Babasiz buyutemez miyim :( ne yapicam ben

Benim kardeşim spiralle hamile kaldı çok zor du ama kaldı hem de ikizlere.Yani bazen boş boş konuşuyorsunuz ,bazen doğacağı varsa Alla ruhunu yaratmışsa o çocuk doğacaktır lütfen kadere iman ediniz
Ben o cevabı konu sahibine yazmadımki,yorum yapan kürtajı öneren birine yazdım.nasıl bir insansınız siz ya,insan önce bir bakar bu ne demek istemiş kime demiş diye.kardeşinizi günahtan kurtarmak isteyen birinin bile imanına laf etmek yakıştımı size.yazıklar olsun

Ben o cevabı konu sahibine yazmadımki,yorum yapan kürtajı öneren birine yazdım.nasıl bir insansınız siz ya,insan önce bir bakar bu ne demek istemiş kime demiş diye.kardeşinizi günahtan kurtarmak isteyen birinin bile imanına laf etmek yakıştımı size.yazıklar olsun
özür dilerim sen üstüne alınma o zaman M Minaredenatbeni

Sen bak simdi hamilesin evladini.dort gozle bekliyosun sen hic esinle sorunlar yasamiyormusun sabretmek yerine evladini suan aldirabilirmisin . bakin evlat kolay kazanilmiyo lutfen Rabbim verirse derdi dermanida pesindedir
O konuyu kapattık ama şöyle açıkliyim konu sahibi 1 haftalık hamileyim dedi. 1 haftalıkta daha döllenme yeni olmuş olur.. onun için böyle söyledim yani embriyo bile olmaz. . Ki söylediğime pişman oldum onuda yazdım. Her önüme gelene aldır falan demiyorum.

Canim çok üzüldüm ama bence bunlar çözülmeyecek sorunlar değil.Sonuçta ortada bi doğmamış bebek var ikinizde adam akıllı oturup konuşmanız lazım aillerle ilgili sorun çıkıyorsa iki aileden de uzaklasacaksiniz senin artık bakmakla dagurmakla yükümlü oldugun bu emanetin var ve çok kıymetli bu varlık Allah Teala nin sana bi emaneti her adım attığında önce bebeğini sonra kendini dusunmen lazım .Bana sorarsan boşanma çünkü o bebeği babasız buyutemezsin ne olursa olsun tam bakarsın herşeyini karsilarsin ama bu yani hep eksik olur ve sorun olur . Emin il ailenin yanında da duramazsin bazı şeyleri alttan alıp kabullenmen lazım .Kendin için değil o bebegin için .Inan değer .Eğer seni üzecek bisey s oylediysem özür dilerim .

O konuyu kapattık ama şöyle açıkliyim konu sahibi 1 haftalık hamileyim dedi. 1 haftalıkta daha döllenme yeni olmuş olur.. onun için böyle söyledim yani embriyo bile olmaz. . Ki söylediğime pişman oldum onuda yazdım. Her önüme gelene aldır falan demiyorum.
Tabi canim kotu.niyetle yazmamissindir anladm ben seni ustune geldiysem ozur dilerim cocuk konusunda bira hassasimda

Mayflower. Bende bebegi aldirmasindan yana değilim .Hani demissin ya kan piltisi daha bebek bile değil ama Allah Teala ona bi can verecek o kan piltisi o yüzden o kesede . Tam haklısın bu konuda bosanirsalar güzel bu hayat verebilecek mi bunlar hep soru işareti .Ama bi can olmaya çalışan bir kan piltisi bile olsa onu aldirilmasi bi cana kiymak demektir bu vijdan azabiyla nasıl yaşanacak ve evladı o kan piltisi .Aldirdiktan sonra onun hayatı guzelmi olacak saniyosun cana kiymanın hesabını bu hayatta da obur dünyada Allah Teala sorar .Ve obur dünya da o bebek etlerini eline alıp anneye der ki bu etlerimin hesabını ver .Allah teala nin verdiği cana kimsenin kiyma hakkı yoktur .... Özür dilerim ama benim düşüncem bu

Nazarela
Bu kadar kısa sürede yaşadıklarına sen de inanabiliyor musun?
İlk konunda bayramda kayınvalideler gelecek, nasıl güzel ağırlarım? Diye sordun.. Ne sevindik, ne güzel ilişkiler var diye...
Sonra geldin, kocam herşeyi annesine şikayet ediyor, ağlıyor dedin.. Kocana kızdık, çocuk dedik, adam olamamış dedik..
Sonra yine geldin, evi terkettim dedin.
Hamileyim dedin..
Sonra eve geri döndün..
Şimdi özürler dilendi iyisiniz... Eyvallah hepsine...

