacam diye babama kötü davransam azap,annemi yeterince korumadım babama göz yumdum diye azap valla şaşırdım işte

Babanın sana iyi davrandığından eminmisin?

Annene kötü davranırken onu kırarken zaten seni de incitmiş olmuyor mu?

Şahsen herkesten çok eşinin sevgisine ilgisine anlayışına muhtaç bir insanı bu kadar aşağılayan döven bir insan bana melaike olsa bile baba diyemezdim.

bu bana dokunmayan yilan bin yasasin mantigina gelir... bana dokunmayan yilanin anneme dokunmasina asla izin veremem. gerekirse onu birakip bana saldirsin....

bi an bizim aile geldi gözümün önüne senağlama
ba kaç bişey hariç sanki benim babamı tarfi ediyorsun
seni o kadar iyi anlıyorumkii
küçükken babam annemi dövünce sudan sebeplerle
oturup allahım babam ölsün artık ne olur diye yalvardığımı bilirim :Saruboceq:
bize hiç dokunmazdı varsa yoksa işi annemle
içer içer gece kumarda kaybeder gelip gece yarısı annemi yatağından kaldırır kalk konuşucaz derdi :çok üzgünüm:
annemde kalkardı içmiş adam ne söylesen anlamıyo sinirle bi cevap verse ağzına karşı yapıştırırdı hemen senağlama
ben kapanırdım hemen önüne babacım lütfen vurma anneme diyeeee senağlama
korkunç günlerdii benim için
nasılda sağlam psikoloji ile çıktım o günlerden bilmiyorum :a015:
şimdi eskiye göre çok daha iyiler
babam biraz değişti diyebilirim
abilerimle ben çok konuştum ama fayda etmiyo tabiki 3 gün duruyo 4. gün yine aynı
ama sana şunu söyleyim
dünyanın en kötüsüde olsa baba o... babamın bu yaz çok ciddi bi ameliyat olması gerekiyordu
oturup onu kaybetme korkusundan hüngür hüngür ağladım kaydirigubbakcemile3
canın kanın işte beee... atsan atılmaz satsan satılmazz senağlama
bi ömür boyu çekicez mecbur evlatlık görevimizi yerine getirmek zorundayız artık... :delphin:

Benim babam annemi hiç dövmedi ,babamda her akşam eve gelen,gezdirmesini,yedirip içirmesini seven çok çalışan evcimen bir adamdı. ama çok tipik bir türk ailesiydik.Kadının hep biraz geride kaldığı, susması gerektiği,hep ayakta hep hazır,kaynanasına canını vermesi gereken ama kendi ailesine gelince kopması gereken,elindeki ile yetinip birşey istememesi gereken,çocuk gibi azarlanan,ama ne olursa olsun eşe hiç ters tepki vermemesi gereken... yani kadına karşı saygı eksikti evde..Kavga gürültü çok olurdu annem sürekli telaşlı sürekli üzgündü..Ama iş bize gelince babama kızın için kafanın kesilmesi lazım desen oturup kesecek adam öyle canlı ciğerli severdi.

Fakat annemin mutsuzluğu bizi hep kötü etkiledi,babamın öyle canını verecek kadar sevmesi hiç birşeye yaramadı.

Bir kere kavgadan öyle beziyorsunuz ki ses yükselmesin diye ev dışında da fazlaca alttan alan biri oluyorsunuz,isteklerini hep geriye atan karşındakinin mutluluğu ile yetinmeye çalışan,babalar gözünüzde mükemmel oluyor ama kocalar korkunç bir obje haline geliyor,evliliğinizde aslında kötü olan bazı şeyleri farkemeniz zaman alıyor,o kadar alışkınsınız ki kendi evinizde taviz veren bir kadına birden evlendiğinizde o kimliğe bürünüyorsunuz,ya da sürekli kendinizi koruma ihtiyacı hissediyorsunuz ,sürekli bu böyle dedi ama aslında niyeti beni ezmek ,o aşırı fedakar ve korumacı baba modeli de başka taraftan çalışıyor,karşındakinde hep onu arıyorsun,en ufak tartışma derin yaralar açıyor içinde..yani uçlarda oluyorsunuz duygusal anlamda...

Kötü etkiliyor arkadaşım anne babanın bilinçsiz olması..ıyi niyetli olmalarıda kurtarmıyor sendeki bazı marazlar olmasını...

O yüzden babana hatasını söylemekten hiç vazgeçme..Bu hem babana,hem annene hem kendine hemde yetiştireceğin çocuklara büyük bir iyilik canım...

Back
X