• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

simgesa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2025
14
3
1
35
Arkadaşlar başına gelen varsa biri yardım etsin Allah aşkına. Benim bi gün yürürken bacağım ağrımaya başladı kasıktan dize kadar bi ağrı sanki kopacak neyse ilk zamanlar ağrı kesici kesiyordu işime bakabiliyordum. Sonra git gide şiddetlenmeye başladı 2 hafta hst doktor gezdim bulamadılar 2 hafta sonra bacağımın üzerinde döküntüler çıkınca Zona olduğunu söylediler. İlaçlarımın hepsini kullandım tedavim bitti yaralar kabuklandı. Ama o bacaktaki ağrı asla 1 gün bile geçmiyor git gide acıya dönüştü evden çıkamaz yürüyemez hale geldim. Bu nasıl Zona ağrısı böylemi olur. Ağrıdanda ziyade kopacakmış gibi düğümlenmiş gibi bi acı var bacağımda. Yatarken geçiyor ama kalkınca yürütmüyor çok şiddetleniyor. Gitmediğim doktor kalmadı herkes zona diyor sadece ama kimse bacağımda bi sinir hasarımı var diye ne mr ne emg istemedi. Bu normalmi acaba başına böyle birşey gelen varmı? kas yırtılması sinir kopması nebileyim başka bir şey olabilirmi? Bu şikayetlerim başlamadanda 1 ay önce kadar motordan düşmüştüm ona bağlı bişey gelişmiş olabilirmi? Bacakta yaralar çıkınca bütün doktorlar zonaya bağladı kimse başka bişey varmı diye araştırmadı ne özeli ne devleti ne yapacağım ben böyle bi akıl verin lütfen. Zona geçiren arkadaşlar rica ediyorum sizinde böylemi oldu? Çok zor durumdayım hergün daha kötüye gidiyorum iyiye gitmiyor!

Arkadaşlar başına gelen varsa biri yardım etsin Allah aşkına. Benim bi gün yürürken bacağım ağrımaya başladı kasıktan dize kadar bi ağrı sanki kopacak neyse ilk zamanlar ağrı kesici kesiyordu işime bakabiliyordum. Sonra git gide şiddetlenmeye başladı 2 hafta hst doktor gezdim bulamadılar 2 hafta sonra bacağımın üzerinde döküntüler çıkınca Zona olduğunu söylediler. İlaçlarımın hepsini kullandım tedavim bitti yaralar kabuklandı. Ama o bacaktaki ağrı asla 1 gün bile geçmiyor git gide acıya dönüştü evden çıkamaz yürüyemez hale geldim. Bu nasıl Zona ağrısı böylemi olur. Ağrıdanda ziyade kopacakmış gibi düğümlenmiş gibi bi acı var bacağımda. Yatarken geçiyor ama kalkınca yürütmüyor çok şiddetleniyor. Gitmediğim doktor kalmadı herkes zona diyor sadece ama kimse bacağımda bi sinir hasarımı var diye ne mr ne emg istemedi. Bu normalmi acaba başına böyle birşey gelen varmı? kas yırtılması sinir kopması nebileyim başka bir şey olabilirmi? Bu şikayetlerim başlamadanda 1 ay önce kadar motordan düşmüştüm ona bağlı bişey gelişmiş olabilirmi? Bacakta yaralar çıkınca bütün doktorlar zonaya bağladı kimse başka bişey varmı diye araştırmadı ne özeli ne devleti ne yapacağım ben böyle bi akıl verin lütfen. Zona geçiren arkadaşlar rica ediyorum sizinde böylemi oldu? Çok zor durumdayım hergün daha kötüye gidiyorum iyiye gitmiyor!
Yaşadığınız bu durum, Zona (Herpes Zoster) sonrası çok sık görülen ve ne yazık ki oldukça yıpratıcı olan Postherpetik Nevralji (PHN) tablosuna çok benziyor. Zona yaraları iyileşse bile, virüsün sinir uçlarında bıraktığı hasar nedeniyle ağrı aylarca devam edebilir.

Anlattığınız "kopacakmış gibi", "düğümlenmiş gibi" ve ayağa kalkınca artan ağrı, tipik bir nöropatik (sinirsel) ağrı tarifidir.

1. Bu Durum Neden Kaynaklanıyor?

Zona virüsü sinir köklerine yerleşir. Derideki döküntüler geçse de sinir lifleri hasar gördüğü için beyne sürekli "şiddetli ağrı" sinyali gönderir.

• Ağrının Karakteri: Yanma, batma, elektrik çarpması veya sizin tarif ettiğiniz gibi kopma hissi şeklindedir.
  • Harekete Duyarlılık: Yatarken sinirler üzerindeki baskı azaldığı için rahatlama olabilir, ancak ayağa kalkınca yerçekimi ve kan akışıyla birlikte sinir uyarımı artar, bu da yürümeyi imkansız hale getirir.

2. Hangi Bölüme/Doktora Gidilmeli?​

Bu aşamada klasik ağrı kesiciler (Parol, Apranax vb.) genellikle işe yaramaz çünkü ağrı doku kaynaklı değil, sinir kaynaklıdır. Şu uzmanlara başvurmalısınız:

• Algoloji (Ağrı Polikliniği): İlk tercih edilmesi gereken birimdir. Sadece kronik ve şiddetli ağrılar üzerine uzmanlaşmışlardır.
  • Nöroloji: Sinir hasarının tespiti ve sinir sistemine yönelik ilaç tedavisi için gidilebilir.

Ne Yapabilirsiniz?​

Şu an için hastanın bacağını çok sıcak veya çok soğuktan koruyun. Kıyafetlerin sürtünmesi bile ağrıyı artırıyorsa o bölgeyi yumuşak gazlı bezlerle gevşekçe korumaya alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Merhaba. Tesadüfen gördüm yazdığınızı. Bu konuyu hiç aratmamama rağmen karşıma çıktı. Yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Benzeri durumu yakınım yaşamıştı. Ama ağrısı bu kadar devam etmemişti. Bu sorunuzu yapay zekaya sorduğumda bunu yazdı. Bir okuyun isterseniz. Ve bahsettiği bölüme bir görürünün isterseniz. Çok geçmiş olsun. İnşaAllah geçer bir an önce.

Back
X