Anlamadığım nokta şuanda herşeyi kayınvalideye mal ettin,kocanla aslında çok mutlu olabilecekken kadın sizi rahat bırakmıyor gibi lanse ettin..
Elbette kadın masum değil. Ama kocan bunlara müsaade etmese şu hale gelir miydiniz?
Neden şimdi kadın suçlu ve sen kocana tamamen güvendin..
Üzüldüğüm için soruyorum, yargılamıyorım. Yuvanız elbette yıkılmasın. Ama lütfen kendini de değersizleştirme.
Sana "keşke seni geri getirmeseydim" diyen kocandı. Kendi iradesiyle söyledi bunu.
Gerçekten garantisini verdi mi bazı şeylerin, gerçekten inandın mı, yoksa şuan bir hayalin peşinde misin..
Allahtan dilerimki gerçek olsun, kocan gerçekten pişman olup yuvasına sahip çıksın, bir hemcinsim daha üzülmesin.. Dilerim bunu..
Anlamadığım bir nokta da şu. Kadın bu kadar kötüydü madem neden onu ağırlamak için çabaladın, konu dahi açtın. Bir anda şeytan olmadı ya bu...

Eğer kadın rahat durmazsa eşin ne yapacak bunu zamanla görürsün artık.
Zaten kadın biraz olsun insan olsa daha buralarda dolaşmaz, sizi yalnız bırakır ve yapıcı olurdu.. Ama belli ne ayak olduğu.

Neyse, yaralar kapanacaksa tuz basmak olmaz... Kararınız hayırlı olsun, bebeğini sağlıkla getir dünyaya, inşallah mutlu bir aile olursunuz.

Canım en büyük hatayı evinden çıkarak yapmışsın. Tartissanda eşinin yanından cikmamaliydin. Sen ailesine fırsat verme eşini ara konuş biraz yumuşak konuş haklı olmani anlatmaya çalışma. Biraz bebekten bahset . Sonra evinizen gidin orda konuşun. Esinİ etkilemeye çalış. Aman sakin bu sebeple ayrılık dusunme fırsat verme . Bebek falan da ayrılma ne yapıyorsun Ne et eşinin gönlünü al gurur yapma. Bu seferlik olmuş bi şekilde durumu kurötar bir daha zaten fırsat vermezsin. Biraz zaman geçince düzelince artk hafta mi ay mi sürer. . Ondan sonra eşine sitem yap beni bebeğimi nasıl bırakacaktın falan diye ama abartma sadece durumun farkına vardir. İnşallah hersey iyi olur . Benim Annem der kızım Tartissanizda sakin evinizden ayrılmayin, kocanizin da evden gitmesine izin vermeyin . Fazla da tartışıp abartmayin konu farklı yerlere gider ucunu alamazsiniz der .

allah hakkinizda hayirlisini versin annesinin babasinin yaninda degisip karisina laf soyleyen ezdiren erkek le hayat cok zor ama babasiz bebek buyutmek de cok zor benim dayimla esi bebekleri 2 yasina girmeden bosandilar cocugun velayeti dogal olarak kadina verildi ama o dayima cocugu hic gostermedi dayim icra yoluna basvurup aldi kizini simdi de velayet dayimda kadin kizini goruyo omda kaliyo bayrami orda gecirdi bugun dayima geldi gezdirdi tozdurdu ama bi yani eksik onun yaninda anne bile diyemiyoz hep babasina baba annemle ayni evde yasasaniz ben cok mutlu olurdum diyo yada baba baska bi kadinla evlensen bile ben ona anne demek istiyorum diyo eminim diger tarafa gittigindede baba istiyorum diyodur inanin cok zor bi dugun oldugunda asla gitmek istemiyo agresiflesiyo evleniyolar bosaniyolar o zaman niye dugun yapiyolar diye yuzunu tirnakliyo kendine zarar veriyo suan 5 yasinda pedagog a gidiyo ama inanin cok zor
Zor gercekten zor.
Kadin basina tek baba sevgisi eksik cok zooor ama napalim suç bizimmi?
Bizim kiymwtimizi bilmeyen adam utansin .
O yavruyuboynu bukuk birakan adam utansin.
Esimde azcik insanlik olsaydi katlanabilirdimm.
Ama nerdeeee.
Rabbim yar ve yardimcimiz olsun.
Benim yavrim daha yeni yeni anliyor herseyi ins. Babasini çok aramaz dilerim rabbimden ona hem anne hem de baba olabirim :KK43:cok zor.
Kendim icin hiç uzulmuyorum ama yavrum icin uxukuyorum bir yani hep eksik .
Babasiz kalacak.
Ins. Onun karsisina öz babasini aratmayan bir baba çikar zor ama ümit işte...

Senin adına çok sevindim nazerella hanım.
Sabır karşındakine boyun eğmek değildir, mücadele etmektir asla unutmayın. Aynı zamanda sabır hz. Yusuf as. mirasıdır, başı zindan, sonu hükümdarlık olan... Zaten rabbim her zaman en sevdiklerimizle sınamazmı bizleri? kendinize iyi bakın. :KK39:

Canimm yaptim ogrendimmm :) son adet tarihimi yazinca 4 hafta 4 gunluk hamilesin yaziyor takvimdende duzelttim :)
konunuzu az çok okudum, bence siz olgun davranışlar göstererek eşinizin görüşlerine düşüncelerine önem verin eşiniz kendisine değer verildiğini ve sizin haklı olduğunuzu anlasın, onun dengesiz söylemleri ve davranışları olursa sabredin ve polemiğe girmeyin, sonunda kimin haklı haksız olduğu ortaya çıkar. uyanık olun haklıyken haksız çıkmayın, ilk acemilik yıllarında gelinlerin maruz kaldığı durum maalesef bu, toplumca iletişim kuramıyoruz kendimizi iyi ifade edemiyoruz, oysaki istediğimiz sadece anlayış ancak o da olmuyorsa çok fazla tepki veriyoruz ve haksız duruma düşüyoruz, birdaha evi terketmeyin bırakın kim terkederse terketsin, evde çocuğuna sen bakacaksan çalışmıyorsan pek hasbihal olma kayınvalidenle çünkü o girdaba tekrar girebilirsin yine sinirlenip aynı durumlar vss.. şuan sadece mutlu yuvana üç kişilik bir ailene odaklan canım. Allah yar ve yardımcın olsun.

Arkadaslar konumu bilenler vardir aranizda.. bikmeyenler icinde tekrarlayayim. Esimle dun aksma tartisip,annemin evine geldim evde kaynana ve ailesi vardi zaten onlar yuzunden cikti tartisma.. herneyse esim onlarin yaninda beni ezmeye kucuk dusurmeye calisinca bende ciktim geldim annemin evine. Bu sabah ta test yaptirip hamile oldugumu ogrendim. Fakat onlarin taraftan ne arayan ne soran oldu. Esimi arayip hamile oldugumu ogrendigimi soyledim iyi deyip kapatti. Bidaha da,arayan soran yok whatsaptan engellemis faceden resmimi silmis. Ailesinin dolduruslariyla besleniyor 15 gun daha ailesi gidene kadar oyle olacak sanirim.

Benim sorum su kendi ailemden hickimse de bebege sevinmedi. Daha dogrusu ben haric kimse sevinmedi. Annemler barismama zorlamaya bile basladilar bebek yuzunden..
Babam yuzume bakmiyor. Onlar aramayacak diye korkuyolar sanirim.
Aramazlarsa babasiz bebek mi olur diyolar ne demek istiyolar aldir mi demek istiyolar :KK43:

Bana kiziyolar sen yaptin sen ettin. Ne yapacam ben :KK43:
Sıkma canını, ailen biraz gelenekçi sanırım.
Zamanla eşim yumuşar. Çocuk geliyor. Eşin madem ailesine düşkün sende onun ailesine karşı biraz politik ol. Hayat idareden ibaret. Sen bekle eşin seni arayacak. Ama sukunetini koru laf gönderme başkalarıyla. Arana 3. Kişileri sokma. Seviyosan mücadele et , eğer eşinin ailesi sana haksizlık yapıyorsa emin ol eşin bir gün bunu kendi fark edecektir. Sabret.

Arkadaslar konumu bilenler vardir aranizda.. bikmeyenler icinde tekrarlayayim. Esimle dun aksma tartisip,annemin evine geldim evde kaynana ve ailesi vardi zaten onlar yuzunden cikti tartisma.. herneyse esim onlarin yaninda beni ezmeye kucuk dusurmeye calisinca bende ciktim geldim annemin evine. Bu sabah ta test yaptirip hamile oldugumu ogrendim. Fakat onlarin taraftan ne arayan ne soran oldu. Esimi arayip hamile oldugumu ogrendigimi soyledim iyi deyip kapatti. Bidaha da,arayan soran yok whatsaptan engellemis faceden resmimi silmis. Ailesinin dolduruslariyla besleniyor 15 gun daha ailesi gidene kadar oyle olacak sanirim.

Benim sorum su kendi ailemden hickimse de bebege sevinmedi. Daha dogrusu ben haric kimse sevinmedi. Annemler barismama zorlamaya bile basladilar bebek yuzunden..
Babam yuzume bakmiyor. Onlar aramayacak diye korkuyolar sanirim.
Aramazlarsa babasiz bebek mi olur diyolar ne demek istiyolar aldir mi demek istiyolar :KK43:

Bana kiziyolar sen yaptin sen ettin. Ne yapacam ben :KK43:

Eger yüklü tazminatli boşanma davası açarsan adam biraz ofkelenir sonra kuzu gibi olur gelir Özür diler. Böyle baristirdigim çok çift oldu. Barismak istemezse hersey bitmiştir. Nafakayi tazminatı alıp kendine bir hayat kurarsin.

hadi koca tarafından yuzun gulmemis ama ailen de kocan gibiymis. elalem ne der + masraflar > kızları, torunlarının canı

Back
X